5 perc várakozás után egy teherautó fordult az útra és elzötykölődött hozzám, az ablakon Chester hajolt ki. Majd közölte hogy mi a helyzet.
- Nah figyelj, mondom hogy mi helyzet. A Másodlagos bázison, feltárták a hátsó részt, csak éppen azok a nyámnyilák beszartak, mert kapásból 2 ormányos vagy mi a frász ugrott nekik. Aztán most ott ülnek a bejáratban és várnak a nagy fiúkra, gondolom sejted hogy mi a feladat.
- Hmmm jó kis csetepaténak ígérkezik.
- Az lesz, jah és hátul kapsz egy kis ajándékot, szigorúan csak az akcióra. Nah pattanj fel.
Hátra kocogtam, majd felkapaszkodtam a platóra, ahol 3 másik harcos ült, arcukat nem láttam a gáz álarc miatt, ugyan úgy ahogy ők sem az enyémet. A vezetőfülkéhez közelebb ülő kopogott az ablakon amitől meg is indultunk.
- Üdv srácok én Fater vagyok.
- Te verted el Drussat ?
- ööö...igen...talán haverotok volt ?
- Neeem hehehe dehogyis az a majom, örülök hogy végre helyre rakta valaki haha. A többiek felnevettek.
- Én Storm vagyok. szólalt meg a fülkéhez legközelebb ülő, akinek egy SPAS-12-es pihent a kezében.
Mihajlovics a következő ő mellettem ült, nála egy AK-t láttam. Szemben Storm mellet Dmitro, egy Chaserrel.
- Chester valami meglepiről mesélt, mit tudtok róla ?
Szinkronban nevettek fel, majd Dmitro előhúzott maga alól egy táskát és oda dobta nekem.
Szépen kinyitom, majd kiemelek belőle egy olyan fegyvert amit eddig csak távolból láttam működni.
- Hohohoho, ez lenne az enyém ? Hmmm csinos.
- Veszélyes egy jószág, két tár van hozzá ha jól tudom, de ha az nem lesz elég....
Előkotortam a táskából a két tárat az szekrény tárat amibe ha jól tudom 8 töltény van, azt be tudtam tuszkolni egy üres tár zsebbe. A másikat pedig a fegyverbe, dob tár 20 vagy 32 tölténnyel. Ami ennek ellen áll az nem ember. Az út további részében az új szerzeményem csodáltam. Amikor végre beértünk a bázisra rögtön tűzharc hangja fogadott minket kicsit olyan volt mintha valami barlangban lövöldöznének, de elég veszettül. Leugráltunk és rohantunk is a hangár felé, ahonnan a hangok jöttek Már amikor az ajtót elértük megszűnt a csatazaj. Oda siettünk az 5 harcoshoz akik előtt egy tucat hulla feküdt.
- MI történt ? kérdeztem azonnal.
- Ezek az őrültek nekünk rontottak, ezeknek meg zápult az agya. Azt ajánlom vigyázzanak lent.
Mögöttem a fegyverek kattogása biztosított arról hogy a srácok kész vannak. Én is mély levegőt vettem és megindultam befelé.
- Akkor takarítsunk fiúk!
Egy folyosón mentünk végig egy ajtó volt útközben egy üres szobába vezetett. A folyosó végén egy lépcsőn mentünk le, aztán elsötétült minden. Csak nyugodt hangon, kérdeztem a többiek felé.
- Ugye hoztatok lámpát ?
Én közben a sajátomat kotortam elő, majd feltettem a fejemre és úgy néztem a srácokra. Mihajlovics az AK-ra szerelte a sajátját.
- Dmitro, Storm hát ti ?
- Hát én nem hoztam, bakker gondoltam is én arra hogy a föld alá megyek. csak szóltak hogy akció van...szólalt meg először Storm.
-Én meg még a múlt héten eltörtem és azóta nem kaptam újjat.-
- Remek, ti mentek középen, Mihajlovics tied a hátvéd.
- Oké Doki...
A lépcső után egy nagyobb gyülekezőbe értünk volt itt egy lift is ami gondolom működés képtelen volt, volt egy pult mögötte egy zárt ajtó. Jó lenne benézni oda is. Azt hittem ott kapok szívrohamot, amikor Dmitro felrúgott valamit közvetlenül mögöttem.
- Bazd meg Dmitro majdnem beszartam. ordítottam rá. Az állat meg csak röhögött. Most megint mögülem jött a csörömpölés de ez már az irodán belülről. Oda kapta mindenki a fegyvert. a két lámpa fénye is az ajtóra szegeződött. Majd Dmitro törte meg a zaj utáni csendet suttogva.
- Azt hiszem sejtem mit éreztél.
Csak kérdőn rá néztem. Aztán neki borult valami az ajtónak és csapkodni kezdte azt belülről, nekünk se kellet több egyszerre kezdtünk el lőni, szét tépve vele azt ajtót és azt aki mögötte volt. Egyenlőre még a TRs-el lőttem. Amint végeztünk megint beállt a csend. Oda mentem a romokhoz, aztán amit ki tudtam venni a cafatokból hogy valószínűleg egy itt dolgozó őr volt. A hallgatást Mihajlovics törte meg.
- Nagy csend, túl nagy...
Amint befejezte a lifttől jobbra lévő folyosóról bömbölés hörgés és egyéb érdek feszítő hangok jöttek, egyre hangosabban.
- Muszáj volt az ördögöt a falra festeni mi ?
Az egész környék visszhangzott a morgásoktól meg üvöltésektől, kicsit olyan minden irányból jönnek érzésem lett. Gyakorlatilag két felől jöhettek, ha csak nem szerelték meg a liftet. Felsorakoztunk a folyosóval szemben Mihajlovics előre ment mellette Dmitro, én és Storm kint vártunk. Amikor eltűntek egy forduló után kezdtem ideges lenni, mert még mindig semmi csak a hörgés. Amikor kezdett tetőfokára hágni a hangulat, hirtelen vissza jött az áram úgy látszik csináltak valamit fent. Hátra is léptünk párat így pont a lift elé kerültünk ami meg is érkezett egy kis csengetés után nyílt az ajtó és Storm nyakába szakadt vagy három zombi. Leteperték és már harapták is ahol érték, elkezdtem sorozni a többit ami nekem ugrott volna kettőt le is kaszáltam majd üresen kattant a fegyver, puska tussal kínáltam a legközelebbit. A hangos reccsenésből és abból hogy kicsit fél oldalasan lifegett a fején úgy gondoltam meg áll majd, tévedtem, nekem rontott volna de kitértem előle és be löktem a pult mögé a fegyver szíja beakadhatott a ruhájába mert majdnem magával rántott. Közben vissza ért Mihajlovics és Dmitro, le kaszálták a maradékot, Stormból nem sok maradt, Dmitro leguggolt mellé, majd motyogni kezdett valamit, a következő pillanatban arról amerről jöttünk egy ilyen gázálarcos izé ugrott a torkának neki Dmitro egyet tudott lőni de az nem volt elég leteperte. Mihajlovics gyorsan reagált, oldalba rúgta a kis patkányt, majd cafatokra lőtte, érdekes az AK-ja mintha kicsit erősebb lenne az átlagnál. Nah nem baj Dmitro sértetlenül meg úszta manővert.
- Azt mondom vágjunk vissza. Kelt fel a földről teljesen begőzölve és meglódult a a hörgések irányába, utána siettünk de ez bekattant sprintel amerre éppen volt lehetősége, mi meg utána. Az egyik forduló felugatott a SPAS-12-es majd Dmitro hátráló alakját láttuk aztán kifogyott a fegyver. Elkezdett rohanni, most felénk amikor elment mellettünk csak ennyit vetett oda.
- Meggondoltam magam, tűnés!!! Ezzel tovább is rohant, először utána majd a zombi tömegre néztünk ahogy ellepik a folyosót.
- A jó büdös...Mihajlovics is rohanni kezdett. Én meg felhúztam a fegyverem,és neki láttam a tömeg oszlatásnak, 300 töltény per perc...repülő kezek, lábak, agy cafatok, és vér festette be a folyosó falait, a kezemben veszettül ugrált az AA-12-es. De a jóból is megárt sok ezért hamar ki is fogytam. Hozzájuk vágtam a fegyvert, ami utólag már rossz ötletnek tűnt, tekintve hogy van még egy táram. De az egy jó dolog volt hogy legalább a csőcselék meg feleződött, én is hátrálni kezdtem de még elejtetem egy gránátot, ami kisvártatva robbant is, ezzel megrázva a környék falait. igazából fogalmam se volt merre szaladok. Csak mentem, előttem egy ajtó szakadt ki meg utána két zombi előrántottam a pisztolyom és rájuk lőttem a találat minimális volt, maradt a nyers erő, fel ökleltem őket és mentem tovább, utána táraztam. Egy forduló után zsákutcába értem, meg fordultam két oldalon egy-egy ajtó. Melyik legyen...ec-pec kimehetsz... a döntést a tömeg zavarta meg ami idő közben utol ért. Hirtelen neki vetődtem a jobb oldalinak de az meg se rezzent, szóval lendületből jött a bal, az már be is szakadt tokostul. A földre kerültem de nem tartott sokáig felállni tekintve hogy minden porcikámban éreztem a lüktető adrenalint. Előttem akadály, asztal, mögötte zombi, fél lábas átcsúszás, mint a filmekben a zsaruk a motorház tetőn, közben agyon lőttem a zombit, amihez nem kis szerencse kellet. Gyerünk tovább, beértem valami műtő szerűségbe az asztalon egy enyhén felboncolt manus feküdt, amíg meg nem érezte hogy itt vagyok, mert amikor elakartam menni mellette, embertelen reflexel utánam kapott és bele mart a kezembe.
- Anyád! majd a pisztollyal zúztam olyat fejére hogy menten össze roppant a koponyája, siettem volna tovább az egyetlen ajtó felé, csak ekkor megragadtak hátulról. ellenkezni próbálhattam esélyem nulla végig néztem a testemen, nagyjából plusz hét kézfejet számoltam, vegyesen a karomat a mellényem amit értek azt húzták, az idő szinte meg állt, már láttam is a fehér fényt...és a fényből zöld ruhás álarcos manusok ugrálnak ki, villognak ezerrel én meg csak érzem ahogy vízszintbe kerülök a földön. a vállamra pillantok mert valami furcsa bizsergést érzek, hát nem egy zombi marcangolja véres pofával, aztán rám néz morgás, böfi, vér ás nyál csorgatás és amikor épp az arcomba kóstolna az agy veleje fröccsen a képembe, a maszkomat már rég elhagytam valahol, pedig most milyen jól jött volna. Elkezdtem szédülni, majd mint élettelenül ejtem a fejem a földre. De már az egész testemben érzek valami bizsergést, és mindjárt kigyulladok olyan meleget érzek. Szeráf arcát, és hangját vélem felfedezni. Amint leguggol mellém, fogalmam sincs mit magyaráz, össze folyik minden mindennel az agyam ki kar szakadni a helyéről úgy lüktet. Furcsa mód egyre éhesebbnek érzem magam, és nem vagyok ura már a testemnek. Szeráf lassan és úgy látszik bele törődve abba hogy már nincs többé Fater feláll. a keze után kapok lassan felhúzom magam és mielőtt bele harapnék, egy 9 mm-el nézek szembe, aztán vége....
- Egy óra múlva a Főbázison -
- Ki a faszom engedélyezte hogy 5 ember menjen le egy ismeretlen helyre? Ahonnan már a nyitás utána dög vész támadt az emberekre.
- Higgadj le Szeráf! ordít Max.
- Higgadjak le! Megvesztél! Szét téplek helyben, most lőttem agyon a társam...közben a falnak taszította és fojtogatni kezdte...az egyik legjobb, ha nem a legjobb harcosunk veszett oda, mert valaki hülye volt.
Lukash állt fel az asztaltól és beszállt az ordítozásba.
- Senki nem adott olyan parancsot hogy 5-en menjenek le, a te barátod döntött úgy hogy lemegy a saját felelősségére.
- Mii van ? Szeráf elengedte Maxot, és rávágott Lukash asztalára aki elkapta a kezét, kicsavarta és ráhúzta az asztalra fölé hajolva folytatta.
- Ha nem higgadsz le te kis kaphatsz egy golyót a fejedbe. De ezt később lehet még bánnám, szóval ne adj rá okot.
- Lukash eltúlzod....
- Kuss! ordítja le Maxot is.
Szeráf szemében bosszú lángolt. Lukash elengedte, amint felkllt az asztalról megrázta, és még egy utolsó megvető pillantást vettet a másik két emberre aki bent volt az irodában. Dmitro, és Mihajlovics ők csak lehajtották a fejüket, nem bírtak szembe nézni Szeráf izzó tekintetével. Kint Chester várta, aki elkísérte a kajáldába ahol ittak egyet Fater emlékére. Szeráf elhúzta a kártyát a zsebéből, a Pikk Ász ami végig kísérte őket minden kalandjukon.
Nap mint nap meghalnak a zónában az emberek, ki ettől, ki attól, de amikor egy barát veszik oda az valahogy jobban megrázza az embert.
Tegnap estére ígértem az írást de egy kis net szakadás után nem tudtam befejezni és az addigi írásom is elveszett, ma ezt tudtam össze hozni...Még nem döntöttem az új karakterem felől. De lesz