Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Húú hol vagyok. Egy tábor. Monolitosok?? Méghozzá körülöttem mindenütt. Ekkor feláll az egyik:
-Társaim a monolitban. Készek elindulni leigázni a zsoldos kutyák bázisát a vegyi rakétafejekért?
-Igen uram.-zengte az összes.
-Akkor indulás!!
Hmm a fegyverem megvan. A cuccaim is. De egy monolitos egyenruhában virítok. ?! Az utolsó emlékem amikor utánuk nyomoztam. Áhh. Az első adandó alkalommal megszökök. Bár az egyenruha bajos lesz. Az őrök agyonlőnek a dutyis bázison. Vajon fejlődött azóta. Talán rég elfelejtettek? Remélem hogy nem. A freedomos helyőrséget egyszerűen ledarálták. Milyen rakétafejekről beszéltek? Ezt jelentem a parancsnokságnak. Már az elhagyatott falunál jártunk. Körülbelül 50en lehettünk. A zsoldosok rögtön tüzet nyitottak. Itt a remek pillanat, futás.
-Héé Állj! Ötös zászlóalj utána megölni!!
A golyók repkednek szanaszét. A dögök is mögöttem. De csak kettő van. Az egyiket kilőtte az egyik monolitos. A másik amint látta társa elestét rájuk támadt. Nagy nehezen szereztem 60 méter előnyt. Pár stalker is elkezd lőni a farm felől. Az egyik legurult a domboldalon, fejbe lőtték. A többi sztalkernak sikerült kiszednie kettőt mielőtt befejezték pályafutásukat. Már ott vagyok az épületek közelében. Már a pillbox is látszik. Ekkor pár mesterlövész lőtt. Én fölemeltem a kezem. Az üldözőimet lőtték ki.
-Az egyik dutyis alapító vagyok. Nyomoztam a monolit után. Ne lőjön.
-Aha- Miközben mondta gyomron rúgott.
Majd a tarkómra puskatussal. Szinte nem is éreztem a magas adrenalinszint miatt. Egy szobába tértem magamhoz. Bejön a fő alapító. A szemeim vérben. Alig látok. Bejön két őr is. Odajönnek letépik rólam a gázmaszkot. Erre megszólal a vezető:
-Ő az. Vigyék a betegszobára. Egy őrt állítsanak oda.

Üdv újra mindenkinek!

Egy kis szünet után újra jelen vagyok.
Szóval akkor folytatnám is a városbéli történetet, de eléggé lemaradtam. Valaki megírhatná nekem hogy miről maradtam le, mert így nehezen tudok írni. :)
Előre is köszönöm!

Felkelve elővettem a PDAt. Átnézve kiderült írtam akkor is mióta nem emlékeztem semmire. Jantari akció után követtem őket. Kiderítettem hogy Robbanófejeket akarnak szerezni egy elhagyatott telepről. Hmm. Az osztag amivel voltam oda indult. A vegyi anyag szétégeti a tüdőt ha nincs gázmaszkja az illetőnek. 100 méteres átmérőben van ilyen erős hatása. A katonai raktárak zsoldostelepén viszik át a szállítmányt utána vöröserdőbe a freedom helyőrségén keresztül. Ezt jelenteni kell azonnal a parancsnokságnak. Összeszedtem a cuccaim. Páncélom nem volt.
Rohantam egyenest a parancsnokságra. A két őr megállított. Nem ismertek fel. Az egyik lekísért majd mondtam a parancsnoknak:
-Uram. Egy idegen frakció után nyomoztam ami az atomerőmű és pripyat környékén uralkodnak. Vegyi rakétafejeket fognak szerezni így azonnali légicsapást kell mérni a konvojukra.
-Na álljon csak meg. 2 hónapig azt hittük meghalt mi van ha a monolitosok befolyásolják még most is?
-De ha megszerzik a rakétafejeket akár Kijevig is elküldhetik!!!
-Maga megőrült. Szerinte a katonai sztalkerek nem jelentették volna? Az egyetlen kilövőállomást hatástalanították amikor kivonultak. A baleset után. Itt marad a bázison amíg kitisztul a feje. Addig a felszerelését elvesszük. És nem kapja vissza. Menjen!!
Ó a francba. Sült bolondnak néztek. Bemegyek a szobába.
Ha jól olvasgattam a szállítási utasításokat van itt pár SSP-99M, robbanószer, és egy bulldog 6os is. Nomármost a vegyi anyagtól megvéd a ruha. Az utat pedig aláaknázom így a rakéták felrobbannak. Utána már csak el kell tűnnöm. Leszaladok a raktárhoz. Az őr egyedül van.
-Hé, magának nem adhatok ki se...-Nem tudta befejezni. leütöttem.
Ha nem teszem akkor az egész zóna mérgezővé válhat. A ruhát magamra vettem. Itt a Bulldog 6os. Viszek hozzá 12 lőszert ami két tárral egyenlő. Még 9 C4et meg egy mérgezés elleni relikviát. Ezt bele is raktam a tartóba. Az őrt megkötöztem és bekötöttem a száját. Még mindig eszméletlen. Az ajtót belülről bezártam. A tetőn fogok kimászni. A létra már elég rozsdás de célomnak még megfelel. Gyorsan felmászok. Majd átugrok egy fára. Egy őr pont alattam ment el. Most hogy háttal van halkan lemásztam majd elindultam az északnyugati kijárathoz. A fegyveremet és a robbanószert egy zsákba elrejtettem. Az ottani őr bevette hogy kutató vagyok. Így továbbmentem. Már csak a farmnál hallottam a riadót. Ideje sietősre vennem a tempót. A legjobb hely a két szikla közötti úton aláaknázni. A jobboldali sziklához vezet egy ösvény. Fönt egy üreg. Ott fogok elbújni. Odakészítettem a Bulldog 6ost. A bal oldali sziklához teszek 1 C4et így a szikla rájuk dől.
A maradékot az út szélére raktam. Közvetlen a bal oldali lerobbantandó szikla előtti útszakaszra. Mindkét oldalára négyet. Visszamentem az üregbe. A robbanóanyagaim elől itt talán biztonságban vagyok. Először a sziklát utána az utat fogom robbantani. Újra ellenőrzöm a bulldog6ost a robbanószereket és a páncélom. Elmondok egy imát és felkészülök az utolsó órámra. Fél órája nézem az utat amikor jön egy csoportot. Egyre jobban izzadok. Pár dzsip jön amikor meglátok mögötte egy tehetautót. Ponyva nincs rajta. 3 konténer van rajta. 100 métert kell jönnie a robbantásomig. Az első kettő egyértelműen vegyi.
De a harmadik. MI? Nukleáris??? Ezt nem élem túl.Ha visszavonulok és még ki is jutok közöttük akkor a dutyisok és a katonák nyírnak ki. Már a páncél alatt lévő ruhából csavarni lehetne a vizet. 20 méter. Borzasztó lassan jön és ezek a percek egy örökkévalóságnak tűnnek. Mindenfele monolitosok. A robbantási pontnál van. A kezem remeg. Ezt nem élhetem túl. A detonátorok a kezemben. Már nem is voltam magamnál. Végül robbantottam. A sziklák épp a kamion elé gurultak. Több monolitost eltemetett a sziklahalom örökre. Társaik ordibálnak. Na és a végjáték. A többi detonátor, már felkészülten a halálra előveszem a többi detonátort.
Meghaltok mind- ordítom kikelve magamból. A lángok felcsapnak. A C4 ereje az üreg falához vág. Lepereg előttem az életem. Hallom amint a két vegyi robbanófej berobban. A szememet vér ész izzadság borítja el. Majd az atom is berobbant.........

Elindultunk a kocsival,már a bár szélén voltunk,kiszáltam átnyújtottam a pénzt és elköszöntem,a bejáratnál egyeztettem majd megremegett a föld,elestünk én és a 3 szolgálatos,majd hirtelen bekapcsolt a riadó:
-Semmi ilyedelem a pánikra,figyelőink észleltek 1 elég erős robbanási területett észleltek,néhány tudóst és zártlégző rendszerü ruhásokat kérünk a helyszinre az Észak Nyugati bejáratra!!
Jelentkeztem,érdekel ez a munka,megérkezett 2 kocsi,és 1 tömegszállitó,az 1 ik kocsiba én ültem be a sofőr és 2 Erősen felfegyverkezett Szolgálatos,a másikba ugyan így,a tömegszállitóba csak szolgálatosok és néhány magas rangú,elindultunk,megkérdeztem mi történhetett mondták:
-Éppen ezért vannak maguk,megvizsgálni az esetett,biztos hogy nem valami általános robbanás volt ez,nagyon nagyott szolt,és nem fekete füst meg izzó parázs csapódott fel,hanem valami zöldess keverék,ezért vannak maguk...
Megérkeztünk,szokatlan volt nekem a hely,majd megszólalt az 1 ik magasrangú rá álva tömegszállitóra:
-Túlélőket keresni,és okot megtalálni,tudósok vizsgálják meg a terepet...
társammal elkezdtünk vizsgálni,mintákat vettünk,majd társam megszólalt:
-Vegyi Repesz...
-És Nuklerális Repsz....
Újra megszólalt a parancsnok:
-Könnyű páncélzatosak hátra maradni!Nehezek és tudósok ovatosan előre!
Elindultunk,mindenhol leégett pofájú emberek,a sav lemarta róluk a bőrt...
-Uram 3 teherautó maradványai!
-Vizsgálni!
A társam leszakadt tőlünk,egy magas rangú szolgálatossal és 1 erősen felszerelkezettel figyeltük a feldőlt sziklákat,megszólaltam:
-Ez nem véletlen műve,de mért robbantanák fel magukat?
Tovább sétáltunk a kövek mentén,felfedeztünk 1 hullát,Sugárzott,a Szolgálathoz tartozott,C4 a kezében volt még,erősen szoritotta,levettük róla a sisakot,becsukódott szeme 1 másodpercre felnyilt mikor a Magas rangú szolgálatos a szemébe nézett,majd újra becsukódott...
-Úristen.... - szólalt meg....

Visszaérünk a bázisra, miután lepakoltuk a sebesülteket, ki-ki elindul a saját dolgára, egyesek pihenni mennek, mi egy páran a műhelybe megyünk. Előszedjük a frissen zsákmányolt fegyvereket, és elkezdjük bogarászni egyesével, mit tudunk hasznosítani, vagy felhasználni.Nem valami sok, de a semminél több. nyugodtan bütykölgetünk, mikor enyhe rengést érzünk, valahonnan észak-északnyugat felől, látni nem látunk sokat, mintha egy kicsit zöldesebb lenne arrafelé az ég, de nem érződik semmi.Majdcsak megtudjuk valahogy mi is történt.....

-Kivinni a sebesültett!Sürgősen!!!!
Rápakolták egy hordágyra,mellete mentem,a parancsnok nézte a halottatt,egy imát mondott meg néhány mondatott:
-Mért?Mért pont neked?Nem értem....
lecsuktad a halott szemét,ráhelyezte a gázmaszkját a halotra,és búslakodva siri csöndben tapostuk a földett,lemaradtam,mert elestem,megvizsgálom mi lehet ez,majd mondom a tábornoknak:
-A Társa,vagy mi,a Zóna és a Szolgálatott mentette meg meg a világot a katasztrófától uram,rakétafejek ezek,2 teljessen szét repedezett amit találtunk még későbbről,1 még nagyábból megmaradt de már ezis berobbant,ez nem lövéssel történhetett,és ez az érdekes ellenséges emberiség ből is kéne vinni 1 et....
-Értettem...
Felpakoltuk az ellenséges erőből is 1 embert,majd tovább haladtunk,a 2 hordágy a kocsik mellet,nem akarták megfertőzni a legénységett,csöndben mentünk,mikor a bár területére értünk a parancsnok leszált,rá nézett szomorú arcával a tisztre,a tiszt tudta mit mondjon a rádióba:
-Szomorú nap ez a mai,Alapitó tagjaink egyike ma elhunyt,mindigis emlékezni fogunk a nevére,és tetteire...
Majd félre állt,bementek a kocsik,mindenki gyászban nézte az embereket,egy hadi temetőbe érkeztünk,csak néhány sír volt itt,kiástunk 1 újat,bele az alapitó tagnak fegyverzetétt rakták ami 1 ládában volt,volt ruhályát,mellé PDA ját,és ezek mint megmaradtak,mert elkobozták tőle,és tetejére a hullát tették 1 koporsóban volt mindezz,majd rázárták,rá a földett,keresztett feszitettek,majd csöndben álltunk,1 mély sóhaj volt a jele a Parancsnoknak hogy ellehet távozni,az ellenséges embert bevitték a laborba....

-Uram,a maga társa tényleg nem tévedett,ezek Monolitosok,és rakétafejekkel akartak előre tőrni,ezek szinte agymosott zoombik mind,de valami nem,mintha maguktól kényszerülnének...
-Rakétafej?Nem hiszem...
-Nézze meg az anyagokat,és a leirásokat,az 1 ik Nuklerális,2 ő Vegyi volt,az 1 ik Vegyi Anyag Sav hullámot biztositott,a másik erős méreg anyagott,volt esze a társának is,és a monolitosnak is...
a monolitos katonát elemzés után elégettük,hamuját a bázisra kívűl vittük a vad területre ledobták azt...
-Mindigis emlékezni fogunk rád,Parancsnok...
szólalt meg a tiszt aki melletem állt sóhajtva,majd rám nézett:
-Mit bambulsz?Elinen....

Reggel kikelek a konténerből és körbenézek. A térkép ami a PDA-n van azt mutatja hogy Katonai raktárak és egy Vad vidék nevezetű terület van errefelé. Vad vidékre nem akarok menni a katonai raktárakat kifosztották így inkább körülnézek hátha tud valaki valamit erről az Ivánról. Annyit tudtam meg hogy legutóbbi hely ahol látták az az Agroprom. Ott lehet a rejtekhelye. Beszéltek valami Jurijról is. Az ő rejtekhelye meg itt van a szeméttelepen. Egy tag mobdta bizonyos Szása. Mondom:
-El tudsz oda vezetni?
-El, de nem lesz olcsó.
-Mennyi?
-1 liter Pálinka.
-Mi????
-Pá-lin-ka!
-Ammeg miarák?
-Egy magyar szeszesital. Barackos-mézes. Nagyon de nagyon finom. Rég ittam a bárban meg 1000 rúbel.
-De nincs 1000 rúbelem!
-Szerezz pálinkát és elvezetlek. Nem érdekel ha szülsz, izzadsz vagy lopsz de szerezz és elvezetlek.
-Rendben.
Első dolgom a tulajjal beszélni. Mondom:
-Mennyi a barackpálinka?
-1000. De mivel friss vevő vagy adok egy hatalmas kedvezményt. Csak 950.
-50 rúbel hatalmas kedvezmény?
-Ennél igen. Na, kell?
-Részletre?
-Anyádnak a retrós p*náját! Milyen részlet?Hülyegyerek! Pénzt vagy nem kapsz!
Kimentem és elkezdtem munka után nézni. Találtam egy feladatot miszerint egy alkalmatlankodó banditát kell leölnöm. Az lesz nekem 1500 rúbel. A bandita a Sötét Völgy nevezetű helyen van. Elmentem oda és megnéztem a személyleírást. Körszakáll, fekete esőkabát, a hátán szokott lenni egy sörétespuska. Dupla csövű. Megtaláltam, egy eléggé lepukkadt disznónevelő-szerűségnél van. Ott szívja a csikket. Odamegyek és mondom beszélni akarok vele. Behív az irodájába. Ott leül és mondja:
-Miről?
Mivel láttam drogosokat úgy teszek mintha az lennék:
-Szipp....kéne...szipp...anyag.
-Kokain?
-I----igen.
-Hozom.
Előveszi a széfből. Amíg el volt fordulva kinyitottam a késemet. Mikor nyújtja át én megrántom a karját és belerántom a késbe.Mikor ez kész felkapom a kokaint és futok vissza a bárba. Estére oda is értem. Megkaptam az 1500 rúbelt és visszamentem a konténerembe. Ott a kokoból kivettem egy picit és beleszagoltam. Ellezultam. Tiszta mámor az egész. Többre nem emlékszem mert elaludtam.

Felébredek, de semmi kedvem nincs felkelni.Itt fekszem a naggyából elhamvadt tűz mellett, de azért még ad valami meleget a kabáttal együtt.Baromira nincsen kedvem felkelni, de ráerőltetem magam.Vakarom a fejemet, egy ősz hajszál akad a kezembe.Ennyi idősen?Itt valami baj lesz, vagy már van.Igazából teljesen mindegy, hogy van-e, vagy csak lesz.Ígyis úgyis csak szopik rajta az ember.Hajolok ki az üveg nélküli ablaknyíláson, fújom ki a füstöt,ami komikusan soknak tűnik,mert ebben a hidegben amúgy is látszik az ember lehelete.A sok hülye meg jön tarhálni slukkot, mert azt hiszi, hogy dzsoint.El is küldöm őket a f a s z omba.Még dolgozni sincs kedvem, valahogy nem hiányzik az az önelégült fáradság, és az az érzés, hogy a mai nap sem hiába múlt el.Igazából most valahogy nem tud érdekelni a sok elnyomott proletár szerte e világon,úgy érzem, hogy édes mindegy, hogy ki hal éhen, és ki természetes halállal.Egyszerűen nem megy ez nekem.Talán kiveszett belőlem az eszme?Megeshet.
Hirtelen erős vágyat kezdek érezni, hogy igyak valami alkoholt, nem is hogy igyak, hanem, hogy vedeljek.
Le is megyek a helyi kocsmaszerűségbe, veszek megint valami kannásbort, és tudjátok mi benne a legjobb?
Az, hogy, fel van tüntetve az oldalán, hogy mikor jár le a szavatossága.Kezd körülöttem szétesni minden, úgy érzem, hogy az egész élet egy vicc, és minden funkciót,minden cselekvést egy arra alkalmatlan tárgy, vagy személy végez.Iszogatom a bort(?) a kétliteres műanyagpalackból, ami összeroskad a benne lévő folyadék súlya alatt, ennek köszönhetően rám ömlik vagy két deci kannás.Baromi szar íze van, de nem volt jobbra pánzem.Még elrágcsálom a maradék gombát, hiszen enél már úgyse lehet rosszabb.
Egy kis idő múlva egy fenyőcsemete andalog oda mellém és így szól:-Kicsiny barátom, szeretnél májzsugort?
-Mi?
-Akarsz-e májzsugort?
-Mért?
-Azért, mert nem adom drágán, 500 rúbel, vagy fél doboz cigi.Nincsen vele semmi baj, csak az az igazság, hogy már megúntam azt, hogy májzsugorral élek, cukorbetegségre, vagy triperre gyűjtök, melyiket ajánlod?
-Tartózkodom.
-Persze, ilyenkor mindenki ezt mondja, a detoxban meg ordibáltok, hogy már elegetek van abból, hogy tíz éve unalmukban maszturbáló elmebetegek között reggeliztek...Öreg hiba...
-Miért is?
-Azért kis barátom, mert az életet leginkább ehhez az időtöltéshez tudnám hasonlítani, tehát ez is...

Jóval több mint 1 napot uncsiztam, lehet elpuhulok... úgyhogy ideje dolgoznom, le is mentem a bárba, 1 fickó valami Pálinkát akart venni, részletre, mire a csapos jól elküldte a fenébe...
Kérdeztem van-e valami meló, mire átellenben rámutatott egy táblára, fönt nagybetűkkel kiírva
Munka lehetőségek:
4 fejvadász meló, 2 mutáns elintézés és 2 relikvia szükséglet...
átnézem a fejvadász melókat, felismertem egy nevet.... Veréb... vele voltam arénában...
Te csapos mi gondotok verébbel?
Párbajhőst játszottak arénán kívül, a fickó meghalt, pedig jó ember volt! Veréb meg elfutott, mert tudja hogy én lennék az első aki golyót repítenék a fejébe! Ellenben most 5000ret és egy relikviát kaphatsz érte, a pénzt én állom, a relikviát a meghalt fickó barátai...
Merre van?
Ohhh... ha én azt tudnám, akkor megmondanám, de nem tudom, 2 napja megtalálták a Pdaját.. eldobta... de az emberek felismerik őt a külsőbb területeken
a fickó barátai keresik, ah segítesz nekik, akkor adom az ő koordinátájukat!
Oké elvállalom! mondta, majd oda írtam a nevem a táblán lévő feladat alá.
Verebet egész tűrhető fickónak láttam, ha megölte azt a fickót oka lehetett rá... meg kell tudnom mi...

Reggel felkelek és az 1000 rúbelből veszek egy éiternyi pálinkát. Elviszem a csávónak. Megörül és elvezet a rejtekhelyre. Ott körbenézek. Sehol semmi mindent elvitt. Csak két doboz van itt. Két kajás doboz. Semmi. Mondja ez a Szása hogy legutóbb Yantar felé ment. És mesélt róla hogy ennek a Jurijnak volt két nagyon erős fegyvere. Egy orvlövész puska és egy íj. A puska a régi rejtekhelyén van az íjról nincsenek forrásai. Az íj hidegen hagy de egy orvlövész puska. Hűha. Jó lenne. Meg kell keresnem azt a Jurijt. Elindulok Yantar felé. Talán kora estére oda is érek. Elinultam. Nem engednek át. Azt mondják egy pisztollyal és egy késsel semmi esélyem a Vad vidéken. Rendes AK kell. Talán ha a kokaint eladom akkor lesz rá pénzem. Nosza, irány a kereskedő. Mondom tudok adni valami cuccot de elhajtott onnan. Azt mondja nem szeretik a kötelességiek a drogot. Nem kérnek belőle. Kérdezem mennyi egy ak, 10 000. A kokot el tudnám adni annyiért. Elkezdek járkálni. Találok egy srácot aki kész van. A szemei véreresek, a keze remeg. Mondom:
-Mi van Stalker?
-Mi az hogy mi van?
-Csak kérdem.
-Nincs....nincs.....nincs.....
-Mi nincs?
-CUCC!
-Kokain?
-Vaaaaaan?
-Van.
-Húha! Mennyi?
-10...nem 20 000 rúbelért tied ez a zacskó.
-Húha! Köszönöm! KÖSZÖNÖM!
Odaadja a pénzt és én meg a cuccot. Kitépi a zacskót és elkezdi szívni a cuccot. Ellazul. Ekkor elkezd rángatózni és krákogni. Elájul. Megnézem a pulzusát, meghalt. Túladagolás. A francba! Na mindegy, átnézem mi van. Egy pisztoly, Fort, abba meg 3 tár. Elteszem. Az összes pénzét ideadta. A testet ott hagyom. Visszamegyek. Veszek egy AK74U-t. Nem tudom miért csak tetszik. A maradék 10 000 rúbelből vettem három tár lőszert a megmaradt pénzből meg egy kendőt amivel el is fedtem az arcomat. Megyek a Vad Vidékre. Elsőnek semmi. Szép épületek. Jó lehet itt parkourozni. Megyek tovább, pár kutya küzd arrafelé. Mondom:
-A franc!
Ekkor elszaladnak. Én elbújok és itt maradok amíg tiszta nem lesz a terep.

Axon ( Nabu nem tudom hol mikortól maradtál le ) : A városban volt egy kis ütközet, ti helikopterrel jöttetek leszálltatok és üldözőbe vettetek először a városon át majd egy kis erdei üldözés volt, én most a föld alá menekültem ti meg fent maradtatok, ki fog derülni az írásomból hogy miért is.
-Domotor karaktere meghalt Scarecrow által, most egy új karakterrel van. Az előző karakterei nyomában.
-Scarecrow gyűjtöget, nem tudom hogy készül-e valamire.
-Csillag/joeetm most újra szervezik a kommunista frakciójukat de mellette másra készülnek :).
-Zini, hát nem is tudom csinálja a dolgát.
-Klau afk
-BlackAceHun afk
-Ramirez afk (új karaktert indított, egy nyomozót)
-Putiteng afk
-Légió hát nem tudom.
-ColdBlood afk fogatlan (jó rég írtam, de estére remélem kész lesz a művem és akkor bepótolom a kihagyott időt)

Nem tudom kit hagytam ki, aki kimaradt, bocsánat.
Axon, Nabu remélem segítettem valamit.

Köszi Cold.

Egy orvosi ágyon ébredek. A lábamon kötés és érzem, hogy lement a daganat. Egy orvos van itt.
-Ki maga ?
-Dr.Reskov vagyok.
-A kötelességiek mentették ki a támadás alatt.
-Ön melyik frakciótól van ?
-Nem is találkoztunk ezzel a ruházattal.
-Csak egy sztalker vagyok, találtam ezt a ruhát.
Hazudtam.
-Miért hazudik ?
-Elolvastam a PDA-ját.
-Maga zsoldos.
-....
-Nézze nem akartam bele turkálni az adataiba, de tudnom kellett ki maga.
-Mennyit kér ?
-Dolgozhat nekem.
-Rendben van.
-Kezdetnek.
-Mi ?
-Megmentettem az életét és most már tudom a titkait, szóval dolgoznia kell nekem és ezen felül bármit amit kérek elhozza nekem.
Azt hiszem megölöm ezt a palit.
-Rendben.
-Ha felépül lesz munkája bőven.
Lesz egy segítője a kutatáshoz. De most pihenjen.
Becsukom a szememet, de mikor elmegy a ballal figyelem. Jobb, ha rajta tartom a szemem.

