Időkép (időjárási események , viharok... stb )

Tibi,ne reménykedj!
Én minden évben látom nyilatkozni a szóvivőt:
.-Nem számítottunk erre!
Mire,a télre? :D

Hát,kedves Barin,jó volna monolithos ruházatot csinálni,de egyenlőre marad a mezei stalker,esetleg a banditás öltözék a Kordon,esetleg a garbage tájáról... :cry:

Amúgy ma délelőtt,ahogy kitekintettem az ablakon,valahogy olyan télies színekben játszott az égbolt....
A levegőnek pedig -így sötétedés után-határozottan "hó illata " volt,nem is tudom, ismeritek ezt a speciális szagot(?),ami az ember orrát néha megcsapja így télelőn.

Nemán! Holnap motorral akartam menni a suliba,ami pont északi irányban van tőlem.És a szelek ált. abból az irányból "fúnak"...Még lefúj az útról.

a nagy szél itt bejött nagyon hideggel párosulva és reggel meg esővel...nem volt jó napom

hát igen fel kell öltözni , de mostanság is látok olyan nagyarcú emberekt , hogy én vagyok itt a körzetben a JANi aztán nem veszek fel sapkát meg kabátot sem legalább kapok egy kis tüdőgyulladást aztán az orvos me ki ír . De végre itt a tél , és remélem nem nagyon lessz már olyan laklom , hogy 18 fok fölött mérünk gurul1

Hajnalban pont elkaptam a szelet,persze szemtől pofába. És tényleg egy helyütt majdnem lesodort az útról egy erősebb széllökés. Hajnali ügyeletben voltam,s ahogyan világosodott ,a felhők vad sebességgel száguldottak -elég alacsonyan persze- dél,dél-kelet felé,amúgy cafrangosra tépve.
Sávosan ömlött az eső,csak azért nem áztam meg,mert a vízhatlan kezeslábas öltözékem megvédett.
A képembe viszont megint kaptam egy reggeli pofafürdőt. Ennyi víz-ami most leesett, inkább nyáron kellett volna. A házunk előtt a vizesárok csurig teleszaladt reggelre kelvén,de most délutánra félig visszaapadt,ezzel is jelezvén,nagyon száraz a föld.
Van egy régi ,használaton kívüli emésztőakna a kertemben-mióta van csatornázás,csak az esővizet gyűjtöm bele,ami a garázs tetejéről lejön-szóval a múltkor kinyitottuk a tetejét,és egyáltalán nem volt benne víz. Megjegyzem, az alja kb. 4-5 m. tehát a talajvíz is szökik...
Lehet,hogy mégiscsak igaza lesz azoknak,akik azt mondták a nyolcvanas években,hogy elsivatagosodik az Alföld????

Jim!!
Ne nagyon siettesd azt a telet ,kérlek! A fűtésszámlák erősen veszélyes értékre tudnak megnövekedni "pénztárcailag"

öööö Jim :D ma nemvolt rajtam a kabát meg a suliba is rövidujjúban futkároztam, meg első tesin kéketszkedtünk focizni torinóra 4en :D pocsolyás pályán jóvolt :D

zombimorzsi":1wjy6gcx mondta:
Hajnalban pont elkaptam a szelet,persze szemtől pofába. És tényleg egy helyütt majdnem lesodort az útról egy erősebb széllökés. Hajnali ügyeletben voltam,s ahogyan világosodott ,a felhők vad sebességgel száguldottak -elég alacsonyan persze- dél,dél-kelet felé,amúgy cafrangosra tépve.
Sávosan ömlött az eső,csak azért nem áztam meg,mert a vízhatlan kezeslábas öltözékem megvédett.
A képembe viszont megint kaptam egy reggeli pofafürdőt. Ennyi víz-ami most leesett, inkább nyáron kellett volna. A házunk előtt a vizesárok csurig teleszaladt reggelre kelvén,de most délutánra félig visszaapadt,ezzel is jelezvén,nagyon száraz a föld.
Van egy régi ,használaton kívüli emésztőakna a kertemben-mióta van csatornázás,csak az esővizet gyűjtöm bele,ami a garázs tetejéről lejön-szóval a múltkor kinyitottuk a tetejét,és egyáltalán nem volt benne víz. Megjegyzem, az alja kb. 4-5 m. tehát a talajvíz is szökik...
Lehet,hogy mégiscsak igaza lesz azoknak,akik azt mondták a nyolcvanas években,hogy elsivatagosodik az Alföld????

Jim!!
Ne nagyon siettesd azt a telet ,kérlek! A fűtésszámlák erősen veszélyes értékre tudnak megnövekedni "pénztárcailag"

hát vegyél cserépkályhát vagy napelemet a házad tetejére :D

Takony idő volt egész nap. Esett a jó hideg eső közben meg fújt a szél mint az állat (ki is döntött pár fát a térségben. A leszaggatottt ágak meg redőnyök hazafelé már szinte természetesnek tűntek).

Hát,sajnos ilyen technológiai beruházásokra nincs keretem,sajnos. Majd lottózom tovább,hátha egyszer,valaha.

hát meleg volt az biztos , de azelőtt meg voltak olyan képek , hogy pest levolt fotózva valami dombról aztán nem látszott semmi a köd miatt

Ja,pont most beszélgettem nagymamámmal,hogy már csillagok sincsenek(ez sem a régi :D ),mondta,augusztusban hiába nézett az égre,nem látott egyetlen csillagot sem,én erre mondtam,Budapest levegője nagyon szennyezett,Balatonon nyaraltunk akkor(mint minden évben),és minden este a vacsi utáni sétánkon felnézve az égre gyönyörködtünk a csillagokban.Már sok csillagképet fel is ismertünk,annyiszor láttuk.A csillaghullásról már nem is beszélve...

Ha csillaghullást akarok nézni augusztusban akkor minimum 5 km-re a várostól kell próbálkozni, pedig itt Nyíregyházán az utcai lámpákon kívül nincs is olyan nagy kivilágítás.

Vissza
Top Alul