nVidia vs. ATI

Melyik a jobb választás?

• nVidia

Szavazat: 0 0.0%
  • ATI

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
Szerintem csak paperlaunch lesz. Kap pár kártyát pár nagyobb tesztoldal, aztán a boltokba csak hetek múlva kerül a cucc

prohardver fórumon azt mondják hogy éjféltől jár le hivatalosan az NDA, utána lehet majd tesztet olvasni.

Ahány teszt, annyi érték... Én várok olyan tesztekre, amit felhasználók csináltak... Pff...

Ár-érték arány?Mert 5870-t 90ezerért kapsz,a GTX 480 meg 140ezerért,minimálisan gyorsabb,viszont többet eszik.Az ATI már megint győzött.

GTX470 se jobb eset.. Mert az meg az 5850-el van pariba.. Az pediglen 65 lepedőért kapható. A 470 pedig lesz vagy 100 ropi. Egyébként ha az árakat tesszük első szempontba, akkor 140 ezer pénzért egy 5970-et.

De 140-ért nem fogod megkapni a 480-at.
Több okból: Ajánlott fogyasztói ára 500USD -> mivel mi nem usankák vagyunk, így kapásból euróval számoljunk. Ez már kapásból 130 ezer pénz. Ezt szorozzuk be áfával (25%) -> 165-nél járunk, erre még tegyük rá a kiskereskedői haszont -> 180-185. Ennyi viszont szintén nem lesz, mert ez már sok, de olyan 150-160-ra saccolnám első körben... A GTX470-et pedig 120-ra.

Ha már mondtad hogy ne jöjjünk a fogyasztásos cuccokkal, csakazértis... :D

A GTX480 a HD5870-hez képest:
- 150W-al eszik többet (Sőt, még az 5970-től is többet eszik 20-30 W-al)
- Hangosságra pariba van a vetélytársával, de csak viszonyításképp teszem ide.
- 20-25 fokkal melegebb a vetélytárstól
- És kb 50%-al lesz drágább, mint a vetélytárs, a tudása pedig 10%-al jobb kb, mint az 5870.

Elég halvány, így fél év késéssel. Árverseny nem lesz, mert az ATI van előnyben, és ha egy kicsit is közelít az NVIDIA az árakkal, már viszi is le. Drága az előállítása a Ferminek, az ATI pedig ontja magából a cuccot.

Na de mondom, ha árakba nézzük, akkor a vetélytárs igazából az 5970, ami viszont mérföldekkel gyorsabb, egyenlő árú, és még kevesebbet is fogyaszt. :lol: Lehet jönni azzal, hogy nem fair összehasonlítani a 2 magost az 1-el. Erre rácáfolok, mert ennyi erővel a GTX480 meg 16x32 magos (Mivel a CUDA magok bármit tudnak számítani)... Ennyi. :lol:

http://www.pixmania.hu/hu/hu/rf/gtx/__?u=10_10 (azt nem tudom az áfa rajta van-e vagy nem ) , Thoma: nagyon ati párti vagy , azért sem fogok leállni veszekedni , lehet melegszik lehet hangosabb ,lehet csúnyább ,de gyorsabb , és úgyértem gyorsabb , szal erről ennyit :P , nem tudja gyártani , ez a tsmc hibája is , de állítólag ápr 26. környékén stabilizálodni fog a szállítás , az is lehet hogy a pirosak hűdenagyon jók , nemtudod láttad-e asszem az előző félévi pézügyi zárásnál , még mindig az nvidia áll jobban , holott nem ad el anniy kártyát meg stb .... mikor fog kijönni az amd-nél olyan platfrom mint az nvidia ion , ja igen majd az a fusion project , ami már jó rég óta tart , csak a vége nem látszik.

Elvileg rajta van az áfa. De nem kockáztatnám meg azt az árat.

Na igen, az AMD nem látja a neti ( :D ) meg noti piacot. Pedig ott is szakíthatna rendesen. ATI párti vagyok nem tagadom, de a Fermi nem ér annyival többet, mint amennyit tud. (KB 10% + teljesítmény, cserébe 50%-al drágább)

Nem mondom hogy rossz a kártya, sőt, elég durca dolog, de piszkosul drága, és sokat eszik. Ebből nem építenék SLI rendszert. Csávókámék 850W-os fogyasztást hoztak ki a rendszerükből, amit a Furmarkkal értek el. Tehát 1000W-os táp elkél oda. :D

De ez nem veszekedés. Állásfoglalás. Igazából nem érdekel hogy ki mi, de hogy most az ATI áll nyerő helyzetben, az is biztos. Én csak örülnék, ha jó helyzetben lenne az NV, mert akkor lenne árverseny. De így nem lesz. És addig nem veszek asztali gépet, az is tuti.

Egyébként ami kártyák most jönnek ki minden oldalról, elég rút jószág mind. De nem nézegetni kell őket. :lol:

Vissza
Top Alul