Clear Sky Gépigény

Nightwatch":3vylzmxc mondta:
az AMD egy kirakat dolog. Az a teszt amin kb mindennél jobbak a kártyáik, szerintem egy eléggé AMD párti teszt... ha a nVida csinálta volna akkor oké elismerem, de így.... meg az hogy fele annyi és kétszer olyan jók azok a kártyák, akkor miért nem vesz mindenki olyat? :lol:

:lol: ezt benézted, mert mindenki szabadul megfelé a 8800GT-itől. PH! tele van eladó 8800GTvel. én személyszerint pedig azon a véleményen vagyok, hogy ha az nvidia nem venne meg minden fejlesztőstúdiót akkor elég szarul mennének a kártyáikon a játékok. az ATi halála mindig az optimalizálatlanság volt. a ring bus memóriavezérlés is ebbe bukott bele, mint ahogy most a 800 stream processzor is szét alázná az nvidiát, ha lenne ebbe az irányba optimalizáció. és az AMD nem kirakat dolog. ezt csak a tájékozatlanok mondják. bocs. és azért ilyen olcsók, mert a RV770-es "mini" GPU olcsóbban és hatékonyabban (=kevesebb a hibás darab) előállítható mint az nvidia "óriás" GT200-a. és egy 4870 (=hűtőcserével együtt 60k) nem hinném hogy ne verne le egy GT260-at ami ugyanannyi. a GT280 árából meg 2 4850 hűtőcserével + a nagyobb táp is kijön nyugodtan. és a konstrukció sokkal jobb. szerintem.

Ha most vennék gépet én is Intel procit vennék, az Intel most jobb, bár annyival drágább is, tehát nem egyértelmű a választás. Azért veszek AMD procit, mert nincs pénzem alaplapot cserélni (azonkívül hogy felesleges is), a legjobb AM2-es proci pedig az 5000+ Black Edition.

Anno én is 7600GT-t vettem, az egy rendkívül jó kártya volt. De amit manapság produkál az nVidia az kritikán aluli. Nyugodtan olvass utána neten egy "nem amd párti" oldalon.

Ilyen hülyeséget hogy a prohardver bármilyen párti lenne rég hallottam, látszik hogy sosem olvasod.

Még ezt nézze meg aki hajlandó tájékozódni aztán lezártam a témát:

"A 4850-nel az AMD-nek sikerült egy olyan középkategóriás videokártyát alkotnia, melyről elmondható, hogy teljesítményét tekintve -- hacsak hajszállal is, de -- megelőzi a GeForce 9800 GTX-et, mely jelenleg majdnem másfélszer annyiba kerül, mint az új Radeon."
Forrás: http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=427&z=9

Stalker-ben is otthagyja a 9800GTX-et: http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/14

No comment: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3341&p=14

HD4870 (52.000 huf) megelőzi a GTX280-at (130.000 huf) WTF? --> http://www.bit-tech.net/hardware/2008/07/11/summer-2008-graphics-performance-roundup/14

Azt meg ki ne találjátok hogy az összes oldal amit linkeltem amd/ati párti és hogy összeesküdött a fél internet hogy elhitessék veletek azt hogy az nvidia tényleg rossz választás most, mert akkor megmarom magam.

Szerk.: the_bunfi hagyd őket látod hogy nem tudják alátámasztani amit mondanak csak beszélnek össze-vissza.

egyébként én nehezem de kezdem elhinni hogy jó ez a 4850 most vettem alig 1 hónapja 9600gt-t és dobhatnám a kukába ..... azért 37 ropiért (máshol még kevesebbért ) ilyenn karit venni.

cask nehogy az legyen hogy most majd megveszem ezt a faxa ati karit és pár hónap mulva meg az nvidia kidob valami olyat ami ütni fog

(meg ugye 1 régi mondás is azt tartja hogy kevés pézért nnem mindig a legjobbat kapod (nha most ez 1 kivétel )

most látom hogy itt helyben van hd4850 (Gainward 9382 HD4850 PCI-E 512MB GDDR3) 31500.- :lol:

Pont az ilyen 9600gt és társai miatt genyó az nvidia, kiadják majdnem ugyanazt a kártyát (9600gt = selejtes 8800gt) megtévesztő néven és mocsok sok pénzért, pedig jól tudják hogy egy évszak múlva mehet a kukába.
Ilyen az amikor nincs versenyhelyzet a piacon...
Ez változott a hd48xx szériával, most már nem az nvidia alakítja kedvére az árakat, és mostmár nem adhat ki gagyi kártyát sem, remélem összeszedi magát és abbahagyja a mostani lehúzós tróger politikáját.

jim69: Ha nemrég cseréltél 9600GT-re akkor ne vegyél új vga-t, nem lehet minden félévente új karit venni. Egyébként az nvidia kártyák már most ütnek, nézd meg a teszteket, szinte mindenhol elsőként végez a gtx280. Csak hát másfél kiló a kártya, úgy néz ki mint egy tégla, melegíti az egész házat vinyóstul procistul mindenestül (az új amd is melegszik ugyan de nem annyira) és falja az áramot, ajánlott hozzá egy 600W-os táp, 130.000 forint és mindezt azért hogy 70 helyett 85 fps legyen a game. DX10.1 támogatás, univerzális videokódoló luxus. Ész hová mész...
Ha nem akarsz maxon tolni mindent idén akkor várj egy évet addigra lesz úgyis új generáció, addig elcsipog a 9600gt is...

nemtom haver aztmondta lehet majd neki kell 8600gt aktív hűtésű van neki aztán lehet odadom 20 ropiért oszt csocsi.

viszont nézegetemm teszteket és azt mondjá(kírják ) 10% lassabb a kari mint a 8800gt (szerintem ha bekapcsolom rajjta a túlhúzást akkor ott is hagyná..... (galaxy 9600gt (512mb ) overclocked )

