Oblivion Lost mod gyűjtőtopic

No,akkor stalkerek,aki elolvassa üzenetem,kérem segítségét,tisztelettel!
A "porbléma" a következő-mondjuk tegnap este az üzenőfalra is kiírtam,de mindegy-szóval,nekem vala egy jogtiszta,de amerikás kiadású játékom.
A mostani újratelepítés után ráraktam a magyarítást,valamint a 1.0005-ös patch-et,és működött.
Gondoltam,akkor tegyük rá vissza az OL 2.2-őt,mert az ugye a csernobili küldetéssel nem ér véget,utána is lehet garázdálkodni a Zónában.(Érdekes volt a kevert információ angolul,fele magyar nyelven....)
Felteszem,a játék elindul,bebootol,játszok vele,elmentem.
Játékból kilépek,mert késő volt,mentem aludni.
Másnap: játék ujra betölt,maj kilép Windowsba,"osztán" közli velem,hogy valami bugosság akadt a játékban,és imígyen ő már nem is hajlandó továbbmenni.
Na,erre varrjak gombot.
Véleményetek szerint mi a gyógyír erre a problemára?

Szerintem a következő sorrendet kövesd:
1; Telepítsd a játékot!
2; Telepítsd fel a patchet
3; Rakd fel a modot (úgy emlékszem 1.0005-höz volt valamiféle patch is hogy fusson)
4; Az OL-modhoz volt valahol linkelve magyarítás is. Az használd!
5; Játssz!
Szerintem így menni fog. Ha nem akkor itt valami más gond van.

EDIT: Modok telepítése előtt mindig töröld le a régebbi modokat (vagyis a gamedata mappát :D), mert ugye a magyarítás is modnak minősül :)

zombimorzsi":2ezcendf mondta:
No,akkor stalkerek,aki elolvassa üzenetem,kérem segítségét,tisztelettel!
A "porbléma" a következő-mondjuk tegnap este az üzenőfalra is kiírtam,de mindegy-szóval,nekem vala egy jogtiszta,de amerikás kiadású játékom.
A mostani újratelepítés után ráraktam a magyarítást,valamint a 1.0005-ös patch-et,és működött.
Gondoltam,akkor tegyük rá vissza az OL 2.2-őt,mert az ugye a csernobili küldetéssel nem ér véget,utána is lehet garázdálkodni a Zónában.(Érdekes volt a kevert információ angolul,fele magyar nyelven....)
Felteszem,a játék elindul,bebootol,játszok vele,elmentem.
Játékból kilépek,mert késő volt,mentem aludni.
Másnap: játék ujra betölt,maj kilép Windowsba,"osztán" közli velem,hogy valami bugosság akadt a játékban,és imígyen ő már nem is hajlandó továbbmenni.
Na,erre varrjak gombot.
Véleményetek szerint mi a gyógyír erre a problemára?

Szerintem egyik magyarítást se rakd fel az OL2.2-höz, mert nem fog működni.

Se az alapjátékhoz készültet, se azt, amit belinkeltem régebben az OL 2.1-hez! Az OL2.1 magyarítás ráadásul felülírja az OL2.2 oblivion_lost.script-jét, amitől garantáltan elcsesződik a játékod.

Amit Sempai írt, az a sorrend jó, csak hagyd ki a 4-es lépést.

"""Szerintem egyik magyarítást se rakd fel az OL2.2-höz, mert nem fog működni.

Se az alapjátékhoz készültet, se azt, amit belinkeltem régebben az OL 2.1-hez! Az OL2.1 magyarítás ráadásul felülírja az OL2.2 oblivion_lost.script-jét, amitől garantáltan elcsesződik a játékod.

Amit Sempai írt, az a sorrend jó, csak hagyd ki a 4-es lépést. """"

Köszönöm nektek a segítséget,valamiért éreztem,hogy a magyarított szövegverziót nem szabad felrakni.A múltkor is lehet,ez volt a baj,mert a quicksave állásból is ,az újratöltéskor jól kidobott a játék a windows képernyőre.
Most ugyanezt nem produkálta,de kíváncsi vagyok,ha most megint elindítom,mit tesz majd!
Mindenesetre megírom,mit tapasztaltam!

Na,majdcsak sikerül válaszolnom,bocsánat a bohóckodásomért.... :roll:

"""""""""Sikerűtttt!""""""""""""
Működik a játék!
ÖRÖMBÓDOTTÁ!!!!!!!!!!!!!

