Gépszervíz - javítsunk közösen!

Mondjuk azt az 57 fokot már én is sokalltam (ezért bevágtam a frigóba :D ).Sok minden nem volt rajta csak alap dolgok ... szerencsére.Közben meglestem a vinyót .... seagate :roll: , ráadásul áramszünet miatt mást nem is tudtam meg :x .Most azt nem tudom biztosan de lehet másfajta stabilabb márkájú winyót is belepakolni? 8)

Hdat2 progival meg lehet javíttatni a szektorokat ha van hiren's boot cd-d akkor megtalálod rajta bár seagate winyónál szvzs nem éri meg én inkább vennék helyette egy másikat mondjuk egy samsung vagy wd nekem mind2 van és igen megbízhatóak és jól működnek (le is kopogtam :D).
Az 57 fok az akkor sok ha bekapcsolás után egyből fel megy annyira :D. Nekem is szokott annyi lenni sőt még 60 is de akkor már elég régóta megy a notim + elég meleg volt manapság.

A SMART-ban lévő küszöb értékeket a gyártó állítja be, ha azon kívül van az aktuális érték az rossz, szvsz 60 fokon a gyapjút kell mosni, egy laptopban nem tesz jót az ilyen meleg de ha a SMART azt mondja hogy az jó, akkor az jó :) de a kollégánál jelzi hogy az már nem okés. Nekem is hasonló a lapim (F2HF) ebben egy 80GB-s hitacsi van (6 éves, 1.6 év folyamatos üzemidővel 5444 bekapcsolással) ami 35-38 fok körül ingadozik kevés lemez használatkor, ha colnezilla-val (ami dd-zik) mentek 28 fokos szobahőmérséklet mellett lehajtott fedővel 30 perc után 45 fokra melegszik fel. A reallocated sector-ral meg sajnos nem lehet mit kezdeni, a hibás szektorokat a vinyó már reallokálta magának, a baj az hogyha egy is van akkor valószínű lesz több is...
Az ismerősöm elromlott seagate-je helyett rendeltem az iponról egy wd scorpion blue-t, az első hozzászólás a termék alatt kb ez volt „tönkrement a seagate vinyó a laptopomban, szerintetek ez jó lesz?” :D

Majd meg később utánalesek milyen vinyót eszik meg az asus f5rl em :| .Közben viszont lefuttattam a stability Testert + neteztem rajta kb másfél órát nem volt semmi hiba.A Teszt eredménye = >

http://kepfeltoltes.hu/view/120711/Scre ... es.hu_.png
( Vmi borewienet ir ki... az micsoda :?: A passed (atment) meg értem.)
Akkor csak winyó csere lessz.Meg egyszer kössz Mogle es Vic. :D

Nincs mit :) Ez a stabilitás teszt pi-t számol sok sok számjegyig, általában ha van valami gond akkor ez alatt kijön, de sokáig kell futtatni, ha van időd és türelmed akkor futtasd le még egyszer de most 32M vagy 64M számjegyig (pi digits legördülő menü) vagy a turns-t állítsd többre és akkor tovább fog vele szöszölni de mindenek előtt indítsd el a psensor nevű progit (system menü alatt van talán) a támogatás nem valami jó de ha szerencséd van akkor nyomon tudod követni a hőfokváltozásokat. Ha esetleg nem működni (sajnos legtöbbször nem :() akkor próbálj meg valami Windows PE alapú live cd-ről bootolni és ha tudod akkor futtasd ezt a progit: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
nem tudom hogy fut-e PE-en (illetve hogy milyen csomagokat kell PE-re telepíteni hogy menjen), a hirens-t se ismerem lehet hogy azon is van hasonló, de az biztos hogy ez, ha van valamilyen szenzor amiből valamilyen módon ki lehet adatot nyerni akkor megteszi :)
Szerintem a vinyó volt a ludas de ha gondolod akkor biztos ami biztos alapon futtasd le még egyszer és nézd a hőfokokat.

Eddig egy darab 2.5” hdd-t vettem egy WD Scorpion Blue-t, halk, nem melegszik nagyon és azóta nem volt baj azzal a géppel amibe beleraktam, több WD vinyóm is van, a legidősebb egy 170MB-os 20 éves szerkezet 0 db bad sectorral :) szóval abban megbízok (én legalábbis) de ha WD mellett döntesz csak arra kell figyelni hogy Green-t ne, vagy legalább is rendszerlemeznek ne, fele annyi a fogyasztása mint egy normál vinyónak, 30 fok terhelten, hangja nincs viszont ha 8 másodpercig nem használja semmi akkor kirakja parkolóra a fejet és lekapcsolja magát és ezt firmware csinálja, ez mondjuk inkább Linux alatt problémás de meg lehet oldani hogy ne így legyen viszont macerás, PH!-n van róla cikk
http://prohardver.hu/hir/western_digita ... _hiba.html
meg egy jó adag flame hogy ez most hiba-e vagy sem :) mindenesetre lehet hogy rendszerlemeznek nem jó, nekem van egy green 500GB erre mentek eddig még jó, ismerősömnek ugyan ilyen van neki 4 hónap után badsectoros lett :D de valószínűleg nincs összefüggés e között az energiatakarékossági kikapcsolgatás és a meghibásodás között de azért gondoltam megemlítem :)

No mindegy, lényeg hogy nekem a WD vinyók bejöttek, tudom őket ajánlani :) a többi márkához nem igazán volt szerencsém (seagate-n kívül) csak régebbi modellekhez, samsungom volt (3,5" 80GB ATA meg egy SATA-s is) azok melegedtek mint a disznó de hogy manapság miket csinálnak és hogy milyen minőségben azt nem tudom :)

Illetve lenne még vmi.Igaz hogy párszor azóta átment szinte mindeggyik teszten de még mindig elöfordul az hogy második inditásra akar feléledni a laptop(winyó nélkül)... az mitöl fordulhat elő? :?

