Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Másnap reggel 4:39-kor keltem. Lehet hogy korai, de egy két dolgot még ellenőriznem is kell, amellett hogy pontban 6:00-kor bevárjam a kopasz szakaszt. Tehát elindultam a körútra. Először a szolgálat bázisához mentem.
Megnéztem, hogy hogy állnak a rendelt "kiképző eszközökkel". Bementem Krilovhoz. Ő már javában ott állt az asztalánál és mint minden magát fontosnak tartó szolgálati tiszt, az ablakon bámult kifelé.
"Erőt egészséget Parancsnok úr!" Szóltam oda neki nyugodtan. "Szintúgy!" köszönt vissza.
"Nos?.....Mi járatban őrmester?"
"Áh! Semmi. Csak jöttem ellenőrizni a megrendelt "árukat"."
"Az áruk úton vannak! Nemrég jelentette nekem a vadász csapat, hogy a katonai raktárak közelében fogtak be minden élőlényből egy pár példányt."
"Hmm...Ez elég gyors volt!"
"Ők a legjobbak ebben a témában. Már hosszú ideje csinálják ezt. Nem is véletlenül küldtem őket."
"Aha. És mennyi idő az árú érkezéséig?"
"Pontosan nem tudom. Ha minden simán megy, akkor rövid időn belül megérkeznek."
"Remélem hogy időben megérkeznek. Jó lenne ha ide tudnának érkezni még 6 óra előtt."
"Miért mi lesz akkor?"
"Komoly kiképzés."
"De hát azok még csak újoncok!"
"Igen! De én is újonc voltam amikor még először össze csaptam velük. Én csak megtanítom nekik, hogy hogy bánjanak el velük. Legalább ők nem járnak úgy mint én!" Majd levettem a sisakot és az arcomon lévő karomnyomokra mutattam.
"Atyaúristen! Azokat annál a vörös erdei incidensnél szerezte?"
"Nem! Még hamarabb. Amikor a drága jó századosuk önkéntes hullajelölteket toborzott, a mutáns zavargások felderítésére. Én voltam az egyetlen túlélő katona. Az összes velem tartó katona ott pusztult."
"Gondolom ezért rühelli a századost annyira?"
"Áh! Dehogy! Ez csak egy kisebb baleset volt. Jobban inkább azért, mert a vörös erdőnél otthagyott mindenkit megdögleni. Aztán ugyan így tett a zsoldosok elleni csatánál is."
"De hát a zsoldosokkal való háborúnál nem is volt ott."
"Igen ám! De segíthetett volna! Erre mit tett?! A háború után jelenik meg előttem, a frászt hozva rám. Akkor is csak a lőszer ért jött!"
"De hát meg kellene értenie! Egy ideig nem mutatkozhatott a közösség előtt,
mert súlyos problémái adódtak."
"Igen?! És miféle problémák?!" Érdeklődtem feszülten.
"Nos...Azt nem mondhatom el!"
"Gondoltam! Háh!" Mondtam lenézően.
"De nézze! Most az a lényeg, hogy vissza tért és most már készen áll arra hogy segítsen. Én bízok benne hogy most már aktívabban fog részt venni a zóna elleni csatában."
"Heh! Persze! Gondolja azt maga! De mennyivel segíti az ügyünket az, hogy lenyúlta az egyik emberünket?!"
"Nos....Ezt én magam se tudom. Lehet hogy valami célja van az emberével. Majd meglátjuk!"
"Aha... Szóval maga szerint egy magasztosabb cél érdekében kellett órákig hallgatnom Kuznyecov őrnagy károgását?!"
"Én inkább azt hiszem, hogy maga nem hisz abban amit a százados mondani akar. Vagy esetleg mutatni."
"Jaaa! Szóval valamit ezzel a misztikus el- és feltűnéssel mondani akar valamit! Most már egészen világos!"
"Mire gondol?"
"Csak arra, hogy kezdem azt hinni hogy a szolgálat emberei kezdenek megbolondulni ettől a helytől! Komolyan ki kellene venniük némi szabadságot, és hagyniuk kellene hogy igazi szakemberek vegyék át az irányítást."
"Kikre gondol? A hadseregre?"
"Igen! Mi legalább komolyan teszünk valamit a zóna ellen! Nem csak ülünk a hátsónkon és várjuk hogy valami csoda történjen, közben traktáljuk a népet azzal hogy a világ megmentése a legfontosabb dolgunk!"
"Ez nem traktálás! Folyamatosan állítjuk meg a vörös erdő felől közeledő hordákat és a banditákat is vadásszuk fáradhatatlanul! A lelküket ki teszik a fiúk hogy véget vessenek ennek az egésznek!"
"Süket, greenpeace-es, duma! Valójában önök nem mások, mint közönséges rendőrök! Amiből az országban már van elég." Próbáltam kikészíteni a parancsnokot, de azt továbbra is nyugodt kifejezéssel mondta:
"Sok olyan rendőrt ismer aki képes egy vérszívó puszta kezes leküzdésére?"
Erre nem tudtam mit válaszolni, csak felálltam a fotelből, és elindultam kifelé.
"Őrmester!" Szólt utánam a parancsnok, még mindig az ablakon kifelé nézve.
"Köszönöm hogy ilyen jót beszélgethettünk!" Mondta nyugodtan, majd ismét kifelé kezdett tekinteni.
Csak megvontam a vállamat, majd kimentem az irodából.
Krilov mindig is nyugodt vérmérsékletű ember volt. Még akkor is ha már személyesen a frakciót kezdtem becsmérelni. De erre tényleg nem számítottam, hogy ilyen nyugodtan fog reagálni. Azt hittem, hogy őt is ki lehet hozni a sodrából. De tévedtem. És lassan már ez az ami engem bosszantott.
Már lassan kezdek én is megőrülni. Azzal szórakozok hogy megpróbálok másokat feldühíteni.
Ez már beteges. Lehet hogy inkább nekem kellene szabad napra mennem.
Mindegy. Amint kiértem a bázis elé megláttam, ahogy egy pár stalker és szolgálatos, hatalmas ponyvákkal letakart láda szerűségeket vonszoltak be kézzel tolható utánfutókon.
Amikor közelebb mentem, akkor láttam, hogy a ládák ide oda imbolyogtak és rémisztő állatias hangokat adtak ki.
"A fenébe! Ki a rosebbnek volt ötlete, hogy ezeket a dögöket idehozzuk?!" Kérdezte feszülten az egyik szolgálatos.
"Nekem! Az én ötletem volt!" Kiáltottam fel úgy, mint egy kisgyerek amikor megkapta a karácsonyi ajándékát.
"Ahha! Akkor ez a szeretet csomag az öné lesz nyilván őrmester!" Jelentette ki.
"Minden bizonnyal! Na akkor lássuk! Mit hoztak nekem?"
A szolgálatos még egyszer ellenőrizte a ládákat tartó hevedereket, majd felém fordult és azt mondta:
"Szóval! A parancsnok úr parancsára, hoztunk az őrmester úrnak, 5 vadkant, fiatalt és felnőttet egyaránt,
de előre szólok, hogy vigyázzon vele, bármit is akar, mert sikerült elejtenünk egy irtó nagy példányt.
Aztán, van itt még 3 Husi azokból is vegyesen. Meg hoztunk egy pár vak kutyát és azonkívül sikerült elejtenünk egy pszeudó kutyát is."
"Nagyszerű! Ez mind?"
"Nem! Nem uram! Van még itt egy frissen fogott oszló zombi is, ami egyenesen az elhagyatott városból kullogott le idáig, meg rágcsák tonnaszám a falu közeléből, és habnak a torta tetejére, az igazi unikum:
3 vérszopó. Mind felnőtt. Két mezei, és egy rejtőzködő. De meg kell jegyeznem, hogy ezekért komolyan megszenvedtünk. Majdnem meghalt egy haverunk amikor a rejtőzködőt fogtuk be. A rohadék a toronyban bújt el."
"Jól van! Szép munka emberek! Köszönöm a fáradozásaikat! A jutalmat majd felvehetik Krilov parancsnoknál ha ezzel végeztünk!"
"Rendben! Köszönjük őrmester!"
Majd odasétáltam az egyik méretes fémládához és a legelső lyukon bepillantottam. A következő pillanatban gyorsan el kellett hajolnom, mert egy karommal teli kéz nyúlt ki a lyukon és próbálta meg elkapni az arcom. Aztán vissza fordultam a vadász csapathoz:
"Ja még egy kérés!"
"Igen?"
"Ha lehet, vigyék ezeket a dögöket az aréna raktárába! Majd később igénybe veszem őket."
"Nagy bulit akar rendezni uram, vagy csak szimplán titkos?"
"Nos egyenlőre az utóbbi. De később önök is megláthatják ha akarják!" Válaszoltam kicsit elharapottan.
"Ahha. Értjük! Hát...Akkor majd még benézünk, ha szüksége lenne ránk."
"Rendben! Köszönöm!"
"Na viszlát!"
"Viszlát!"
Utána az órámra pillantottam. "Híínnye! Már mindjárt 6 óra! Nyomás a kijelölt alakulóra!"
Sietősen elmentem az alakulóra, majd feldöntöttem egy régi hordót és ráültem. Aztán 6 óráig vártam.

Pár perc múlva pontosan 6:00 lett. De még mindig semmi! Pedig ennyi idő alatt már rég kint kellene állniuk előttem, teljes harci szerelésben.
Egy darabig még vártam hátha kijönnek, vagy valami, de semmi! Még mindig üres volt a tér, én meg csak ott ültem és vártam, hogy legalább az első ember ideérjen.
"Hmm....Biztos már öltöznek. Na jó! Várok még egy kicsit, hátha ideérnek. Ha az első ember ideér, akkor már megjutalmazom egy órával rövidebb gyakorlattal!"
Ülök és várok, de semmi. És már 6:25 van. "Mi a lóf*szra várnak ennyi ideig?! Na most van elegem!"
Aztán elindultam a hálókörletek felé. Hirtelen benyitottam az ajtón, ahol nagy meglepetésemre még mindig sötét volt.
Felkapcsoltam a villanyt, de még mindig semmi. Csak forgolódtak az ágyukban és tovább döglöttek.
Iszonyú dühös lettem az efféle lustaság láttán, ezért kimentem Petrenkó UAZ-ához, és elvettem a megafont. Majd vissza mentem a hálókörletbe és beleordítottam egy jó ritmusos ébresztő mondókát:
"JÓ REGGELT HÖLGYEIM! ÉBRESZTŐ! IDEJE ELKEZDENI A REGGELI TRÉNINGET! NA! GYERÜNK! ELVÉGRE MÁR RÉG ÉBREN KELLENE LENNIÜK! NEM HATRA BESZÉLTÜK MEG AZ OSZTÁLY TALÁLKOZÓT?!"
Mindenki rémülten kelt fel az ágyból, mintha kitört volna a harmadik világháború. De én csak folytattam:
"MOZGÁS MOZGÁS SZÉP KISLÁNYOK! AZ ÖRÖKÖS HEVERÉSZÉSTŐL NEM FOGNAK MEGERŐSÖDNI! GYERÜNK! ÁGYBÓL KI! RUHÁBA BE! AZTÁN SZOBÁBÓL KI, SORBA BE!"
Nagy nehezen elkezdtek öltözni. Amíg ők készültek, addig én kimentem az alakulóra és vissza ültem a hordóra, majd rágyújtottam egy cigire.
Majd 20 perc telt el és a szakasz készen is állt. Amikor mindenki kint volt, akkor odamentem az egyik sor végén álló újonchoz és a kezébe adtam a cigit.
"Tessék! Fogja meg amíg én misét tartok! De aztán nehogy elszívja!"
Miután az újonc a kezébe vette a félig elszívott cigarettát, én ismét a megafonba szóltam.
"JÓ REGGELT CSERKÉSZEK! MA KEZDETÉT VESZI A ZÓNÁHOZ NEVELÉS! GONDOLOM MIND ELÉGGÉ ÉBREN VANNAK AHHOZ HOGY ÉSZRE VEGYÉK: "HOGY MIÉRT IS TART EZ AZ IDIÓTA MÉG ILYEN KORÁN EGY MEGAFONT A KEZÉBEN, ÉS ORDÍT BELE, MINT AKINEK ELMENTEK OTTHONRÓL?"
NOS A VÁLASZ EGYSZERŰ! HOGY BIZTOSRA MENJEK, ABBAN HOGY ÉBREN VANNAK E!" Majd leemeltem a megafont, és folytattam: "Ugyanis az én édesanyám, már ha lenne is, általában korábban kelne, hogy kimenjen a kertbe dolgozni. És ha az a szegény asszony veszi a fáradságot hogy ilyen korán gondját viselje a kertjének, akkor ez nyilván, a maguk fajta erős embereknek még jobban megy. Nehogy már még a végén elpuhuljanak nekem itt papírhajók!" :D
Mindenkin végig nézek egyszer majd ismét a megafonba szólok: "NOS! MOST HOGY ÉBREN VANNAK MÁR EL KEZDHETNÉNK A REGGELI TORNÁT! A MEGAFON HASZNÁLATÁT, TOVÁBBRA IS CSAK ELŐVIGYÁZATOSSÁGBÓL TESZEM, HOGY ÉBREN TARTSAM MAGUKAT, HA ESETLEG A TORNA KÖZBEN TALÁLNÁNAK ELALUDNI! SZÓVAL.... UTÁNAM!"
Azzal odamentem a sráchoz aki a cigimet tartotta, majd a sor elejére álltam és elvezényeltem őket az arénáig.
Bevezettem őket az aréna földszinti nézőteréhez. A másik brigádot pedig az emeletihez. Mikor már mindenki alaposan rálátott az arénára, én felsétáltam az aréna plafonjának a közelében csüngő vashídig, amin általában Arnie szokott állni, hogy közvetítse a mérkőzést és belássa az egész pályát.
Most mint megfigyelő poszt, fog működni.
Ismét a megafonért nyúltam: "NOS EMBEREK! ÍME AZ ÚJ KIKÉPZŐ PÁLYÁJUK! AZ ALAP KIKÉPZÉSHEZ HASONLÓAN EZ LESZ A KEDVENC HELYÜK, CSAK MOST AZ ALAPOK HELYETT, A TAKTIKAI HARCOT FOGJÁK MEGTANULNI, ÉS A PUSZTA KEZES KÜZDELMEKET!"
Erre mindenki örvendezni kezdett.
"KUSS!" Ordítottam bele ismét a megafonba. "AZT NEM MONDTAM HOGY MEG LEHET SZÓLALNI!"
Erre mindenki csendbe lett és rám figyeltek.
Ez az újonc banda még eléggé zöldfülű. Nem tudják, hogy a saját fizikai erejük ellenére, a mutánsok könnyedén legyőznek bárkit. Nem is sejtették, hogy a mutánsok, csakúgy mint az emberek, képesek cselhez folyamodni.
Nyilván azt hitték, hogy ha most szembe találják magukat egy mutánssal, akkor sec perc alatt földhöz tudják vágni. Ezért most egy kis leckével kezdem.
"JURIJ! LEGYEN SZÍVES LEFÁRADNI AZ ARÉNÁBA! MAGA LESZ AZ ELSŐ, AKI MEGKÜZDHET EGY DÖGGEL AZ ÉLETÉÉRT! CSAK NEHOGY AZTÁN FELFALJÁK!"
Gondoltam magamban, hogy ez a srác, hajlandó a csapat elvadítására, ha nem nevelik meg azonnal
Ezért ő vele kezdem az okítást.
Hamarosan le is ért az arénába. Egyedül volt a pálya félhomályos közepén, de büszkén villogott az őt leső társai előtt. Azok meg csak biztatták és folyamatosan buzdították.
Ismét megszólaltam: "KUSS LEGYEN!" Mindenki elhallgatott, majd az újonc felé fordultam:
"FIGYELJEN JÓL ZÖLDF*SZÚ! ÚGY HALLOTTAM PETRENKÓ FŐTÖRZSŐRMESTERTŐL, HOGY MAGA EGY IGAZI NEHÉZ ESET! HOGY EGY IGAZI LEGÉNY, AKI BIZTOSAN MEGÁLL A TALPÁN!"
Erre ő felszólalt: "Uram! Biztos hogy ezt mondta a Főtörzsőrmester? Én úgy tudom hogy gyengének tart. Hogy nem érek mást egy nagy nullánál. Ezért is büntetett meg egyfolytában."
"MI VAN?! INKÁBB JOBB LENNE PÁHOLYBÓL NÉZNI AZ ESEMÉNYEKET, MINTHOGY KIPRÓBÁLJA SAJÁT MAGA AZ EFFÉLE ÖRÖMÖKET?! TALÁN MEGIJEDT FIAM?! JOBB LENNE HA MÁSNAK ADNÁM AZT A MEGTISZTELŐ FELADATOT, HOGY A MÁSVILÁGRA KÜLDHESSE AZ ELSŐ MUTÁNST?!"
"Nem uram! Én csak szerettem volna elmondani, hogy..."
"AKKOR MEG NE NYAVALYOGJON KATONA! INKÁBB ÖRÜLJÖN HOGY MAGÁÉ A FELADAT!"
"Igenis uram!" Jött a válasz.
"NA FIGYELJEN! HAMAROSAN EGY MUTÁNS FOG BEJÖNNI AZON AZ AJTÓN! NEM A LEGERŐSEBB, DE NEM IS A LEGGYENGÉBB! A KÖZNYELVEN ERREFELÉ CSAK VAK KUTYÁNAK NEVEZIK. TALÁN AZÉRT IS MERT ELSŐSORBAN TÉNYLEG VAK! DE NE TÉVESSZE MEG EZ A DOLOG! VALÓJÁBAN LEHET HOGY VAK, DE ROHADTUL JÓL LÁT! KITŰNŐ ÉRZÉKSZERVEKET NÖVESZTETT A ROHADÉK, HOGY SZINTE BÁRHONNAN KISZAGOLJA A VACSORÁT! MOST TÖRTÉNETESEN MAGA FOGJA ELJÁTSZANI A VACSORA SZEREPÉT! KÉSZÜLJÖN!"
Erre az újonc azonnal felkapta a fejét. De én nem törődtem vele, hanem csak egyszerűen intettem a vadász csapatnak, hogy engedjék be a dögöt.
Azok így is tettek. Az arénába belépett egy közönséges vak kutya. A újonc először megtorpant, de amint észrevette a tanácstalanul szaglászó kutyát, nevetni kezdett.
A kutya még szaglászott egy darabig. Aztán szagot fogott. Az orrát egyenesen az újonc felé szegezte, majd amikor biztos volt a préda helyzetében morogni kezdett.
Odaszóltam az újoncnak:
"BIZONY FIAM! A KUTYA MOST SZEMELTE KI MAGÁT REGGELINEK! JOBB HA CSINÁL VALAMIT!"
De az csak némán állt a morgó állat előtt. Ismét odaszóltam:
"NA MI LESZ?! FÉL VAGY ÁLL?!" Erre a kutya szaladni kezdett, egyenesen az újonc felé, aki rémült szemekkel kezdett a kutyára nézni, majd amikor feleszmélt, akkor futni kezdett egy konténer rakás felé.
Azonnal rászóltam: "NA MI VAN?! NE FUSSON! MUTASSON PÉLDÁT A TÖBBIEKNEK HOGY HOGY KELL EZT CSINÁLNI! HARCOLJON!"
De az csak futott. Bár hiába, a kutya máris egy ugrással a hátán termett és földre döntötte a srácot.
Az újonc próbált védekezni. Először hátra fordult és könyökkel hátba vágta az állatot, majd teljesen átfordult a hátára és elkapta a kutya nyáltól csorgó pofáját.
"EZ AZ! EDDIG JÓ! LEGALÁBB JÓ HELYEN KAPTA EL! MOST NE CSAK ÁLLJON OTT MINT EGY DARAB SZAR A SAROKBAN! KÜZDJE LE MAGÁRÓL AZT A DÖGÖT!"
Próbált küzdeni, de sehogy se sikerült. Az állat mindig egyre közelebb és közelebb ért az újonc torkához.
Aztán a srác, egy végső riadt támadásként lelökte magáról a kutyát. De az aztán újra neki iramodott és a lábát kapta el.
Elkezdte tiszta erőből rángatni, de a vastag bőrbakanccsal ő sem bírt el.
Aztán az újonc belerúgott egyet, amitől egy pillanatra lerepült róla. A srác addig felkelt és védekező pozícióba állt. De úgy, mintha csak egy egyszerű box meccsen lenne.
Addigra a kutya is felállt és már indította is a második rohamot. Az újonc ütni akart, de a kutya gyorsabb volt és erősebb is és a földre terítette ismét a gyereket.
A gyerek már kétségbeesetten kapálódzott és ütötte a kutyát, de az szinte meg se érezte, hanem tovább közelített az arca felé. Addig erőlködött míg végül a fogaival sikerült ejtenie a gyerek állán egy jó mély sebet.
Az fájdalmasan ordított fel. Ezt már én sem bírtam nézni. Azt gondoltam magamban hogy: "Te jó ég! Ez most menten megöli ezt a kölyköt!"
És már rohantam is le a fémhíd lépcsőjén. Aztán mikor az első szintjére értem a lépcsőnek, akkor átugrottam a korláton, egyenesen le a dulakodó ellenfelek közé.
Elkaptam a kutyát a hátánál, majd lerántottam a gyerekről, aztán elhajítottam olyan messzire, amilyenre csak bírtam.
Erre az felém kezdett csörtetni. Amikor már elég közel ért, akkor ugrott egy nagyot egyenesen nekem, majd a földre döntött. Az én torkomat is el akarta harapni, de addig tartottam, amíg a végén egyre jobban engedett. Majd a végén amikor alkalmasnak találtam, egy hirtelen erőteljes rántással eltörtem a nyakát.
A kutya nem mozdult meg többet.
Lelöktem magamról a tetemet, felálltam a földről és leporoltam magam. Majd odaszóltam az újoncoknak:
"Látjátok?! Ezért nem szabad ilyen gyorsan belevágni a közepébe. Ha nincs meg a megfelelő felkészültség, mind erő, mind éberség terén, akkor most a társatokból kutyakaja lett volna! És így is csak szerencséje volt, hogy időben tudtam cselekedni. Különben ez a dög most már rég átharapta volna a torkát és a húsából lakmározott volna! És ez még csak a leggyatrább lény volt. Mi van ha egy erősebb ellenféllel találjátok magatokat szembe?! Szóval ezért kell dupla annyit edzeni! Ez már maga a zónához igazítás! De azért most levonhatjuk a tanulságot is.
Tanuljátok meg, hogy itt a zónában, még a leggyengébb lény is tízszer olyan erős mint a külvilágban!
De most, hogy már megkaptátok a büntető leckét, most már remélem tisztában vagytok a helyzet komolyságával."
"IGEN URAM!" Jött kórusban a válasz, amitől már szinte zengett a terem.
"Jól van! Ugye most már hajlandóak vagytok komolyan venni a kiképzést?!"
"IGEN URAM!" Jött ismét a fülbemászó mondat.
"Rendben! Akkor most jöjjön egy 20 perces szünet." Majd a sérült újonchoz fordultam és rácsaptam egyet a vállára.
"Jól van katona! Félig meddig jól csinálta! Most pedig menjen és láttassa el ezt a sebet."
Aztán mindenki kivonult a teremből már csak én maradtam.

Arra ébredek hogy az új őrmester ordítozik velünk valami kihangosítóval... hogy rohadna meg... ránézek az órára : 6:25 . Óóó bassza meg már ébren kéne lennünk. Villámgyorsan ugrok ki és kezdek el felöltözni teljes harci felszerelésbe. Az a köcsög meg tovább ordítozik azzal a hangosítóval:
- MOZGÁS MOZGÁS SZÉP KISLÁNYOK! AZ ÖRÖKÖS HEVERÉSZÉSTŐL NEM FOGNAK MEGERŐSÖDNI! GYERÜNK! ÁGYBÓL KI! RUHÁBA BE! AZTÁN SZOBÁBÓL KI, SORBA BE! - ezután nyugodtan kisétál a teremből és mi szépen vissza váltunk nyugodt tempóra annak érdekében hogy felébredhessünk. Alig 20 perc mulva már ott is sorakozunk a parancsnok előtt és várunk. Oda megy a sor végén álló kölyökhöz és mond valamit majd oda adja neki a cigijét. Ezután felénk fordul és megint elkezd üvöltözni...
- JÓ REGGELT CSERKÉSZEK! MA KEZDETÉT VESZI A ZÓNÁHOZ NEVELÉS! GONDOLOM MIND ELÉGGÉ ÉBREN VANNAK AHHOZ HOGY ÉSZRE VEGYÉK: "HOGY MIÉRT IS TART EZ AZ IDIÓTA MÉG ILYEN KORÁN EGY MEGAFONT A KEZÉBEN, ÉS ORDÍT BELE, MINT AKINEK ELMENTEK OTTHONRÓL?"- szerintem te tényleg be vagy kattanva és kicsit sem vagy vicces... -
NOS A VÁLASZ EGYSZERŰ! HOGY BIZTOSRA MENJEK, ABBAN HOGY ÉBREN VANNAK E!- ha nem ordítozol akkor is ébren vagyok te kis mocsadék... leemeli a mikrofont és oda még közelebb jön hozzánk. - Ugyanis az én édesanyám, már ha lenne is, általában korábban kelne, hogy kimenjen a kertbe dolgozni. És ha az a szegény asszony veszi a fáradságot hogy ilyen korán gondját viselje a kertjének, akkor ez nyilván, a maguk fajta erős embereknek még jobban megy. Nehogy már még a végén elpuhuljanak nekem itt papírhajók! - itt maximum te vagy papír hajó...
- NOS! MOST HOGY ÉBREN VANNAK MÁR EL KEZDHETNÉNK A REGGELI TORNÁT! A MEGAFON HASZNÁLATÁT, TOVÁBBRA IS CSAK ELŐVIGYÁZATOSSÁGBÓL TESZEM, HOGY ÉBREN TARTSAM MAGUKAT, HA ESETLEG A TORNA KÖZBEN TALÁLNÁNAK ELALUDNI! SZÓVAL.... UTÁNAM! - szépen lassan elkezdünk utána masírozni ő meg már megint játsza a nagyfiút. Valami arénának a néző terében várakozunk az a IQ fighter meg felment valami közvetítői helyre.
- NOS EMBEREK! ÍME AZ ÚJ KIKÉPZŐ PÁLYÁJUK! AZ ALAP KIKÉPZÉSHEZ HASONLÓAN EZ LESZ A KEDVENC HELYÜK, CSAK MOST AZ ALAPOK HELYETT, A TAKTIKAI HARCOT FOGJÁK MEGTANULNI, ÉS A PUSZTA KEZES KÜZDELMEKET! - na végre valami jó kis dolog mióta itt lóg a nyakunkon. Mind annyian örülünk hogy végre történik valami. Erre megint megszólal :
- KUSS! AZT NEM MONDTAM HOGY MEG LEHET SZÓLALNI! - úgy tünik hogy valami nagyra készül mert ha nem akarna valami nagyot akkor nyugodtan hagyna minket örvendezni. Mindannyian el kussulunk és rá nézünk. Megint megszólal :
- JURIJ! LEGYEN SZÍVES LEFÁRADNI AZ ARÉNÁBA! MAGA LESZ AZ ELSŐ, AKI MEGKÜZDHET EGY DÖGGEL AZ ÉLETÉÉRT! CSAK NEHOGY AZTÁN FELFALJÁK! - háát én is remélem hogy élve elhagyhatom azt a szar úgy hogy ne aggódj pajtikám nem tervezek meghalni... Szépen lassan lesétálok a többiek pedig csak bíztatnak és pedig villogok 1 sort nekik. Megint megszólal:
- FIGYELJEN JÓL ZÖLDFASZÚ! ÚGY HALLOTTAM PETRENKÓ FŐTÖRZSŐRMESTERTŐL, HOGY MAGA EGY IGAZI NEHÉZ ESET! HOGY EGY IGAZI LEGÉNY, AKI BIZTOSAN MEGÁLL A TALPÁN! - úgy tűnik hogy mégis csak kemény legény vagyok én. Gyorsan válaszolok is neki :
- Uram! Biztos hogy ezt mondta a Főtörzsőrmester? Én úgy tudom hogy gyengének tart. Hogy nem érek mást egy nagy nullánál. Ezért is büntetett meg egyfolytában.
- "MI VAN?! INKÁBB JOBB LENNE PÁHOLYBÓL NÉZNI AZ ESEMÉNYEKET, MINTHOGY KIPRÓBÁLJA SAJÁT MAGA AZ EFFÉLE ÖRÖMÖKET?! TALÁN MEGIJEDT FIAM?! JOBB LENNE HA MÁSNAK ADNÁM AZT A MEGTISZTELŐ FELADATOT, HOGY A MÁSVILÁGRA KÜLDHESSE AZ ELSŐ MUTÁNST?! - a kurva anyádat nézzed gyávának. Ha kell anélkül eltöröm a nyakadat hogy te megtudnál mozdulni. Én csupán kiváncsi voltam a véleményére.
- Nem uram! Én csak szerettem volna elmondani, hogy... - erre ez a köcsög már megint félbe szakít.
- AKKOR MEG NE NYAVALYOGJON KATONA! INKÁBB ÖRÜLJÖN HOGY MAGÁÉ A FELADAT! - már lassan fejfájásom lesz tőle.
- Igenis uram! - mondom a szokás választ....
- NA FIGYELJEN! HAMAROSAN EGY MUTÁNS FOG BEJÖNNI AZON AZ AJTÓN! NEM A LEGERŐSEBB, DE NEM IS A LEGGYENGÉBB! A KÖZNYELVEN ERREFELÉ CSAK VAK KUTYÁNAK NEVEZIK. TALÁN AZÉRT IS MERT ELSŐSORBAN TÉNYLEG VAK! DE NE TÉVESSZE MEG EZ A DOLOG! VALÓJÁBAN LEHET HOGY VAK, DE ROHADTUL JÓL LÁT! KITŰNŐ ÉRZÉKSZERVEKET NÖVESZTETT A ROHADÉK, HOGY SZINTE BÁRHONNAN KISZAGOLJA A VACSORÁT! MOST TÖRTÉNETESEN MAGA FOGJA ELJÁTSZANI A VACSORA SZEREPÉT! KÉSZÜLJÖN! - érdekesnek hangzik. Remélem hogy le tudom csapni az a dögöt.
Valamilyen kutyát löknek be az arénába de ahogyan elnézem ez tényleg vak és csak szaglászik össze-vissza. Elkezdek röhögni és egyszerűen nem tudom abba hagyni annyira vicces a helyzet. Hirtelen felém fordul és úgy tűnik hogy szagot fogott az a kis korcs. Elkezd morogni én meg csak nézem őt. Megszólal a parancsnok :
- BIZONY FIAM! A KUTYA MOST SZEMELTE KI MAGÁT REGGELINEK! JOBB HA CSINÁL VALAMIT!
Én csak nyugodtan állok és várom hogy megpróbáljon rám ugorni. Ha megpróbálja, eltöröm a nyakát. Megint megszólal a főnök :
- NA MI LESZ?! FÉL VAGY ÁLL?! - én csendben állok és várom hogy reagáljon valamit a kis dög. Elkezd felém futni. Ezt nagyon nem így terveztem el. Várok még pár másodpercet majd szép lassan elkezdek én is futni csak vele ellenkező irányba.
- NA MI VAN?! NE FUSSON! MUTASSON PÉLDÁT A TÖBBIEKNEK HOGY HOGY KELL EZT CSINÁLNI! HARCOLJON!- könnyen mondod te kis geci láda. Ott állsz fent míg engem meg itt kerget ez a kibaszott dög.
Hirtelen ráugrik a kutya a hátamra én pedig a földre esek. A hátamra fordulok és könyökkel megcsapom a kis dögöt. Ezután csinálok 1 teljes fordulatot és elkapom a kis dög pofáját.
- EZ AZ! EDDIG JÓ! LEGALÁBB JÓ HELYEN KAPTA EL! MOST NE CSAK ÁLLJON OTT MINT EGY DARAB sz@r A SAROKBAN! KÜZDJE LE MAGÁRÓL AZT A DÖGÖT! - mondja a kiképző tiszt.
Hiába csinálok bármit az a kurva dög egyre közelebb ér a nyakamhoz. Gyorsan cselekednem kell! Izomból lelököm magamról a mutánst s felállok és védekező állást foglalok el. Látom hogy már megint ugrani készül és megpróbálom megütni de ő máris a földre küldött. Elkezdem izomból boxolni az engem széttépni próbáló kutyát. Már megint közelít az arcom felé. Hirtelen felvágja az államat jó mélyen a fogával. Felordítok és látom hogy a kiképző tiszt rohan lefelé a vasrácson és amint eléggé alacsonyan van már ugrik is le s letép rólam a kutyát. A dög most a parancsnokot akarja elkapni . Gyorsan földre küldi de a parancsnok az elkapja a nyakát és minden szarozás nélkül végez a kutyával. Én időközben már felálltam és a többiekkel együtt ott állok a parancsnok mellet aki pont most porolja le magát.
- Látjátok?! Ezért nem szabad ilyen gyorsan belevágni a közepébe. Ha nincs meg a megfelelő felkészültség, mind erő, mind éberség terén, akkor most a társatokból kutyakaja lett volna! És így is csak szerencséje volt, hogy időben tudtam cselekedni. Különben ez a dög most már rég átharapta volna a torkát és a húsából lakmározott volna! És ez még csak a leggyatrább lény volt. Mi van ha egy erősebb ellenféllel találjátok magatokat szembe?! Szóval ezért kell dupla annyit edzeni! Ez már maga a zónához igazítás! De azért most levonhatjuk a tanulságot is. Tanuljátok meg, hogy itt a zónában, még a leggyengébb lény is tízszer olyan erős mint a külvilágban! De most, hogy már megkaptátok a büntető leckét, most már remélem tisztában vagytok a helyzet komolyságával. - úgy érzem hogy most komoly tapasztalatokra tettem szert de per pillanat jobban érdekel a vérző állam össze varratása mint a hegyi beszéde a pk-nak. Mind annyian mondjuk a szokásos " Igen , uram " -ot .
- Jól van! Ugye most már hajlandóak vagytok komolyan venni a kiképzést?!
- Igen uram !
- Rendben! Akkor most jöjjön egy 20 perces szünet.
Oda sétál hozzám s azt mondja :
- Jól van katona! Félig meddig jól csinálta! Most pedig menjen és láttassa el ezt a sebet.
Elmentem a dokihoz aki fertőtlenítette a sebet és össze is varrta. Pontosan akkor értem vissza amikor vége volt a szünetnek.

reggel Éppen skullal sétálgatok az udvaron:
Hallod a tegnapi kártyázás jó volt... hehe
Ja főleg a tanítványod, az mekkora volt...
de te végig megfigyelted nem?
jah addig figyeltem amíg el nem érte a szolgálatos őrposztot... azé azt a sok szerencsétlenkedést...
belesétált egy katapult anomália mezőbe... fel fel repkedett, majd két láb közzel kikapott egy vastag ágat 1 fán, onnan úgy fordult le hogy a fejét is beverte egy ágba...
Hehehe.... Röhögi magát skull, szinte már sír a páncélruha alatt...
nem sokkal előttünk húzott el sebesen sulikov, kicsit befejeztem a röhögést, szerintem észre se vett, de kicsit morcos feje volt, éppen a Parancsnokiból jött ki, hát elbúcsúztam Skulltól, és lementem a Parancsnokiba.
Lent Krilov volt... ohh bassza meg...
Áhh százados, úgy látom nem tartja szükségét a Javaslatomnak...
Nem uram! feleltem neki.
Jut eszembe Az újonca tegnap saját magát kezelte le... de szerencsére bement 1 doktor, és megmentette a megfázástól... De tudja van 1 olyan érzésem hogy az újonca öngyilkos akart lenni, mert ablak nyitva, és teli lidokainozta magát...
Igen? kérdeztem vissza... meglepett e hír...
talán, lehet sok neki a maga "tréningje"
Nem tűnt fel... szerintem még élvezte is feleltem őszintén.
Krilov egy ótvar hülye vigyort eresztett meg a képin, amit nem bírtam ki nevetés nélkül...
Hát igen van olyan amihez nem értenek egyes katonák.. és ez a nevetés...
Uram, lehet 1 kérdésem?
Természetesen százados.
Mit akart Sulikov?
Az utánpótlás kiképzéshez fogatott be velünk pár mutánst. de megemlítette kettőjük közös múltját, és hát nem mondom érdekes módszerei vannak százados...
Igen? és miért is?
Sulikov arca olyan mint egy nem is tudom, mint aki neki esett egy műkörmösnek...
Elnézést, 1 dolog az én hibám, az pedig a mutáns felderítés, de az sem 100%osan, mert úgye ön is emlékszik hogy katonák erőltették a közös hadműveleteket. és mindent megtettek hogy elhalálozzunk...
tehát amikor a drága jó sulikov elhord a bús francba hegei miatt, jobb lenne ha tudná hogy a drága jó katona parancsnoka, az a kunyizós nevű adta ki a feladatokat!
fejeztem ki magam őszintén Krilov elött.
a zsoldos háborúról is említette magát, de ott kivédtem százados, én bújtattam és ennek a következményét is vállalom százados, de a vörös erdőn tényleg ott hagyta meghalni?
Uram, ön emlékszik a legjobban, hogy kit is találtak ottfelejteni egy irányító közvetlen pacsizásában?
Magát... mondta...
Köszönöm hogy egyet ért...
Nyugalom százados, nem vagyok ön ellen, csupán furcsállom a módszereit... például nem értem mit akar azzal a katonapalántával... nekünk is van elég újoncunk, és őket már csak a lövészetre kell kiképezni, mert a mutánsok javát már ismeri...
Hát már ő is ismeri a javát a mutánsoknak... feleltem...
meglehet... de ha már öngyilkossággal próbálkozik....
szerintem véletlen egybeesés... feleltem közönyösen.
Reméljük százados...
Tényleg...említett valami befogott mutánsokat Sulikovnak....
Igen, keresse az arénában, csak az istenért ne háborúzzanak, most kicsit paprikás az őrmester, legyen elnéző, hiszen nem régen tudja hogy ön él...
Igen tudom, és mindenért engem hibáztat, köszönöm neki... feleltem, majd Vigyázzba vágtam magam, tisztelegtem, és kimentem.

Na első utam az öngyilkos újonchoz vezet, bemegyek a szobába, és máris láttam a rémült szemit ahogy rám pillantott... ám a rémületből gyorsan harag lett, és elkezdte ismételni a tegnapit....
Maga... maga... maga rohadt szemét állat!
Egy ideig hallgattam majd tekintélyesen ráüvöltöttem: Kuss lepcses szájú EMO-s!!!
Milyen mi?
Hallom az éjjel öngyilkos akart lenni...
Csak a hülye Emos nyúl Bélák futamodnak meg.... nem katona maga, csak 1 rakás szar!
De én nem...
Mit nem? be lidokainozta magát, és nyitva hagyta az ablakot... de legalább gyorsan csinálta volna... kiugrik az ablakon.. de maga az öngyilkossághoz is hülye!
De még jó is hogy nem ugrott ki, a hülye agyveleje szétkenődne a betonon, és takaríthatnánk le a száradt vért a betonról...
Na de most szívta meg, mert még 1 próbája van... és változtatok feltételeken!
Próba?
Jah...
2 órát kap hogy menetképesre szedje magát, ha nem feljövök, és úgy el verem hogy össze szarja hugyozza magát! de ha esetleg gyorsabban össze szedi magát megnézheti hogyan szenvednek a volt kollégái az arénában!
Mondtam, majd bevágtam az ajtót.
remélem komolyan vett... nincs sok kedvem össze verni, de megteszem...
De most Sulikovhoz megyek...
Átmentem az arénába, fel a kilótára éppen látom ahogy egy taknyos újoncot leteper 1 vak kutya, na mondom ezt meg nézem én ezt közelebbről is...
Éppen lfele tartok amikor látom hogy sulikov szalad le az elöttem lévő lépcsőn, persze nem láthatott hiszen a lépcső lefele velem 1 irányba vezetett, így háttal volt nekem.
szóval, siet le a lépcsőn, és átugorva korlátot, siet be a küzdő térre, na sietek kicsit.
Nemsokára én is beértem, és nézem ahogy sulikovot leteperi a kutya, egyre közelebb engedi, majd eltöri a nyakát..
majd felkel, és jól megmondja a magáét, vagyis hogy vegyék komolyan a kiképzést, de túlságosan lazán veszi...
elküldte pihizni őket 20 percre... na ez ideális hogy elmondjak neki valamit.
Éppen jön felém, én felmászok halkan egy pár ládára, majd elsétál szépen, mikor teljesen elhaladt és mögötte voltam rá kiáltok: Elpuhultál koma! Mondtam, majd leugrottam a ládákról.
Mi a? Jeff? te hogy a pics... mit akarsz?
Ez egyszerre kicsit sok kérdés nem gondolod? kérdeztem oda
Jeff, ma nincs erőm hozzád!
Jó, akkor vegyük komolyra! MI a fasz bajod van velem?
Semmi, csak ez nekem sok.
Semmi? a semmi miatt küldesz el minden átkozott nap a bús francba a hegek miatt az arcodon?
Mi van?
vagy tán a semmi miatt vagy ilyen paprikás kedvedben?
Ami miatt ijen a kedvem semmi közöd!
Mert?
Csak mert!
Csak mert miért? az istenért sulikov, mellettem harcoltál, és a vörös erdőnél nem te dögölttel ott, hanem engem hagytatok hátra, de én nem hánytorgatom!
DE MÉGSEM TUDTÁL OTT MEGDÖGLENI! Ordított felém sulikov.
Mert? Tán baj hogy nem haltam meg?!? légy őszinte!
IGEN KEZDEM ÚGY VÉLNI IGEN!
Ohh értem téged csak a rang és a tisztelet érdekel amit a nyavalyás katonai parancsnokodtól kapsz igaz?
EZ NEM IGAZ!
Nem-e? NEM-E? MOST MONDTAD HOGY BAJ HOGY NEM DÖGLÖTTEM MEG AMIKOR OTT HAGYTATOK!
Azt nem úgy értettem!
Hát hogy?
Az istenért, te túl élted, és nem segítettél volna, sőt azt se mondtad hogy élsz!
Bocsi megvolt az egyéni szociális problémám!
És pedig?
Az hogy Drivij elárult!
Sulikov szeme erre a névre elkerekedett...
egy pillanatra lenyugszik, és lenéz a földre... Szóval te tudod?
Igen elárult, engem téged a szolgálatot, és az egész istenverte csapatot!
Nézd... értem, de nem csak a szolgálatot, a sereget is elárulta... Dirvij a katonai hírszerzés embere volt, mint tudod és infót szereztünk egy laborból, ám ő inkább saját haszonnak használta fel, és ellopta az infót... majd 1 hónapig üldöztem, de kicsúszott a markomból, és az ügyet nem régen zárták le a sikertelen kézre kerítése miatt...
Csak figyeltem arra amit Sulikov mond... és ekkor döbbentem rá mekkorát is hibáztam annó hogy nem öltem meg amikor lehetőségem volt... akkor én csak annyiról tudtam hogy elárulta a szolgálatot a szabadság javára... de ez...
De ő csak a gondok egyik fele... mondja sulikov.
Mi a másik?
Az ügy lezárása után volt szerencsém találkozni egy csapat elit zsoldossal... megölték az egyik barátom... És még aznap este rajtunk ütöttek... rengeteg katona és szolgálatos halt meg... segíthettél volna!
Én nem mehettem... e Skull ott volt! feleltem neki.
Na igen.. a jó öreg Skull barátságba volt az egyik zsoldossal!
Mi?
Igen bizony ám, a haverod pacsipajtása volt egy zsoldosnak....
Mi volt a neve?
Valami Strignov...
Strignov a madárijesztő? kérdeztem felé.
Igen az!
hoppá... mondtam...
Mi az... hát ő volt az aréna bajnok... mondtam... meg segített tudósoknak legyőzni valami Pszichopatát, sőt annó harcolta zsoldosok ellen is! biztos hogy ő volt?
100%ék miután én magam küldtem a másvilágra!
Oh... értem...
Jah aztán rögtön másnap jön a hír személyesen hogy te élsz... és kb mára idegroncs vagyok!
mondja erőltetett mosollyal az arcán...
Tehát megesküszöm neked hogy a te "szociális" gondjaid fele akkorák!
szerinted! mondtam neki.
Na mert mi a gondod???
nem... igazán.... publikus a téma.
Na nincs itt senki csak te meg én, na mondjad!
Megmutatom! mondtam... Küldj ki mindenkit! tettem hozzá.
Miért?
Csak csináld!
Felőlem!
5percre rá már a szolgálatosok se voltak bent, és az újoncai is kaptak még 10 percet...
Utolsónak kértem a szolgálatosoktól, hogy engedjék az előtérbe a legnagyobb vaddisznót...
Sulikov felment a kérésemre a Vezérlőbe, ahol Arin is szokott állni.
No pajtás, nyomd meg a zöld gombot! az engedi fel a rácsot!
Biztos hogy ezt akarod? Kérdezi Sulikov. Ő nem tudja hogy miféle állat jön be, úgy tudja hogy kutya, ámbáron, csak egy pisztoly van a combotokba..
Odasétálok a a ráccsal szembe egy 20 méterre.
CSINÁLD! Kiáltatom fel.
Ekkor felhúzódik a rács, és először lassan finoman kijön a méretes vaddisznó.
ez tényleg nagy darab... jegyeztem meg mert szélessége volt egy kétajtós szekrény...
Sulikov ekkor ordít a rádióba: Te hülye ez megöl!
És már szaladna is felém, ekkor a rádióhoz kapok: Állj meg!
De nem hallgat rám.
a vaddisznó felkapja a fejét a hangomra, és ordít egy nagyot, és a 2 vészjósló agyarát, ami szélességre olyan mint az alkarom... elkezd rohamozni felém.
Beleremegett az aréna padlója a lépéseibe..
az adrenalin termelése egyből beindult a testembe... az idő lelassul, kinyújtom az ökölbe szorított kezem, és kinyitom a tenyerem, majd egy mozdulttal, lefele hajtom, lazán csuklóból...
az állat feje hirtelen a padlóhoz vágódik, mintha egy konténer zuhant volna a fejére.
fordítom a kezem: az állat hátsó része felemelkedik, és átfordul felém.
majd még csúszik felém pár métert a lény megáll nem sokkal a lábam elött. leengedem a kezem, és csupán gondolatommal tartom teljesen lefogva az állatot. a lába természetellenesen állnak a levegőbe... az egész állat úgy fest mintha valami láthatatlan betonban lenne fejjel lefele.
Odasétálok a fejéhez, és a pisztolyt elő véve az állkapcsánál lövök, és az állat egyből kimúlt.
ekkor sulikora nézek, aki teljesen elképedten figyel tőlem 5 méterre...
érzem hogy eleredt az orrom vére, de üvegburán át nem látszik...
Fogom a pisztolyt, és vissza teszem a tokjába, és oda sétálok hozzá és csak ennyit mondok: Szerinted!?
Kicsit álltam még elötte, de ugyan ugy elképedve néz rám...
Majd ott hagytam és kimentem az arénából... nem szólt utánam 1 szót se csak nézte a méretes mutánst...

Mikor végeztem az újoncokkal, elindultam kifelé. Még mindig félhomály volt, össz vissz egy lámpa világított lefelé. Épp egy láda mellett haladok el, amikor valaki megszólal mögöttem: "Elpuhultál Koma!"
Azonnal megfordulok, mintha egy újabb mutáns támadására készülnék. Jeff állt mögöttem.
"Jeff! Mi a pics...Mit akarsz?!" Kérdeztem ingerülten.
"Ez egyszerre kicsit sok kérdés nem gondolod?"
"Jeff! Ma nincs erőm hozzád!"
"Jó! Akkor vegyük komolyra! Mi a f*sz bajod van velem?"
"Semmi! Csak ez nekem sok!"
"Semmi?! A semmi miatt küldesz el minden átkozott nap a bús francba a hegek miatt az arcodon?!" Mondta, közben már egyre jobban emelte fel a hangját.
"Mi van?!"
"Vagy tán a semmi miatt vagy ilyen paprikás kedvedben?!"
"Ami miatt ilyen a kedvem, ahhoz semmi közöd!"
"Mert?!"
"Csak mert! Válaszoltam már egyre idegesebben."
"Csak mert miért?! Az istenért Sulkov, mellettem harcoltál és a vörös erdőnél nem te dögöltél ott, hanem engem hagytatok hátra, de én nem hánytorgatom!"
"DE MÉGSEM TUDTÁL OTT MEGDÖGLENI!" Ordítottam rá szinte teljesen kikelve magamból.
"Mert?! Tán baj hogy nem haltam meg?!? Légy őszinte!" Mondta nekem, úgy mintha azt várta volna hogy teljesen szétvessen az ideg.
"IGEN! KEZDEM ÚGY VÉLNI IGEN!"
"Ohh! Értem téged csak a rang és a tisztelet érdekel, amit a nyavalyás katonai parancsnokodtól kapsz igaz?!"
"EZ NEM IGAZ!" Ordítottam már teljes torokból.
"Nem-e?! NEM-E?! MOST MONDTAD HOGY BAJ, HOGY NEM DÖGLÖTTEM MEG AMIKOR OTT HAGYTATOK!"
"Azt nem úgy értettem!"
"Hát hogy?!"
"Az istenért, te túl élted és nem segítettél volna, sőt azt se mondtad hogy élsz!"
"Bocsi! Megvolt az egyéni szociális problémám!"
"És pedig?!"
"Az hogy Drivij elárult!"
Egy pillanatra meglepődtem, majd kezdtem lenyugodni.
"Szóval te tudod?" Kérdeztem tőle.
"Igen elárult engem, téged, a szolgálatot, és az egész istenverte csapatot!"
"Nézd!...- Mondtam már sokkal higgadtabb hangon.- értem, de nem csak a szolgálatot, a sereget is elárulta... Dirvij a katonai hírszerzés embere volt, mint tudod és infót szereztünk egy laborból, ám ő inkább saját haszonnak használta fel, és ellopta az infót... majd 1 hónapig üldöztem, de kicsúszott a markomból és az ügyet nem régen zárták le a sikertelen kézre kerítése miatt..."
"De ő csak a gondok egyik fele... " Tettem hozzá.
"Mi a másik?" Kérdezte teljesen ledöbbenve.
"Az ügy lezárása után, volt szerencsém találkozni egy csapat elit zsoldossal... Megölték az egyik barátom... És még aznap este rajtunk ütöttek... rengeteg katona és szolgálatos halt meg... segíthettél volna!" Mondtam neki elkeseredve.
"Én nem mehettem... De Skull ott volt!" Mondta magyarázkodva.
"Na igen!.. A jó öreg Skull, barátságban volt az egyik zsoldossal!" Mondtam neki már haragosabban.
"Mi?!"
"Igen bizony ám! A haverod pacsipajtása volt egy zsoldosnak!"
"Mi volt a neve?"
"Valami Strignov."
"Strignov a madárijesztő?" Kérdezett felém.
"Igen az!" Vágtam rá.
"Hoppá! Mondta Jeff.
"Mi az?" Kérdeztem felé.
"Hát ő volt az aréna bajnok!" Mondta meglepődve.
"Meg segített tudósoknak legyőzni valami Pszichopatát, sőt annó harcolt a zsoldosok ellen is! biztos hogy ő volt?"
"100%ék miután én magam küldtem a másvilágra!" Feleltem egyszerűen.
"Oh!... Értem!" Mondta.
"Jah! Aztán rögtön másnap jön a hír személyesen hogy te élsz! És kb mára idegroncs vagyok!" Mondtam ismét idegesebben, de egy erőltetett mosolyt még elengedtem.
"Tehát megesküszöm neked hogy a te "szociális" gondjaid fele akkorák!"
"Szerinted!" Mondta.
"Na mert mi a gondod???" Kérdeztem.
"Nem... igazán.... publikus a téma." Felelte zavarodottan.
"Na nincs itt senki csak te meg én! Na mondjad!"
"Megmutatom! Küldj ki mindenkit!"
"Miért?"
"Csak csináld!"
"Felőlem!" Mondtam, majd mindenkit aki a teremben volt elküldtem pihenni.
Még az egyik vadásszal beszélt valamit, majd odaállt az ajtóhoz, ahol a mutánsokat engedjük be.
"Biztos hogy ezt akarod?" Kérdeztem tőle furcsálóan.
"Csak csináld! Nyomd meg a gombot!" Mondta, majd odaállt a rács elé kb 20m-re.
"Felőlem! Te tudod!" Mondtam halkan, majd megnyomtam az ajtógombot.
Azt hittem hogy csak egy ugyanolyan vak kutya jön, erre egy benga vadkan jön ki lassan körbe nézve. Valószínűleg ez az a hatalmas állat, amit a szolgálatosok említettek.
Azonnal felkaptam a megafont és beleordítottam: "TE HÜLYE! EZ MEGÖL!" És már rohantam is volna fegyverrel a kezemben, hogy lelőjem a vadkant, amikor Jeff rám kiált: "Állj meg!"
De nem hallgatok rá, csak futok lefelé fegyverrel a kezemben.
De a vadkan felordított és elkezdett Jeff felé rohanni. Én csak bambán álltam és vártam hogy mi fog történni.
Hirtelen Jeff kinyújtotta az öklét, majd kinyitotta a tenyerét és lefelé suhintott vele. Erre a vadkan hirtelen a földhöz csapódik, mintha egy kalapáccsal a fejére b*sztak volna és végig csúszik a földön, addig amíg egészen Jeff közelébe nem ér.
Utána leengedte a kezét, majd mintha a gondolatával emelné, úgy fordította a vadkant, fejjel lefelé.
Majd odalép és a pisztolyával fejbe lövi az állatot, amitől teljesen kimúlt.
Én csak ledermedten, bambán bámultam rá. Erre ő közelebb lép és nyugodtan mondja: "Szerinted?"
Majd kimegy az arénából.
Eltelt már egy kis idő, de én még mindig ott állok az aréna közepén és bámulok a döglött vadkanra. Hirtelen amikor már kezdek feleszmélni, akkor elkezd iszonyatosan fájni a fejem és ismét rohadtul reszketni kezdett a kezem. Úgy éreztem, hogy le kell ülnöm egy pillanatra. Lassan nem nézve hogy hova ülök, elkezdtem volna leülni, de mivel nem volt mögöttem semmi, a földre estem.
Ott ültem az aréna kellős közepén és mint aki szintén zombivá vált, bambán néztem a semmibe. Teljesen kiakadtam. Nem volt elég a zsoldosokkal való elvetemült harc, és az hogy egy régi barátom csak így feltűnik a semmiből, de ez már teljesen kiakasztotta az agyamat.
Úgy éreztem, hogy teljesen elment az eszem. Hirtelen elkezdek akaratlanul röhögni, majd elkeseredtem és ismét vissza tért a bambulás.
Azt hiszem most ment ki bennem egy biztosíték. Csak ültem ott úgy mint egy idióta és néztem magam elé. Hirtelen vér kezdett csorogni a homlokomról. Úgy néz ki hogy annyira kikészültem az esettől, hogy már vért kezdtem izzadni.
Erre az egyik szolgálatos vadász bejött és kérdezte: "Hé! Jól van őrmester? Mert mintha szellemet látott volna."
Nem válaszoltam semmit, csak tovább bámultam magam elé. A szolgálatos újra odaszólt:
"Őrmester! Őrmester! Mitől vérzik a feje?"
Még mindig nincs válasz. Aztán odaszólt a társainak: "Fiúk! Hívjatok orvost! Szerintem az őrmester kikészült!"
Még egy darabig néztem magam elé, majd felkeltem. A szolgálatos azonnal odaszólt: "Uram! Jól van? Mi történt?"
Nagy nehezen válaszoltam. "Semmi! Csak.... öhm...Kicsit elfáradtam." Mondtam elcsukló hangon.
"Biztos?"
"Igen. Egészen."
Aztán elmentem egészen a szobámig. Ott leültem az ágyra, majd elkezdtem gondolkozni. De minél jobban törtem a fejem, annál jobban fájni kezdett.
Ezért a ruhán beállítottam, hogy adjon egy kevés fájdalom csillapítót. A ruha elkezdett halk motor hangokat kiadni, majd beadta a szert.
Egy pár percig még fájt a fejem, majd megszűnt a fejfájás. Aztán annyira elzsibbadtam, hogy már azt se éreztem hogy a vér folyik le az arcomon, a feltépett bőrömből. Ami azt illeti nem is foglalkoztam vele.
Csak néztem, ahogy a vércseppek csöpögnek le a padlóra.
Aztán addig ültem ott, amíg már vége lett a 20 perces szünetnek. De még mindig nem mozdultam. Csak ültem. Pedig valószínű hogy az újoncok már lent várnak az alakulón.

Hű! Aszzem most durrant el az agyam. :D

Mikor ott feküdtem bejött pár tudós. Mondják:
-Te jó ég!
Becsukják az ablakot és betakarnak. Mondják:
-Ejnye fiatalember! Ezt nem illik!
Nem tudok beszélni. Ők meg mondják:
-Belidokainozta magát és öngyilkos akar lenni? Nem szabad!
-Szerintem adjuk be neki úgyse érzi.
Elővesznek egy tűt. Mondják:
-Egyszerű tetanusz injekció a farába. Nem fog fájni.
Megfordítanak és beadják. Nem fáj. Mondják:
-Akkor most, várni kell.
Kimentek. Érzem, kezd kimenni a hatás. Egy idő múlva érzem az injekció helyét. Fáj! Iszonyúan! Mikor már jobban vagyok bejön a parancsnok és lehord mindenféle EMO-nak meg mindennek. Majd mondja hogy 2 órám van összeszedelőcködni. És még van egy próbám. Kimegy. Én lassan feltápászkodok és felöltözök. Nem tudom hova menjek de itt sem maradok mert ha feljön akkor agyonver. Mondott valamit az arénáról. Elrohanok oda. Útközben találkozok vele. Mondja:
-Éppen ideje volt!
-Bocsánat. A tegnapiról még annyit....
-Semmit! Kuss! Nem akarom hallani! Jöjjön utánam!
-Igenis uram!

-Hölgyem ! Indulnunk kell, ha szeretnénk Pripyatba menni. A Bárban most a legkedvezőbb a vásárlási lehetőség.
-Rendben Hans, segítsen fel.
Teljesen normálisan kel fel.
-Ez meg hogy lehet ?
Egy követ mutat a markában, ami valamiféle gyógyító erőt bocsált ki. Félelmetes.
-Szedelőszkdöjünk.
Összecsomagolom a cuccaimat és két hátitáskát felkapok, a fegyveremmel együtt. A hölgy csak egyet hoz. Közben a lelkére kötöm, hogy a pisztoly legyen készenlétben. A platón eloltom a petróleumlámpát és visszarakom a táskámba.Elindulunk.A már régebben látott két siló és a romos épület mellett elhaladva feltesz egy kérdést:
-Honnan jött ?
-Hát...Messziről. Kárpátaljáról. Szász vagyok.
-Én angol.
-Mi késztet egy angol lányt, hogy idejöjjön ?
-A tudomány.
-Hát egy orvost ?
Hátra nézek a szemébe.
-A végső elkeseredés.
Innentől síri csend övezte az utat. Szerencsére még mutánsokat sem láttunk. Ez fura.
A Bár bejáratánál két szolgálatos őr áll, de a kucsmám miatt nem ismernek meg. Lemegyünk a bárba, szólok a lánynak, hogy maradjon a fapultnál, ahova leálltunk. Addig elmegyek üzletelni.
-Üdvözlöm !
-Üdv sztalker ! Mire van szükséged ?
-Egy zárt légzőrendszerű ruhára és két tudós elsősegélycsomagra.
-Értem, 22000 Rubel.
-De van itt még valami magának. Egy bandita lerakat koordinátái. Állítólag tele van kirabolt sztalkerek dolgaival, a készleteit innen hamar feltölthetné.
-És akkor te miért nem teszed ezt ?
-Én tisztességesen játszok.
-Ám legyen.
-20000 !
-Rendben !
Kezet fogtunk és átvettem a zöld színezésű ruhát és a két csomagot.Visszamennék a lényhoz, de éppen egy sztalker fogdozgatja.
-Hans ! Hans ! Kérlek szedd le rólam !
Mondja angolul.
-Rendben.
Válaszolok.
-Mivan ? Itt mindenki külföldi ?
-Csak egy kicsit flörtölök Miss Britanniával, nyugalom öreg.
-Fejezze be és távozzon a hölgytől.
-Na menj innen bazz, míg szépen mondom.
Továbbra is a lányhoz dörgölőzik. Ekkor odamegyek, ellököm.
Erre bedühödik és a 185 centis, borostás bika nekem ront. Be akar húzni egyet, de blokkolom és leküldöm egy jobb horoggal.Puffan a padlón.
-Jól van ?
Kérdezem a hölgytől, de elkapja a lábam a földön fekvő ürge, majd leránt és megpróbál egy rozsdás bicskát a nyakamba állítani. Ekkor rányúlok a zsákmányolt hangtompítós pisztolyra és oldalba eresztem, de belső szervet nem érintve távozik a golyó, a pali az oldalát fogva fetreng, ekkor felkelek, megfogom a grabancát és egy jól irányzott ütéssel kiütöm. Megfejeli a padlót, majd elájul.Megfogom a rémületében sírva fakadt lányt és a Szolgálat bázisáról minnél sietősebben próbálunk távozni.

Az incidens után azonnal elhagytuk a szolgálat területét, és észak felé vettük az irányt. A közelmúltbéli események miatt mindketten mély
hallgatásba burkolóztunk, és a legszükségesebbeken kívül nem szóltunk egymáshoz. Mikor elértük a szabadság területét,
hirtelen mindenfelől tüzet nyitottak ránk. Egy barikádként felállított, kiégett busz roncsai mögé húzódtunk be a golyók áradata elől.
Társam viszonozta a tüzet.
- Zsoldosok... - mondta.
- Miért lőnek ránk? - kérdeztem, miután vaktában kilőttem egy tárat.
- Biztos kellene nekik egy kis pluszpénz.
Ekkor ordítást hallottam, majd egy felém rohanó zsoldost láttam, aki rohamkést szorongat a kezében. Reflexből rálőttem, amitől szétroncsolódott a térdkalácsa és hasra esett. Ez után Hans lőtte fejbe.
- Köszi. - modtam.
- Semmiség.
Úgy tíz perc után kezdtünk kifogyni a lőszerből, de az ellenség tüze is gyengülni látszott. Egy idő után már csak elvétve hallatszottak lövések,
ekkor társam javaslatára megpróbálkoztunk a kitöréssel.
- Háromra... 1... 2... 3!
Ekkor rohanni kezdtünk, és mire a zsoldosok észbe kaptak volna, már a közeli domb tetején voltunk.
Lefelé szaladás közben viszont hasra estem, és meg sem álltam a domb aljáig. Társam kezet nyújtott nekem:
- Megsérült?
- Nem, köszönöm - majd Hans segítségével felálltam.
Egy kis falu látványa tárult elénk. Rozoga, szétrohadt kis házak halmaza volt ez, a távolban egy magasabb épület, talán egy malom emelkedett ki.
A poros úton haladtunk előre, hogy kijussunk ebből a völgyből, ahol a település fekszik.
- Megvárnál itt? Keresek egy WC-t. - szóltam.
- Persze, menj csak. - válaszolt Hans.
Egy közeli épület felé mentem, ami a legjobb állapotúnak látszott. Az ajtó bedőlt, amikor kinyitni próbáltam, és egy pillanatig
úgy tűnt, mintha valami felmordult volna a közelben. Tovább mentem, és találtam is egy WC-nek tűnő helységet.
Ekkor egy hideg kéz tapadt a karomra, majd a számra, így a sikoltásomat még én is alig hallottam.
Hátrarúgtam, de nem találtam el semmit.
Ez a ráncos, vörösesbarna bőr vérszopóra utalt, ez a gondolat pedig megkétszerezte rémültségemet. Valahogy sikerült az egyik szabad kezemmel fegyvert rántanom, és az egész tárat belelőttem a lénybe, ami
holtan rogyott össze.
Hirtelen mindenfelől félelmetes sikolyt és morgást lehetett hallani, és láttam az ablakon, ahogy a házakból özönlenek a mutánsok.
Egy késsel levágtam a lény csápjait, majd futásnak eredtem. Az ajtóban kis híján felborítottam Hanst, aki fedezett engem.
- Futás! - kiáltotta, majd megragadta a kezemet, amit furán nem éreztem, és futásnak eredtünk.
A vérszopók a nyomunkban voltak, de üldözés közben egymást is támadták, versenyt futottak a zsákmányért. Mikor kijutottunk
a dombok árnyékából, Már csak három mutáns üldözött bennünket, akiket - egy csapat sztalker segítségével - könnyedén ártalmatlanná tettünk.
- Idióták... Legközelebb kétszer is gondoljátok meg, ha a faluba merészkedtek - szólt egy idősebb sztalker, majd elment.
Már egész közel voltunk vörös erdő határához, amikor egy csapat katona állta az utunkat:
- Itt nem mehetnek át.

Kifele mentet találkoztam a töpszlivel rá is szólok, hogy kövessen.
Indulunk a vad terület felé... ideális hely a próbámhoz mert ha jól tudom még mindig él ott 1-2 vérszívó...
Éppen a választónál vagyunk amikor bejindül az automatikus szöveg mégpedig: Gyilkos van a bár területén, elfogni!
Megállni! ordít pár szolgálatos és rohannak az előttük lévő két ember felé, akik rohannak.
Leveszem az SVU-t a vállamról, és egyszer ordítok hangosan MEGÁLLJ!
de egyik se áll meg, ekkor a távcsőbe meredek, és lövök az elöl futóra.
hirtelen térdre esik, de gyorsan fel kel és bicegve rohan tovább.
vállra vettem az SVU-t ki a pisztolyt a tokból, és utánuk rohantam.
Éppen elértem az őrposztokat, ahol úgy átrohantak hogy a malmozó őröknek esélyük se volt elfogni... Idióta majmok... El se hiszem hogy önökből szolgálatos lett... mondtam, majd lehordtam őket a francba, és mindet elküldtem fokozott őrségbe...
Valahogy a kavarodás után veszem észre hogy nem látom a töpszlit...
Hirtelen előtűnik a fal mögül, hosszan és értetlenül néz a tudósra és a másik figurára...
Hol a pokolba volt??? kérdeztem felé.
Ő.. lemaradtam uram. szabadkozik.
Szarok bele! maradjon közel hozzám, amíg nem adok más parancsot érthető?!
Igen uram!
Kövessen! Mondtam újra, majd elindultunk újra a vad terület felé.
Nemsokára meg is érkeztem a kiszemelt pont felé. egy kibaszott nagy gyárudvar, volt ott 4 torony is... afféle őrtorony, 1 ledőlt, 1 pedig romos állapotban a harmadik meg rozoga... a 4ik még tartja magát...
kicsit szétnéztem, az egyik elhagyott Kamaz rakterében meg is találtam a kis zsákot, amit Skull hozott ki nem régen...
A felszerelését vegye le!
Mit?
Fegyver, pisztoly, kés!
A töpszli átadja az Ak-t és a kését, meg a nála felejtett Makarov PMM-et is átadta.
Tessék itt egy kisebb hátizsák, ezzel fusson közepes tempóban! köröket itt az udvaron!
Meddig Uram?
Amíg tud! Mondtam, majd elsétáltam a 4ik toronyhoz, és felmásztam rá.
15-20 méter magas ideális lő hely a vadászoknak... feltéve ha van csalid a gyárudvaron...
Leültem a torony szélén, és néztem ahogy fussa a köreit a kis felszereléssel.
Futja már vagy a 7ik nagy ívű körét mikor megfordult a széljárás, és nemsokára hallottam is egy vérszívó üvöltést...
Uram ez mi volt? Kiállt fel felém...
Semmi... Fusson tovább! kiáltottam vissza nyugodtan, de azért már fel keltem a törökülésből, és levettem a vállamról a mesterlövészpuskát, és nézelődni kezdtem...
Nemsokára meg is pillantottam egy példányt ahogy a gyárudvar kapuja felé közelít...
Fütyültem egyet a töpszlinek: Nézzem a kapu felé!A töpszli oda néz, és fel ordít egy hatalmasat: Te jó ég!
Fusson! Kiáltottam felé, mire nem is kellet biztatni futott az magától...
Ám a vérszívó is észre vette a sprintelő prédát... nosza gondolta, az is neki iramodott..
Nem bírta olyan jól a tempót az ifjonc, hát felmászott egy fára, de olyan sebesen ahogy embert én még nem láttam mászni...
A vérszívó, meg utána a fára... a töpszli meg egyre magasabbra egyre vékonyabb ágra mászott, egyszer csak megállt. de a vérszívó meg mászott felé.. ekkor egy reccs hangot hallok, egy méretes ág tört le rajta a 2 delikvenssel... a töpszli szerencsésen ért földet...
a várszívó kevésbé... egy kisebb husáng állott ki a mellkasából, de még mindig élt, sőt, közeledett a töpszli felé, aki teljesen ledermedt....
Ám mire oda céloztam volna a fejére a vérszívó térdre esett, majd elhasalt a töpszli elött...
Leszólok a rádióba: Még 1 kört?
Semmi pénzért, ám ekkor még 1 üvöltés, és már rohan is be a kapun a következő...
Már nem kérdés! mondtam.
Mire a töpszli, hátra fordul...
És valami olyat olvastam le a fejéről: Jaj ne már megint? Majd megint elkezdett Sprintelni.
elfut a kamaz felé, de a vérszívó utol éri, és amilyen sebességgel jött, neki is baszta a kamaz oldalának..
a vérszívó, megfordítsa, és már közeledik a fejével a töpszli nyakához, az meg minden erejével próbálja megállítani, több kevesebb sikerrel, egyszer csak baromi nagyot ordít az állat, és a vállánál fogva elhajítja a Töpszilt.
Megfordul a Vérszívó, ekkor látom hogy a fejit fogja.
Rácélzok a Távcsövel, célzok.
Ekkor az állat elengedi a fejét, és teljes pofával, torkaszakadtából üvölteni kezd a töpszli felé.
Meghúztam a ravaszt.
Kis visszarúgás a vállamnál.. a vérszívó, meg dobott egy hátra szaltót...
Ekkor megint ordítás, ám a töpszli éppen hogy csak fel kel a földről, amikor az állat szélvész gyorsan bedönget a kapun...
a távcsővel a töpszli felé célzok nem sokkal, és lelassul az idő számomra, a vérszívó láthatatlan teste, de látható aurája megcsillan a távcső bal oldalán, majd mikor elérte a célkeresztet lőttem.
az állat a sebességével ahogy jött elsodorja az éppen felkelt töpszlit egy 7 méterrel odébb... de nem tudja megtámadni már a töpszlit a halott lény...
Asszem ennyi volt itt a környéken...
Vállamra veszem a távcsövest, és lemásztam... Odamentem a töpszlihez, aki éppen próbálta magáról ledobni a jól megtermett több mint 100kg lényt... sikertelenül..
Segítek neki levenni az állatot, majd segítek felülni neki
Liheg a fickó, és remeg az egész teste, megint oda nyújtom neki a kulacsot, amit el is vesz, és mohón iszik 2 kortyot, majd leveszi a szájáról, és a torkához kap...
Apszint... mondtam nevetve :D
arrrrhhhh... a pokolba magával és a kiképzésével! mondja a fojtott hangon.
az utolsó próbád volt...
Tényleg?
Igen...
Ezt hallani...
Nem biztos Töpszli..., majd a kezemet nyújtottam, amit elfogad és felhúzom a földről
Ezt most jobb ha elhadjuk, mondtam, majd levettem a válláról a táskát, és elhajítottam francba...
Miért mi van benne?
Véres hús:D mondtam neki nevetve.
Ohhh hogy az a... inkább nem mondott semmi, hanem inkább bicegve a bal lábára, vissza mentünk a szolgálatos bázisra, ahol rendbe tettem a fickót, kapott villámtól egy átalakított alap szolgálatos öltözéket, erősíttet kevlárlemezekkel, és "élő szövettel", valamint kapott hozzá egy standard gázmaszkot, és alap éjjellátót... fegyverzetre kapott egy AN-94-est hozzá 8 tárat, 5 standard lőszert, és 3 tár páncéltörőt.
1 Fort-ot 4 tárral, 3 támadó, és 2 defenzív kézigránátot, és egy Szolgálatos jellel ellátott több funkciós bicskát...
És közöltem vele hogy határozatlan ideig szabadságot kap, de nem mehet el a bárból...

Két teljes napja nem aludtam. Meg is látszik rajtam. A szemeim beesve, hatalmas borostát növesztettem, és sápadt vagyok mint egy hulla.
A kiképzések se mennek már valami jól nekem. Folyton próbálok ébren maradni és rengeteg kávét iszom.
De még mindig olyan fáradt vagyok, hogy már kezdek elaludni. Csak akkor ébredek fel, ha hozzám szólnak.
Akkor se figyelek oda hogy mit mondanak.
Egyszer elakartam menni valahova kocsival, de már csak arra ébredtem hogy egy szép nagy fejsérüléssel kezelnek a szolgálat orvosai.
Elmondták hogy amikor elindultam, azonnal elaludtam a volánnál és neki hajtottam a bár határa közelében heverő csatorna csöveknek. Ez alkalomból kaptam egy szép nyak merevítőt is. És a homlokomon van egy újabb varrott seb.
Még szinte véget sem ért az orvosi kezelés, már indultam volna végezni a dolgomat. Persze lábra is alig bírtam állni. Az orvos azt mondta, hogy maradjak egy ideig a gyengélkedőn amíg teljesen rendbe nem jövök.
De nem bírtam maradni, elvégre nekem még kiképzést kellene vezetnem. De az orvos csak lefogott.
Hát jó! Akkor a kiképzésről ennyit! Amíg itt rohadok, addig az újoncok elpuhulnak. Valakire rá kell bíznom a szakaszt. Talán ideiglenesen Petrenkó vissza vehetné a bandát. Majd valahogy szólok neki. Most egyenlőre pihennem kell.

Remélem hogy megbocsájtod hogy most nem kínoztatom magamat Petrenkóval:) Nincsen ihlete és rohadtul fáj a hátam... -.-

Up 1 : Hozzá ne érjél a karakteremhez! :D

Ha egyszer kijutok innét, akkor veszek egy házat,felszedek valami nőt, sőt szerintem még kocsim is lesz.
És mi lesz ezen túl?Mit fogok csinálni?Mármint munka után.Na látjátok itt a hiba.Egyszerűen egy ilyen elbcseszett világban nem nagyon érdemes semmit sem csinálni.A szocializmust kéne építeni, de kint nem lehet.Igen, itt a baj,kint nem lehet.Igazából két választásom van:Vagy itt fogok megdögleni vagy rákban, vagy széttép valami állat, esetleg anomália, vagy pedig egyszerűen lelő valaki.Vagy pedig most egyszerűen a nekem adott pénzzel kimegyek, és leszoktatom magam arról a gondolatról, hogy valamit csinálni kell az életben, és reggelenként fogom bőgetni a dugóban a szar zenét a terepjáróból izompólóban.Sőt, talán még fuxot is rakok magamra, tudjátok csak a feeling kedvéért.
Nem is tudom, hogy melyik a szimpatikusabb.Igazából az egyik sem túl bíztató jövőkép.
Nyekk!Csatt!Anyád!Ratata!Ratatatata!Csörr!
Nem láttam, hogy mi történik hátul, csak a csörr okozóját, bár ez pár tizedmásodperces látvány szerintem bőven kárpótolt érte.A kora délelőtti fényben a szélvédő levegőben szálló rengeteg szilánkja és a szanaszét repkedő üvegor álltal össze-vissza tükröződő fény egy pillanatra valami olyan csodálatos látványt nyújtott, hogy egyszerűen nem lehet leírni.Kész, ez van.
A következő egy két másodpercben az autó elérte az üvegszilánkokat és a port a levegőben, ennek az eredménye az lett, hogy össze-vissza záporozott az üveg a vezetőfülkében, rendesen össze is vagdalták a pofámat, meg a ké kézfejelmet, de mivel becsuktam a szemem és a fájdalom miatt reflexből megrándult a kezem szápen letértünk az útról, én pedig egy valamivel való ütközés szépen kirepültem a szélvédő helyén.
Ha belegondolunk szerencsém van, hogy nem én törtem ki.
Valami avarszerűségbe estem, ami tele van olyan gallyacskákkal, amik nem szúrják át a ruhát, de azért eléggé fáj, hogyha rájuk esel.Kinyitom a szemem, legalább mind a kettő megvan.Épphogy feltápászkodok a kocsi ledőlt platófedője alól megint ratata.Tiszta szerencse, hogy össze-vissza lőnek, mert már rég eltaláltak volna.-Mi a pöcsömnek lőtök ti szerencsétlenek?
-Nem mi kezdtük, nem mi játszottunk hasfelmetszőset a pincében.Ratata!
Az apjuk f.szát már!Odavánszorgok a vezetőfülkéhez a saját ratatámért, kikapom, felhúzom, valahogy megnyugtat az a kattanás, ahogy az első töltény belemegy a csőbe.Pedig belém van ám nevelve, hogy az erőszak semmire sem megoldás, de lehet hogy kár volt.Ezek a barmok össze vissza lődöznek, megkerülöm a kocsit, a ponyva alől kilóg egy szilánkosra tört fej, ezek meg csak kábán lődöznek, gyakorlatilag az egész tárat a ponyvára eresztem, még nyekereg valakinek a gégéje alatta, de csak ezért nem fogok út tárat rakni bele.De nagy hatalom is, hogyha valakinek van ratatája.Nem semmi.
Hol van a kutya?
Baszus hol a kutya!?
Mintha csak kitalálta volna, hogy keresem vigyorogva előmászik a kocsi alól, olyan képet vág, mint amikor az ember a gyerek tudta nélkül segít neki valamiben, a gyerek meg a saját érdemének hiszi azt amit elért,na és ilyenkor szoktak a szülők így vigyorogni.Baromira idegesítő, amikor valaki így néz az emberre, na mindegy.Csak most veszem észre, hogy szédülök és a fegyver csúszik a kezemben a saját véremtől, sőt még a szemembe is jutot a fejemen lévő karcolásaitól az övegszilánkoknak.Matatok a kesztyűtartóban, találok is kötszert, amivel a kocsi épen maradt visszapillantójában nézve a pofámat be is kötözöm naggyából a fejemet, meg a kezeimet is.A maradékkal meg az ak-t törlöm le.Egy kicsit megnyugszok, a kutyával együtt felesbe megzabálunk egy konzervet, elszívok egy szálat, meg iszok is valami energiaitalt, amit az egyik halott rosszakarómnál találok.Ok, fogadjuk be a dolgokat realistán.Nézzük meg, hogy a kocsi indul e.Lepakolom a hullákat a platórol, bedobálom őket az árokba, persze miután átpakoltam a cuccaikat a vezetőfülkébe.Nincs náluk semmi érdekes pár táűr lőszeren, meg a ratatákon kívül, csak annak a csúnyán nézősnek van a belső zsebében egy lapososüveg félig.Megúzom, a többit elrakom későbbre.
Beszállok a kocsiba, a kutyát magam mellé rakom a fülkébe, ne essen le a vértől csúszós platóról.
Idő közben megállt a kocsi motorja, indítom, elkezd idegesítően gőzölögni a felgyűrődott motorháztető.Végül is sikerül vele visszajönni az útra, megyünk tovább a kordon felé.
Már pont van a láthatáron egy tanyaszerűség, amikor a kocsinak leáll a motorja, hogy miért?
Mert sikerült az ütközésnél elrepesztenemk a benzintankot.Nem semmi mi?
Felhúzom a ratatát, szólok a kutyának, hogy jöjjön, körülnézünk a faluban valami szállás után.Eléggé rossz idő kerekedett, párás, szeles, hideg idő van.Az ember csontjáig hatol ez a poshadt hideg, és az egészbe még rozsdaszag is keveredik.Azt mondják, hogy a vörös erdő felől fúj ilyenkor a szél.Egy kicsit át kéne melegedni valami tűznél, aztán ha jobb időm lesz akkor indulni.A zóna beli öregek szerint ilyenkor még a sugárzás is megugrik párértékkel, de épületen belül nem érződik annyira.

Katonák. Csak most kapcsolok, hogy kaptam egy gyolyót. Súrolta az oldalamat. Kicsit csepeg belőle a vér.
-Jól vagy ?
Kérdezi a lány.
-Jól.
Válaszolok.
-Be kéne kötözni.
Szól.
-Nem, majd, ha túljutunk a határon.
Van itt két géppuska állás és legalább egy tucat fegyveres. Éjszaka megyünk mégis.Tudósok vagyunk, de mivel ez dezertáns akció, ezért ezzel nem élhetünk.
-Gyere !
Szólok a lánynak és belekarolok a kezébe.
-Éjszaka megyünk, amikor nem látnak.
Odasúgom.
Kb ötszáz méterre van egy fatározó. Itt meghúzzuk magunkat. Délután kettő körül jár. Ide behúzódunk, elsőnek megyek be, tiszta. Lepakolok és mondom neki, hogy forralok vizet. Remeg az arca, megviselte a mészárlás. A zsoldosok nem ismertek fel. Megnőtt a szakállam. Nemértem miért csinálom ezt..Most inkább azzal a teával törődök, de a kulacsból öntök még egy keveset borotválkozni is. Beleöntöm a tealevéllel összemixelt nyugtatót. A másik alumínium edényben pedig szép lassan felmelegítem a vizet a tűz fölött. Szappant dobok bele és előkeresem a borotvámat. Ekkor sikítozást hallok kintről. Gyorsan felkapom a kirakott pisztolyomat. Claudia a ház mellett van, van itt egy holttest tudós ruhában, kibelezve, az arcán sem maradt bőr. Megfordítom, megölelem.
-Ssss ! Semmi baj. Semmi baj. Kihozok egy ponyvát a házból és ráterítem a holttestre.
Majd ismét bemegyek. Kiöntöm a forró teát egy alumínium bögrébe.
-Parancsolj !
-Mi ez ?
-Csipkebogyó tea !
Lassan issza, addig megborotválkozok.
-Szép arcod van ! Miért takartad el szakállal ?
-Az idő úgy hozta.
Mosolyodok el.
-Van aki hazavárjon ?
-Nincs. A szüleim már rég nincsenek köztünk, én pedig a munkámnak éltem.
-Hát neked ?
-A szüleim odahaza Észak-Írországban élnek. Én Oxfordban tanultam meg oroszul. Tényleg magának ez az anyanyelve ?
-Nem, mint mondtam szász vagyok, a falumban tanultam meg oroszul, később pedig Washingtonban angolul. Két évig éltem és dolgoztam az Egyesült Államokban.Valamiért végül mégis hazajöttem.
-Miért ?
-Nem tudom..
Hallgatásba kezdtün, végül ismét megtörte a csendet.
-Finom a teád.
Mosolygott rám.
-Köszi.
Fogadtam a gesztust.
-Most aludj egy kicsit. Az éj leple alatt kell mennünk. Addig örködök.
Elfordult és elaludt. Én pedig most bekötöm a sebet, amíg nem látja.Eléggé elkapott a rohadék, de nem olyan vészes. Kicsit üldögélek, végül pedig beállítom a PDA-t, hogy jelezzen és én is bólintok egyet.

Visszaérek a főcsarnokba, megkeresem az alkatrészjegyzéket, majd megyek is vissza a raktárba, megnézem hogy mégis mik azok amket találtam.Visszafele húzom magammal a kis szállítókocsit, jólesz ez még.Felérek az emeletre, bemegyek a raktárba és elkezdem átnézni a polcokat leltárszerűen... a végére majdnem 50 fegyverhez elegendő alkatrészt tudok kilistázni,felpakolok a kocsira, ahogy dobálom rá a dobozokat mintha lövéseket hallanék, de lehet hogy csak a vasalkatrészek zörögnek. Minden megvan, elkezdem a rámpákon lefele gurítani a szállítójárművet, de így fullra pakolva eléggé nehézkesen lehet irányítani.Nagynehezen leküzdöm magam a főcsarnokig, mikor meglátnak már jönnek is segíteni...Lepakoljuk az alapanyagot, majd kiosztom munkába, hogy csoportosítsák a feljegyzések szerint, és pakolják a megfelelő gépek mellé.Még mielőtt elindulnék megkeresni a kohót,utánanézek,hogy mien esélyünk van arra hogy itt legyen áram.Nézem a vezetékeket, merre futnak, szerencsére nemnagyon mennek át falakon, így könnyem követhetőek.... fordulok jobbra, balra, még 1 olyan hely ahol még nem jártam.Csak annyit veszek észre az újabb folyosón, hogy itt már több vezeték van.Még 1 balkanyar, és találok 1 ajtót egy szép nagy magasfeszültség jellel.Bemegyek, a szoba kb 3x3 méter, 3 fal tele van kapcsolószekrényekkel.Az ajtó mellett egy szekrény. Kinyitom, az egyik oldal tele van kisebb nagyobb tartalék biztosítékokkal, a másik oldal alsó részén szerszámok, a felsőn pedig mappák.Leveszek egy vastagapp példányt, ebben a gépek,a világítás van könyvelve, hogy mikor mik voltak áram alatt.Ahogy nézem a bejegyzéseket, a 86-os katasztrófa előtt 1 hónappal már leálltak.Kiveszek 1 kisebb mappát, ebben a kapcsolószekrények beosztása található, fontossági sorrendben.Megkeresem az elsőt, megpróbálom felkapcsolni.Húznám le a kart, de rég volt használva, alig mozdul, végül sikerül lecibálnom, csoda hogy nem tört le.Nem történik semmi, várok.Nagyjából 20 másodperc múlva kigyullad egy kis vörös fény a kapcsoló mellett, még 20 másodperc múlva, pedig a többi kapcsoló mellett is elkezd világítani egy kis vörös égő.Megkeresem a világítás főkapcsolót, emellett is világít a vörös fény. Lehúzom a kart, a vörös fény mellé egy zöld is meggyullad.Odamegyek a szobában lévő villyankapcsolóhoz, felkapcsolom, a villany elkezd pislákolni, majd normálisan világítani.Jól haladunk.Elkezdem sorrend szerint lehúzogatni a karokat, talán a raktárszintnél tartok mikor szép nagy szikrák közepette a fejem mellett repül el egy biztosíték.Felszedem a darabjait, majd a szekrényben próbálok hasonlót találni.Megnézek vagy 10 fajtát mire megfelelőt találok, lekapcsolom a főkapcsolót, a helyére illesztem a biztosítékot, majd főkapcsoló vissza, és folytatom az áram alá helyezést. Mire végzek már fáj a karom a sok beszorult kapcsoló rángatásától.Megint vissza az elvtásrakhoz, úgytűnik az eddigi feladattal végeztek, most tanakodnak valamin.Közelebb érve veszem észre Antinovics kollégát, mellette a nagy fekete kutya, kicsit mintha véresek lennének.Mint kiderül, találkoztak egy fura lénnyel már megint... szinte már meg sem lepődök.A baj csak az hogy ez megint elvtársak életébe került. Mivel az ellátmány fogytában van ezért kucsmás barátom és pár elvtárs lemennek kordonba ahhoz a hájas kereskedőhöz némi utánpótlásért.Kiválasztok 2 embert, fogjanak fegyvert és kövessenek... ők őrzik az biztosítékszobát.Mivel a gépeknek indítás előtt 8 óráig áram alatt kell lenniük, a többiek addig pihennek, majd reggel hozzálátunk.Időközben elindultak mihailék is, reméljük hamar visszaérnek.Éjszakára őröket állítunk váltásban, így nagyjából mindenki ki tudja aludni magát.Reggel 7 körül ébredünk, úgy ahogy megreggelizünk, majd megnézzük mit is tudunk összehozni.Elvileg a gépekbe bepakolva az alapanyag, csak indítani kell. Az elsővel kezdjük egyszerű prés. Próbamegmunkálás, és működik.... röpke 15 perc alatt végez egy darabbal... még jó hogy nem sietünk..Nézzük végig a gépeket, egytől egyik működnek... egy komplett fegyvernyi alkatrész rökpe 3 óra alatt megy végig a gépsoron, ezt még megvárom, majd miután az lejön az első darab,felpakolok, fegyver lőszer, némi víz és élelem,majd elindulok. Meg kellene találnom a kohót, és azt is hogy hogy lehet itt még áram.Végül is úgy döntök hogy először az áramnak nézek utána. Körbejárom a gyártelepet, az északi oldal mellett halad végig a nagyfeszültségű vezeték, és itt véget is ér, szóval elidulok mellette visszafele, megnézzünk hova jutunk....

Röpke 2 nap után vettem a fáradságot hogy bemenjek a régi kollégához, aki csúnyán elszenvedett egy balesetet itt nem messze...
Belépek, majd leveszem az üvegburát, és az övemre akasztom, végül köszönök.
Hello Sulikov!
Odasétálok az ágya mellé, fogok egy széket, és oda ülök mellé.
Bocs a dolgokért! Nem hittem hogy ennyire kiakadsz...
Mit hittél?
van aki jól fogadja...
Ez.... ez sok.. először kiderül hogy nem haltál meg... most meg... nem is tudom... Mutáns lettél! Tényleg van olyan aki ezt jól fogadja???
Nem vagyok mutáns, Ember vagyok!
ütősebb vagy mint 1 irányító.. még jó hogy nem látsz be az agyamba, és nem irányítasz!
Háááát... jószerivel képes vagyok rá...
Sulikov, csak nyitott pofával néz rám...
Nehogy megint agyfaszt kapj!
Becsukja a száját, és nyelt egy nagyot majd így szólt: dehogy... végül is miért is... a volt főnököm egy irányító...
Nézd, tényleg nem könnyű elfogadni hogy vannak ijen képességeim... képzeld magad az én helyembe!
Képzeld el hogy hiába van ijen erőd nem használhatod, mert a tudósok elvisznek laborpatkánynak, majd végül egy sor teszt és egyéb után egy zombit csinálnának belőlem...
Lehet... mondja Sulikov.
Tudom hogy úgy tekintesz rám, mint aki mindent megtett hogy meghalj, de ez nem így van!
Ohh persze... akkor kinek az ötlete volt a felderítés és a "határvédelem"? kérdi sulikov.
Az SBU-é és a drága jó katonai parancsnokod ötlete volt hogy egy maréknyi szolgálatos és egy katona tartsa a határt, amíg felhúzzák a bázisukat újra a katonai raktárnál...
mi? Kuznyecov adta parancsba a határvédelmet?
Igen!
és tudod miért?
Miért?
Azért mert ő kezdettől fogva ellenezte a szolgálat létre jövését, és azt hogy a szolgálat és a hadsereg közös művelteket indítsanak!
Az 5 zónát védő parancsnok közül ő volt az egyetlen aki nem el voksolt arra hogy létre jöjjön-e a szolgálat avagy se!
És te ezt honnan tudod?
Krilov, és Voronyin 2 ember abból az 5 fős társulatból! Pontosan tudják ki voksolt, és hogyan!
De miért téged bíztak meg a vezetéssel?
mert kezdettől fogva a bukást akarták, én csak 1 stalker voltam, harci, de nem katonai tapasztalattal...
Kuznyecov, és az SBU... ők egyáltalán nem akarták, és nem akarják a szolgálatot...
Várj várj várj... Ezzel most mit akarsz?
Csak szeretném tudni, hogy ki oldalán állsz?
Hogy értve?
A katonaság vak ölebe, vagy a barátom!
Mit akarsz elérni? hogy kémkedjek a katonaságnál, nektek?
Mi?
Mert nem fogom megtenni, én katona vagyok!
Én meg a barátod, és szolgálatos, de ha a szolgálat ellen vagy, akkor nem vagy a barátom többé!
értem!
Nem hiszem... mondtam, majd felálltam és mentem kifele. Ám az ajtónál megálltam és hátra néztem:
Tudod.. nem ilyennek ismertelek meg... Tudod... én ott a vörös erdőben Bíztam bennetek, az életemet adtam volna, hogy elmeneküljetek... és mire vissza tértem Drivij elárult...
Te ne tedd ezt! Mondtam, majd kimentem a szobából... kifele menet sétálva újra felvettem a Üvegburát.

Kimentem a hátsó részhez, éppen belefutottam abba a felfuvalkodott hólyag kiképzőbe...
Áááá... él még a kiképzettje?
Igen, és már ki is van képezve...
2nap alatt? akkor az olyan is...
Ne becsülje alá ezt a fajta tanulást! Inkább nézzen a maga embereire, és hasonlítsa össze az enyémmel!
Miért mit tud a maga embere?
Egy csapat fegyverest 1 pisztolya elverni, viharban a sötét völgyből visszatalálni éjjellátó nélkül...
és a többi... hát a magéi?
Sulikov foglalkozik velük!
Kizárt dolog...
Miért is?
Mert balesetet szenvedett, és éppen gyengélkedik! mondtam keményen.
A kiképző egy szót se szólt, csak elindult a gyengélkedő felé...
Hirtelen meglátom a töpszlit... éppen rá akar gyújtani..
Töpszli! Ide hozzám!
A fickó úgy megijedt a hangomtól, hogy kiesett a kezéből a szál... Felém néz, egy kicsit néz, majd futólépésben jön felém.
Megáll elöttem, és vigyázzba vágja magát.
Pihenj!
Na jöjjön velem Töpszli, most megnézheti hogy mire ment az én Próbáimmal, és mire mentek a volt kollégái a "kiképzéssel"
Hátra mentünk a katonai stalkerek alvóhelyére, az ajtóban a megafon.
Magáé a megtiszteltetés!
Mondtam, majd a megafonra mutattam.
Uram?
Hajrá keltse fel őket... 11órakkor aludni?... még a stalkerek is 6 kor kelnek!
Keltse fel őket de villám gyorsan Töpszli!

Most egy darabig nem tudok írni! Majd szólok ha tudok. Addigis, cső és sok sikert mindenkinek!

Hehe! Sikerült amit akartam. Elértem,hogy ezek a sunyi alakok egymást lődözzék halomra,azonban a kocsi,amin utaztunk erősen sérült,bár még járóképes.
Hiába voltak gyilkolásra készek,azt azért mégsem gondolták,hogy egy közönségesnek látszó kutya így helybenhagyja őket.
Társam már csak a küzdelem végére ér rá "beavatkozni",úgyhogy most ezt az ütközetet,mint dicsőséges győzelmet a magam számlájára írom.Ezért a számat majdnem a fülemig húzva,azaz emberi mértékkel vigyorogva úgy döntöttem,hogy jön nekem eggyel! Azonban ne legyünk elbizakodottak! Az én feladatom Társam minden áron való védelme,és a megfigyelés,amit a furcsa figura olyan szigorúan megparancsolt.
És azt is tudom,aki csak úgy megjelenik a semmiből nagy sietve,főnöki módon rendreutasít,majd eltűnik ugyanazzal a vehemenciával,azzal nem lesz jó viccelni.
Szerintem most is figyel,úgyhogy inkább meghúzom magam,és nem akarok semmi fenségest átsugározni Társam tudatába,azonban a vigyorgás -nem tudom miért-nem hervad le a pofámról.
Ő ,egyenlőre mit sem törődve velem, bekötözi magát,szokásához híven rágyújt,s halott gyilkosaink zsebében matat.
Megszoktam már,hogy ez itt a Zónában csak így megy,s csak reménykedni tudok,hogy a fluoreszkáló nyakörvem,meg a gereznám senkinek nem jelent majd a későbbiekben komoly és megfontolható indokot az én lemészárlásomra....
Na,igen,látom az ételre vonatkozó elgondolásaimat azért fogta,s most megosztozunk egy jókora-átlagon felüli porcióként megjelenő marhahúsos babkonzerven majd ismét beszállva az alig működő járműbe-megengedte,hogy melléüljek,szerintem iszonyodik a véresen iszamós platótól-s maga mellé hív.
Én kapva az alkalmon nem ülök le,hanem két mellső lábamra támaszkodva erősen kémlelem a tájat,több spektrumban is,de a szokásos hőképeken kívül egyenlőre semmit nem észlelek.
A kocsi még egy darabig bírja,majd köhögve leáll.
Fura mód egy lepusztult falu feletti töltésen sikerült megállnunk,ahonnan még vagy negyed óra gyalog a település.
Nem lehet igaz! Már megint benne vagyunk a xärban.
A mellettünk levő erdősávból azonban ekkor emberszerű,azonban mégsem emberi lények primitív gondolatjeleit-ezek csak rövid impulzusok,és nagyon egyféle dologra vonatkoznak,jelesül a préda becserkészésre és esti elfogyasztására,- és hőképét érzékelem,s ezt nyugtalan morgásommal,majd egy véres gázálarc-pofájú lény képének átadásával megpróbálom Társamat is a veszély felismerésére inspirálni.
Megtorpan,s nevetséges módon,ő is kutya mód szimatolgatja a levegőt......

Az utolsó próba keretein belül két vérszopót kellett elkerülnöm. Mikor ez sikerült a főnöük adott egy új ruhát és elküldött az újoncokat keltsem fel. Bemegyek, Petrenko már csináltatja velük a fekvőket. Mondom:
-Héló! A parancsnok engem bízott meg ezzel!
-És maga ki? Csak egy újonc köcsög! Semmirekellő puhány! Mit képzel hogy idejön? A csicskákat a parancsnok is elküldi? Milyen véletlen! Visszajött! Hehehehe!
-Na majd adok én neked nagy arcot! Najd adok én neked csicskázást meg köcsögözést! Hát mi a kurva anyád jóistenit képzelsz hogy engem itt leszidsz? Mi? Te jártatod itt a húsz méteres pofádat én meg majd kussolok és meresztem a méteres szememet mint hal a zacskóban? Meg a péknek a faszát te csicska! Mit ugat velem? Én a szolgálat egyik embere vagyok! Nem engedek meg ilyen hangnemet!
Ekkor felemeli a kezét és meg akar ütni. Én elkapom a kezét és lecsapom a földre. Felkel, megtörli az arcát és mondja:
-Ezért még megfizet!
Kirohan. Mondom az újoncoknak:
-No akkor, most hogy ez elment, had mutatkozzak be. A nevem Szása! Csak Szása. Maguknak. Itt kezdtem én is. De most igazi kiképzést kapnak. Jöjjenek!
Bementünk az arénába ahol a vadállatok vannak. A ketrecekbe bele lehet nézni. Itt mutatom meg a dolgokat:
-Előszöris, vérszopó. Nézzék!
Mutatom a vérszopót. Fentről nézzük, nem vesz észre.
-A vérszopó, amíg nincs veszélyhelyzet látható. Amikor veszély van-elé lövök és láthatatlanná válik-láthatatlan. Szóval ha látható akkor még nem jelent veszélyt. Ezt tartsák észben. Kövi.
A vadkanokhoz megyünk.
-A vadkan veszélyes egy állat. Ha kilőjük a lábát-itt lábon lövöm- még mindig támadhat. A legjobb a fejlövés. Ezen nem mutatom be mert akkor engem kirúgnak azt meg nem akarom. Ez a dög be fog gyógyulni.
Kivittem őket és mondom:
-Most ennyi volt. Menjenek ki és eltáv. Majd jelentkezem!
Elmentek én meg lementem a bárba. Ha ezt a parancsnok megtudja akkor megütöm a bokám de talán büszke lesz rám. Lemegyek én is a bárba és megnézem hogyan szórakoznak. Iszogatnak. Bekerül a Darts az elfoglaltságaik közé. A legjobb lövő megvan. Majd egy részeg beleköt az egyikbe, a legjobb verekedő is. Így végignézem őket majd odamegyek és kihívom őket az udvarra. Kint, megbeszélem velük kinél mit láttam. A fegyverraktárból kérek pár fegyvert(AA-12, SVU, MP5, AK) és mondom:
-Maga jöjjön ki!
A legjobb célbadobónak odaadom az SVU-t.
-MAga is!
A legjobb verekedőnek odaadom az MP5-öt.
-Maga is!
A legnagyobb darabnak az AA-t. Az utolsónak az AK-t. Mondom:
-Figyeltem magukat! Megkapták a magukhoz való fegyvert! Most irány gyakorolni!
Elküldtem őket gyakorolni. Ekkor jön egy katona:
-Hívják a parancsnokiba!
Felmegyek. Ott áll a parancsnok. Mondja:
-Mit tett maga szánalmas gyökér!
A Szolgálat parancsnoka mondja:
-Ez amit tett, miszerint bántalmazta a Katonaság egyik tisztjét, megengedhetetlen. Ezért ha megérti büntetést szabunk ki magára!
-Mi lenne az?
-Petrenko kiképzőtiszt a nyilvános harc mellett döntött. Kimennek, és verekszik magával. És el fogja verni. Egy katonai Stalker simán leveri. És nem lépünk közbe. Tehát ha maga van előnyben akkor sem ha nem akkor sem. Szóval, nyugodtan agyonverhetik egymást. Vagy simán elverjük magát. Választhat.
-Bunyó.
Ekkor a parancsnok lesüti a szemét.
-Ahogy akarja.
Kimegyünk. Mondja a parancsnok:
-Figyeljen rá, ez egy katonai Stalker! Ez lehet megveri magát!
-Felkészültem.
Lemegyünk az udvarra és felállunk. Elindul a menet. Ő felém rúg, én elkapom a lábát és földhöz vágom. Felpattan, nekem ugrik és pofán vág. Ekkor elkapom a kezét és térddel beviszek neki egyet. Felugrik. és orrba rúg. Eltörik az orrom. Megint nekem ugrik a földön. Elkezd rúgni. Elkapom a lábát és kigáncsolom. Fölé ugrok és a torkához nyomom a késemet. Mondom:
-Na! Ki a Jani?
-Ne! KÉREM! NE!
-Ez nem egy katonai Stalker. Ez csak egy féreg. Nem éri meg.
Elindulok kifelé a ringből. Felugrik, hallom hogy rohan felém. Megfordulok és hasba rúgom. Elesik és mondom:
-Csótány!
Fejbe rúgom. Kimegyek és bemegyek a szobámba. Három katonai staalker vár rám. Szó nélkül odajönnek és elkezdenek verni. Két órán át ütöttek és elmentek. Én ott feküdtem és egy idő múlva elvesztettem az eszméletem. Többre nem emlékszem.

Ahogy megállunk egyre idegesebb leszek.Furcsa módon termelődik bennem az adrenalin, és valamiért újra és újra bevillannak képek valami lógó ormányú humanoid testfelépítésű ám mégis négykézláb közlekedő lényekről.Valamiért még rothadó hús szagát is érzem.Nézelődök körbe-körbe,majd széjjelbasz az ideg, sőt már remeg a lábam a félelemtől, holott nem látok semmi ilyesztőt, csak ezek a képek vilangatnak.Aztán hirtelen a közelben lévő erdősáv felé kapom a fejem, és látom, hogy egy jókora hordányi ormányos lény rohan felénk.Gondolkodás nélkül elkezdek rohanni a falu felé, mint a hülye.
Ezek meg utánunk.Furcsa.A kutya ha akarna játszi könnyedséggel elszaladhatna mellettem, de helyette mellettem lohol.Hűséges jószág mit ne mondjak, de ezekből annyi van, hogy biztos nem bírna el velük, én meg pláne nem, mert a ratatámhoz csak négy tár van nálam.Már közel a falu, de az üldözők is.
Futok, futok az isten háza felé, tudom, hogy nincs, de egy próbát megér.Ezen kívül a harangtorony elég bíztató helynek tűnik.Berúgom az ajtót, sprint a toronyba, már itt vannak a sarkamban,az egyik belemar a lábamba, mire a kutya az ő nyakába, és én nyerek annyi időt, hogy lerúgjam a csigalépcsőn és utána eresszek egy sorozatot.Gránátot nem merek, elég rozoga a faépítmény így is, a gránáttól tutira összedőlne.Felérünk a toronyba,a kötélről leszakadt harang a falnak támasztva.A tár maradékát a legelöl jövő kreatúrába eresztem, aztán bevágom az ajtót és elé gördítem a harangot, és én is nekitámaszkodom.
A kutya ül és néz rám mint a hülyére, de a feje mellett azért a farkát is csóválja. :D
Ormányos barátaink kaparják és rugdalják az ajtót, de még tart.Sípol a tüdőm, és úgy szédülök, mintha lehúztam volna fél üveg töményet.Arra gondolni sem akarok, hogy milyen módon váltak emberek ilyenné.Pedig bizony emberekből lettek, mert láttam rajtuk a tűzoltó meg katona egyenruha maradványait, meghát ugye a gázmaszk.A kutya csak néz, már-már szánakozva.Visszanéyek, rá nem gyújtok, így is ki akar repedni a tüdőm.Nem tudom, hogy hogy fogok eljutni innen.Az ak csövét beékelem két deszka közé a padlón, a tust meg neki az ajtónak.Kimegyek a tetőre, látom, hogy ezek a szerencsétlenek itt szörcsögnek a fal mellett.Valamit ki kéne találni.

Lassan szalad. Tudom,mert ember. Félek,nagyon félek én is,de nem hagyhatom ott. Az a dolgom,hogy figyeljek,és védelmezzem őt.
Nem száll szembe a minket üldöző szörnyekkel,hanem a település felé veszi az irányt,egyenest a romos templom felé. Ez zsákutca,nagyon ijesztő. Felfelé szaladunk a lépcsőn,bevár,majd az ajtót elreteszelve tanácstalanul néz rám. A figyelmeztetésemet megértette,de most én sem tudok semmi hasznosat kitalálni.
Megcsúfoltak az ösztöneim. Egy rohadékot jól megharaptam a nyakszirtjén,az hátraesve kicsit megtorpantotta a minket követőket,de ott lent,hallom,látom őket,és rémületesen sokan vannak,legalábbis ahhoz képest,hogy mekkora tűzerőt tudna Társam rájuk zúdítani.
Párat még talán legyilkolhatna,de az egész hordát nem volna képes eliminálni.
Nem jut eszembe más,erősen koncentrálva,szintén emberszerű,de zömök,kámzsás és roppant bűzös lényeket formáit vetítem a szörcsögők elméjébe. valahonnét tudom,csak tőlük félnek.
Azonban azt nem tudom megcsinálni,hogy Társam elméjében ne jelenjenek meg a riasztó lények képei,és megidézett id-rezgései...
Érzem,tudom,hogy borzasztóan fél. Elfehéredik,azt hiszi,hogy eljött a vég,pedig a törpöknek csak a szellemalakjai vették körül a templomot,nem fizikai valóik,ő azonban ezt valóságosnak éli meg.
Lekuporodik,gépkarabélyát erősen magához szorítva mered az eltorlaszolt ajtóra,és erősen verítékezik.
A halál szagát érzem áradni belőle,ezért közelebb húzódom hozzá,és az arcába bámulva fülig húzom a számat,azaz vigyorgok rá,hátha felfogja,ez csak megtévesztés,gonosz játék az ormányosokkal,csakis az ő érdekében....
A szörcsögők megriadva a megérzett,de valótlan végzet képein,gyorsan menekülőre fogják a dolgot,de én még nem engedem őket el.
Mentális torlóhullámok rezgéseit küldöm feléjük,mintha azt a törpök tennék. A hatás így is ugyanaz,de megtévesztve és megijesztve őket elérem,hogy a maradék nem fog többé ránk vadászni,hanem messzire elinal a Kordon keleti szeglete felé.
Néhányuk viszont szétroncsolt testtel hever a rozsdaszínű száraz csalitosban.,s gusztustalan mélyvörös vérük elszínezi a sárgásbarna,kiégett gaztengert.
Nem a Társam lövedékei ölte meg őket,hanem a generált de megtévesztően működő megidézett szellemi energia.
Remélem,hogy az "Ellenőr" nem fog ezért megorrolni rám....

Vissza
Top Alul