Gépszervíz - javítsunk közösen!

Elismerem ott néha kilátszik a tengely alja.
Egyébként a nagy ventik nem olyan eget rengető áron futnak, mint a notihűtők (pl thinkpadokba csak bordával együtt lehet rendelni: egy apró venti meg egy darab réz 15-20000 forint), szóval ha zajos, érdemesebb cseréni szerintem.

Az szerintetek miért van hogy leülök stalkerozni (eredeti) és egy idő után ahogy játszok a venti nagyon hangosan dolgozik, szinte zavaróan hangosan, majd egy idő után a monitor készenlétibe vágja magát, de a gép ugyanúgy megy, azt nemtom hogy a játék is megy-e mert nincs hang semminek, a venti is ugyanúgy megy..resetre sem reagál..csak ha kikapcoslom pár másodpercre :S ez mitől lehet?

monitor problémára a következők vannak: igazítsd meg a kábeleket , nézd meg hogy a vga normálisan csatlakozik-e , esetleg új driver felptelepítése is segíthat a problémán . Kábeleknél nézd meg a monitor tápkábelét is , esetleg takarítsd meg , ha nem segít akkor máshol is nézd meg a monitort.

szntem vga túlmelegszik oszt leáll. nézd meg a hűtést rajta, takaritsd ki a ventillátort, vagy vegyél rá vmi nagyobb cuccot :)

a vga-ra nagyobb esély van hogy az a bűnös mert egyszer nagyon furcsa lett a képernyő, mindenféle színes kockában jelent meg a játék...megpróbálom megnézni :)

bazze gyorsan varázsolj valamit a vga hűtésnek mert rövidesen süti lesz így a kártyádból, ha színes kockázik akkor különösen, mert az a megsüléses tönkremenetel előtti állapot.

dezodor":21a9v0dh mondta:
szntem vga túlmelegszik oszt leáll. nézd meg a hűtést rajta, takaritsd ki a ventillátort, vagy vegyél rá vmi nagyobb cuccot :)
igen valszeg túlmelagszik tesómnak volt így clear sky-nál
ott beporosodott ahol a vga hűtő szívja a levegőt és nem bírta rendesen hűteni.... X1950-nél ott az a rész könnyen beporosodhat aki már látott olyan hűtőt ami X1950 -en van az tudja miről beszélek de gec(i) durva volt ott volt 1.5 cm vastag porfelhő lol2 azt miután ki lett porszívózva nincs hülye hangja vga-jának

Tibi":39qjbasn mondta:
KöngisTiger: ez az olajba rakós dolog érdekesen hangzik, légyszíves bővebben is fejtsd ki :D :D :D .

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6sP45uBj4-k&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6sP45uBj4-k&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Nem semmi, arra még gondolni sem mertem volna hogy rendesen be lehet indítani és működtetni lol2 lol2 lol2

Barin: véletlenül nem húztál a VGA-n mostanában?

Barin":i58ibu9i mondta:
Az szerintetek miért van hogy leülök stalkerozni (eredeti) és egy idő után ahogy játszok a venti nagyon hangosan dolgozik, szinte zavaróan hangosan, majd egy idő után a monitor készenlétibe vágja magát, de a gép ugyanúgy megy, azt nemtom hogy a játék is megy-e mert nincs hang semminek, a venti is ugyanúgy megy..resetre sem reagál..csak ha kikapcoslom pár másodpercre :S ez mitől lehet?

VGA túlmelegszik. Nekem is volt már ilyen.

Olajos gép nagyon durva, én még bevallom nem is láttam ilyet. Nekem csak két gondolatom lenne ezzel kapcsolatban: egyrészt nem tudod szerelni a gépet, ha minden tiszta olaj (ez mondjuk mellékes, ha egyszer jól összerakod; másfelől: a ventik az olaj ellen dolgoznak, kvázi valahogy azét érzem, hogy szenvednek... Nem tudom, meddig mennek majd így (igaz a fordulatszámuk is igen kicsi).

köszönöm Hispan! akkor megpróbálok ellene tenni valamit :)

Megint probléma: indítottam volna a mobil rack-es hdd-t, erre boot-olásnál azt írta, hogy ,,Disk boot failure, insert system disk and press enter. Szerintetek mi lehet a probléma? Legutoljára akkor használtam, mielőtt még portalanítottam a gépet (ami után egy ideig az optikai meghajtók se működtek). Esetleg az összerakásnál ronthattam el valamit?

Egyrészt: nézd meg, hogy be van-e kötve rendesen a rack, másrészt, és ez a valószínűbb: a BIOS-ban a boot-olási sorrendnél rakd legfelülre a rack-es lemezt. Ha arról akarsz bootolni, akkor ezt mindig meg kell tenned. HA nem arról akarsz bootolni és ezt írja ki, akkor viszont az a baj, hogy az van legelöl és két okból csinálhatja ezt: vagy blokkolja a bent levő rendszer lemezt (nem látja a gép, mert azonos a jumperelése az egy szálra került lemezeknek), vagy simán csak a rackes van elöl valamiért a bootlistában, akkor vidd hátrébb és a rendszerlemezről akarjon indulni a gép.

Mellesleg erre mondom, hogy halleluja SATA.

Hát jah. Bár nekem olyan alaplapom van hogyha SATA vinyóra akarok XP-t telepíteni akkor kell hozzá egy floppy is a SATA driverrel.

Tibi: Tedd a rackes vinyót is meg a vele egy kábelen lévőt is cable selectre és akkor nem lesz baj. Legalábbis nálam nem szokott lenni.

Blackacehun: tölts le egy frissebb XP telepítőt, azoknak nem kell lemez, illetve kapcsold ki a natív módot a BIOS-ban a telepítés idejére, akkor sem fog lemez kelleni (utána persze XP-ben driver kell a natív módhoz, hogy visszakapcsolhasd).

Vissza
Top Alul