hispan
New Member
Nem. Egy thinkpadról beszélünk, egy T43-asról. Nagyon jó kis gép, sőt nagyobb proci, X300-as PCIE-s videókari és 2 giga ram van benne, de ennek megvan az ára: melegszik. Az eddigi thikpadom (R50e) hűtése csak akkor kapcsolt be, ha betettem a sütőbe. Ez a mostani viszont folyamatosan megy (típus"hiba", gyári alkatrészekkel is ezt csinálja). Olvastam tippeket, hogy a chipsetet lehet hűteni, ha rézlapot teszünk be, ezt le is fogattam az eredeti hűtéssel, meg lett kenve hőpasztával, átvette a hőt, stb, de ez nem segít azon, hogy folyamatosan megy a ventillátor. Ennyi.
Mellesleg azért fájó a probléma, mert megvettem a gépet és a második nap elszállt a venti. Akitől vettem, szörnyen sörtellte magát és hozott egy másik, használt hűtőblokkot ingyen, ez megy is, de mivel ez is ki tudja, hány éves, és mert megy folyamatosan, nem tudom, meddig fog tartani. Egy új ilyen elem 19.500 forint... Nane... egy darab rézért meg egy ventillátorért... mindennek van határa. Szóval így állnak a világ dolgai. Akinek vannak ötletei még arra, hogy gépházon belül hogyan lehes segíteni a melegedésen, azt szívesen veszem.
Mellesleg azért fájó a probléma, mert megvettem a gépet és a második nap elszállt a venti. Akitől vettem, szörnyen sörtellte magát és hozott egy másik, használt hűtőblokkot ingyen, ez megy is, de mivel ez is ki tudja, hány éves, és mert megy folyamatosan, nem tudom, meddig fog tartani. Egy új ilyen elem 19.500 forint... Nane... egy darab rézért meg egy ventillátorért... mindennek van határa. Szóval így állnak a világ dolgai. Akinek vannak ötletei még arra, hogy gépházon belül hogyan lehes segíteni a melegedésen, azt szívesen veszem.