A f a szi megcsinálta. Már csak kettő hiúz kell és kész a megrendelés. Egy jó dagit is hozott. Meghagyta hogy a kucsma abból készüljön és a tetején legyen két Hiúz fülecske.No akkor, a bőröket kikészítettem és a nagyot külön tettem. Amíg preparálódnak én elindulok lelőni a két utolsó darabot. A lábamra valami Lélek anomáliát béreltem két órája, 2000 volt két óra de nem érdekelt mert már meg is gyógyultam. Oké, irány a leshely. Várok egy darabig mikor egy hiúz kimerészkedik a csalikért, de nem veszem be. Várok és jön még kettő. Mind a hármat lelövöm. Visszavittem őket a padlásra és már lógnak is a többi mellett. A kucsmának való kész, elkezdem megvarrni. Tű és cérna van nálam szóval könnyű lesz. Két óra munka kellett és kész lett. A hiúz füleket felvarrtam a tetejére úgy mintha rendes fülek lennének, majd megint besóztam. Hagytam egy darabig még száradni, majd belülről kibéleltem. Mikor kész volt letettem és néztem a többit. Azok is rendben voltak. No akkor, 10 hiúz megvan, 2 vérszopó megvan. Mind a kettőből van egy extrám. A franc! A vérszopó! A parkolónál maradt! Gyorsan el kell mennem érte! Rohanok lóhalálában és meg is találom. Sehol senki még nem jöttek vissza a banditák. Felkapom ezt az indokolatlanul áramvonalas(80 kilós) dögöt és elkezdem cipelni hazafelé. Mire elérek a padlásig kiköpöm a tüdőmet. Fel hogy viszem? Nagynehezen felráncigáltam. Ennek a bőre kiterítve van vagy akkora mint a padlásnak a fél padlója. Kereken két órát nyúztam. A tetemet nem dobom ki, kipreparálom szépen a csontokat és kirakom trófeaként. A legértékesebb számomra a feje. Azt rakom ki középre. Rendben, kész is van minden. Leadom a rendelést. Leviszem a 10 hiúzbőrt Sidorovichnak és miután lepakoltam hozom a két vérszopó bőrt is. A nagyot még nem mutattam meg. Sidorovich nézegeti a bőröket:
-Hmmmm...... Ez mi? Ennek a feje szét van lőve. Ohh! Ennek a hátán van egy lyuk. Ez meg...... ez aránylag jó. A vérszopók na lássuk csak....... Hoppá! Ennek a fejét szétcsapták. Kalapáccsal. Barbár munka. De elfogadható. Ez meg? Ennek semmi baja. Nagyon jó. Megkapod az 5000 rúbelt tessék.
-Ez még mind semmi, plusz egyet hoztam mind a kettőből!
-Na ide velük.
Lehozom a két plusz bőrt. A hiúzon nem lepődik meg de mikor meglátja hogy a vérszopó amit hoztam mekkora elcsodálkozik.
-Iván! Ez tudod milyen vérszopó?
-Milyen?
-Ez egy erdei öreg! Ilyet nem láttak még a Kordonnál csak Vörös erdő közelében! Hihetetlen! Ezért adok neked kereken még 5000 rúbelt!
-Áll az alku!
Megörültem mert 10000 rúbel boldog tulajdonosa lehetek. Visszamegyek a kucsmáért és leviszem a tagnak a tűzhöz. Leülök mellé és beszédbe elegyedek vele. A beszélgetés közepén témára állunk:
-Kérsz cigit?-kérdem.
-Nem kösz van sajátom-ezzel elővesz egy doboz Prilukkit.
-Ez mi a fene?
-Ez? A cigim.
-Na dobd a p*csába adok rendeset!-Ezzel adtam egy szál Primat neki.
-Kösz.
-Nincs mit. Lógok neked, ha te nem vagy akkor még most is kint vesződnék azokkal a dögökkel!
Beszélgettünk még majd elköszöntünk és mentem lefeküdni. Ittam egy vodkát elszívtam egy cigit és aludtam is.
-Hmmmm...... Ez mi? Ennek a feje szét van lőve. Ohh! Ennek a hátán van egy lyuk. Ez meg...... ez aránylag jó. A vérszopók na lássuk csak....... Hoppá! Ennek a fejét szétcsapták. Kalapáccsal. Barbár munka. De elfogadható. Ez meg? Ennek semmi baja. Nagyon jó. Megkapod az 5000 rúbelt tessék.
-Ez még mind semmi, plusz egyet hoztam mind a kettőből!
-Na ide velük.
Lehozom a két plusz bőrt. A hiúzon nem lepődik meg de mikor meglátja hogy a vérszopó amit hoztam mekkora elcsodálkozik.
-Iván! Ez tudod milyen vérszopó?
-Milyen?
-Ez egy erdei öreg! Ilyet nem láttak még a Kordonnál csak Vörös erdő közelében! Hihetetlen! Ezért adok neked kereken még 5000 rúbelt!
-Áll az alku!
Megörültem mert 10000 rúbel boldog tulajdonosa lehetek. Visszamegyek a kucsmáért és leviszem a tagnak a tűzhöz. Leülök mellé és beszédbe elegyedek vele. A beszélgetés közepén témára állunk:
-Kérsz cigit?-kérdem.
-Nem kösz van sajátom-ezzel elővesz egy doboz Prilukkit.
-Ez mi a fene?
-Ez? A cigim.
-Na dobd a p*csába adok rendeset!-Ezzel adtam egy szál Primat neki.
-Kösz.
-Nincs mit. Lógok neked, ha te nem vagy akkor még most is kint vesződnék azokkal a dögökkel!
Beszélgettünk még majd elköszöntünk és mentem lefeküdni. Ittam egy vodkát elszívtam egy cigit és aludtam is.