No, tegnap újra elkezdtem a Stalkert, megint Master fokozaton, mint ahogy elsőre is végigvittem. Gondoltam kéne bele még egy kis nehezítés, úgyhogy szépen beállítottam, hogy az NPC-knek legyen kikapcsolva a fejlámpájuk, így éjszaka nem ordít messziről, ha a közelben ellenség van; illetve beállítottam, hogy ne legyen célkereszt...

Így kénytelen vagyok a fegyver normál irányzékával, illetve jobb esetben optikával célozni! Hát mit ne mondjak, teljesen új játékélményt ad! Nincs ám olyan, hogy a célkereszttel végigpásztázom az egész horizontot, aztán ha bepirosodik, akkor meghúzom a ravaszt és 200-300 méterről kilövöm az ellent! Egész közel kell menni, mert nem éri meg kockáztatni egy elhibázott lövést az amúgy is kevés skuló mellett!
A játék elején amikor a banditákat kell kipucolni, rögtön vért izzadtam: előadtam a helyi menőcsávót és nem kértem a többi stalker segítségét, mondván megleszek egyedül is... Hát jó kis kergetőzés lett belőle a lefűrészelt csövűekkel durrogtatva! fogatlan
Garbage területén van ugyebár a roncstelepnél az a két láda, amiben iszonyatos mennyiségű töltény van. (Aki nem ismerné:
http://stalker.heroesradio.com/View...idth=640&Height=545&Title=Raining+ammunition!) Na, én naív azt hittem, hogy az a tölténymennyiség akár a Bar-ig is kitart! Hát egy fenéket! Már Agroprom előtt elfogyott mind! Egy banditára szinte elmegy egy egész tár a Viper 5-höz való töltényekből! Viszont egy fölscope-ozott Kalával 4 golyó is elég. terminator1 Szóval a hatékony írtáshoz már elég komoly stratégia kell... Távcsővel mindig a lehető legközelebb osonok, felmérem a terepet, mindenféle fegyót betárazok, aztán a lehető legideálisabb helyre suttyogok, ahol remélhetőleg nem tudnak a seggembe kerülni, aztán lövés1 ! Majd folyamatos hátrálás, fedezék, újratárazás, lövés, fedezék, hátrálás, stb. Persze eddig is hasonlóképpen ment a dolog, de most ugyanezt jóval közelebbről kell csinálni a célkereszt hiánya miatt! Na, de egy szó mint száz: szóval érdekes buli!