Negyedórája mászkálok itt, de már az idegeim is kikészültek, minden percben volt valami nesz. Amitől a frász kerülgetett, néha mozgást is véltem látni, de végül csak egy nagy csend maradt. Kezdtem kicsit eltévedtnek érezni magam. Megnéztem a sebet a lábamon, a vérzés teljesen elmúlt, a seb is egész jól nézett ki, tettem rá friss kötést és a leletet eltettem. Még mindig vigyázva mozogtam, nehogy felszakadjon a seb, mondjuk nem volt mély, de nem árt vigyázni. Végre úgy látszik ki kavarodok innen
El is indultam egy hosszabb folyosóban és a végén fényt véltem fel fedezni, ahogy haladtam előre, a fényt eltakarta szépen lassan valami vagy valakik. Zombik a mozgásukból ítélve. De… mi a … valami gyorsan közeledett a trugyiban. Egy jellegzetes üvöltés után ugrott is…snork… félre léptem előle majd vagy kettőt felé közelről talán esélyesebb vagyok, megsoroztam a rothadó és szétcincált hátát. Amire fel is kapta a vizet és úgy oldalba rúgott hogy neki vágódtam a járat szélének.
-Anyád!!!! nekem se kellet több, bele rúgtam sikerült is a hátára, fordítani, ráléptem a mellkasára, majd bele engedtem 4-5 a fejébe, próbált küzdeni, tépte a gatyámat ,de nem volt esélye. Közben a zombik is gyorsabb tempóra kapcsoltak pontosabban már kar nyújtásnyira voltak, puska tussal lökdöstem őket hátrébb amennyire csak tudtam, majd amint volt helyem fel emeltem az fegyvert és fej magasságban ki eresztettem a maradékot a tárból. Három azonnal meghalt, a többi, amíg én táraztam felkeltek voltak vagy 6-an, ez így nem lesz jó, visszafordultam, a csatorna rendszerbe.
De hirtelen ez is megváltozott, mert több felől is még több zombi került elő, remek. Végülis arra mentem amerre kevesebben voltak, mozgásban voltam és próbálta fejeseket osztani, nem mindig sikerült de nem foglalkoztam vele, csak elmentem mellette. Félig üres tárral, megálltam, egy pár érdekes ténylegesen hulla mellet, lenézek rájuk.
Valami féle elit katonák lehettek, megnézem a cuccuk, de ezek nem régebbiek 3 napnál, a fegyverük eltűnt, de legalább a lőszer meg maradt, felpakoltam magam amennyit csak tudtam, összeszedtem, kitömtem az össze zsebemet. fegyverbe is új tárat toltam, taáltam még 3 RGD5-t és 2 F1-es gránátott, az egyiknél volt egy desert eagle két tárral ezt az eddig üres pisztolytokba toltam. A gránátok mentek az ejtő zsebbe, ahol szintén három AK tár lapult. Egy RGD5-öst már dobtam is oda amerről érkeztem, pár zombi alkatrész szét repült az alagútban. Most elkapott a bosszúvágy vagy lehet csak a friss levegő hiányától borultam el és nem tudtam tisztán gondolkozni, de neki estem a zombi tömegnek.
Kegyetlen módon most már mindegyiket legyilkoltam, és amin jó volt hogy megszokásból még mindig takarékoskodva dolgoztam.
Egy nyíltabb ilyen szmötyi gyűjtőbe értem, hála égnek üres volt, mármint a barna anyagtól mentes viszont zombi az volt bőven, jólvan elő a két F1-es és hadd szóljon bevágtam a sok marha közé.
Akik még örültek is neki, mert szabályosan rá mozdultak.
Én vissza húzódtam kicsit, és a nagy bumm után beugrottam a maradék közé, a desert-el és szépen le puffogtattam őket. Ahogy ott álltam a zombi kupacban, hallottam, ahogy jobbról csörtetnek felém, még egy snork, desert-el kínáltam meg, nem szerette. Volt még egy tár a pisztolyba, így mentem tovább a amikor azt is előttem, hozzá vágtam a felém futó zombihoz, aki egy hátas után nem kelt fel.
Hát hiába egy elég komoly fegyverről van szó ami még üres állapotban is veszélyes.
Elő az obokant aztán gyerünk tovább még csak három tárat lőttem el belőle. Az egyik sarokban volt még két katona ugyan olyanok, mint az előző három, ezeknél voltak a fegyverek is, ilyeneket még nem is láttam, volt itt egy Obokan, meg 4 másik számomra ismeretlen fegyver ( ThunderS14).
Az egyik 5.45-el müködött ez látszott a csövén, de a többi más volt, azt nem ismertem fel, elraktam az egyiket. Lőszer is volt de minek az nekem, ha itt az obokan egy zsák lőszerrel. Elvettem a PDA-kat, és két kötsert találtam ami használható volt, a többi orvosi felszerelés használhatatlan volt, mondjuk fura volt hogy sárga dobozban volt, nem a megszokott piros, vagy a katonák által használt kék színűben.
Még utoljára megnéztem a ruhájukat is, de at sem ismertem fel…remek 5 katona ismeretlen felszereléssel, egy csatornában, és mind halott pedig ezek kemény fickóknak tűnnek még így nyugalmi állapotban is. De haladnom kelet tovább mert megjöttek a kedves barátaim, már komolyan ki röhögtem őket. Mert annyira szerencsétlenek, volt egy sarkon hogy valamilyen oknál fogva alacsonyabban volt az alagút teteje, amit én is szépen meg fejeltem. Na de a zombik, simán megállnák a helyüket egy kabaréban is, amíg csak páran értek ide és szerencsétlenkedtek, hogy kikerüljék azt hihetetlen nagy akadályt.
Az első szépen le stukkolta, seggre is ült a következő át esett rajta szépen lassan feltápászkodnak. Gondolkoznak, bőgnek, mint a szamarak hörögnek meg mi egy más. Ahogy így szórakoztam rajtuk nem vettem észre hogy valaki közeledik hátulról. Elkapta a nyakam és kést szorított hozzá. Végre egy ember, még ha nem is a legjobb módja a találkozásnak de legalább nem hörög meg nem olyan rothadó szagú mint ők, ő szimplán szar szagú volt.
-Ki vagy, és mi van a szakasz többi tagjával? Kérdezte teljesen kétségbe esett és rémült hangon.
Válaszolni már nem tudtam, mert egy szép nagy kiálltás után berezelt és futásnak eredt velem nem is foglakozva,félre lökte a két szerencsétlenkedő zombi egyént. Én meg hátra néztem, hogy ki és mi is ennek a szép hangnak a tulajdonosa, hát a szám is tátva maradt ez valami rendkívül elfajult zombi verzió volt mert jóval nagyobb volt társai és csúnyább is és golyó állóbb is mert egy tár után teljesen nyugodtan jött felém.
Oké akkor futás a srác után, a két zombi épp hogy felkelt volna most én tiportam őket vissza, a nagy fiú meg szépen széttrancsírozta őket. Elejtettem egy RGD5-öst Nagyjából akkor robbant mikor oda ért ez a dög, csak meg botlott. Jött is tovább. Szerintem beértünk a város alá mert itt már voltak létrák is és kicsivel magasabban a csatorna fedők, rohantam amerre bírtam, mert közben meg jöttek zombi komáék is.
Aki az útjába került a nagy barátunknak, annak véget ért a nyomorúságos pályafutása. Egyszer csak nem hallotam a döbögését mögöttem viszont megmutatta megint a szép hangját. Hátra nézek, és a nyakában van a katona és szorgalmasan döfködi. Ez a kan zombi meg fogja magát és mint egy profi pankrátor a falhoz veri magát a katona leis szádül róla, de felpatan, ajd el vágja egy zombi torkát félre rúgja és neki esik megint a nagynak, aki elkapja és csak úgy lazásan ketté harapja szó szerint, a mutálódott pofájával simán átharapta nah most fordult fel a gyomrom, és az utlsó gránátomat oda dobtam. A lába alatt robbant, megszédült bárgyún nézett rám még mindig a kítátott pofájával, elkezdtem szépen sorozva felé menni a szájára célozva. Mikor össze szedte magát meg lódult felém, én meg mint egy…..hát nem is tudom, mintha egy csapat rögbi játékos ment volna át rajtam.
Kábulva szédelegve fel kelek keresem a fegyverem de nem találom meg látom ott a dög alatt akit végül a fal állított meg. Össze zúzta a téglákat, nem semmi erővel csapódott be lassan meg fordul omlik a maradék vére belőle, most már lassan szinte bicegve indul felém újra, de a tűz meg maradt a szemében. Előkaptam a tört, és készültünk a végső összecsapásra.
Felém suhint a hatalmas kezével, meg próbáltam kitérni, de nem sok sikerrel, inkább bele kapaszkodtam, próbált lerázni de bele döftem a tört, és így már nem tudott lerázni, át is hasította keresztbe a kezét. Meg állt gondolkozni, hogy most mit kéne csinálni, nekem se kellet több, ki a tört, két lépéssel elé kerültem, az állánál elkezdtem fel felé tolni a tört, hörgött egy sort, majd eldőlt magával is rántott ez a nagy kupac tehetetlenség. a keze rám esett ,úgy néztünk ki mint akit átkarolt volna. Lelöktem magamról, megkerestem az Obkokant, a másik fegyver viszont eltört. Igazából csak akkor dobtam el mikor felértem a városba, elég volt abból a helyből.
Fent már hét ágra sütött a nap a felhő takaró mögött. Megnéztem a világodban a sebemet, először azt hittem, hogy az én vérem van körülöttem, de aztán kiderült hogy csak a csata nyoma, minden esetre ebben a ruhában nem ehetek nagyon a vadonba mert vér szag kondenz csíkot húzok magam után. Kicseréltem a kötést, és felmásztam egy tetőre körül nézni. Láttam a zombikat A város keleti részén amerről jöttük még az nap este, volt egy kis tűz is, lehet melegednek. A város többi részén csak elszórtan kóboroltak.
Lezártam az ajtót és megnéztem a talált PDA-t. Ezt a különleges bevetési egységes hírszerzés céljából küldték a zónába, mivel az erre szakosodott ügynök elfoglalt. A feladatuk célja az volt hogy kiderítsék mi történ a város lakóival...Megzombultak mi történ volna velük....Találtak pár még életben lévő civilt akik a csatornába igyekeztek egy kitörés elől, hozzájuk csatlakozva, mentek a föld alá, itt a katona ki tér rá hogy hogy folytatja ha vége a tűz harcnak. A lent látottakból ítélve vége is lett.
Cserszakov Tábornok nevét említette meg még a katona. De ő vissza vonult ár akkor mikor én a zónába kerültem. Most meg titkos akciókat indít, azt hiszem el kell látogatnom majd Mazyrba, ott van egy ismerősöm aki tud egy s mást a háttérben zajló dolgokról, de nincs valami közel, pár napig biztos távól leszek a zónától. De volt itt még valami a PDA-ban egy másik feladat, de az adatok zárolva vannak kóddal. gondolom ha végeznek akkor kapják meg ezt a feladatot. Meg kell szerveznem majd a ki utat, lássuk csak , talán a szabadok bázisára be tudok menni mert ott nagy volt a kavarodás mikor eljöttem szóval, remélem nem lőnek agyon. Kicsit pihenek és indulok.
De van itt még valami, a tizedes az pontosan hozzám jött. Hallottam olyasmit hogy nyomkövetőket rejtenek a ruhákba főleg az ismeretlen személyeknél, ez bevett szokás a zónában a katonaság részéről. Akkor viszont Kordon felé kell mennem. Az elrejtett ruhámért. Ez egy kész terv lenne, ha gondoltam volna a kajára amit a korgo gyomrom jutatott eszembe, de ezen majd máskor agyalok, meg húztam a kulcsomat, és pihentem kicsit, ami abból állt hogy néztem a tájat, a várost.

