Clear Sky Gépigény

Érdemes akkor még AMD procit vennem? Mert az Intelhez új alaplap is kéne, és akkor már új gép.. :? X2 6400+-ra gondoltam, az a legerősebb 2 magos az AMD-nél..

Jah és még vmi: 3GB RAM-om van, de úgy, hogy 2x 512MB @ 533MHz és 2x 1GB @ 667MHz, az nem baj, hogy nem ugyanakkorák és nem egyezik meg az órajelük. Mert az alaplapomba 800MHz-es lehet a max, lehet, hogy vennék 4GB 800MHz-es DDR2 RAM-ot! :roll:

ha nincs 64-bit-es windows-od akkor elfelejtheted azt a 4gb-t (mert 32bit-nél csak 4gb-t rakhatsz bele(ami igazából 3gb-nál töbet nem jelent ) (és ebbe beleszámít minden(pl: vga... )

telerakhatod a gépedet memóriával windows-bann nnem érzem majd külömbséget.....

most milyen procid van (mertz ha olyan 4800+ körül akkor szerintem az megfelelő )

nem kell mmegilyedni attól a gépigénytől.... azt meg hogy juj most nincs minden maxra kapcsolva..... engem special nem érdekel fusson normális grafikával élveszhető sebességgel oszt csocsi.

És 64 bites Windows XP-n is ugyanúgy elmennek a gámák? Mert vmi olyasmit hallottam az egyik n00b tanáromtól, hogy nem.. :? Amúgy 3800+-om van most (egymagos), úgy gondolom ez már kevés, főleg ha kicsit játszanék mondjuk Crysis-al is addig..

Procid milyen foglalat?
A mostanid nem fogja bírni a CS-t ezt most borítékolom. AMD leggyorsabb 2magosa a 6400+ BE, de az még 90 nm és meleg és zabál éstb... ezért veszek én egy 5000+BE-t, az kb egy 6400-nak felel meg és 65 nm.
64bites oprendszer állítólag nagyon instabil és kiszámíthatatlan, mostanra már biztos jobb a helyzet mint akkor amikor az elrettentő városi legendák elterjedtek róla, de én nem kísérletezek vele (főleg így hogy a 32bites vistám jogtiszta).
Crysis-t meg felejtsd el, el lehet vele játszogatni pár órát ha gondolod, de nem szabad komolyan venni (engem az editora érdekel nagyon).

MetalMilitia":396jo0ar mondta:
Procid milyen foglalat?
A mostanid nem fogja bírni a CS-t ezt most borítékolom. AMD leggyorsabb 2magosa a 6400+ BE, de az még 90 nm és meleg és zabál éstb... ezért veszek én egy 5000+BE-t, az kb egy 6400-nak felel meg és 65 nm.
64bites oprendszer állítólag nagyon instabil és kiszámíthatatlan, mostanra már biztos jobb a helyzet mint akkor amikor az elrettentő városi legendák elterjedtek róla, de én nem kísérletezek vele (főleg így hogy a 32bites vistám jogtiszta).
Crysis-t meg felejtsd el, el lehet vele játszogatni pár órát ha gondolod, de nem szabad komolyan venni (engem az editora érdekel nagyon).

szerintem socket am2 lehet neki (és szerintem meg nem kell elfelejteni a crysis-t mert kisebb felbontásban elfutkosna az... )

és szerintem ez az am2 irányvonal ez kihalásra ítélt mert ugye itt az am2+....

Jó de most új gépet nem fogok venni/kapni valószínűleg.. Akkor érdemes 6400+-t venni, vagy inkább 5000+? :? + vmi jó kis hűtőt hozzájuk.. És akkor nem érdemes 4GB RAM-se :?: pedig kijönne 4x 3500 forintból kb :roll:

elég a mai játékoknak 3 Giga is talán, később meglehetne azt csinálni, hogy a 3 gigát lecserléled 2db dualra abból lesz 4 giga, énis azt csinálom majd ősszel...

De akkor az nem baj, hogy az 512MB-osok 533MHz-esek és az 1GB-osok pedig 667 MHz-esek?? :? És akkor érdemes még kétmagos AMD procit venni, és ha igen akkor milyet?? :|

szerintem úgy nem lesznek jók a ramok
én azt nem tudom hogy milyen videó kártyát vegyek
egy kérdés a végére :szerintetek DDR 3 -ból elég lesz 1 giga ?persze a 1333MHz

VGA-t én akkor veszek ha lesz megbízható benchmark a játékról.

1GB RAM nem elég, mindegy milyen gyors. A sebesség nem helyettesíti a méretet. (hmm :roll: )

ok kösz akkor 2 vagy 3 giga

én most nézegetem a videó karikat és most nagyon a
AMD RADEON HD 2900 XT -re hajtok

Ati-ban nem vok otthon :? Én mondjuk nVidia GTX 280 OCX-et vennék ( http://www.bfgtech.hu/gtx280ocx.html ). Még egy vmi, az úgy jó, hogy 3x 1GB @ 800MHz (ennyit lehet max az alaplapomba rakni, mármint 800-ast), vagy inkább legyen páros, azaz 2- vagy 4GB???

3x1GB nem fog menni dual channelben, de a sebességveszteség nem eget verő.

AMD 6400 vs 5000 kérdésre ismét annyit, hogy 6400 90nm-es, 5000 BE pedig 65 nm és felhúzható 6400 szintjére, van 6400 BE is, de az szinén 90 nm és annyival drágább is még mindig.
AM2+ egyelőre felejtős, DDR3 még jobban felejtős. Dual Channel kb 5% ram teljesítmény emelkedés, vista 32bit felismeri a vga mellett a 4GB ramot (mondjuk 2x2GB), DE megcímezni már nem tudja, ergo 3x1GB bőven jó.
VGA kérdést már kitárgyaltam, olvassatok vissza.
Akinek Intel-es alaplapja van annak sajnos nem tudok segíteni, világéletemben AMD procim volt.

miért lenne felejtős a ddr3 meg az am2+ ?(pl: phenom procit te nem fogsz belerakni az a sima am2 foglalatba.... az intel állítólag idén még lecseréli a lga775-öt gondolom erre az mad is válaszolni fog )

Foglalat cserére miért kéne válaszolni?:DDD Azzal mindenki csak szív...

am2+ azért felejtős mert még drágák az am2+ procik és nem nyújtanak annyival többet mint amennyivel drágábbak, ddr3-ra ez hatványozottan igaz.

barátaim megggyőztek egy másik videokártyáról :D
végleges config:
INTEL E8500 3.16GHz
SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE
4Gb RAM egyik 2048Mb 1066Mhz-es a másik 2048Mb 800Mhz-es Corsair DDR2-esek

hozzáillő alaplap hűtő táp stb.... mi a véleményetek? holnap megyek érte :wink:

Nemtudom... Az eltérő órajelű ramok nem okozhatnak gondot?

Vissza
Top Alul