Egész este cseszekedtünk a jelentéssel, mire megegyeztem a századossal, vagyis inkább ő velem hogy ne említsük a britteket. így hát említettük a tiszta égboltot és a zsoldosokat, és az abszolút bizonyítékot: Monolitosok vannak a mocsárban, ám számuk ismeretlen...
Röviden tömören ennyi a jelentés.. de persze ez részletesen fejenként 2 oldalba telt... végül is megúsztuk a dolgokat a jelentés leadásával.
Elmentünk aludni, de én elöbb beadtam a páncélruhám a technikushoz javításra... ma bekaptam pár golyót... olyat is ami fel se tűnt: 2 golyó befúródott a vállpáncéllemezek alá...
na mind 1 végül is 8 kor úgy dőltünk be az ágyba mint egy cementes zsák...
...
Reggel viszonylag korán 7 kor keltem. Kimentem felvenni ruhám, de a technikus még mindig dolgozik rajta... az egyik sérült betét beszorult, és azon szenvedett egész éjjel, és még van 2 amit ki kell cserélnie... megtoldottam 2000rel a fáradozásait, és mondtam hogy 9 re legyen készen.
Rábólintott majd újult erővel látott neki a páncéljavításnak...
Fel kéne keresnem a szolgálat Technikusát... elvileg ő a legjobb a zónában a páncélruha készítés/javítás/tunningban. Tőle került ki a szolgálatos bulat, bár gőze sincs a seregnek hogy hogyan, hiszen a hadseregnek csak egy hétre rá érkezett a skat-9es viselet a különleges egységek részére...
a pletykák szerint kitalálta az összetételt, mások szerint a fegyverfejlesztőknél vannak kapcsolatai...
akárhogy is jó lenne elbeszélgetni vele... azonban amíg csapatban dolgozok mint ugráltatott addig szívok...
Addig is kaptam egy M-3as Berril öltözetet sisak nélkül természetesen, de ez van...
Közben a parancsnok újra hívat engem...
hoppá lehet valamit elcsesztem a jelentésben? :S
Bementem kihúzom magam.
- Pihenj!
Nos, feltételezhetem a szolgálatosok jelentései alapján is hogy a jelentésében leírtak helytállóak... és pár óra múlva Yantarba küldöm egy misszióra... eddig elég Prímán végzi a munkáját, az aktájához hűen... De volna itt egy kis személyes kitérő, ha nem esne nehezére Hadnagy. Közben úgy nézett rám az őrnagy mintha csak kérdezné, hogy segítek-e neki.
- Számíthat rám uram!
- Ezt a választ vártam! mondta, majd kicsit mosolyra húzta a száját.
Nos, az elmúlt 1-2 napban történt ez az, és az egyik aggasztó dolog hogy megszaporodtak a mutáns támadások a kordon területén, a stalkerek és a felderítőim sorra tűnnek el, ám tegnap bekapcsolt az egyik felderítő vészjelzése, 20 perce pedig egy stalker pda jelzését vettük nem messze a katona jelétől...
Feltételezem, hogy meghalt már a felderítő, és a stalker is... de Úgy tűnik, hogy a felderítő pda-ja nem a kijelölt vonalon van ami azt jelenti hogy a baka a mutáns búvóhelyén még élt. Szeretném ah kimenne a helyszínre és megölné a mutánst, vagy a mutánsokat!
- Egyedül uram? kérdeztem meglepetten.
- Természetesen nem, másrészt amugy se küldhetem el egyedül, még megsérül és nem tudnám elküldeni Yantarba és ezt nem kockáztatom meg. Főleg hogy külön magát és a századost kérte a feladatra az SBU...
- Hol a pozíció uram? Kérdeztem.
- Itt a stalkeré, és itt a mutáns feltételezett búvóhelye! Mutatott a területre a térképen. - Először a stalkerére menjen hátha elöbb ér oda mint a többi stalker és talál valami hasznosat, vagy nyomokat ami elvezeti a mutánshoz.
- A csapat uram?
- Kint várja a parkolóban egy Uazzal!
- Értettem, majd tisztelegtem és elindultam kifele, de az ajtónál utánam szólt az őrnagy.
- Fiam, én hogyha kérek, akkor adok is ha elintézi ezt a mutánst, Számíthat egy kis meglepetésre a ládájában! csak szóljon hogy milyen fegyver kell és megszerzem!
- Ez jól hangzik uram!
az őrnagy bólogat, majd int, én pedig kiléptem az irodából.