Egy órát vártam de nem jöttek vissza. Lementem és odasiettem. Sehol semmi. Túlságosan is semmi. Megyek tovább. Útközben találkozok egy Stalkerrel. Mondja:
-Állj! Ki vagy?
-Peters. Maga ki?
-A nevem Stalker. Csak hívj így.
-Rendben.......Hova tartasz?
-Vissza a kötelességiekhez. Te?
-Én megyek Yantarba.
-Egyedül nem érsz oda zöldfül.
-Nem vagyok zöldfülű!
-De. Tudod honnan tudom?
-Honnan?
-A fegyvered, ki van biztosítva. Le kell zárni mindig és csak használatkor kell kibiztosítani. Elsülhet és ha tudják hol vagy azonnal meghalsz.
-Értem. Akkor, mennyit kérsz?
-Semmit. Kötelességem téged biztonságban elszállítani. Indulás.
Elindultunk.

Sötétedésig vártam ki fújtam magam, addig hogy ne unatkozzak olvasgattam az x18-as dokumentumokat, meg a katona PDA-át amiből kiderült még pár dolog a mutánsokról, gyenge pontok stb... volt egy térkép is amin be voltak jelölve valami mozgás szerűségek, vagy csoportulások fogalmam sincs nem volt értelmezése a térképnek és én nem értettem mi van rajta. Voltak utalások az ügynökre is aki mint kiderült én vagyok, és sikerült nagyobb felháborodást keltenem mint én azt gondoltam, a kinti vezéreket nagyon felhúztam. A dokumentumok úgy látszik fontosak, szóval most már semmi áron sem juthat a kezükre.
Aztán akkor nézzük mi maradt vagy mivel lett több cuccom. Lőszerrel nem lesz gond egy ideig, van 14 teli táram.
Kettő ilyen használt, ami bennük van ki tesz talán egyet. A kulacsom félig van. Két kötszerem van, plusz a lelet. A gránátokat eldobáltam lent. A törött fegyver ott hever az utcán, felesleges súly nem kell. Élelmem semmi, szóval azt gyorsan szereznem kell. Kordonban mindent meg kapok, ha sietek akkor holnap este 5-6 órára oda is érek. De nincs valami sok pénzem. Viszont, ha meg van a ruha akkor ezt a katonai cuccot el is adhatnám.
A hájas emberke biztos örülne neki, majd jól eladom nekik és akkor a tizedestől is megszabadulok egy időre. Csak gyorsan kell mozognom hogy ne tudják megszervezni a rajta ütést. Főleg az eladás után minél hamarabb tovább kell indulnom.
Induljunk is, felkeltem körül néztem a tájon megint hogy mi féle mozgás van, a zombik még mindig csendbe kóboroltak. A nap most már látszott, szép narancs színben bukott a horizont alá, a felhők odébb álltak és talán most először tiszta éjszakai égboltot is látni fogok. Nem mintha ez nekem olyan jó lenne, de a szépségért megéri. Odébb pakoltam a az ajtó elől a barikádot, kinyitom az ajtót, és egy zombi azonnal nekem esett. Nagy nehezen félre löktem jött fel felé még kettő, az elsőt ki kerültem a másodikat meg talpaltam és vissza bukfencezett a lépcsőn, meg fordultam és vártam a zombi támadását, nekem is rohant elkaptam a kezét ki csavartam, és a fejét az ajtó széléhez vertem az még talán hasítja is a koponyáját kétszer oda vertem mire reccsent egyet, elengedtem és a test össze rogyott, másik nekem ugrott és harapott volna a vállamba de a ruha vastag volt így csak próbálkozott, Könyékkel ütögettem hasba aminek a következmény az lett hogy leokádott, véres büdös trugyi ömlött a szájából, de legalább elengedett. De a fenébe most már olyan szagom van hogy huh. Elkaptam a fejét és kitekertem. Ezek után meg, ha meg veszik a ruhát akkor össze teszem a két kezem. Most már fegyverrel a kezemben mentem le két zombit lelőtte míg ki értem a házból, az utcán már rohanás fogadott, én is és a zombik is a maratonra készültünk.
De tényleg ennyit rég futottam már mint az utóbbi két-három napban. Ki érve a városból belegázoltam a gazba, kicsit lelassultam mert magas volt és jó kusza. Az éjjellátót is felkapcsoltam, ez már valamivel jobb volt.
Beártem az erdős részre és a zombik is eltűntek a nyomomból. Lassítottam is bár tudtam hogy a szaomat kutyák így már kilométerekről is megfogják érezni a szél szembe fújt egyenlőre, de nem ismerem az állandó szél járást szóval lehet hogy ez csak ideiglenes. Ahogy magam maradtam és már elhalkult a nyüzsgő város zaja, hallgattam az éjszaka hangjait. Itt is megvoltak a tücskök, békák, és egyéb élőlények együttes hangja ami nyugtatólag hatott, mert ha ők nyugodtak akkor nincs baj. Még jó hogy az égboltra voltam kíváncsi most meg a fák között mászkálok és semmit nem látok belőle. De talán lesz egy tisztás ahol meg csodálhatom.
A tisztás meg is lett viszont vele együtt a probléma is, az egyik oldalon egy kutya lakmározott valami vadból. Próbáltam halkan ki kerülni de nem sikerült és felfigyelt rám, persze lehet csak a szagom érezte meg. Felém fordult morgott, vicsorított, látszott ahogy meg feszülnek az izmai, támadásba lendült, céloztam lőttem a kutya meg elkezdett cikk-cakkba rohanni, és elsuhant mellettem egy ugrással, követtem a szemmel, szerencsére, mert olyat láttam mit nem fogok egy ideig.
Egy pseudo dög, ugrott mögöttem és ez a kutya a levegőben kapta el, a torkának ugrott. A földön már a pseudo se hagyta magát ledobta magáról, a kutyát, de látszott hogy megsérült, támad a jellegzetes ugrásával. A másik kitért, majd el tűntek a bokrok között és kicsit távolabbról hallani lehetett egy vonyítást, meg egy gyenge reccsenést. Vártam célra tartva a fegyverrel. A bokrok közül a kutya jött ki és meg volt tépve az oldala. El bicegett hozzám, nyüszítve, majd a lábamnál elfeküdt, bele néztem a szemébe és egyszerűen meg sajnáltam mert, annyira őszinte és megnyugtató volt a tekintete. Mellesleg nem volt mutálódott, ő még egy igazi kutya volt.
Leguggoltam mellé közben fürkésztem a környéket hogy nincs-e még több állat a közelben,ettől a kis harctól, nagy csönd ült az erdőre. Csak a halk nyüszítés volt hallható. Megnézetem a sebet erősen vérzett. Elővettem a leletet...
-Az életem köszönhetem neked. Rátettem a sebre majd, kötszert vettem elő, közben lecsúszott a lelet. Épp vissza akartam rakni de azt figyeltem meg hogy a seb kisebb lett és nem vérzik annyira.
-Mi a.... megnéztem közelebbről alaposan, mégis csak mutáns ez a kutya csak éppen más irányba mutálódott. Ahogy néztem a sebet amint az szépen lassan begyógyul elgondolkoztam azon hogy a zónában eddig csak gonosz, rossz akaratú mutánsokkal találkoztam, vagy lehet hogy ,mégsem ki tudja hány olyan lényt öltünk meg akik hasonlóan ehhez a kutyához más képességekkel vannak megáldva. Már olyan gondolataim támadtak hogy a zóna élőbb mint azt gondolná az ember és mint azt hisszük, létre hozta rosszat és mellé ellensúlyozásul létre hozta a jókat is.
MI vajon milyen szerepet töltünk be nála mint emberek ??? Ha jobban megnézzük itt is mint mindenhol máshol csak a viszálykodás megy. Rengeteg ember hal meg naponta a zónában és lehet hogy nem is a zóna által hanem egy másik ember által. Még egy darabig elgondolkoztam ezen és közben fel sem tűnt hogy a kutya felült és engem nézz kicsit olyan bárgyún mintha azt kérdezné hogy mire várunk. Induljunk már. Ránnéztem, és mintha mosolygott volna. Elraktam a leletet és a kötszert. Majd lassan a feje felé nyúltam, először csak hagytam hogy megszagolja a kezem, de erre hogy oda toltam az orra alá a kezem, olyan jópofán félre fordította fejét. Nem értette mit akarok. A maszk alatt jót mosolyogtam, majd meg simiztem a fejét. Örült neki mert megcsóválta a farkát.
Felálltam és elindultam, hátra néztem, még ott ült kérdőn nézve rám. Biccentettem a fejemmel, majd jött utánam. Így ketesben haladtunk tovább az éjszakában, és még az eget is meg tudtam csodálni ,meg találtam pár csillag képet, persze lehet csak azt hittem hogy az az, mert amúgy nem ismerek sokat. Hüvös éjszaka volt mint általában. Egész éjszak mentünk, a kutya néha előre rohant jött ment de nem ment messzire. Mint egy gyerek, izgága,nyughatatlan. Reggel 8-ra már a Yantar határában voltunk. Megnéztem a labort ahogy ott ült egy mocsár mellet, és odébb egy szép nagy telep, jó pár épülettel, ahol szintén mozgást láttam, de távcső híján, nem tudtam kik azok.
Mentünk tovább. A szemét telepen gond nélkül át vágtunk, láttam egy pár Szabadságost amint kipucolnak egy csarnokot, vélhetőleg Banditáktól. A Kordoni át kelőnél Stalkerek voltak, ültek a tűz körül, nem szóltam hozzájuk ők se hozzám, csak a kutyát, lesték meg. Ezek után biztos híre megy hogy erre jártam. A rejtekhely felé vettem az irányt. fél óra alatt a fánál voltam, felnéztem még ott volt a táska viszont jó pár ég le volt törve, nem tudom hogy mászok fel így. Gondolkozóba estem de hamar rájöttem mi lesz. Le csatoltam az övet át fogtam vele a fát és így indultam fel felé, mindig dobtam rajta egyet, amint elértem egy, meg kapaszkodtam benne, sikerült is majdnem lezuhannom. De megvolt, innentől felkapaszkodtam a táskáig, de... ez most már máshogy volt rögzítve. Ledobtam,majd szépen lemásztam, amint elfogytak az ágak, kicsit gondolkozóba estem hogy hogyan is tovább. Át fogtam a lábaimmal amennyire csak tudtam majd a kezeimmel is át öleltem és szorítottam, ilyen formán csúsztam le, le is értem és sikerült is szépen kiszakítani a ruha karját, meg az egyik lábát. Én csak horzsolást szereztem de az is elég idegesítő volt. Vissza fűztem rendesen az övemet. Bele néztem a málhába benne volt a ruha és 1200 rubel, egy üveg vodka, és fél kiló kenyér. A kenyeret több napos kezdett megszáradni, meg feleztem a fele a kutyáé a másik fele meg az enyém lett, nem volt valami jó, így magába, de muszáj voltam enni valamit. Leöblítettem a maradék vízzel és indultunk tovább. Közben azon gondolkoztam hogy ki tehette oda a cuccát, és miért nem vitte el máshova. Végül is mindegy. A parkolóban nem volt senki az egyik épületben át öltöztem, át pakoltam a tárakat, is meg amit lehetett a táskába tettem, így már kényelmesebb volt nem éreztem magam olyan kitömöttnek. Viszont hogy elvágtam a málha egyik pántját érdekes volt így fél vállon a táska. Leértem a faluba, gyorsan lementem Sidorovichhoz, a kutyának meg parancsoltam hogy maradjon fent nem is tudom mit vártam egy vadon élő kutyától hogy majd csak úgy megérti amit mondok neki, persze hogy lejött utánam, mindegy. Bementem Sidorvichoz ott ült a székében ahogy szokott.
-Üdv köszöntem hangosan.
-Jó napot, Stalker. Mi kéne ?
-Hát... elővettem a ruhát, lettem elé a sisakot és a maszkot azt megtartatom, pedig azok voltak a legjobb állapotban...ezt szeretném eladni.
-HAHAHAAHAAA, mégis mennyit gondoltál érte de jószág ?
Összeráncoltam a homlokom , mondjuk nem láthatta maszk miatt.
-Jólvan adok érte....közben nézegette, meg jókat nevetett....vagyis, ha gondolod fizetsz 100 rubelt és megveszem tőled, HAHAHAAA.
-Figyelj a kevlároknak semmi baja benne. Mi lenne ha cserélnénk, adsz egy jó táskát, meg veszek egy kis kaját és a ruha a tied, kis stoppolás és kész is.
Elővettem a két ezrem, attól már bólintott is. Hátra ment, előre hozott egy jó nagy táskát, meg mutatta., majd elő pakolt egy rakás kaját.
-Ne ne, tartós kaját kérek konzervet, és egy kiló kenyeret, meg egy kulacsot tele és ezt is töltsd meg nekem.
-Rendben. Elment vissza jött két teli kulaccsal az enyémet is kicserélte, volt két másfél literes kulacsom.
-Mennyi lesz ez mind ?
-Hát neked fiam... lássuk csak... 1894.
Gondolom csak a hasára csapott és úgy mondta. Oda toltam neki a 2000-et majd elpakoltam és ki mentem. Elindultunk az alagút felé ami a Sötétvölgybe vezetet.