Azzal viszont még nem tudok mit kezdeni,hogy az eső időnként villog és háromszög alakú cseppekben es.
a villogással kiegyeznék,az nem baj,elvégre ez a Zóna,itten bármi megtörténhetik,de a háromszög alakzatok idegesítnek.Nem tudja közületek valaki,mi okozza ezt,Másnál is láttam ilyet,amikor felvételeket nézegettem a you tube-on a játékról.

zombimorzsi":1kusflr2 mondta:
Azzal viszont még nem tudok mit kezdeni,hogy az eső időnként villog és háromszög alakú cseppekben es.
a villogással kiegyeznék,az nem baj,elvégre ez a Zóna,itten bármi megtörténhetik,de a háromszög alakzatok idegesítnek.Nem tudja közületek valaki,mi okozza ezt,Másnál is láttam ilyet,amikor felvételeket nézegettem a you tube-on a játékról.

Driverhiba.
Nálam is volt ilyen, mert valami progi új directx-et rakott rá az oprendszeremre.
Én úgy oldottam meg, hogy leszedtem a grafikus kártya drivert, aztán újraraktam a legújabb DirectX-et, és rá a legújabb grafikuskártya drivert, azóta minden OK.

vazvaz":894y9vfz mondta:
zombimorzsi":894y9vfz mondta:

Driverhiba.
Nálam is volt ilyen, mert valami progi új directx-et rakott rá az oprendszeremre.
Én úgy oldottam meg, hogy leszedtem a grafikus kártya drivert, aztán újraraktam a legújabb DirectX-et, és rá a legújabb grafikuskártya drivert, azóta minden OK.

Jáksenás VazVaz!

A DirectX 10.0-ra gondolál?Nálam csak a 9.0-ás van fent,de sajna nem tudom,hogy a réginek mondható vasamon elfutkározna é az új?

zombimorzsi":2ftuyxah mondta:
"""""""""Sikerûtttt!""""""""""""
Mûködik a játék!
ÖRÖMBÓDOTTÁ!!!!!!!!!!!!!

Azzal viszont még nem tudok mit kezdeni,hogy az esõ idõnként villog és háromszög alakú cseppekben es.

Nekem is volt ilyen a régi ATI Catalysttel, amióta a legújabb van azóta nem csinálja ezt.

Rájövék az megoldásraaaa!Játékállás lement,játékból kilép,játékot újratölt,játékállás ismét betölt,háromszegek eltünnek.
Ha újból jövének,akkor procedúra ismételődik vala!

This mod works properly only with 1.0004 and 1.0005 patch!

Ott van a kiemelt részben,tehát vagy az 1.0004,avagy 1.0005-ös patch kell hozzá!
Fordításról nem tudok,emiatt jó,ha beszélsz valamennyire angolul.
Feltétlenül hozz létre a játék könyvtárszerkezetébe egy "gamedata" könyvtárat,és töltsd be abba a az O.L 2.2 extraktált file-jait.
A régi mentéseiddel nem fog működni e mod,én azt tettem,hogy minden előző játékállást töröltem,így biztosan nem ugrik vissza az asztalra.
Előfordulhat azonban,hogy-meglehetősen bosszantó módon-kiugrál a játék még ennek ellenére is,s ez ellen én a következőket javaslom megtenni:-Kapcsold ki a tűzfalat;-kapcsold ki a víruskeresőt ;-Végül,de nem utolsósorban még véletlenül se működjön a net menetközben.
Gyakran készíts mentéseket,mert a játék folyamán némelykor az a furcsaság is előadódhat,hogy használni szeretnéd a hálózsákodat,és az egyszerűen eltűnik.Hiába vásárolsz újat,azzal is hasonlóképp fogsz járni.
Sokan kérdezték-köztük én is,mi az oka e jelenségnek,de még Dezodor,sem Hispan nem tudott igazából magyarázattal szolgálni.
Erre egy megoldást javasoltak,azaz gyakran menteni,s visszatölteni.Tapasztalatom szerint,ha túl gyakran alszol akkor könnyen jelentkezhet e hiba!
Azért értesíts,sikerült é az általam vázolt módon telepíteni!

Sikerült összehozni. Az "alap" játékot annak idején többször is végig játszottam. Kétségeim voltak mert nem tudok angolul, meg hogy vista van fenn. itt a forumban találtam egy linket az OL 2.1 magyarosításról. Végülis ha a magyarosítás után rakom fel az OL 2.2 modot akkor müködik és szinte minden felirat magyarul jön.

Előbb raktam fel a 2.1 magyarítást és utána a 2.2 modot és nem fagy. Mert mind kettő a gamedata könyvtárba kerül. Ha előbb a modot és utána a magyaritást rakod akkor már el sem indul.

Vissza
Top Alul