Felvettem a fegyveremet, és hozzá 4 tárat és 2 gránátot, majd hátra mentem a parkolóba.
egy uaz várt, azon 3 katona, egy pedig a kocsi mellet, amint meglátott szólt a többinek, és ő maga vigyázzba vágta magát.
- Pihenj! mondtam, s közben intettem is.
- Hadnagy?
- Igen! önök?
- Krotsenkov Őrmester vagyok! szólt az autó mellet álló.
első látásra leesett hogy 1 túlbuzgómócsing és kettő "nem érdekel hogy mi van" típusú csávóval kell együtt dolgoznom, hacsak 1 küldetés erejéig is... de már érzem hogy fárasztó lesz.
- Inkább pattanjon be és induljunk! Mondtam, mert láttam hogy szóra emeli a száját.
olyan 15 perc autókázás után közel jártunk a stalker pda- jelzéséhez.
A jelzés egy közeli épületből jött.
- Na jól van. hajtson az épület mellé, a többiek: Csőre tölts! Mondtam teljesen nyugodtan...
Amint megállt a jármű a két fickó lepattan és előre szegezik az AK-74eseiket.
én is kiszállta, és élesítettem a karabélyom. az őrmester is kezébe vette az Aksu-t.
- Ti ketten kerüljétek meg az épületet, Őrmester, maga velem jön! Mondtam.
elindultunk az ajtó felé megálltunk a sarkon bevártam a két katonát, míg megkerülik a házat...
felőlük egy nagy ablak esett.
- Fedezzenek! Mondtam nekik halkan, majd előrébb mentem, a két katonából az ablakkal szemben letérdel a másik marad a fal fedezékében, de Puskája befele meredezik.
Beléptem az épületbe... semmi... minden tiszta, a padlón lévő nagy vértócsától eltekintve...
- Tiszta! Adtam ki a parancsot.
ebben a pillanatban Mocorgást hallottam egy szinttel felettem, fel is szegeztem a fegyvert.
- Ki van ott?
nem jött válasz, így újra felkérdeztem.
- Felelj, vagy tűzet nyitok!!
- Ne lőjenek! jött a válasz gyorsan.
- Ne lőjenek, Kérem ne lőjenek!
- Ki vagy?
- Egy stalker!
- Te adtad le a vészjelzést?
- Igen, ti is stalkerek vagytok?
- Nem egészen! feleltem.
- Ezt, hogy értsem?
- Nézz le és megtudod! Feleltem, mire kisebb mocorgást halottam, majd felettem egy szinttel kivillant a stalker feje..
- Bassza meg! És rögvest vissza húzta a fejét, amint meglátott minket.
Az őrmester már emelte a fegyverét, de lenyomtam.
- Itt én parancsolok őrmester, és parancs nélkül nem lőhet! Mondtam felé mérgesen.
- ŐŐőőő igen uram! el..elnézést!
- Ne félj stalker, engem nem érdekel az egész, csupán az hogy mi miatt adtad le a vészjelzést! Mutáns esetleg? akkor milyen mutáns miatt?
Egy kis idő múlva jött a hang...
- Nem mutáns, Banditák! megölték a társam!
- És hol a társad? Kérdeztem.
A fickó újra kinézett, de most hosszabban nézett lefele a vértócsára...
Ránéztem én is a vértócsára közben bólogattam... - Akkor mégis járt itt egy mutáns! Mondtam.
- Sajnálom Kardfog... Mondta a stalker...
Ekkor tűnt fel nekem, hogy hason fekszik és alig alig mozdult.
- Megsérült? Kérdeztem.
A stalker rám nézett és Bólogatott.
- Ellássunk?
- De hadnagy?!? Szólat az őrmester felháborodva.
- Kuss őrmester!
- Nem kell, már elláttam a sebeimet!
- Kibírsz még egy fél órát? Kérdeztem.
- Igen! de miért?
- Van egy kis dolgunk, de Félóra múlva visszajövünk, és elviszünk a kopasz faluba! gondolom nem bánnád!
A stalker meglepett arcot vág, majd bólogatva hozzá teszi... - Jó lenne!
- De... de...
- Az isten áldja meg! Fogja be a pofáját, amíg nem a puskatusommal tömöm be őrmester! Förmedtem a katonára.
Az őrmester kissé összébb vette magát, és kikullogott a a 2 katonát követve mikor elindultam kifele.
Szerintem a stalker is megjegyzi, hogy egy katona a saját társát kussoltatja el, hogy ő rajta segítsen...
Vissza ültünk a kocsiba, és elmentünk a katona SOS helyzetéig.
egy régi fa szélmalom volt a nyugati határon... amit kiszálltunk megcsapott minket az össze sem téveszthető tömény vér és hulla szag...
- Csőre tölts, szerintem itthon van! Mondtam. Ebben a pillanatban hatalmas Ordítás hallatszik, és valami fellök engem meg az őrmestert, aki a kocsi motorházára esik.
é na hátamra estem a földön.
éppen rám lépett... pontosabban a mellkasomra taposott amikor a földön voltam, így a puskát magam fölött tartva elkezdtem tüzelni, amire újabb ordítás volt a jutalom...
a két baka se habozott azonnal lőni kezdtek.
- Tüzet szüntess, Tüzet szüntess! Kiáltottam, majd feltérdeltem.
Lassan néztem a látókörömbe, hátha észre veszem... Közeben az őrmester lemászik a motorháztetőről, ám épp csak lemászott, már megragadt valami, és egy másik katonának hajította... megjegyzem az őrmester nem egy kis darab... tippre olyan 100-120kgs elhízott ducubuci ember...
Az Abakánt kettes sorozatra állítom, és kapáslövést engedtem.
Mire a dög láthatóvá vállt, és térdre rogyott, de abban a pillanatban a másik katonának rohant.
Felkapta a másik katonát, és rohant tovább, majd elhajította úgyna úgy mint engem tegnap az a dög... de ezt mintha most kimérte volna.. a katona pont egy anomáliába esett.. a katona felrepült a magasba, majd reccsenéssel érkezett a földre.
Ekkora mutáns felém fordul, és felém meredezteti a csápjait.
- Ismerős vagy te dög! Ordítottam, majd célkeresztbe vittem, de addigra felvette a láthatatlanságát...
a következő pillanatban a kocsi oldalának csapódtam...
a fegyver kiesett a kezemből én pedig eszméletemet veszítettem...
...
Nem tudom mikor de felébredtem a testemen kereszteb fekszik az egyik katona holtteste...
kicsit férre toltam a lábait, és éppen látom a mutánst ahogy az őrmestert elkezdi szipolyozni a csápjaival.
Kicsit, de tényleg éppen hogy csak megmozdultam, a mutánst máris felém nézett, és eldobta az őrmestert, és felém indult.
Lekapta rólam a katona hulláját, és megfogva a ruhám,nál, felemelt a levegőbe, majd hozzá vágott a falhoz...
ájultságot tettettem azonnal, ám a kezem éppen a késem felé esett... ami a hátam mögötti tokban volt, kioldottam a kapcsot és megmarkoltam a kést.
Közelebb hajolt, és a kezét a fejemre tette, majd oldalra döntötte a fejem, hogy a nyakamba bele haraphasson, ebben a pillanatban elkaptam a kezét, és kifordítottam majd a másik kezemmel a tenyerébe állítottam a kést a markolatig.
ettől a mutánst, meghátrált de rögtön csapni készült a mancsával, de ezt kikerültem, és elugrottam a jobb sarokba ahol egy vaslapát volt.
Megfogtam, majd a felém közeledő Mutánst fejbe vágtam vele egyszer, majd lábon vágtam az élével, majd megint teljes izomból pofán vágtam ami által leírt egy 180 fokos kört és pofára esett...
Előszedtem a két gránátot, és éppen kibiztosítom, amikor a mutáns, hozzá nem megszokott mozdulatot tett... kirúgta a lábam a lábával, így a hátamra estem a szegecs a kezemben a gránát, meg elgurult.
Átfordultam a hátamra és és felkeltem és elkezdtem kifele Sprintelni, de a Mutáns is mozdult.
A következő pillanatban berobbant a két gránát és a robbanás kivetett engem és a mutánst a malommal szembeni területre...
a malom alja teljesen szétrobbant, a következő pillanatban felénk dől...
De nekem minden erőm elszállt, akkor a mutánst, megfogott és elhajította a kocsiig, a fatákolmány meg a mutánsra dőlt....
Kellet egy perc mire feleszméltem, egy ideig néztem a romokat, de semmi se mozdult...
...
Miért mentett meg? Gondolkoztam miközben hazafele tartottam a kocsival...
Nem jöttem rá... Útközben felvettem a sérült stalkert, és letettem a kopasz faluba... ő is rácsodálkozott...
Hát igen... mellettem hullanak a társak...