Meddig jut el az első indításkor? Ha eljut az oprendszerig akkor melyiknél csinálja? El kell telnie valamennyi időnek az első bekapcsolási próbálkozástól hogy a másodikra bekapcsoljon? Mennyi ideig kell kikapcsolva lennie hogy produkálja a hibát? Random előfordul?

Ha a 2. kérdésre a válasz hamis a 3.-ra 1-2 perc a 4.-re kb 10 perc akkor lehet hogy az akksi a rossz. Láttam olyan fusimisi laptopot aminek annyira le volt már strapálva az akksija hogy tölteni kellett 1-2 percig hogy egyáltalán elinduljon mert még a tápot is lehúzta, vagy csak akksi nélkül működött.
De ez csak tipp :)

Kb semeddig...sajnos.Addig se jutott el hogy a szokásos f2 meg del kiirást láttam volna v üdvözlő hang jött volna ki a hangszoroból.Háát jó sok idönek kell eltelnie de akkor sem történik semmi igazán(Kipatogtathatok egy csomag popcornt megihatok egy csésze kávét.... stb :| ).Random 10-böl 1 x -er fordul ez elő.

+Sötét a képernyö ledek néha villognak .Közben ráraktam az aksira....
ééés igy már indul! :D Neked volt igazad.Remek akkor egy uj hdd meg még 1 aksi. :|

Hát, szerintem ne vegyél hozzá semmit :) Egy normális vinyó 20, egy TPT-F5 akksi ugyan ennyi és újat már kapsz, az összesen 40, a laptop legutolsó ára (újonnan) 140 de már csak használtan lehet kapni kb 80-ért. Ha nem létszükség és csak otthon használod és kibékülsz a Linuxszal akkor szvsz egy 2GB-os pendrive-ra rakj egy ubuntut (vagy 1GB-re live-ot perzisztens file-rendszerrel) és lesz egy otthoni netezős házimozi rendszered, divatos szóval HTPC :)
szvsz nem érdemes rá költeni mert az alkatrészek árai nincsenek arányban a teljes laptop árával, inkább rakd félre amit ráköltenél, apránként gyűjts hozzá és vegyél egy új laptopot. De persze te tudod mire van szükséged, csak egy tanács :)

Első gondolat szintén ez volt. De van itt a közelben egy alkatrész bolt "hátha" akad ott még vmi használható.
Addig viszont marad az usb -s megoldás. :roll:

Bár én szivem szerint megelégednék egy 80 gb -os vinyoval is még ha használt is csak müködjön.Most azt nem tudom a régebbi tipusok(2004-2007)
is kompatibilisek az "ujjabb"(2008) fajtákkal?

Sata az sata, 1-2-3 lefele kompatibilisek egymással, szvsz mindegy milyet veszel csak 2.5” legyen :)

hispan":c85kkn1o mondta:
Kaptam egy P4-es gépet nemrég, elvileg hibás volt, néha újraindult maga. Mivel ez egy régebbi konfig (lentebb részletesen), szereztem bele pluszban DDR1-es RAM-okat, mert arra gyanakodtam, hogy az lesz a hibás. Előrebocsátom: a RAM-ok jók, más gépekben végigmegy rajtuk a memtest külön-külön, és együtt is (a régi is és az újak is jók).

Szépen ment minden, kipucoltam, szétszedtem és összeraktam, de 10-30 percenként csontra kifagy (eleve kikapcsoltam az automatikus újraindulást). Néha dob egy kékhalált, de legtöbbször csak megfagy.A memtest sem egyesével betett RAM-ok esetében, sem külön-külön, vagy bármilyen összeállításban betett modulokkal nem tud végigmenni, a képen látható hibát dobja (de az legalább nem fagy ki):

err.jpg

Amikkel próbálkoztam: RAM időzítések átállítása, mindenféle RAM funkciók ki vagy bekapcsolása a BIOS-ban, más (szintén hibátlan) memóriamodulok berakása. Eddig semmi sem segített.

Van valakinek bármi ötlete, mielőtt darabokban eladom, hogy mi lehet? Gyanítom, hogy az alaplap a hibás, ha minden modult minden összeállításban hibásan kezel, de hátha van valakinek mentőötlete...

a részletes konfig:
CPU: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
RAM: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Alaplap: Asus P5GD1 Pro (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Videokártya: ATI Radeon HD 3450 (256 MB)
a merevlemezt is kihúztam, hátha az okozza a gondot, de nem számít ez sem neki...

Ha aktuális még a dolog : kb 99%-os biztonsággal rá merem mondani, hogy az alaplapi memóriavezérlés halt meg, mert a memtest ilyen hibaleírást és infókat hibás RAM modulnál nem szokott kiírni, csak azt, hogy melyik szektorok hibásak. Ezért célszerű egyesével tesztelni a modulokat.

Érdeklõdnék, hogy elõfordult már valakinél a következõ probléma és mit lehetne tenni ellene.Ha a
pendrive-ot benne hagyom a gépben, kikapcsolom majd bekapcsolom, a Win késleltetett írás
hibaüzenetekkel bombáz. Ha bekapcsolt gépbe dugom be a pendrive-ot, semmi probléma.
Megjegyzem eddig nem csinált ilyet a gépem, a pendrive jó, igaz több más gépen is használom
rendesen.

Hali!

Vannak olyan demo boardok meg devkitek amikre rá lehet kötni bizonyos lcd paneleket és tudod használni hdmi-n vagy dsub-on keresztül de az ilyen eszközök drágábbak mint egy jobb minőségű monitor :)

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul