Nos végigtoltam, tetszett, de uninstall és ment vissza az előző rész, plusz a Priboi Story 1.1. Azért töröltem, mert a játék egésze ugyan jó lett (a programhibáktól eltekintve), de a vége (gyakorlatilag az utolsó 3 "pálya") nem tetszett egyáltalán. Gyakorlatilag futás, 1-2 enemy lelövés, gyorsmentés, halál, visszatöltés, futás, 1-2 enemy...
A legvége meg tényleg összecsapott lett. Ellenben Limanskban a magnézium gyertyás trükk nagyon ott volt, bár akkor baromira idegesített...
Pro: a fegyver és ruha tunning és javítás jól ki lett találva. A Limanskig bezárólag mindig van valaki, akinél lehet javíttatni. Ezzel együtt a végére a SEVA suitom alaposan lerongyolódott, kb 20%-on volt. Ellenben lőszerem volt a 3 magammal vitt és az ott kapott (tök feleslegesen) puskához összesen úgy 3000 db. Az utolsó pályákon már csak a halottak hátizsákjából kapkodtam fel a 10-20 lőszert, így se fogyott ki. Egy-egy ellenfélbe elég volt 2-3. Ennyit a "rossz" fegyverekről. Ez nem szokványos FPS, a fegyverek úgy viselkednek ,mint a valóságban. Gyakorlatlan vagy, lősz a világba széjjel, türelemmel, gyakorlással meg pontosan, ahogy kell...
Az mocsaras pálya nagyon jó lett, a régiek olyanok, mint voltak, bár itt-ott rosszabb állapotúak, mint az elvileg később játszódó SHOC-ban. Közben volt valami újjáépítési akció? Marhaság.
Az, hogy az új pályák miatt a régiek rendszere összekavarodott, kissé gáz, de elviselhető. A Vörös erdő tényleg hangulatos, látszólag nagyobb, mint a SHOC-ban, valójában azonban a ténylegesen bejárható rész nagyjából ugyanakkora...
Nekem még a Cordonba először belépős, géppuskás dolog is tetszett. Végre a hadsereg tényleg védte a terepet, nem kivárta, míg oda megyek a szájukba...
A végén a kötszer hiányzott nagyon. A rossz állapotú ruha miatt minden találat bejött. Gyógypakkom volt dögivel, de kötszert alig találtam.
Kontra: optimalizáció nuku. A DX10 trükkökre mentek rá, teljesen feleslegesen, ahelyett, hogy a modokból vettek volna át jó ötleteket (néhányat átvettek, pl a sötét éjszaka meg a fegyverjavítás, de annyi).
A Nap és a Hold néhol a fák előtt süt, ez azért gáz...
Meg az is, hogy fordítva mozognak. Amennyiben a térkép rendes tájolású, a Nap nyugaton kel, mint a SHOC-ban is...
A feladatok némelyike monoton ismétlődik és tök felesleges. Ráadásul sokszor bugos. A Garbage Depo kitakarítása pl végtelen ismétlésű. Ahelyett, hogy oda jönne valaki az elfoglalt területre, mindig hagyják visszajönni a banditákat. Igaz, sok fegyvert lehet összeszedni, sok pénzét keresni vele. Ellenben néha, amikor lelőttem az utolsó banditát, a banditáktól jött egy meglehetősen trágár és diadalmas üzenet, miszerint jól megsz...ták a támadók. Hülye.
Az, hogy a bloodsucker csak akkor sebezhető, amikor látszik, még rendben van, az már nincs, hogy gyakorlatilag orrba kell verni, hogy láthatóvá váljon és megtámadjon, hogy lelőhessem. A Red Forest kijáratánál kettő kiirtotta az egész őrséget, majd percekig kergetőztem velük (rohangáltam utánuk, hogy elég közel kerüljek hozzájuk a támadás kiváltásához), hogy végre lelőhessem őket. A katonák is simán elsétáltak tőlem 2 lépésre sokszor. Ha felfedeztek, akkor taktikusabban viselkedtek az ellenfelek, mint a SHOC-ban (pl gránát, bekerítés), de sokszor nem vettek észre, teljesen tiszta helyzetben sem...
A játékban az egyetlen igazi kihívás a pénz hiánya, ha nem játszik az ember málhás szamarat folyamatosan.
Az a két kis vakegér, akik elvették az összes cuccomat, meg nem tudom mit képzeltek. Ott hagytak egy pisztolyt, meg 38 lőszert. Gyakorlatilag 3 kellett beléjük összesen és meg is volt a cuccom, meg egy plusz AK. Csak a pénzt vesztettem el...
Valaki panaszkodott, hogy a duty/freedom őrposzt sárgából pirosra váltott és lelőtték. Figyelni kell a szövegre, amit mondanak. Ha azt mondják állj, akkor megállsz és kivárod, míg oda jön valaki beszélni, vagy lelőnek. Mint a valóságban is...