Csernobil

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
hát nem tudom én csak a helyi shell kútra járok, meg a bloodsuckerom nem fogyaszt semmi ehhez hasonlót szóval

Én most hozatok urániumot Csernobilból a tengeralattjárómba :lol:

Egyszer láttam a TV-be egy angol dokumentum filmet amiben egy sétarepülésen készült amatőr fotóról beszélgettek. Londonban a Temze folyó valamelyik hídja elött a magasból egy sötét folt látszott a vízben. A Brit Királyi haditengerészet késöbb beismerte, hogy valóban az egyik tengeralattjárójuk volt amit véletlenül lefényképeztek a magasból. Amúgy a tengeralattjárók útvonala szigorúan titkos, bár gondolom ezzel nem mondtam újdonságot. :)

Remélem Csernobil környékére azért nem mentek a ruszkik, mert a végén még kiderül, hogy nem is az erőmű reaktora szivárog hanem valamelyik elsüllyedt tengeralattjárójuké. :D

Tényleg, lehet, hogy megannyi magyar tengeralattjáró járja most is a világtengereket, csak titkos az útvonaluk :)

Én minap láttam egy filmet a discovery-n vagy spektrumon, nem tudom, a legújabb amerikai fejlesztésről, a Texas osztályú nukleáris hordozókról, illetve a sorozat első darabjáról, a Texas-ról szólt, hát az sem volt semmi.

De a legérdekesebb talán a németek által fejlesztett szuperkavitációs torpedó: gyorsabban megy a víz alatt, mint a hangsebesség, ezért nem veszik észre a lokátorok. Nincs ellene védelem.

hispan1":1x6hjeno mondta:
Én minap láttam egy filmet a discovery-n vagy spektrumon, nem tudom, a legújabb amerikai fejlesztésről, a Texas osztályú nukleáris hordozókról, illetve a sorozat első darabjáról, a Texas-ról szólt, hát az sem volt semmi.

De a legérdekesebb talán a németek által fejlesztett szuperkavitációs torpedó: gyorsabban megy a víz alatt, mint a hangsebesség, ezért nem veszik észre a lokátorok. Nincs ellene védelem.

Mármint a vízben terjedő hang sebessége? :shock:

Nem, általában hagsebesség felett megy. Ezt a kavitáció jelenségének segítségével éri el: van a torpedó elejé egy kicsi, hegyes, forgatható alakú gúla. Ha a torpedót elég gyorsan indítják, akkor a sebességénél fogva fellép az előbb említett jelenség és a vízből gázbuborékok válnak ki, ami azt eredményezi, hogy a torpedó teste nem is nagyon ér a vízhez, csak a forgatható gúla, azzal kormányozzák. Gyakorlatilag zéró a súrlódás. A meghajtásra pontosan nem emlékszem, de az sem hagyományos "hajócsavarral" zajlk, hanem egy hátul kifecskndezett vegyi meghajtás adja a tolóerőt. Nem olyan bonyolult, mint hangzik, csak nagyon precíiós a dolog.

Különben már akkor sem jól építették meg a szarkofágot mert a Discoverin volt hogy a Csernobili atomerőmű szarkofágjárá ráhullt az elős hó ez is bizonyítja hogy jól véd. De készült egy márciusi vagy áprilisi felvétel ugynabban az évben Csernobilról és még mindig volt rajta hó! :shock: Biztos elfelejtették levenni az oroszok! :D :lol: Különben most is hány ember fog meghali az új szarkofág miatt! :cry:

aztán majd valami daganatban halnak meg...persze közrejáccik "csak a radioaktiv sugárzás".. :twisted:

A mai munkamódszerek/biztonsági felszerelések/felhasznált anyagok/hozzáállás mellet az új szarkofág építésekor senki sem fog meghalni.
Csak meg kellene nézni az új szarkofágról betett képeket: épp ez a lényege, még egyszer nem írom le.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul