Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Ha nem, újra fel lehet húzni. Elvégre háború van vagy nem?! Inkább örülnél hogy eleget teszek a követelésednek!
Amúgy meg ne kötekedj, mert emlékszel amikor elsőnek építettük a bárt?
Anno még a hadsereg húzta fel nektek, vagyis én is ott voltam szóval ne köss bele!
Ha meg nem tetszik a sereg akkor nem kell haverkodni vele! Lehetünk ellenségek is.
fal1

Reggel felébredve átnéztem a rajzokat és kiderült a főnök irodájából nyílik az ajtó az alagsorba. Mindent elterveztem. Jurijt küldöm le és ő feltérképezi a terepet. Addig a főnököt lefoglalom. Kihívom:
-Jurij. JURIJ!
-Mi van?
-Kellene a segedelmed.
-Mesélj.
-No, akkor. Bemegyünk ketten a főnök irodájába, én beszélek vele, te meg a szobájában lévő ajtón belopakodsz az alsó részbe. És mindent megjegyzel amit látsz!
-Alap.
-Akkor indulás!
Elindultunk. Bementem a főnökhöz és leültem. Beszédbe elegyedtünk. Jurij lement és egy darabig nem jött vissza. Majd feljön, odajön mellém. Megáll és ennyit mond:
-Kész!
Ekkor a főnök felkapja a fejét:
-Mit mondott?
-Ömm....Semmit.
-Értem.
Mellém néz, és pont Jurij felé bámul. Jurij és én is meglepődünk mert pont rá bámul.
-Mit néz?
Felém fordul.
-Elbambultam. Bocsánat. Térjen vissza a körletébe és maradjon ott parancsig.
-Értettem.
Visszamentünk. Jurijt kérdezem:
-Na mi volt?
-Hehe... Most még nem. Majd elmondom a feltételeket és utána.
-Miket?
-Hehehe....

Nemtudom hogy, de valahogy nagynehezen sikerült összeszedni magunkat a tegnap esti hepaj után... Előkerült mindenki, lehúztunk egy erős kávét, ki kómásan, ki dülöngélve, és elindultunk, asszem fel az irányítóba. Valami hajnali 7 lehetett, de max már a térképeket bújta... felérünk, errefel Max azzal fogad minket hogy előléptet parancsnokká, mivel hogy hű szabadságosok vagyunk.
Fater elkerekedett szemekkel kérdez vissza, úgytűnik nem hiszi el
-Parancsnok?
-Igen, de nyugi, azon kívül hogy egységeket irányíthatnak, és korlátozott hozzáférésük van a raktárakhoz, semi érdekes változás nem történik.
Fater kis fáziskéséssel, és egy elnyújtott "jaaaa" helyesléssel rájön hogy mi is van, közben MAx folytatja:
-Jah, nah akkor most pár szó a további tervekről. És feladataikról. A térképhez lépett, majd magyarázni és mutogatni kezdett.
-Lukash, úgy döntött, hogy miután kivertük a szolgálatot a bárból, valószínűleg lesz próbálkozás a vissza foglalásra. Ezt ki védendő. Meg kell erősítenünk a pozícióinkat itt, mutatott a szeméttelepi átjáróra...Ez után kicsit nagyobb műveletbe kezdünk. Rostok biztosítása. Köszönhetően a szolgálatnak nem lesz nehéz dolgunk odaát, csak pár mutáns és szét szórt zsoldos tevékenység várható, gyerek játék lesz. Amint meg vannak megy az utánpótlás és építsenek ki védekező állásokat.. ezt Faternak magyarázta, úgyhogy ez engem nem érint.. aztán hozzám fordul:
- Akkor, Chester te vissza mész, a fő bázisra, és össze szedsz két teher autónyi ellátmányt és meg erősítitek az újabb kis bázist. Azt hogy mit viszel rád bízom, A fő bázis védelme külön van kezelve azt Lukash intézi, aki be van osztva azt úgy sem tudod elhozni. Ha ez meg van akkor lehet kapsz még utasítást Lukashtól, ha nem akkor vissza jössz és segítesz Faternak. Az a lényeg hogy keménynek kell lennünk most hogy így meg mozdultunk. szerencsére a Stalkerenek nincs ellenére. de vannak még Szolgálatos erők szét szórtan és ha esetleg vissza támadnak akkor készen kell állnunk.
Fater kérdez miután Max befejezte:
- És honnan lesz erre erő forrásunk. Főleg az emberekre gondolok.
- Lukash nem mondott semmit honnan szerzett, de szerzett embereket. Ellátmány van bőven, a fő bázison is. Meg most hogy a itt győzelmet aratunk a meg maradt szolgálatos készletek is felhasználjuk. Az elkövetkező pár napon belül lesznek új páncéljaink is, Skinnek köszönhetően.
Max és Fater még valami pajzsról beszélnek, én közben már Aciddal tanakodok, hogy hogyan, de a legegyszerűbb az lesz hogy gyalog felmegyünk a raktárakhoz, aztán meglátjuk milesz.Előszedünk valami fegyvert, némi lőszert, és ami a legszükségesebb, normális tempóban röpke fél óra alatt érünk fel a raktárakhoz.. Amíg én felmegyek az új nagyfőnökhöz Acid beugrik dumálni az egyik haverjához.Az őrök engednek befele, úgytűnik tudják hogy hivatalos vagyok..Érted.. még hivatalos.. a szabadságnál.. na de lássuk a medvét..Ajtó nincs, úgyhogy az ajtófélfán kopogok.
-Jóreggelt uram!
-Jóreggelt parancsnok! (bár megjegyzem mintha kicsit kételkedve mondanáa a parancsnokot)
-Mi lenne a látogatásom célja?
-Jöjjön ide és figyeljen! (elkezdi mutogatni a térképen)
-A tegnap elfoglalt bázist, meg kell erősítenie, minden lehetséges támadást meg kell előzni.Minden oldalon legyenek őrszemek, intézze el, az nem érdekel hogy csinálja.Közben szedjen össze 2 teherautónyi embert, esetleges gyors reagálású csapatnak, ezek a kisebb bázison legyenek készenlétben.A bázisokkal kapcsolatban: ez a nagy az egyes, az erdőben a kicsi a kettes, a bárban kiépített pedig a hármas, csak hogy könnyebb legyen a kommunikáció.Amennyiben végzett a kettes bázis őrzésének kiépítésével, egy brigáddal létesítsenek egy könnyen járható útvonalat a kettes bázisról ide, illetve bárba, szintén a gyors reagálás érdekében.Egyenlőre ennyi, ha minden jólmegy. Kérdés?
-Nincs uram!
-Helyes! És még valami! Átküldök egy koordinátát, először is oda menjen egy teherautóval, valami kommunistáktól kapunk egy adag ellátmányt, és elvileg rendelkezésünkre áll 20 monolith katona is.
-Voltak itt a kommunisták?
-Igen, egy rövid látogatás erejéig.Maga ismeri őket?
-Igen, futólag.
-Helyes, akkor itt vannak a koordináták, induljon.
Kisétálok az irodából, közben a pda-ban megnézem a koordinátákat.. a halott város.. fain.. előszedem Acid-ot, szólunk rádión hogy elviszünk egy teherautót, és indulunk is.Jó egy órát zütykölődünk a régi úton, de szerencsére ez egy elég jó állapotban lévő jármű.A megadott koordináták felé közeledve lassítok, egy gyárat látok előttünk.Megkerülöm, majd bekanyarodok az udvarra, már ott sorakoznak a ládák a bejárattól pár méterre, és van egy pár nagyobb láda is, vagy 2 méteresek. Az udvar sarkában pedig tábortűz körül egy elég tarka társaság üldögél..Kiszállunk, 3 ember jön ki elénk, az egyik Mihail, a másik kettő meg valami Borisz, és Yurij.Odamegyünk a ládákhoz, Mihail elkezdi magyarázni:
-Ezekben a ládákban a gyorstüzelő ak-k vannak, 2 láda, összesen 30 db. mutat rá 2 ládára legalul, majd mondja tovább:
-Ebben a kettőben potnosítot ak-k, pso-1 távcsővel szerelve, szintén 30 db. mutat rá a másik kettő tetején lévőre.
-Ezekben, (itt négy ládára mutat) ezekben pedig 60 db, sima ak47-es modell található.
-És a nagyokban? kérdezek közbe)
-Nos, a nagyokban, (közben odalép és kinyitja a felső nagy ládát) sepciálisan határvédésre kifejlesztett 20mm-es nehézfegyverek vannak, ellenállóbbak az anomáliák, sugárzás, hő, jég, víz ellen.Ezekből öt darabbal tudunk szolgálni.
-Ennyi?
-Igen, ennyit tudunk nélkülözni, használják egészséggel! (mondja a komcsi, közben egy jót mosolyog)
-Elkezdjük felpakolni a ládákat, gyorsan haladunk, öten végzünk negyed óra alatt.
Mikor végzünk ezsembe jutnak a monolith katonák.
-A monolithokkal mi a helyzet?
-Ott üldögélnek, csak parancsra várnak.
-Komoly? Parancsra? Tőlünk?
-Igen, szólj nekik nyugodtan.
-Majd mindjárt, de még megkérdem, van egy szabad teherautótoK?
-Háth éppenséggel akad, de azért szeretnénk visszakapni.
-Jólvan, egy pár napon belül visszahozzuk. Kiállnátok vele? Addig én beszélek ezzel a színes társasággal.
Elindulok oda, majd mikor már majdnem mögöttük állok, kiadom a parancsot:
-Vigyázzba! 10 másodperc alatt felugrik az összes, és vonalba állnak.Elfordulok megnézni jön e a teherautó, mögülem egy puffanást hallok, Acid alig bírja visszafogni a röhögését.Megfordulok, az egyik katona szó szerint kidőlt. Megzsólítom az elsőt:
-Mi történt vele?
-Semmi uram, csak rosszkor érte a szokásos transzba esés..
-Ez korrekt..na rakják fel a taherautóra, és induljunk!
Beszállunk a saját teherautónkba, megvárjuk amíg ők is felkapaszkodnak a másikra, és indulunk vissza a kettes bázisra....Megyünk ahogy tudunk, se a teherautònak bizony megvan a vègsebessège....szòval rohamtempòval ötven perc alatt megvagyunk, as kettes bázison màr szàllunk le a kocsikròl, a monolithoknak màr adom is ki a parancsot, àssàk be magukat a bàzis nyugati oldalàn, mivel arròl semmi nincs, ìgy semmi ès senki nem jön àt. Amennyiben fegyver kell, vètelezzenek a teherautòròl,és àllìtsanak a védelembe egy olyan tàmogató fegyvert is, amit hoztunk.
Jók ezek az "emberek", szinte tülekednek hogy teljesítsék a parancsot... Velük már nem lesz gondom, beviharzok a rádiósépület alsó részére, irány a pihenő, kell két ember akik levisznek 2 löveget bárba..
-Üdv uraim! Kérnék kettő önkéntest akikj leugranának bárba teherautóval! Szerencsére vannak jelentkezők, sokan le akarnak ugrani Bárba..
-Jólvan, az első két jelentkező mehet, de nyomban, a rakománynak 1 órán belül ott kell lennie!
-Értettük uram! Már viharzanak is ki a teremből a kollegák, ez is megoldva... Kisétálok az udvarra, megnézem hányan lézengenek a hangárban, meg informálódok kicsit... Besétálok, 6 ember üldögél ládákon körbe, fegyvereket tisztogatnak, másik három meg a rossz teherautót próbálják szerelni unalmukban.... Odamegyek hozzájuk, megnézem közelebbről mire jutottak...
-Szevasztok! Sikerült kihozni valamit ebből a roncsból?
-Áh, dehogy, már azon gondolkozunk hogy szétszedjük, hátha van benne 1-2 jóó alkatrész, de abban sem bízunk..
-Embereket keresnék egy gyors reagálású csapatba, mit szólnátok hozzá?
-Az attól függ mit takar a gyors reagálású?
-Nagyon rövid idő alatt bárban, illetve a fő bázisra áthelyezhető egység, akik mindig készültségben állnak.
-Ne már .. mért jó ez nekünk?
-Mit szólnátok új felszereléshez, és egy kis bónusz zsebpénzhez?
-Jól beszélsz! Esetleg beszervezzünk még valakit?
-Akit csak tudtok! 20 ember kellene! tudtok annyi havert szerezni?
-Háth, szerintem maximum 15 fő, de nehogy már parancsnoki ranggal ne találj még 5 embert..
-Jólvan srácok, valamennyire legyetek készek, egy órán belül lesz két felszerelt teherautó ilyen célra, ha parancsot kaptok, felpattantok, és mentek verekedni, ok?
-Ok főnök! további jó munkát!
-Kössz fiúk!
Indulok tovább, mivel itt nincs tartalék ember, átmegyek az egyes bázisra, csak találok még öt embert, meg még egy párat, akik nagyjából kijelölikk az utat ahol lehet haladni... Gyorsan benézek a teherautó platójára, mit vittek el a monolith katonák.. egy löveg, és 1-2 ak.. jó... akkor van még 2 löveg, és a maradék ak.. helyes, beszállokl a vezetőfülkébe, és indulok az egyes bázisra. Járművel közel van, 10 perc alatt ott vagyok, de hoöl találok én itt vagy tíz szabad embert? na majd meglátjuk..Elkezdem körbejárni a barakkokat, az egyikben négyen lazulnak, rájuk köszönök:
-Üdv uraim! be vagytok osztva valahova?
-Nem uram, tartalékban vagyunk!
-Helyes! Akkor irány, vételezzetek fegyvert, lőszert, felszerelést, és gyülekezzenek az udvaron a teherautónál, mostantól a kettes bázison lesznek, egy gyors reagálású csapat tagjaiként..
-Kérdés?
-Öööö egyenlőre talán nincs...
-Jólvan! Amennyiben valami eszetekbe jutna, az ottaniak mondanak mindent ami érdekelhet titeket, de szevasztok, a teherautónál találkozunk, legkésőbb fél óra és ott vagyok. megyek tovább, van 19 ember, elég lesz, már csak egy utat kellene kijelöltetni.. de kit találjak erre? vajon vannak itt valahol műszakisok? körbekérdezek, és majd lesz valami..lemegyek Skinhez, fegyvereket szerel, megint..
-Hej! Öreg harcos! Sosem unod meg ezt?
-Hát még szép hogy nem! Hallom jó volt a buli bárban, de akkor mit keresel errefele?
-Parancsnoki rangban szervezkedek,de ha már itt tartunk, vannak nekünk műszakisaink?
-Parancsnok? Jóóó ! hát tisztelt parancsnok úr, (közben elröhögi magát) vannak műszakisaink, igaz kicsit szakbarbárok...
-Akkor pont ők kellenek nekem! Merre találom ezeket a jótét lelkeket?
-Hát ha jól sejtem valahol a bázis szélén rodeóznak egy kiszuperált btr-rel!
-Hogy mit csinálnak egy mivel?
-Találtak valahol egy btr-t, eléggé ramaty állapotban, fegyverzet nélkül, így hát kicsit megbontották, könnyítettek a páncélzatán, és azzal küldik a rallyt ha unatkoznak... mondom, keresd a motorzúgást a bázis nyugati részén..
-Jól van haver, megnézem ezeket a bolondokat.. további jó munkát!
Megyek a bázis széléhez, motorzúgást nem hallok, de mikor odaérek, látom hogy egy pár veszélyes arc egy btr motorházában vannak nyakig...
-Szevasztok! Lenne itt egy kis meló! közben ketten kimásznak a motorházból, meg mégegy a fülkéből..
-Üdv tesó! mi lenne a muri?
-Kellene nekem egy tiszta út innen Bár-ig, amin teljes sebességgel lehet haladni, és nem anomáliákat kerülgetni.. megoldható?
-Még szép! De nem mindig a betonúton lesz, az baj?
-Nem, csak jelöljétek megfelelően, mondjuk valami karókkal, lehetőleg jól látható színnel jelölve.Meglesz?
-Mikorra kéne főnök?
-Tegnapra!
-Vettük, már ugrunk is neki! Mehetek vissza a teherautóhoz, elvileg már ott van az a négy ember, akiket ugrasztottam.Ott állnak már mind a négyen, helyes..
-Srácok! A bejáratnál megállunk, az egyik olyan nagy ládát adjátok már le az őrségnek!
-Meglesz! Megyek előre, fülkébe be, irány a kettes bázis... talán egyszer le tudok ülni egy pár órára... Kifele menet még megállok a kapunál, fegyver le, irány tovább. Újra a kettes bázison, mikor beérek, már a fiúk összepakoltak, a teherautók indulásra készen állnak.Még egy pár instrukció, aztán pihenés.. leszállok, majd megyek oda hozzájuk..
-Srácok! Hoztam még 4 embert, így elegen lesztek... Az út készülőben, legalábbis remélem.. Van egy szép nagy stukker a platón, ha tudtok kreáljatok valami forgatható állványt az egyik teherautóra neki.. Vannak még ott speciális ak-k, a toronyőröknek osszatok ki a távcsővel szereltekből, magatoknak meg olyat amien tetszik...
-Kérdés?
-Nincs!...
-Jólvan, akkor hajrá!
-Az emberek indulnak a dolgukra, jó srácok ezek.. én megyek a parancsnoki épületbe, pihenek egy-két órát....

Röhög. Majd rám néz:
-Emberek!
-Mik?
-Emberek!
-Mi??? Hogy érted?
-Ölj meg valakit! És lassan, kiélvezve. Szépen. Majd utána elmondom mit tudok.
-Miről beszélsz?
-Kimész, megölsz egy embert, és én meg elmondom mit tudok. Érted?
Gondoltam hogy valami nagyot kér, de ezt? Ezt nem tudom teljesíteni sehogy.
-És ezt hogyan teljesítsem?
-Nem érdekel, de tedd meg! Ölj meg valakit! És ne kapkodd el. Lassan!
-Rendben. Kivégzés?
-NEEEMMM!!!! Macséta! Lassan élvezd ki.
Nem tudom mit tudnék tenni majd parancsot kapok. Egy csapat suttyó egy ideje itt garázdálkodik. Ki kell mennem és elintéznem belőlük legalább egy embert. El kell őket kergetni. Megvan hogyan csinálom. Kimegyek, elkapok egyet, a feladat is teljesítve meg Jurij is kielégül. Na indulás. Kimegyek, az AK meg a macséta van nálam. Megyek a csapat felé. A csapat 3 főből áll, és semmi extra néhány balfasz akik nem tudnak mit kezdeni magukkal. Mezei banditák. A háromból kettőt megölök simán, a maradék egyet meg rábízom Jurijra.
-Azt próbáld meg! Az utolsót csak gyengítsd meg! Lőj bele a lábába, a kezébe, rúgdosd meg egy picit, de a lényeg, ne tudjon védekezni!
-Rendben.
Megyek tovább. Egy szikla alatt táboroznak. Közelebb megyek. Kilesem őket. Ahogy elnézem eléggé sötétek ugyanis a fegyvereiket a sziklának támasztották és tőlük 3 méterre, a tűznél ülnek.
-Heheheheheheheeeeee!
Mit röhög ez? Mi olyan vicces?
-Még mindig nem látod........Nem igaz! Kibassza a szemed és nem veszed észre?????
Mire céloz?
-Nézd meg jobban a banditákat.
Jobban megnézem, a hónaljtokban ott pihen az UZI. Basszus! Ha ezt nem veszem észre akkor hülyén lerohanom őket.
-Ugye milyen jó a társ?
Hát most kellett Jurij segítsége az biztos. Akkor, nézzük. Kettő kinyír, egy meghagy. Hogyan?
-Használd a régi trükköt, egy elmegy csurizni és azt elkapod.
Egyik el is indul. A susnya felé. De itt valami nincs rendben. Mind a hárman mennek vele. Majd 1-2 perc múlva jönnek is vissza.
-Ez befuccsolt. De nyugi. Amikor egy őrt áll azt lekapod a többit meg sima ügy lesz.
Várok, és egyikük lefekszik a többi kettő pihen.
-Ez is befuccsolt. Most légy okos öcsi.
Kieszeltem! A kettő fent lévőt leszedem majd mikor a harmadik felkel azt elkapom. Na lássuk, befekszem a susnyába és célba veszem a kettőt. Eleresztek egy sorozatot. Az egyik előre dől. A másik fel se kel de már ereszti a sorozatot felém. Odébb gurulok. Megint célzok és egy újabb sorozat. A másik kidobja a kezéből az UZI-t és előkap egy pisztolyt. Abból kezd el lőni felém. Beszorít. Majd találatot kap a bal vállam. Ordítok és elejtem a fegyvert. Kiüt a lövedék. A következő dolog amire felébredek az az hogy megkötözve ülök a sziklán, kettő előttem áll, amelyiket meglőttem az hátul ül. MEgszólal:
-Nyírjuk ki a köcsögöt!
-Anyádba faszkalap!-szólok neki amit az egyik mellettem álló egy alapos nagy pofonnal díjaz. Majd elém jön a másik és elővesz egy kést.
-Nnnnnnnnnna. Akkor. Két lehetőséged van. Elmondod hogy mi van itt amit ennyire védenek, vagy kibelezlek. Na?
Elé köpök. És hozzáteszem:
-Ahhoz mit szólsz hogy én kiveszem te beveszed majd agyonverlek a saját kezeddel?
Elém lép és megismétli. Ekkor veszem észre hogy Jurij a másik mögé lép. Majd belesétál a csávóba. A csávó elkezd remegni majd rándul egyet és az előttem lévő elé áll. Az megfordul és rámered:
-Jól vagy?
Az akibe Jurij belesétált az elkapja a figurát, kigáncsolja, és mikor elesik a bakanccsával a torkára tapos. Majd odajön és eloldoz. Magszólal:
-Ha én nem lennék te már rég meghalnál.
-Jurij?
Majd a fickó a saját torkához emeli a kést és elvágja. Eldől de furcsa módon Jurij ott marad. A test elesik de Jurij ott áll előttem.
-Mi a?
-Sok dolog van amit nem tudsz rólam.
Felkelek és odamegyünk a megmaradt banditához.
-Mi a franc vagy te? És mit csináltál Szergejjel?
Én csak Jurijra nézek és mondom:
-Te jössz.
-Erre vártam.
Elvesztem a kontrollt a testem fölött és valami furcsát érzek. Mintha valami melegség járna át. Majd nem én irányítom a testemet. Nem hallok semmit. Csak annyit hogy ordít az ember akit meglőttem. Látom ahogy neki ugrom, legalábbis a testem és elkezdem széttépni. Hallom ahogy könyörög, ahogy rimánkodik ahogy lassan, a körmeim és a késem belehatol a húsába, látom ahogy vér buggyan ki a szájából, ahogy lassan elmúlik a szívverése, és ahogy eltűnik az a kellemes meleg a húsából. Aztán eltűnik minden és a szobámban ébredek.

Igen! 100000 rubel amit a csaposnak kell leadni a bárban! :twisted:
és ő ad egy arcívmentet amit ha aktiválsz akkor írhatsz a szerepjátékban :D

Komolyra fordítva: Nincs csak légy észnél az írásokkal! Magyarán:
- realitás a maximumon
- és olyan elemekkel ne tűzdelt tele ami rombolja a zónát esetleg atmoszféráját.

Pumpkin: Persze hogy van beugró! Mindig van. :D
Csak tartsd észben a támpontokat.
- Mint mindenki, kezdő felszereléssel kezdesz, újoncként a határon. Ez áll egy sörétesből, vagy pisztolyból és egy bőrkabátból. (Ha viszont a hadseregnél kezdesz akkor ez nem vonatkozik rád. Kapod a standard Aksu-t és katonai ruhát.)
- Írj egy részletes előtörténetet a karakterednek, hogy ki ő, mi történt vele, miért jött a zónába. (Persze ne felejtsd el a karakter nevét, életkorát, külső leírását, és belső jellemzőit sem leírni.)
- Írd meg hogyan érkezel a zónába.
- Ha harcolsz, (akár ember, akár mutáns) ne túlozd el a harcot. Vagyis minél részletesebben, a besorolásához illően minél nehezebben küzdd le az ellenséget.
- Ha esetleg adódik olyan alkalom hogy más játékossal akarod nézeteltéréseidet rendezni, akkor azt PM-ben beszéld meg a másik játékossal és ha beleegyezik akkor teheted meg.
- Ha gondod van egy másik játékossal azt jelentsd nekem légy szíves.

Egyenlőre csak ennyi. Mást asszem nem hagytam ki. Szal jó játékot és üdv a zónában! :D

Nah akkor mielőtt a fejemet vennétek..:D
Üdv zónában Pumpkin :)

Pár óra szunya után, egy fiatal srác lökdösött hogy keljek fel, mert meló van. Hamar magamhoz tértem és a fejfájásom is elmúlt. Megdörzsöltem a szemem, majd rákérdeztem mi lenne a feladat. A srác elmondta hogy tulajdon képen megyek pihenni, a szolgálatos foglyokat kell őriznünk. A Szeráffal és Ászkával, akit közben össze raktak a bázison és le küldték ide, mint erősítés. Hát remek kell nekem egy ilyen birka...Lementem a parancsnoki épületből és az udvaron már vártak is a srácok, Ászkánál most egy G36K volt, úgy látszik nem tetszett neki az AK amit legutóbb adtam neki...hehehe.
- Nah szevasz Fater, pfuu de szőrös lett a fejed. kezdte Ászka amit meg látott.
- Ez a korral jár. kontrázott Szeráf.
- Azt hittem a ranghoz adnak borostát is hátha keményebbnek tűnik tőle az ember...hehe
- Nagyon okosak vagytok, mint mindig. De gyerünk, meló van.
Túlságosan kipihent voltam hogy most magamra vegyem a ökörségeiket. Mielőtt elfoglaltuk volna a posztunkat még fogtam egy táskát és bele pakoltam egy kis kávét termoszt nem tudom honnan szedtek de most jól jött, meg valami harapni valót. Lementünk a a fogolyhoz, de onnan egy másik szobába irányítottak.Ahol aztán az körbe ültük az asztalt és kártyázni kezdtünk. Telt múlt az idő, talán már be is sötétedett amikor elkezdtünk járőrözni. Felváltva ketten lent, addig a harmadik végig menta folyosókon és ellenőrizte a többi őrt. Durván fél egy fele amikor vissza értem a járőrözésből elzavartam Szeráfot, ellenkezett és Ászkát akarta küldeni maga helyett, de nagy nehezen elindult. Én meg leültem és bele kortyoltam a kávéba, ami már kezdett kihűlni. Lehet azt is hozni kéne, nah majd azt Ászkára bízom. Szeráf és utána egy ismeretlen hangja szűrődött be a folyosóról.
- Mi a...
- Szevasz...majd egy koppanás...
- Ászka készülj.
Amint kimondtam már előre tartott fegyver rontottak be valami fekete ruhás alakok. Pár feszült másodperc múlva szólalt meg az egyik.
- Megállj! Fegyvert a földre!
Normál esetben el nem dobnám a fegyverem, de Ászkában nem bízok annyira hogy most neki álljak ellenkezni.
- Jólvan, nyugi. Ászka le a fegyvert...
- De...
- Kuss! Le a fegyvert!
Szépen ledobtuk a fegyvereinket a földre...Ászka nem bírt magával és kérdezett.
- Ki a faszok vagytok ?
- Mi közöd hozzá?! Kussolj és rúgd ide a fegyvert! szólt vissza határozottan, vélhetőleg a rangidős tiszt.
Ászka engedelmeskedett majd oda rúgta a fegyverét, majd utána én is így tettem. Ezután oda jött az egyik és elvette a késeinket és pisztolyainkat. Ezután jött az a rész amitől frászt szoktam kapni, le földre és jön a bilincs. Itt nem bírtam tovább cérnával, és amikor megpróbáltak megbilincselni, könyékkel pofán vágtam a szerencsést, nyúltam volna az ő pisztolyáért de addigra már tarkómon volt a a főkutya fegyvere.
- Adj rá okot hogy meghúzzam a ravaszt.
Vér gőzős tekintettel néztem rajtuk végig, mindegyik ugrásra készen volt. Úgy látszik ebből nem mászunk ki. A pofán vágott most már erősebben állt hozzá a dologhoz és végül megbilincseltek engem is. A főnök elküldött egy embert valami Jaszonvot, Szeráfért aki kiütve feküdt a folyosón. Még rongyot is kaptunk a szánkba. Elindultunk szépen a cellákhoz, ahol csak egy őr volt. Azt szépen csendben leütötték fogták a kulcsokat és végig nézték a cellákat, majd az utolsóból előszedték a szolgálatos nagy kutyát. Pár szó után bevágtak minket is külön cellákba, kivéve a két ájult marhát. Majd magunkra hagytak. ( Lukash a főbázison tartózkodik army warehousban )
Nem sokára magához tért Szeráf és magyarázni kiabálni kezdett. Én és közben Acid is kitornáztuk a szánkból a rongyokat.
- Mi a szar volt ez, miért vagyunk rácsok, és ki ez a fasz itt mellettem ?
- Nyughass már te majom, ha nem hagytad volna magad kiütni nem lennénk itt...próbáltam csitítani.
- De én...ááááárrrgh...majd egy nagy csattanás...
- Mi a szart csinálsz már ?
- Ez beteg...heahaha nevetett fel Ászka...a fejével próbálja kinyitni a cella ajtót...hehee
én csak leültem és lesütöttem a fejem két bolond és egy ájult töketlen. Mi jöhet még. Pillanatokon belül, Szeráf második csattanása után, jó pár nagy hangosabb robbanás rázta meg bárt, egymás után.
- Nah ez mi a szar volt? kiáltottam most én.
Meg szólalt a riadó és kiabálás is hallatszott. Próbálta kinézni a cellából, nem sokat láttam de az biztos hogy most senki nem fog erre jönni, főleg ha fent megy a balhé. Hátrébb léptem párat, majd minden erőmet össze szedve rárúgtam az ajtóra a zár közelében, semmi, még egyszer próbálkoztam de semmi harmadjára sem történt semmi. Ez nem lesz jó...kereste kezdtem valami gyenge pontos vagy bármit amivel próbálkozhatnék...a következő csattanást , már nyikorgás és a cella ajtó csapódás követte. Majd Szeráf landolt a padlón.
- ez az szép munka volt most nyisd ki a többit ott a kulcs a földön...Szeráf még mindig fekszik...hééé ne csináld már...
- Ez kiütötte magát, megint. szólalt meg Ászka.
-A kurva életbe bassza meg ilyen nincs...keltem ki magamból. majd elkezdtem rugdosni az én ajtómat is. de az meg se moccant. De a ricsajra legalább Szeráf magához tért.
Feltápászkodik, bár hátra bilincselt kézzel nem lehetett egyszerű. Neki áll keresni a kulcsokat de sehol sem találta őket. Ekkor rontott be pár szabadságos. Majd elképedve kérdezte az egyik.
- Hát itt meg mi történt ?
- Bújócskázunk...mégis ami a lófasznak néz ki, haladjon és nyissa ki ezt a szart! Ordítottam rá.
Össze rezzent és kapkodva ki engedett mindkettőnket.
- Szedjétek le valahogy ezeket a szarokat, mert frászt kapok mindjárt.
Pár perc múlva kerítettetek egy erővágót. és lekapták rólunk a bilincset. Futás volta fegyverekért. Majd fel az udvarra ahol káosz uralkodott tűz oltás és pakolászás ment. Felrohantam az Maxhoz, de előtte elküldtem Szeráfékat a szemétdomb felőli bejárathoz. Ennek nem lesz jó vége az biztos. Berontok a szobába, majd neki esek Maxnak.
- Mi a frász volt ez, egy szakasz katona besétál a bázisra és elvisznek egy foglyot, közben égbe küldik a fél bázist...Milyen munkát végezetek ti itt.
- Nyugodj meg Fater...
- Nyugodjak meg, bázis egy része leégett a készletek egy része oda és nyugodjak meg!
Majd megszólalt a rádóm, Szeráf volt az.
- Fater, készüljetek a a katonaság támadni készül...most Maxhoz fordultam ismét.
- Nyugodjak meg mi ?!
Max magyarázott valamit de nem figyeltem rá. Indultam volna a rádió állomáshoz, de amikor felnézte a toronyra az is füstölt.Remek. Épp elszaladt mellettem pár harcos.
- Hé ti, meg állj! Azonnal induljatok a főbázisra és szóljatok hogy küldjenek erősítést.
- Azonnal indulunk!
Éreztem hogy nem kellet volna elkülöníteni a rádiót. A tűz nagy részét meg fékezték de nem teljesen. Ebből vissza vonulás lesz, a készletek jó része oda. De legalább csak a szolgálatos maradék. Össze szedtem egy csapatnyi embert hogy rakják meg a teherautókat és vigyék innen a felszereléseket és ürítsék ki a parancsnoki állást is. Továbbá engedélyt adtam nekik arra hogy ha Max ellenkezik csapják le. A maradékot össze rendezve fel állítottam védelmi állásba. Gondolom hamarosan indul a fő támadás.Majd szóltam a lementem a bárba és szóltam a stalkereknek hogy nagy balhé lesz és a katonaságot fogja érdekelni hogy szabadságos vagy stalker. A legtöbben azonnal útnak indultak, valaki meg se moccant. Ezután indultam tovább. Amikor kiértem a Bár bejárathoz ott sem volt fényesebb a helyzet, a 20 milisek amiket tegnap hoztak kifüstölték. Szeráf ék már beásták magukat. Oda is mentem hozzájuk.
- Nah mit láttatok. Sokan jönnek...Fater nem tudjuk feltartani őket.
- Bassza meg. Gyáva férgek! Apuci nélkül nem mertek volna vissza jönni.
- Azért mi sem panaszkodhatunk van nekünk is hátszelünk rendesen...magyarázott Ászka.
Szeráffal egyszerre mondtuk " Kuss!" Ászka csak csóválta a fejét majd tovább figyelte a határt.
Az éjszaka további része lassan telt. Készülődtünk, nagyon kevés RPG-nk maradt. Valószínűleg első hullámban csak megpuhítani jönnek. Majd utána jön a komolyabb harc. Nem sokat ültem a határon, én inkább vissza mentem és szerveztem a vissza vonulást. Közben össze ütöttek valami kapcsolatot a főbázissal. Rögtön oda is mentem és kértem hogy hozzanak össze a főbázissal, amíg behozták a frekvenciát addig felvilágosítottak hogy az egyes a főbázis, a kettes mellékbázis ami nyugatra van a főbázistól, ez pedig a hármas. Ezután tolták elém a mikrofont.
- Egyes jelentkezz itt a hármas.
- Mondjad hármas...
- A katonaság nagy erőkkel fog rohamozni, kérek egy erős blokádot a katonai raktárak határán.
Kisebb dulakodás hallatszik majd Max szól bele a mikrofonba.
- Ide figyelj Fater, csak gyertek vissza a főbázisra és én kiheréllek hogy merészelsz ki rakni engem a saját posztomról...mögöttem kuncogni kezdtek, én is mosolyra húztam a számat.
- Magadtól úgy sem mentél volna, de legalább és így segíthetsz a blokád felállításában.
- Teee...ezért még számolunk. Ajánlom hogy a lehető legtöbb embert haza hozd. Mert ha nem...
Leraktam a mikrofont és lekapcsoltam a rádiót.
- Köszönöm srácok, és most mindenki vissza a munkához!
Jó magam is beálltam a sorba és lőszert vittem oda ahova kellet, egyenlőre a mozgás és a munka tartott ébren mindenkit. Meg a közelgő csata ami fokozta az izgalmat, adrenalint pumpálva az erekbe. Mellesleg remélem hogy tényleg felállításra kerül a blokád. Továbbikban már nyugodtabban telt az idő, próbáltunk oldani a feszültséget, mert hát egyesek kicsit berezeltek az esti mulatság után, hogy reggel mi várja őket. Vagy bármikor amikor támadnak.
Eljött a napfelkelte, és vele együtt a rotor zúgás is, majd a Két Mi-24-es. Alaposan megszórták a határ vonalunkat, de nem adtuk olyan könnyen mert kaptak ólmot cserébe, rakétát is lőttünk rájuk de jók voltak a pilóták. Tovább repültek és a bázis többi részét is megszórtak majd elrepültek arra amerről jöttek. Két perc sem telt el már jöttek is a páncélosok. Két BTR képében. Rájuk ki lőttük a maradék RPG-t is. De a páncéltatuk felfogta, meg nem is talált mindegyik. Amint tűz alá vettek, már pattogtak is ki belőlük a katonák fedezéket keresve szét szóródtak. Meg kezdődött, a fokozatos vissza vonulás. Az épületekig sikeresen veszteség nélkül hátráltunk. és itt már a btr-eket is meg akasztottuk, pár emberben még a győzelem is megfogalmazódott, de ekkor gördültbe a képbe az pár teherautónyi baka. Tovább nyomtak minket vissza. Nem adtuk könnyen magunkat minden éterért vért kellet izzadniuk, álltuk a sarat. A vissza vonulás tökéletes volt egészen addig amíg egy kisebb csoport oldalba nem kapta a fő védelmi vonalat. Innentől lőttek a ez eddig le vezényelt vissza vonulásnak. Első percekben jó páran elestek és szemből is egyre csak közeledtek, hatalmas nyomás volt rajtunk. a további hátrálások ,már nagyobb veszteséggel zajlottak. Amíg nem elértük a az átjárót a rostoki telepre és ezzel a végső állásunkat bárban. Itt várt egy kis meglepetés, egy utolsó szeretet csomag amit még meg mentetünk a felszerelésekből egy-két távirányítású akna. Az emberek akik tudtak felszálltak a két teherautóra és azonnal indultak a blokádhoz amit már remélhetőleg fel állítottak. Szeráf, Ászka, Én, és még öt harcos maradtunk itt. Nem is mertem bele gondolni hány katona ellen. Minden lehetséges módon ellen álltunk, nem sajnáltuk lőszert, jó magam már a földről felszedett AK-val lőttem mert abba még volt lőszer bőven. Minimális célzás, maximális tűzerő. Az összes gránátot eldobtuk, a végsőkig ki tartottunk, majd kiadtam a parancsot a vissza vonulásra. Három harcost azonnal lelőttek amint elhagyták as fedezéket. Szeráf Ászka addig nem mozdult amíg én sem a másik Kettő közben elfoglalt egy távolabbi roncsot hogy onnan fedezzenek minket. Előkészítettem a detonátort és futásnak eredtem, utánam Ászka és végül Szeráf. Majd a két harcos is jött utánunk. Egy távolabbi épület sarkánál megálltam a többiek mentek tovább, bevártam amíg páran elhaladnak az aknák mellet és többen is oda érnek, majd robbantottam. Akik túlhaladtak azokat nyomás döntötte le a lábáról aki közelebb volt azt darabokra tépte. Majd futásnak eredtem, utolértem a többieket már mindenkinek kifulladt amikor begördült a képbe Chester egy teherautóval. El viharzott mellettünk majd egy gyors fordulóval újra elénk vágott.
Kinyitja az ajtó majd hátra kiállt.
- Pattanjatok fel gyorsan!
Felugrottunk ahol aztán Szeráf szólalt meg először.
-Fuck you Chellios! Hátul mindenki nevetni kezdett, de még elől Chester is, mostanában nem is szólították így.
- Heheheee mi van, nem is örültök nekem ?
- Hol késlekedtél ? lihegve kérdezett Szeráf.
- Dugó volt. heheee. Chester nyomta neki szóval hamar haza értünk.
Én meg amit hozzá jutottam benyomtam egy kis kaját. Majd megjelent Max....

Okés, szólok, ha valami van, köszönöm az útmutatást. :) Tehát makarov PM-el lerendezni a nézeteltéréseket. :D Rendben. Scarecrow a helyi Bobby Kotick ? :D
Tehát egy újabb sztalker lép be a Zónába, kinek neve: Iván "Kozák" Bohun.27 éves. Egy hős kozák vezér nevét viseli, amire szülei és ő maga is büszke. Nyílt harcban nem vett részt, de testi adottsága (189cm és 90kg), méltó ellenféllé teszi. Barna haja és mogyoróbarna szeme van. Mindig kilógott társai közül, nagy termete miatt, amely rendkívül érdekessé tette a közösségben élő kozákok között az ukrán sztyeppén. A középiskolai tanulmányok után egyből dolgozni kezdett fizikai munkákat végezve, de mikor egyszer a gyárban egy baleset folyamán súlyosan megsebesítette egyik munkástársát, akkor menekülnie kellett. A Zónát tekintette a tökéletes búvóhelynek a törvény elől, ahol még, ha szerencséje van, akkor a kocsmai pletykák szerint meg is gazdagodhat, így hát felmarkolta nagyapja Moszin-Nagant 1891/30-as puskáját(remélem nem gond, ha nem épp sörétes, vagy egy makarov pm, csak használom a fantáziám :) ), amit anno az öreg még vadászatra használt(kommunistákra is), annyi lőszert, amennyit csak tudott (ez kb.30 7.62x54mmR lövedék), egy hosszú, masszív, fekete színű hagyományos hosszú kabát(a díszeket leszedve),fekete nadrág, kubanka sapka, tőr a csizmában, hátizsákjában 1 hétre elegendő kenyér, konzerv, víz, na és persze vodka van, plusz pár csomag kötszer és gyógyszer mellékelve..
Tengődöm ebben a gyalázatos útvesztőben fákon, bokrokon át, messze a szeretett hazámtól. A szívem elfacsarodik tőle, de míg gazdag nem leszek, addig szabad sem. A kocsmában sikerült kiderítenem hol juthatok be anélkül, hogy kilyuggatnának. Egy falut kell keresnem...Kis keresgélés után a bozótban találok egy rozsdás kerítést kilyukasztva. Ez lehet a csempész út. Nekiiramodok, majd szélsebesen száguldok afelé a világító pont felé a hajnali pirkadatban, mely az újoncok bázisa lesz. Szaladásom közben hallok valami állatot, mely éppen rám morog, de mivel rettenetes gyorsasággal sprintelek, ezért csak miután kiértem az útra, azután szegezem hátra a puskámat. Nincs ott semmi. Hála az égnek... Kicsit kifújom magam, iszok egyet a kulacsomból, melyet kiemeltem a hátizsákomból, majd lassan beszambázok a sztalkerek táborába, azok meg cinikusan figyelnek. Valami Farkast kell keresnem, de előtte pihengetek még a tűz mellet, mely itt lobog egy ház udvarán az utca mellett. Hát itt is vagyok. Szerencsém volt, mivel a nehezebb út esetén, akár ki is nyírhattak volna a katonák géppuskái. Elképesztő mennyit jelenthet egy üveg vodka jó emberrel, jó helyen. De nem nyugodhatok, míg üres a zsebem, tehát munkát kell keresnem...

Nem rossz! Csak így tovább! És a puska miatt ne aggódj! semmi gond nincs vele! Épp ellenkezőleg! Tökéletes.
Csak akkor szóltam volna ha rögtön 50es M107essel kezdesz. :D
Dr. Scarecrow kötekedéseit meg ne firtasd, mert akkor folytatja. :P fogatlan

Felülök és eltöprengek azon mi volt ez. Mi történt. Majd megjelenik Jurij. Fekete füst hullámzik le a székre ahol egy pillanatra összesűrűsödik majd szétlobban és ott is ül már. Vigyorogva néz rám:
-Na? Mi a helyzet?
Semmit nem mondok csak nézek magam elé.
-Na! Mondj már valamit! Akármit! Csak van valami amit hozzá tudsz fűzni a dolgokhoz!
-Te.....
-Én?
-Te vadállat!
Felpattanok és az öklömmel suhintok felé. Mikor elérném füstté alakul és elhullámzik, én meg az asztalba ütök. Mögöttem újra összeáll.
-Mi a baj?
-Hogy tehetted ezt! TE MEGETTÉL VALAKIT! ELEVENEN!
-Hát igen. De mi ebben a pláne?
-Mi ebben a pláne? MI EBBEN A PLÁNE???? Az egy élő ember volt! Egy ilyenért a külvilágban őrültek házába küldenek!
-De ez nem a külvilág. És én sem vagyok ember. Ez a fizetség! Minden információért egy embert számítok föl. Tehát ha valamit akarsz hozzá kell szoknod ehhez.
-De ott volt a két hulla, miért nem azokat etted meg?
-Őket is megettem. De az élő ember elfogyasztása sokkalta élvezetesebb mint holmi élettelen, kihűlt húscafatoké.
-Húscafatok? AZOK EMBEREK!
-Áhh! Érzem hogy dühös vagy. Érzem ahogy az érzelmeid ki akarnak törni. Érzem benned a vadállatot ami ki akar szabadulni. Engedd ki! Mészárolj le többet!
Lecsillapodok és leülök. Amikor már végleg lehiggattam a tárgyra térek.
-Na! Mondd mit láttál.
-Mi van? Lenyugodtál?
-Mondd mit láttál!
-Rendben. Az alagsor nagyobb mint gondolnád. Legalább a duplája a fenti résznek. És furcsa folyadékban mégfurcsább élőlények vannak.
-Milyenek?
-Azt nem láttam. Csak a körvonalaikat. De nem hasonlítanak semmire amit eddig láttam.
-Mi volt még?
-Volt még 2 helység. Az egyik egy műtő szerű rész a másik meg....Nos....Nem tudom. Valami szkafander szerű ruha volt benne. A ruha belül tök üres.
-Ennyi?
-Ennyit találtam.
-Értem. Kösz a segítséget.
Most jól át kell gondolnom mit teszek. Csak sejtem mi folyik itt. A főnök is sántít nekem. Jurij felé fordulok.
-Jurij, azt mondtad a mutánsok kiszúrnak téged nem?
-De. Ők látnak. Nem tudom őket megszállni és nem tudok mellettük elmenni. Ártani nem tudnak nekem csak látnak. De eléggé idegelő tud lenni már az is.
-Látnak?
-Igen. Látnak.
-Hmmm....... Érdekes. Akkor CSAK a mutánsok látnak téged?
-Igen.
-Nos, megtennél nekem valamit?
-Igen. De ha infó kell.......
-Nem. Csak annyit kérek hogy ugrálj és vihogj.
-Hmmm.... Rendben. De mire lesz jó ez?
-Majd meglátod.
Elindulunk a főnök irodájához, és benézünk. A főnök nincs itt. Belopózok a szekrénybe és várok. Jurij eltűnt, de majd ha a főnök bejön megjelenik. Mondta hogy valami extrát visz bele most a játékba. Bejön a főnök. Leül és elkezdi bújni a laptopját. Jurij kiad egy hangot:
-Hahó! HAHÓ!
A főnök felkapja a fejét és körbenéz. Majd feláll, kilép az asztaltól és előre megy. Megint:
-HAHÓ!
Körbepillant. Most jurij fekete füstként alászáll és megjelenik előtte. Vihogva leír egy kört körülötte majd megáll. A főnök rápillant:
-Ki a franc vagy te?
Jurij vihog majd felugrik a plafonra és elillan. A főnök kimegy a szobából. Én kimászok a szekrényből és visszamegyek a szobámba. Belépek, Jurij megjelenik és leül törökülésben az ágyra.
-Naaaa? Milyen voltam?
-Felettébb jó. Érdekes dolgok derültek ki. Várj, meg kell nézenem valamit.
Előveszem a dokumentumokat de hirtelen álmos lettem. Elkapott az álom. Inkább fekszem le majd holnap. Elteszem a dokumentumokat és lefekszem. Jurij is eltűnik. Elteszi magát holnapra ő is. Biztos. Már alszom is.
Jurij:
-Ez közel volt....pfú.......
Pumpkin: Üdv köreinkben, remélem jó tagja leszel a csapatunknak. Még pár dolog:
-A zóna szabad, használd a fantáziád, lehet új lényeket beletenni de a normál keretek között tehát az ilyen polip szerű egy szemű lila lények nem életképesek, új helyeket is lehet betenni pl ház az erdőben meg ilyenek.
-Figyelj a realizmusra minden téren(tehát ha shotival telibekapsz valakit írd le hogy szétrobban a mellkasa meg hátrarepül). Meg ha mondjuk meg akarsz tanulni valamit( vadászni, orvlövészkedni, nyúzni) akkor vegyél könyveket. És azokból tanulj. Ezzel kapsz egy alap tudást, amit később tökéletesíthetsz.
-És még egy utolsó, az első pontra visszatérve, ha valami új mutánst kreálsz, akkor írd le minél pontosabban hogy ha valaki más is találkozni akar vele akkor megtehesse.

De a legfontosabb, engedd el a fantáziád. Vannak határok, de a határon belüli részt használd ki minél jobban.

Akkor jó. :D Meglesz, köszi az infókat srácok ! A karakterem azért lett kozák, mert lenyűgöző a kozákok bátorsága és ereje, ezt még a jövőben próbálom kamatoztatni a játék során. Nagy terveim vannak, hasznos akarok lenni. Scarecrow, a magyar wikipédia is Moszin-Nagant-nak írja. Mint jó magyar, én is. :D
Kicsit kifújtam magam, aztán valami póker arc szerűséggel körbekérdeztem a sztalkerokat.
-Mi újság a Zónában ?..Tudsz valami hasznosat ?...blablabla..
A nagy információhalmazból annyit megtudtam, hogy térképet azért kellett volna hoznom, de így szereznem kell egy PDA-t, ami sokkal könnyebbé teszi az ügyintézést. A szerencsésebb és képzettebb sztalkerok már ilyennel járkálnak, míg valaki a térképpel szenved. Nekem is kell egy PDA tehát, de előtte pénz is. Zagyváltak itt nekem mindenféle hátborzongató szörnyszülöttről, de nem hinném, hogy a szörnyszülött hallott-e már kozákról, aki fegyver nélkül is neki rontana. Egy sztalker képet is mutat nekem valami csápos rondaságról. "Vérszopó"... Éjszaka a legaktívabb. Csendesen mögéd lopakodik és kiszívja a véred az utolsó cseppig. Gusztustalan egy dög. Hasonló mutációkról azok a kocsmai részegek is zagyváltak, de nem hittem el, hogy valós. Egy kissé elriaszt, de nem hagyom magam megfélemlíteni. Végül odamegyek a Farkas nevű sztalkerhoz.
-Üdv ! Kozák vagyok ! Szükségem lenne valami munkára ! Tudnál adni ?
-Ó persze, most éppen lenne egy meló, amihez egy merész fickó kéne. A leszakadt vasúti hídnál lévő katonai blokádon túl van egy kis viskó. Nos abban a viskóban kellett volna az egyik emberemnek találkoznia egy futárral északról, de megszakadt a kapcsolat. A dolgod tehát, hogy nézz körül és hozd el, amit találsz. A csomag felét megtarthatod, ha sikerrel jársz, pluszban megdoblak még 100 rubellel. Hogy hangzik ?
-Áll az alku !-nyújtottam a kezemet, de ő csak biccentett a fejével, hogy indulás.
Egy profi látszatát keltve hagytam el a falut, de fogalmam sincs hova kell mennem. Vagy mégis ? Átkelek egy hídon a konténer mellett, aztán megpillantom a leszakadt vasúti hidat. Oké, de a katonákkal mi legyen ? Oda nem merek menni tehát kerülök. Nyugtalanító ez a csend. A sztalkerek azt rebesgetik, hogy a mutánsok eltűnése valami rossz előjele lehet. De én dacolok vele. Azt hiszem ez itt egy téglagyár. Valami furcsa örvényszerű légmozgást látok mellette. Elámulok ezen. Megfogok egy faágat, belehajítom, az meg azonnal beszippantja és szilánkokra zúzza azt. Ez már tényleg nem tréfa. Nagy ívben kikerülöm és a katonák látószögét kifigyelve fellopakodok a drótkerítéshez. Átdobom a tatyómat, én meg átbillentem magam, fegyverrel a hátamon a sínekre. Fegyverellenőrzést tartok. Csőre töltve, kibiztosítva. Amilyen gyorsan csak tudok lesomfordálok a bokrok közé, figyelve, hogy itt nincs-e olyan buborék szerű izé, de nincs. Nagyszerű. Kicsit tovább haladva kijutok egy disznótelepnek tűnő helységhez. Az ajtónál lévő eltorzult koponya nem tudom milyen állaté, de olyan, mintha a magas nyomás deformálta volna. A viskó is megvan. Az út túloldalán. Csak vigyázni kell a buborékokkal. Gyerünk ! Átsprintelek a csenevész kis házhoz, ott pedig nincs senki. Megnézem körülötte, ott sincs senki. A nagyobb házat is átnézem alul, aztán felmászok a létrán és véres a padló. Lekapom a hátamról a puskát, a pulzusom megduplázódik. Két tetem is van itt, melyek inkább a fasírozottra hasonlítanak, mint emberi tetemekre, csontdarabok, koponya maradványok.. Lehajolok megnézni, hogy mi történt velük, amikor megneszelem, hogy valami más is vesz itt levegőt és recseg a padló mögöttem. Nincs más hátra, mint, hogy teszek egy fordulatot a levegőben és rálövök a nesz helyére, ami vélhetőleg karcol valamit, ami ordítva rohan felém és, mint egy megdühödött ló felöklel, majd hozzávág egy gerendához, ami meg is reccsen, a hátamba meg belemar a fájdalom, amitől felnyögök, de a dög nem áll meg, már láthatóvá válva újra megragad, a levegőben tartva szorítja a nyakamat, a csápjait borzolva, de kikapom a bakancsomból a tőrömet és mellkason szúrom, amitől elereszt, de belém rúg, így repülök 2 métert és betöröm a padlásajtót, majd mint valami rongybaba, a padlóra hullok. Zsong a fejem, vért köpök, de ezt akkor is kinyírom, a puskám mellé estem, gyorsan magamhoz húzom, kiürítem a töltényűrt, majd mikor a lény már majdnem rajtam tapos. Azzal a lendülettel, amivel érkezik suhint egyet, de elkerülöm, belerúgok egy hatalmasat, amitől letör egy gerendát, ami a hátára esik, a feje pedig kilóg a tetőn keletkezett résen. Megragadom az alkalmat, puskatussal tarkón kólintom, aztán a rugdalózó szörnyeteg fejéhez emelem a puskát, az még így félájultságban is hátra néz és szabná ki a kezemet tövestül, ha nem fröccsent volna addigra az agya a tetőre. Az adrenalin miatt nem érzem, de valószínűnek tartom, hogy súlyosan megsérültem. A két maradványt átnézve találok egy vélhetőleg kabátzsebben egy PDA-t, ami valami csoda folyamán egyben van és a volt gazdája mája sincs rajta, ezt belecsúsztatom a zsebembe. Továbbá van itt egy málhazsák, a málhazsák mellett meg egy Makarov PM pisztoly hever, azt is elteszem. Nem bírok tovább itt maradni, eltűnök. Minden lépés fáj, de ugyanazon az útvonalon kísérlem meg a visszatérést a faluba, még a drótkerítésen is átdobom magam, de a katonák most kiszúrtak, mert dörgést és fütyülést hallok a fejem fölött, ekkor rákapcsolok és nem is a falu elejéből, hanem megkerülve azt farkas elé botlok, majd felegyenesedek, átadom a csomagot, majd aztán minden sötétségbe borul...

tucc valamit Pumpkin :D a helyi "Dr. House" szokott ilyen akciókat csinálni, teljes amortizáció fél hsz alatt taps1 de azért jólesz ez :D gurul1 legalábbis szerintem :)

Nem hittem volna, köszönöm. :D Gondoltam valami méltó ütközet egy vérszopóval elsőre keményen megrendítené a karakter lelki világát, valamint sokkal nagyobb ellenszenvet érezne a mutánsok iránt. Ez is része annak, hogy mi lesz Kozákból, hiszen mivoltához méltóan kell viselkednie. :)
Lüktetést érzek a mellkasomban, aztán kissé cseng a fülem, azután valami öreg kövér pacák képe villan be elém.
-Ki vagy te ?
-Szidorovics, a legeredményesebb kereskedő öcsi ! Valamint a te megmentőd. A sebesüléseid nagy részét megúsztad emiatt a rettenet erős kabát miatt, továbbá, mert a vérszopó nem tudta beléd mártani a karmait, vagy kiszürcsölni a véredet. Ez csak játszott veled. Hahaha... Persze az én szakértelmem nélkül sem úszhattad volna meg, de erről később még beszélünk.
Kicsit körbenézek ebben a pincének tűnő helységben. Mellettem ég egy petróleumlámpa, a hátizsákom az ágy mellett, ráterítve a kabátommal, a falnak támasztva a Moszin-Nagant. A törzsem köré van tekerve a kötszer, ami stabilan van rögzítve. A kubankámat vizsgálgatja a kezében, de azonnal kikapom a kezéből.
-Akárhogy is, de ezt le kell dolgoznod. A pultomnál várlak a falun kívüli pincében, amikor végre összeszedted magad, Farkassal meg rendezd a rendeznivalód ! Szólok neki, hogy jöjjön le ide.
Elment.A kubanka belső bélésébe két kereszt is el van rejtve. Egyiket a népért kapta nagyapám, mikor a vörösök ellen vágtatott, a másikat a vallásért, mikor számot adott róla, hogy jó ortodox. Megdörzsölöm őket, aztán matracra helyezem a fejfedőt. Farkas is megérkezik a málhazsákkal.
-Nem hittem volna, hogy élve visszatérsz, de bebizonyítottad, hogy érdemes vagy a bizalmamra. Mindezért kapsz egy relikviadetektort, nem csúcskategória, de jobbal nem szolgálhatok, ezt a bőrkesztyűt, mivel nem célszerű mindent puszta kézzel fogdozni, mert gyorsan leéghet a bőr a kezedről, ez a símaszk, hogy a kinézetedet ne tudja mindenki, mert egyszer csak egy kés fog kilógni a hátadból, ó és persze egy Geiger-Müller számláló, hogy a radioaktivitást is érzékelhesd valahogy. A zsák tartalma mindezért az enyém.
-Minek ez a "relikvia detektor" ? Mire jó ?
-A Zónában az anomáliák, melyek fizikai elváltozások hoznak létre szerves és szervetlen anyagokból különleges szintén fizikai hatásokat gyakorol az élő szervezetre, például a bőröd olyan kemény lesz, mint a fakéreg, csak kissé érzéketlen. Vagy netalántán a sebesülésed gyógyíthatod vele, mind másra jó. De vigyázz, mert van, amely elnyeli, de van, amely kibocsátja a sugárzást. Szidorovics is alkalmazott hasonlót nálad, de csak mérsékelten. Most pihenj ! Később majd nézz be Szidorovicshoz, aztán beszélünk.
Az oldalamra fordultam és gyorsan elaludtam.

No akkor én nekem se kéne lemaradnom.

A szolgálatosok viszonylag gyorsan lecsaptak az alkalomra, hogy a bár ismét övéké. A milyen gyorsan csak lehetett, mindent igénybe vettek.
Újra felállították a bárt, útközben össze szedték a vad vidék területéről a szétszórt csapost és barátait, és egyúttal elkergették az ott tanyázó szabadokat is.
Viszont elég sokat méltatlankodtak a felfordulás miatt amit mi okoztunk, mind az éjszakai rajtaütésnél, mind a támadásnál.
De gyorsan elcsitítottuk őket, amikor az őrnagy lekiabálta a szolgálatos vezetőt, hogy:
- Maguk akarták, hogy idejöjjünk mert maguk képtelenek nyerni egy csapat narkós felett, úgyhogy pofa be! És mellesleg ne felejtsék el, hogy a szolgálat nekünk köszönhetően alakult, úgyhogy bármikor feloszlathatom önöket ha úgy akarom!
Ettől gyorsan elhallgattak és elkezdtek dolgozni az újjá építésen.
De a háború alig ért véget, máris kezdődött minden elölről. A szolgálat máris egy blokád építésébe kezdett ami elzárja a katonai raktárakhoz nyíló utat. És még egy nagy támadást is akarnak szervezni a szabadok ellen.
Rögvest hozzáláttak hogy önkénteseket keressenek a támadáshoz, amit maga Kozmacs kapitány vezetett.
Még közülünk is próbáltak beszervezni egy két katonát, de az őrnagy elzavarta őket, mondván, hogy:
- A segítség nyújtás csak ennyiről szólt! Vissza szereztük a bázisukat és ne tovább! A maguk háborújába mi nem akarunk belekeveredni.
Így hát a szolgálat immár katonai támogatás nélkül kell hogy boldoguljon az "öngyilkos" hadjáratukban.
Össz vissz még annyit ígértünk nekik, hogy pár szakasz katonai stalker itt marad a bár védelmére, míg a szolgálat vissza nem nyeri régi erejét.
Addig független stalkereknek ki vagy be, csakis szigorú ellenőrzés után lehet.
Ez nagy hülyeség, én úgy tudtam hogy nekünk független stalkerekre szabad a céllövölde. De az őrnagy ideiglenesen a szolgálat gondjaira bízott minket, akik szigorúan parancsba adták hogy ne lőjünk a függetlenekre, hanem inkább némi zsé fejében engedjük őket be a bárba. Na ez milyen már!
Hát akkor nincs mit tenni, muszáj lesz egy ideig vissza tartanunk a tüzet a függetlenektől.
Remélem ez nem tart sokáig, mert tököm tele van ezzel a hellyel. Már a kezdetek óta.
Én és a szakaszom a szemétdomb felőli bejáratot kaptuk. Ahol azelőtt a katonai tábor volt felállítva. Az őrnagy és a nagy csapat gyorsan összepakolt, minket meg itt hagytak ezen a szemétdombnak nevezett helyen, hogy az egykori szolgálatos őrhelyen őrködjünk a kap előtt.
Jó néhány független stalker megpróbált a bárba jutni, de amikor megpillantott minket a kapu előtt őrködni, vagy azonnal vissza fordult, vagy megpróbált botor módon ránk támadni. Más választásunk nem volt, akik támadtak, még szép hogy elintéztük.
Csak nagyon kevesen a bátrabbak közül mertek fegyvert a fejük fölé emelve békésen közelíteni.
Őket természetesen egy csinos kis összeg fejében beengedtük.
Persze biztosra veszem hogy több alkalom lesz az előzőekből és kevesebb a béketűrőbbekből. Na nem baj! Így nem fogunk unatkozni.

Kinyitom a szememet, megdörzsölöm, végighúzom az oldalamon az ujjaimat, de már nem érzek fájdalmat. Felöltöm a ruháimat, a zsebembe beletúrva kiveszek 2 golyót, ami kell a puskába. A tolózárat hátrahúzva kiesik az elhasznált töltényhüvely. Amikor lelőttem a vérszívót, akkor ez valahogy elmaradt. Gyorsan bepattintom a két lövedéket, tolózár vissza, puskát a vállamra akasztottam, kubanka fejre. A lépcsőfordulón túl érzem, hogy a sztalkerok éppen főznek valamit. Közelebb érve látom, hogy ez egy rögtönzött káposztaleves konzervből. Rájövök, hogy éhes vagyok tehát megpróbálok venni egy adaggal.
-10 rubel fedez egy csajkára valót ?
-Ha van csajkád, akkor lehet.
-Az nincs.
-Tehát vegyél egyet, aztán ehetsz.-mondja egy már őszebb sztalker.
Megkeresem ezt a kereskedőt. Kimegyek a falun kívülre egy romos házhoz, ahonnan látok egy lejárót, két nyitott pinceajtóval. Ez lesz az. Leérve egy nagyon masszív páncélajtó vár, amin túl egy fémkeret és asztal mögött ül Szidorovics.
-Szervusz kölyök ! Milyen volt két napig aludni ?
-Két napig ?!-döbbenek le.
-Bezony. A gyógyszerek és a relikvia hatása.
-Hogyan is néz ki ez a relikvia ?
-Legyen.
Feláll a székből, hátramegy, eltűnik néhány percre. Majd valami csodálatos fényjátékot látok a szoba hátuljából, ami egyre közeledik. A kövér öregember kezében egy világító gömb van, mely folyamatosan fuzionál, elképesztő látványt csinálva. Szélesen elmosolyodva így szól:
-Ha ilyenekre fáj a fogad, akkor sokat kell még nekem dolgoznod.
Visszaviszi. Le tudnám lőni érte. Kell nekem ilyen relikvia !
Mikor visszatér, már hoz is egy laptopot, amelyet kinyit és az asztalra helyez, felveszi a szemüvegét.
-Add ide a PDA-dat !
Leteszem elé, ő pedig elindítja.
-A te neved Oleg Dalgo ?
-Nem, nem az...
-Értem, akkor ez nem a te PDA-d. Hol szerezted ?
-Farkasnak megcsinált munka közben akadtam rá, egy holttest mellett.
-Akkor szerencséd van, mert ez jó modell. Sokat tud. Rátöltöttem az ismert Zóna teljes térképét. A GPS funkciót, a felhalmozott információkat, némelyik a tudósoktól van, valamint minden alap dolgot, mely a sztalkereknek fontos, hogy életben maradjanak. Lesz fogalmad a frakciókról, a mutánsokról, anomáliákról, relikviákról, na és persze az ismert terepről. Mindezért kérek 100 rubelt.
Kissé húzom a számat, de leteszem elé, az pedig mohón elhúzza.
-Név ?
-Kozák...
-Rendben. Megvagyunk Kozák.
Most pedig nyisd meg a feladatlistádat. Odanyújtja a PDA-t. Miféle feladatlistát ?
-Te most k*rvára szórakozol velem !!??-ordít vörös fejjel.
-Hagyhattalak volna meghalni is, mint sok más zöldfülű taknyost, aki harcost jött játszani. Lennél inkább hálás, amiért a lelkemet kitettem neked !
Zihálva a mellkasához kap, nyel egyet, majd folytatja nyugodtabb hangon.
-Nyisd meg.
Rányomok a kijelzőre, majd a feladatlista funkció alatt három név jelenik meg.
"Ványa Szmernov","Fido","Edgar White"
-Őket kell megölnöd.-mondja hideg arckifejezéssel, dörmögő hangon.
-Kik ők ? Miért kell meghalniuk ?
-A konkurenciám. Ártalmasak az üzletre. Némelyikük egyénileg fosztogatja a szállítmányaimat, a többi pedig saját boltot akar nyitni. Mindenkinek jobb, ha eltűnnek.
-Én még soha...
-Nem érdekel. Megteszed. Különben elveszem azt, amit visszaadtam.
Egy percig mereven figyeltem a pacákot, az is engem. Azon tűnődtem, hogy elég gyors vagyok-e ahhoz, hogy agyonlőjem itt helyben, de végül leteszek róla, mivel azután nehezen juthatnék ki élve. Az emberei bosszút akarnának állni...
Bólintok és elhagyom a helységet. Fent leülök egy tuskóra és átnézem a leendő áldozataim adatait...

Szirénaharsogásra riadok fel, majd az egyik őr ront be a pihenőbe.
-Uram! Most kaptuk meg az üzenetet, a katonaság nagy erőkkel támadja a hármas bázist, a csapataink már megkezdték a visszavonulást.Magát keresik az egyes parancsnokságról, sürgősen!!
-Ki hitte volna.. maga induljon, küldjön az alakulóra mindenkit aki nincs őrségben, én megyek a rádióhoz!
A tag már szalad is, nekem meg irány a rádió, de izibe.Felérek, már nyomják is a kezembe a mikorfont, és nyomom a szöveget:
-Kettes bázis hívja az egyest! Vétel! Veszitek az adást??ű
-itt az egyes! Tisztán halljuk! Azonnali parancs Lukash-tól, ismétlem, azonnal végrehajtandó parancs!Az összes szabad egységet mozgósítani. építsenek ki egy védelmi vonalat a déli határnál!Senkinek se ki, se be, csak a frakciótagoknak! Egyes kiszált!
Na akkor tempó... megyek kifele énis az alakulóra, az emberek már nagyjából összekapták magukat, még rohangálnak azért páran.
Odamegyek a gyors reagálású teherautó sofőrjéhez, majd megkérdem:
-Siekrült állványt csinálni a 20mm-esnek?
-Sikerült uram! Kicsit nyikorog, de működik.
-Helyes!Legkésőbb 5 perc múlva indulunk! Készüljenek! A déli határnál húzunk fel egy ellenőrzőpontot, odáig megyünk, értve?
-Igen uram!
Megyek tovább a többiekhez,még 1-2 perc, és megvannak, most áll ide a másik kettő teherautó is.. remek..megvan mindenki, elosztom őket a másik 2 teherautóra, intek az elsőnek, majd beszállok a másodikba a sofőr mellé, és mehetünk. Valószínűleg ilyen sebességet még nem látott ez a teherautó... de nembaj, kibírja, legalábbis remélem.... nem is merem nézni mennyi idő alatt értünk ide, mert egyszerűen túl kevésnek tűnt.. nemtudom ki vezeti az első kocsit, de nem kíméli a gépet... a határhoz érve nemes egyszerűséggel befarolt a teherautóvall.. te jóó ég.. még jó hogy nem oda szálltam fel... nade tempó..kiszállok, nézem mi a helyzet, 4 teherautó van, az utolsóhoz odakocogok, és beszólok az ablakon:
-Maga álljon félre valahol a kordonon kívülre...
na akkor ki kellene találni valami blokádszerűséget... szerencsére már ittvan pár autóroncs, ez jó lesz alapnak..
-Jé srácok! Meg tudjátok mozdítani valahogy ezeket a roncsokat?
Megfordulnak, nekifeszülnek vagy hatan az egyik ladamaradványnak, de nehéz így eltolni.. de hülye vagyok..
-Valaki pattanjon be a teherautóba és segítsen rá kicsit!
beugrik az egyik sofőr, így már simán elrendezzük a roncsokat megfelelő pozícióba, középen valami kapuszerűt próbálunk kreálni, a végső megoldás az lett hogy egy kamion a nyitható kapu, a teherautó a 20mm-essel pedig 1-2 méterrel hátrébb áll, és szabad mozgástérrel rendelkezik.Egyenlőre 30-an vagyunk itt, mindenki fedezékben, két fára pedig még mesterlövészelket is sikerült felzavarni, szóval nem olyan rosz a helyzet, és most következik az a rész, hogy várjuk a mieinket, vagy az ellenséget..
Talán 10 percet várunk, mikor feltűnik az első teherautó a láthatáron..Ahogy közeledik felénk látjuk hogy a mieink, lassítanak, a blokádnál pedig megállnak, én beszélek a sofőrrel:
-Maguk az elsők?
-Igen uram, mi hoztuk vissza a megmaradt ellátmányt, maximum 5 percen belül várható még egy teherautó..
-Azon is ellátmány lesz?
-Igen uram!
-Az emberek még maradtak védekezni?
-Tudtommal igen, de elő van készítve a visszavonulásuk, nem húzhatják túl sokáig, maximum egy, másfél óra..
-Jólvan, indulnajnak a raktárakhoz, ki van jelölve egy anomáliamentes út, menjenek azon!
-Köszönöm uram, viszlát!
A sofőr már indul is,beborítva minket egy jó nagy adag füsttel...
-A kaput nyitva hagyjuk, mindjárt jön mégegy kamion!
Eltelik öt perc, ezek még sehol.. mi a franc? ... 10 perc múlva tűnnek fel a láthatáron, mintha bukdácsolna a kamion.. ahogy közeledik, már látszik a probléma oka: defektesek a bal hátsó kerekek... csikorogva áll meg mellettem a teherautó, majd kérdezem a sofőrt:
-Magukkal mi történt?
-Valami kretének utánunk lőttek, és nem kilőtték a hástó gumikat?
-Az emberek megvannak?
-Igenm uram, jólvagyunk!
-Az a lényeg! Döcögjön el a raktárakig, és mondja meg ott valakinek, hogy jöhetne egy kis erősítés, meg egy tábori rádió, mert lehet hogy nemsoká itt is kezdődik a buli.
-Értettem uram! Mégvalami?
-Mit tud azokról akik maradtak?
-Háth csak annyit hogy beásták magukat, és hogy elő van készítve a visszavonulásuk, de nem húzhatják olyan sokáig, szerintem a maximum másfél óra...
-Értettem.. köszönöm az infót, induljon a raktárakhoz, ki van jelölve egy anomáliamentes út.
-Köszöntem!
Ez a kamion nem indul nagy gázzal, szép lassan eldöcög, a raktárak fele..
Na akkor megint várunk, egy óra.. nyilvánvaló, hogy a mienink jönnek először ha elő van készítve a visszavonulás... felülök az egyik roncs szélére, és várom a történéseket..
Olyan 20 perc múlva motorzúgás hallatszik, majd a raktárak felől jön két kamion...megállnak tőlünk vagy 10 méterre, és tolatva állnak be, leugrálnak az emberek, utána meg homokzsákokat kezdenek el lepakolni.. A harcosok már rendezkednek is be, szépen építgetik a saját lőállásukat, a rádiót most üzemelik be, a teherautók meg hoznak még némi anyagot fedezéképítéshez...
Odamegyek a srácokhoz akik a rádiót bütykölik, majd megkérdem:
-Mikorra lesztek meg?
-Egy fél pillanat uram! talán három másodperc telik el, és már kattan is a rádió, majd bejön az alapzaj..
-Megvagyunk!
-Helyes! Ne menjenek messzire, maguk a rádió körül legyenek fedezékbe.... alig fejezem be, valahonnan próbálnak elérni minket..
-Itt az egyes bázis! A déli blokád frekvenciáját keressük! felkapom a mikrofont, már mondom is:
-Vétel! A déli blokád a vonalban!
-Értettem!A visszavonulók küldtek egy üzenetet mielőtt kilőtték a rádiósukat, több helyről érte őket a támadás, perceken belül érkezhetnek magukhoz!Az utolsó kocsi után blokádot lezárni és teljes készültség!
-Vettük a parancsot,egyéb információ?
-Nincs, egyes kiszállt!
Na, ez remek! bunyózhatnak a fiúk odabent... Pár perc, és tényleg feltűnik az első teherautó, ez már jön mint a meszes, a mieink lesznek...
Lassít a sofőr, éppen hogy megáll mellettem, majd leszól:
-Uram sebesülteket viszünk, tiszta az út a raktárakig?
-Igen, biztonságos, ki is van jelölve, induljon azonnal! A sofőr úgy lő ki mintha versenyre készülne, közben ideér a másik homokzsák és deszkaszállítmány is, azt is elkezdik lepakolni.. már nem is tudom mennyi idő telik el, de feltűnik az utolsó kamion, ez sem sajnálja a járgányt..fékez a sofőr, de 1 méterrel továbbmegy.. odalépek az ajtóhoz, és kérdezem a sofőrt:
-Megvan mindenki?
-Nem uram!Még nyolcan ottmaradtak felrobbantani egy utolsó ajándékot!
-Kik voltak azok a marhák?
-Father és a csapata!
-Ki más lett volna.. Na Maga induljon a raktárakhoz, pihenjenek egyet, az út ki van jelölve!
-Köszönöm uram!
A teherautó indul, én meg ugrok befele az utolsóba ami a kordonon kívül van, mielőtt elindulok még hátrakiabálok hogy várjanak meg, utánam zárják a kaput!
Motor be, és irány ezekért a hülyékért... még szerencse hogy nincs olyan messze bár.. végigrodeózok ezen a kijelölt úton, úgy tűnik a műszakisok a saját járgányukhoz tervezték ezt az utat.. az egyik kanyar után látom meg az utolsó csapatot, Fater még most rohan feléjük.. elhúzok mellettük, egy gyors kanyar, fék, majd kiabálás:
- Pattanjatok fel gyorsan!
Felugrálnak, közben már szeráf be is szól:
-Fu** you Chellios! Hátul mindenki nevetni kezdett, de még énis itt a fülkében, rég szóltak már így hozzám...
- Heheheee mi van, nem is örültök nekem ?
- Hol késlekedtél ? lihegve kérdezett Szeráf.
- Dugó volt. heheee. innentől taposom a gázt, mert már a katonák kinézték a járművem hátulját, egy pár golyó melelttünk pattog el.. szinte repülünk ezen a jó úton, szólni kell ezeknek a műszakisoknak hogy máskor okosabban.... átrobogunk a blokádon, mögöttünk már zárul is az átjáró.... leraktam a fiúkat a bázison, és még visszaugrok a határhoz megnézni hogy állnak a dolgok, majd ha jön az éjszakai váltás visszajövök én is pihenni...

Vissza
Top Alul