A vistáról annyit, hogy szerintem nem korai pont időben van, mert itt az ideje, hogy több pénzt pakoljon a nép a microsoft meg a többi gyártó zsebébe. Viccet féretéve nem nagyon akartam nekiesni az új os-nek, mert kicsit féltem tőle, ezért 10.2-es linuxot (Suse-t) használtam , használok is , csak a webes dolgokat muszály windowson csinálni, nade annyira ez a lunux sem olyan jó, mint ahogyan a a nagyokosok memondták! mire mindenhez találtam drivert befontam a hajamat, persze itt van az, hogy kevesebbet fejlesztenek a unix rendszerekre nagy kutyafülét minden szart csinálnak rá, de soha nem olyat, ami meg kellene egy olyan embernek , aki használni is akarja minden nap. végül most megy rendesen a cucc, de nem gyorsabb, mind az xp-m, persze ami már vagy 1 éve fennt van a gépemen és rendesen megy a net is mellette, minden okos beállítás kérdése és tudni kell mit kell kikapcsolni! nade vissza oda ahonnan kiindultam, szóval én is megkaparintottam a magyar vistat teljesen legálisan ,de azért nehezen szántam rá magamat , hogy telepítsem, ezért inkább az öcsém masinájára dobtam fel tudni kell gigabyte alaplap 2,6os p4 512memoria 400mhz egy 9200se kártya meg 120 vinyó ,szóval nem egy mai csúcsgép hanem mára már egy telejesen átlagos. alig 40perc alatt felment nagyon gyorsan bootolt és csak a hangkártya dirvert nem ismerte fel.(linuxon az alaplapi csipkészletet ismerte fel semmi mást) Na vinyó nyomta a kerregést mint atom bementem az indexkezelőt meg a sok csillivilli parasztvakítást az ember kikapcsolgatja (nem az aero-ra gondolok) és még gyorsabb is lett a renszer mint az xp, igaz csak a mellé van telepítve mert tesóm még tesztelgeti,de én úgy gondolom, hogy megéri váltani annak, akinek vagy 64es procija van és 1giga ramja vagy olyan 32bites megoldása, amely nem több minz 2-3 éves, mert azokból a gépekból kicsivel többet ki tud hozni és játék is simán megy rajta és ha kcsit több ramja van az embernek nem is lehet a windowst észrevenni játék alatt! Ennyi az én tapasztalatom róla!