(viszont annak idején mikor vettem kb 2 hónapja akkor szerintem jobban megérte mint a 8800gt..... me mondjuk az volt 40-50 körül ezt meg 32-ért vagy hogy vettem )

Ja a 8800gt sikerén lovagolva adták el 9600gt-t merthogy csak 5-10%-al lassabb és valamivel olcsóbb. A 9600gt procija olyan 8800gt proci ami nem ment át a gyári teszten, lezárták benne a hibás blokkokat rárakták egy nyákra és tadamm 9600gt.
Ettől föggetlenül még az egy jó kis kártya, ne hidd hogy szemetet vettél, csak az nvidia elfelejtette ráírni a dobozra hogy kb mostantól akkora shader igénye lesz a játékoknak hogy a 8800gt vs 9600gt közti különbség 5-10 %-ról 30-50%-ra nő (pedig tudta hisz ő pénzeli az összes game fejlesztését hogy kelljen hozzá a nagyobb nvidia vga, ati kártyákon meg ne fusson jól), egyszerűen nem bírja a 64 stream procija a gyűrődést ott ahol a 8800gt 112 sp-je még igen. hd48xx 800 sp-vel meg no comment... :)

Ha meghúzod biztos hogy befogja régi játékokban a 8800gt-t láttam is külön olyan tesztet ahol ezt feszegették.

ui.: tanulságos olvasmány: http://hardwired.hu/search.php?q=assassins+creed

meg szerintem a driver sem a legjobb az nvidia-nal..legalábbis ha pár dolgot kézzel állítotunk be akkor volt olyan játék ami ellindult de sötét képernnyő fogadott (nha elrulom 9600xt-vel (ami agp-s volt) a legujjab driver is felment gond nélkül és működött normálisan.. )

igen valamelyik magazin írta hogy a assasins.... fejlesztésekor ki kellett venni a dx10.1 verziót me ha nem akkor nem kapják meg a pézt (viszont ha benne maradt volna nha akkor nvidia a fogához kenhette volna a csúcskártyáit is )

driverrel mind2 oldalon csak a baj van, én általában felrakok egyet ami viszonylag jól sikerült és működik, aztan ha nem muszáj sosem piszkálom többet.

azért az ati-nál picikét jobb a helyzet

nekem már volt ati kártyám, elég is volt belőle 34 ezer volt, semmire se volt jó.... volt egy ócska nVida, az még csúnyább volt mint az ati, mégis jobban tovább ment.... nekem eddig megbízhatóbbnak tűnik a nVida és ezt tapasztalatból mondom... :wink:

Nekem meg Ati kártyáim voltak (vannnak) és soha nem kellett bennük csalódnom. Szerintem a következő is ati lesz.

nekem minden kategóriából voltak karijaim mindkét oldalról és nálam a 9800pro és a 4850 a nyerő ennyi.

nekem is vót a 9*** sorozatbol de szerintem az 1 nagy xar.... (9600xt ) nem támogatott shardel modell 3.0..... ami a 6600gt már támogatott (jha és gyorsabb is volt )

nekem radeon 9600-am van jelen pillanatban és ati tool segítségével 500mhz magórajelet értem el.

HIVATALOS GÉPIGÉNY:

MINIMAL

Microsoft Windows 2000(SP4)/XP/Vista (SP1)
Intel Pentium 4 2.0 Ghz / AMD XP 2200+
512 MB RAM
10 GB free hard disc space
128 MB DirectX 8.0 compatible card / nVIDIA GeForce 5700 / ATI Radeon 9600
Keyboard, Mouse
LAN / Internet for Multiplayer
Microsoft Windows XP/Vista (SP1)
Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200+
1.5 GB RAM
256 MB DirectX 9.0c compatible card / nVIDIA GeForce 8800 GT / ATI Radeon HD 2900 XT
Keyboard, Mouse
RECOMMENDED

1.5 GB RAM
256 MB DirectX 9.0c compatible card / nVIDIA GeForce 8800 GT / ATI RadeonHD 2900 XT
Keyboard, Mouse

Szerk.: FORRÁS: http://stalker.deepsilver.com/index.php?lang=eng

Csak bemásoltam az oldalról de a minimal után ottvan egyben a rec. is, úgyhogy valahogy így nézhet ki:

MINIMAL

Microsoft Windows 2000(SP4)/XP/Vista (SP1)
Intel Pentium 4 2.0 Ghz / AMD XP 2200+
512 MB RAM
128 MB DirectX 8.0 compatible card / nVIDIA GeForce 5700 / ATI Radeon 9600
Keyboard, Mouse

RECOMMENDED

1.5 GB RAM
256 MB DirectX 9.0c compatible card / nVIDIA GeForce 8800 GT / ATI Radeon HD 2900 XT
Keyboard, Mouse

Azért én túlságosan nem kezdek el örülni ennek, nem szoktak túl pontosak lenni az ilyen ajánlott konfigok, emlékszik még valaki a crysis ajánlott konfigjára? :)
Bár igazából csak a 1,5Gb RAM sántít, a többi elképzelhető.

szerintem 1,5 helyett lehetne ott 2,5 3 giga ram, azzal biztos nem lenne gond, nekem a SoC-nál volt 1,5 és egyáltalán nem volt elég...valszeg azért mert egy f*s volt a gép :wink: de akkor is kevés az 1,5

Én 2GB-nál vettem észre hogy élvezhetővé válik a SoC, de a CS-nél nem kockáztatok, aláteszem a 3 GB-t meg a hd4850-et. Addig fel sem rakom inkább, remélhetőleg 1 hónapnál nem kell többet nélküle lennem majd...

Vissza
Top Alul