nVidia vs. ATI

Melyik a jobb választás?

• nVidia

Szavazat: 0 0.0%
  • ATI

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
Mikor írtam azt a hsz-t? "2010. 04. 4., 21:38"

jim67 pedig módosította: "A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, legutóbb 2010. 04. 4., 21:53 (1)."

Ezt most benézted KT... :lol:

Nem igaz, még mindig nem tudom letölteni az nvidia-com-ról az új drivert :cry: .
Valaki nem tud egy másik oldalt ahonnan le tudnám szedni (XP 32 bit-re és Win7 32 bit-re)?

Na végre egy hazai teszt. Egész korrekt kis kártya lett, csak ne kerülne ennyibe, meg ne melegedne ennyire. Mondjuk ha mindkettő a rivális ára környékén lenne, nem pedig az azt követőeken, akkor bőven jó kis árverseny lenne. De így nem igazán lesz.

Nagy chip nem nagyobb teljesítménnyel... vannak előre mutató dolgai, de ha belegondolunk, akkor tényleg nem gazdaságos és a méretei miatt még melegszik is...

mit jelent ez a nagy chip, mert ezt nem sikerül feldolgoznom, meg mik az előremutató dolgok?! Mert amit leírtál az olyan, hogy van ég meg kék.

Nagyobb chip: Nagyobb (több) hibalehetőség gyártáskor, ami be is következik, jobban melegedés, több előállítási költség.

a nagy chip már bocs nálam azt takarja, hogy 1m×1m-es nem azt, hogy több hibalehetőség. 3milliárd tranyónál mer persze hogy van gyártási hiba, de egy új termék elején ez kb. kalkulált dolog. Jobb melegedés, persze hogy melegedik ennyire össze intergrált lófasz. A több előállítási kltsg. meg kb. igaz is meg nem is, mert van hogy nagy tételben rendelnek alkatrészt akkor kurva nagy kedvezményt kapnak.

Látom nvidiás vagy. :twisted:

Nvidia: Nagy chip, mert több tranzisztor, több tranzisztor, nagyobb hibalehetőség, nagyobb hőtermelés. A 30%-uk használható csak az előállított chipekből...

Most aztán jöhetsz azzal, hogy "mer az atinál is voltak ilyen gondok az elején". Igen voltak, De milyen mértékben? A chipek 70-80%-a használható volt. Ehhez képest az nv 30%-a sehol nincs.

a fenét vagyok nv-s. számolnak ekkora hibával mindegyiknél. engem nem az zavar, hogy hogy most melegszik vagy nem úgy sem veszek, vennék ilyet, mert tök felesleges. legalábbis persze nekem. a gondom az ilyen hülyeséggel van hogy "nagy chip", meg hogy a "méretei miatt meglegszik is". nem tudom jobban leírni :D

Jó basszus, hibásan írtam le, ettől függetlenül igaz... :lol:

Nem kicsit volt szőrszálhasogatás.

igazából nem Rád gondolotam, Te megmagyaráztad nekem, Hispán Úr kommentjére próbáltam reagálni, lehet elcsesztem.

Mert én a nagy chip alatt mondjuk azt értem fú ennek a vezérlőnek van 200 lába és bazi nagy tokozása, a vége meg okés persze hogy nem gazdaságos meg ilyenek, de szerintem messze nem szőrszál hasogatás ez. :wink:

Ja, mondjuk jogos. Azokra az előre mutató dolgokra én is kíváncsi lennék.
Mert fejlesztésben nem sokat csináltak, leszámítva az új architektúrát. Ellenben az Ati ügyesen összehozza, úttörőként nyomul előre, nála a labda, az nv helyére jöhetne szerintem valami más vga chip gyártó pc-re, mert itt ez folyik amit lefogok alant írni, bocsánat előre az nvidia fanoktól, mert kicsit agresszívnek fog tűnni, pedig nem szándékozom így írni:

Tehát, jöhetne valami olyan cég az Ati mellé, aki érdemben is fejleszt valamit, nem pedig a játékgyártókat pénzeli le, hogy jobban fusson a kártyáin az adott játék... Mert fejlesztések szempontjából, -míg- az atinál 1 év alatt bejött az SSAA, DX11, DirectCompute, csak hogy példákat említsek, addig az nvidia a rohadt Dx9-ben való maradásánál, annak erőltetése végett nem halad a 3D grafika ezen része. Az nvidia ezalatt az idő alatt mit hozott be, amit mindenki tud hasznosítani (mit dobott be a közösbe)? Ja, hogy semmit? Csak a nyers erőre mennek, de remélem észhez térnek, és fejleszteni kezdenek, vagy pedig hulljanak ki a fenébe a pc-s vonalból.

amíg az nv-nél lesz a pénz, piac nagy része addig nem lehet szerintem ezzel mit csinálni. manapság meg beszállni komolyan a gpu piacra hát jó kis tőke meg valami komoly csapat kell. de ja van benne igazság.

nana , azér az ati sem volt mindig ilyen erőteljes. Azt is vedd észre , hogy nem mindeki játékra használja a gépét , és abban is nagy pénz van, nomeg ott a tesla meg stb. Lehet szidni az nvidia-t , most tényleg egy rakás xar, de előbb utóbb hidd el kitalálnak valamit.

Vissza
Top Alul