Mikor megyünk elérünk egy sík terüetre. Mondom:
-Helyes! Indulhatunk!
-Várj!
Előredob egy csavart. Beindul egy anomália. Mondja:
-Erre nem. Arra!
Megyünk tovább arra. Mikor megyünk egyszercsak megáll. Mondja:
-Ne! Mozogj!
Nem mozdulok. Mondja:
-Mehetünk!
Megyünk tovább. De lassabban. Lassan megyünk de sehol semmi és senki. Átérünk a városon. Mondja:
-Itt ez az alagút. Látod?
-Igen. És?
-Ezen túl az már Yantar. Mehetünk de vigyáznod kell! Veszélyes ez az alagút!
Belenézek, csak egy kis alagút, látni a végét. Előre dob egy csavart. Mondja:
-Menj oda ahol a csavar van!
Odamegyek. Eldob mégegyet ez már rossz helyre esik mert egy 3 méteres tűzcsóva csap fel. Hanyatt esek. Feltápászkodok. Eddigre kitapogatott egy ösvényt. Pont jó. Átmegyünk az alagúton. Mikor átérünk mondja:
-Erre óvatosan! Veszélyes ez a hely!
Megyünk tovább. Átértünk Yantar határáig. Mondja:
-Két lehetőségünk van. Egy anomáliás és egy zombikkal és mutánsokkal teli.
-Anomáliás.
-Hrr.....Rendben!
Megyünk. Az anomáliáson jól megyünk keresztül. Mondja:
-Ez a hely nem jó. Figyelmeztetlek, ez az anomália fokozottan veszélyes. A húsdarálót is inkább válaszd mint ezt!
-Rendben. Menjünk.
Megyünk. Semmi. Már majdnem átértünk Yantarba. Semmi anomália. Megállunk. Mondja:
-Megvan. Itt vagyunk. Mehetünk!
Elindul. Mennék de nem tudok. Megderedtem. A testem mintha ólomból lenne. Nem tudok mozogni. Hideg veríték folyik le az arcomon. A szemem elkezd fájni, a fejem is. Az összes végtagom elzsibbadt. Csak sípolást hallok. Látom amint a vezetőm ordít. Nem hallom. Érzem amint a hajam kihullik én meg majd szétrobbanok. A fejem, a lábam, az oldalam fáj. Már annyira izzadok hogy a ruhám átnedvesedett. A fejem mégjobban sajog mintha ki akarna törni belőle valami. Ordítani tudnék de nem tudok. A szemeim megint fájnak de már elviselhetetlenül. A hajam lehullt a földre. Már érzem, innen nincs kiút. A sípolás és a fájdalom erősödik. Ekkor mintha egy varázsütésre történt volna, elszáll a fájdalom, az izzadtság felszárad, a sípolás a fájdalom megszűnik, és elesek. Odajön a vezető és átrángat Yantarba. Mondja:
-Tudod mekkora szerencséd van?
-Gondolom.
-Sok embernek lett itt agyvérzése vagy csak simán kifolyt a szeme. Rémes egy hely. Az anomáliát nem ismerik el de nem is kell. Ez a bizonyíték.
-Veled miért nem volt semmi?
-Egyszerű. Ez mozog de nem tudni hol van mert nem látni csak a hatását. Csak páran élték túl. De azok is hogyan. Nézd meg magad! Itt a tükör!
Belenézek a tükörbe. A hajam kihullott, a szemeim, amik alapból mogyoróbarnák voltak, átmentek ilyen hideg fehéreskékbe. Szinte világít. A körmeimet nézem, mind kihullott. Nincs körmöm de nem vérzik. Simán kihulltak. A kezemen minden heg kiújult, nem vérzik de látszanak. Rémes látványt nyújthatok. Indulunk tovább. Beértünk a laborba. Ott mondja a tudós:
-Üdv újra itt! Kit hozott?
-Peters. Itt a bizonyíték az anomália létére. Barna szeme és rövid fekete haja volt. Mielőtt bement az anomáliába. Most meg kopasz és világoskék a szeme.
-Hmmm...... Érdekes. Ezt meg kell vizsgálni. Kiküldök egy csapatot. Maga meg, foglalja el a szállóhelyét és mondja el mit akar.
-Én egy Jurij nevű alakot keresek.
-Jurij?
-Igen.
-Halott. A Halott Város nevezetű helyen van. Oda most nem tanácsos menni, este előjönnek a zombik. 600. Magának mennyi tölténye van?
-Nem tudom. Pár tár talán 4.
-Az baj mert azokba egy tár kell minimum.
-Jurij teste és felszerelése?
-Abban a szobában ahova költözik. Menjen be és ott talál mindent.
Bementem a szobájába. Egy lány ült ott. A kezén vágásokkal. Van egy új is, éppen most ejtette. Erősen vérzik. Mondom:
-Segíthetek kisasszony?
Megfordul, egy kést szegez felém!
-Menjen el!
-Csigavér! Mit akar?
-MEGHALNI!!!!
Kitört belőle a sírás. Mondom:
-Miért?
-Elvesztettem! JURIJT!
-Ismerte Jurijt?
Elkezd hisztérikusan bőgni. Mondja:
-Szerelmes voltam belé. ÉS Ő ELVETTE!
-Ki?
-Az a patkány! Az a görény megölte! UTÁLOM! Rühes pénzhajhász.
Kitör belőle megint a sírás. Elkezdek felé menni. Ő hátrál de felém szegezi a kést. Mondom:
-Nem kell így lennie! Nyugi!
Már neki ment a falnak. A nyakamhoz tolja a kést.
-Ne egyere közelebb!
-Ettől feltámad?
Elkezd sírni. Felnyúlok, elveszem a kést. Ekkor megragad, a mellkasomhoz nyomja az arcát és elkezd bőgni. Mondom:
-Sssss......Sírd csak ki magad.
Ekkor ránézek a kezére. A seb erősen vérzik. Lefektetem és bekötözöm a sebét. Visszavezetem a lakhelyére. Lefektetem, elveszem az összes éles dolgot a szobából és kimegyek. Visszamegyek Jurij szobájába. Nem tudom ez milyen alak de olyan lábszag van a szobájába hogy mindjárt beájulok. Átnézem a dolgait, megvan a PDA. A térképet átnézem. Azt írja:
"A franc. Az íjamat elhagytam még a szeméttelepen. A macsétámat legalább hoztam. A mesterlövész puskát a rejtekhelyemen hagytam. Biztos ami biztos a memóriakártyára mentem a helyet. "
Nézelődök, sehol semmi. A memóriakártya sehol. Magával vihette. Ő meg a halott városban van. El kell érte mennem. Addigis, átnézem a cuccait. A maszkját elteszem. Meg az AK lőszerét. Két tár. Berendezkedek és lefekszem aludni. Majd holnap reggel elmegyek érte. Addigis, kiheverem a mai napot. Nehéz nap volt. Nehezen elaludtam.

Épp az ismeretlen fegyvert próbáljuk szabályosan szétszerelni, mikor bejön Max,és szól hogy kéne pár ember, megerősítjük az ellenőrzőpontokat az úton.Összedek még 5 embert rajtam kívül, 3 megy a kordonba vezető út blokádjához, 3-man megyünk a sötét völgybe vezetőhöz... 2 sor homokzsák, közte vaslemezek...nem bízzák a véletlenre...itt 2 géppuskát állítottak fel, a másik poszton is ha jól látom.. az elmúlt hetekben gyűltek össze anniyan a szabadok, hogy fenn tudjanak tartani 2 blokádot.. persze közben mi is lehúztunk 1 jópár embert... igaz legtöbben a kampányunk alatt találtak meg minket.... vagyunk már 1 jópáran... töltsük megfele a zsákokat, erősítsük a blokádot, mikor csoszogást, vagy futást? hallunk... felnézünk, valaki felénk szalad, vagy legalábbis próbál... de bukdácsol, alig áll a lábán.Az első homokzsáktól másfél méterre esik össze...felszedjük a betonról, és bevisszük a gyengéledőre.Miközben átnézi a doki, kiüríti a zsebeit.Mindössze 1 fémflaskát talál nála, azt is kirakja az asztalra.Felveszem, valami bele van gravírozva. -Lenin Kohászati Művek - Az Acélváros- .... Honnan jöhetett ez az ember? beszélnem kell vele ha felébred.. míg ez szunyókál, egyeztetek Antinovics elvtárssal tevékenységünk alakulásáról.. csak találjam meg...

Kösz Cold!

Már javában készen állt a csapat. Zsukovot a hídnál lévő ellenőrző pontról szedtük fel, a stalkert Chekov jóvoltából soroztuk be, a többiek pedig már ez előtt is velem voltak.
Most már készen állunk, hogy a hadnagy után menjünk, és megfizessünk neki a történtekért. Kuznyecov jól döntött hogy erre a feladatra minket választott. Nem fogunk csalódást okozni.
Elővettem a PDA-m és megnéztem a nyomkövető helyzetét. Úgy tűnik az utóbbi időben, amíg mi készülődtünk a hadnagy pozíciót váltott.
Az elhagyatott városba ment, amit nem régen nyilvánítottunk veszély zónának. Mi a fenét akar ez ott? Senki sem annyira bolond hogy oda menjen önszántából. Hacsak nem akar öngyilkos lenni.
Nem! Azt nem engedem! Én magam akarom megnyúzni! Ha ő városba ment akkor nekünk is ott a helyünk.
Még elvett az is az időnkből, hogy szóljak az őrnagynak, hogy szükségünk van egy gépre ami rögtön a városba visz, és még csak olaj volt a tűzre az, hogy a gépet is felkészítsük.
Szerencsére egy gép épp most tért vissza a felderítő repülésből, így nem kellett a többi géppel szenvedni.
Azonnal lecsaptunk a gépre, és szóltunk a pilótának, hogy vigyen minket az elhagyott városba.
Persze tiltakozott ezerrel, hogy nem ér rá, mert így is kevés az üzemanyag, meg hogy most neki az a dolga hogy az újonnan kiépített agropromi bázisra szállítson még katonákat.
Ettől irgalmatlanul felment bennem a pumpa és legszívesebben kihajítottam volna a gépből, de én nem tudok helikoptert vezetni és az őrnagy tanácsa szerint nyugodtnak kellene lennem.
Így hát nagy nehezen rávettem a fickót hogy segítsen nekünk, ha mi gyorsan feltankoljuk a gépét. Végül csak beleegyezett.
Feltöltöttünk nagy nehezen félig a gépet, (Sajna nem volt elég időnk hogy tele töltsük.) aztán elindultunk a város felé.
A PDA-n folyamatosan szemmel tartottam a helyzet jelző pozícióját, míg rádión folyamatosan utasítottam a pilótát hogy merre menjen. Amikor a város közelébe értünk, hirtelen egy S.O.S. üzenetet fogtunk be.
Úgy tűnik egy pár tudós túl bátor volt ahhoz hogy megszegjék az elkerített, veszély zónákra vonatkozó szabályokat, és a saját ostobaságukra átlépték az elhagyott város határát. Most ott kuksolnak egy magasabb épület tetején, és fáklyákat lóbálva próbálnak jelezni nekünk, hogy hol szálljunk le. Közben folyamatosan küzdenek a feltörő zombi haddal.
Hát akkor most nagyon ráfaragtak, mert minket egyáltalán nem érdekel az ő problémájuk.
Az oldalsó raktér ajtókat kinyitva elkezdem pásztázni a területet a hadnagy után, mivel a nyomkövető jelzése szerint valahol itt tartózkodik.
De zombikon kívül semmit se látni. Csak az utca másik végében egy világító lámpájú autó áll, mellette néhány stalkerrel akik valószínűleg azért jöttek csak ide hogy segítsenek a bajba jutott tudósokon.
Milyen kedves! Vagy mégse? Inkább valószínűbb hogy a zsíros jutalom fejében jöttek segíteni.
Na de ez nem érdekes. Tovább keresgélve, végre meglátom a hadnagyot.
Az utcán fut a zombi hadakkal küzdve, hogy eljusson a tudósokig. Úgy néz ki ő is megkapta az üzenetet. Szólok a pilótának, hogy kapcsolja fel a reflektort, és világítson vele a hadnagyra. Az utasításnak engedelmeskedve rá is fordul a géppel a menekülőre és bekapcsolja a lámpát. Én gyorsan rögzítettem magam a helikopterhez, majd kihajoltam az ajtón, és rövid célzott sorozatokkal próbálom eltalálni a hadnagyot.
Először csak röviden, majd egyre hosszabb sorozatokkal lövök ki a gépből, de szinte egy golyó sem talál.
A hadnagy csak fut tovább és kerülgeti ki a sorozatokat.
Végül szerencsésen befut a ház ajtaján, ahol a tudósok raboskodnak. "A rohadt életbe!" Kiáltok fel dühösen, majd odaszólok a pilótának: "Pilóta! Tegye le a gépet azon az épületen!"
"Vettem!" Jött válasz, majd a gép a kijelölt épület felé kezdett menni.
Amikor már elég alacsonyan voltunk, mind az öten kiszálltunk a gépből, majd elindultunk lefelé az emeletről.
Útközben rengeteg zombi állt az épület minden szegletében, és próbált minket letámadni. De szerencsére a mi géppuskáink tüze erősebbnek bizonyult, és minden sorozat egy zombit a másvilágra küldött. Ez úttal végleg.
Mikor leértünk az utcákra, odalent már hatalmas káosz volt. A kocsi, ami eddig az utca másik végében volt, most a célépület előtt állt járó motorral. És a zombik is csak úgy tódultak befelé az épületbe. De minket sem vetettek meg, és egy nagyobb csapat felénk is megindult. Lassan egymás mellett haladva, rövid sorozatokkal szedegettük lefelé a zombikat, ami pedig ettől nem halt meg, azt egyszerűen hátrahagytuk.
Bár mi gyorsan haladtunk előre a zombi rengetegben, akkor is mögöttünk még számos járóhulla közeledett.
Végül mi is csak elértük az épületet.
A tetőről, már javában hallani lehetett a stalkerek és a tudósok együttes lövéseit, miközben jöttek ők is lefelé. Valahol a második szinten járhattunk, amikor rögtön az első beforduló személy az ajtón, amint meglátott minket lőni kezdett.
"Ez ő!" Kiáltottam fel, majd gyorsan félrevetődtünk a lövések útjából, aztán amint abba maradtak a lövések, újra elindultunk a menekülő hadnagy felé.
A második szint már teljesen tiszta volt a zombiktól. Valószínűleg azért, mert ezalatt már a stalkerek leértek a kocsihoz, és az összes zombi, a mozgó célpontot vette üldözőbe.
Elkezdtük tovább keresni a hadnagyot, amikor az új stalker barátunk, felordít: "Ott van!" És lőni kezdett lefelé a lépcsőkön.
Azonnal a stalkerhez siettünk és mi is lőni kezdtünk lefelé, a lépcsőn menekülő hadnagyra. Ő csak lehúzott fejjel futott lefelé a lépcsőkön, miközben a becsapódó golyók folyamatosan szaggatták szét az öreg lépcsőfokokat.
Végül a hadnagy ismét bitang nagy szerencsével kijutott az épületből, és elfutott a sötét erdős terület felé.
Mi elkezdtük lefelé verekedni magunkat a lépcsőkön, mert a kocsi ahogy távozott a zombik olyan gyorsan újra felénk fordították a figyelmüket.
Ismét rövid szaggatott sorozatokkal lőni kezdtük a zombikat, majd lementünk az utcára, amerre a hadnagy futott.
Odakint már alig volt pár kósza zombi akik felénk tartottak. Már csak a halott, elgázolt, vagy fejbe lőtt hullák hevertek odakint. A hadnagy persze sehol. Jellemző. Megint sikerült meglépnie.
Megnéztem a PDA-t hogy most hol lehet, de még mindig azt jelezte hogy itt van az épületben. Lehet hogy van itt valami, ami zavarja a jelet. Ki kell jutnunk innen, hogy tisztább jelet kaphassunk.
Elindultunk vissza a tetőre, majd a rádión szóltunk a helikopternek hogy jöjjön értünk. Közben szorgosan tartottuk vissza a még próbálkozó zombikat.
Úgy egy-két óra múlva meg is jelent a helikopter és lassan ereszkedett le a tetőre.
Majd miután leért, gyorsan bepattantunk a gépbe, és az lassan újra felszállt. "Most merre?" Kérdezte a pilóta. "Ki a városból, amilyen gyorsan csak lehet! A célszemélynek ismét sikerült meglépnie. De nem jut messzire! Amint helyre jön a nyomkövető, azonnal a nyomába indulunk. Ha kiértünk a városból tegyen ki minket a közeli erdőbe! Ott már a jel is tisztább lesz valamennyivel. És a zombik se jönnek el odáig."
Majd elindultunk kifelé az erdőhöz.

Na ezzel meglennék. Majd még folytatom, de ez most hosszú lett.

Vissza
Top Alul