Bocs ha kicsit hosszúra sikerült
de egyszerűen nem bírtam leállni 
Reggel nagy zavargásra és pakolászásra ébredtem. felkaptam a fegyverem és oda osontam a egy réshez.
Mikor kinéztem a szabadságosokat láttam akkik homokzsákokat és fegyvereket pakolnak, minden bizonnyal egy kisebb ellenőrző pontot építenek ki. Kiváncsi lettem hogy miért is. Hangosan oda szóltam hogy ne lepjem meg őket.
-Mi ez a nagy hangzavar már aludni se lehet. - próbálta viccesre venni a formát. Majd egy pakolászó szabadságos förmedt rám.
- Kilyukasztalak te szerencsétlen gyökér. - Majd nyúlt a fegyveréjért, de akkor a parancsnoka lépett hozzá és rendre utasította. Szólt hogy másszak le a tetőről mert beszélni szeretne velem. Lemásztam és behívott a házba.
- Ne haragudj az iménti történtekért nehéz volt az éjszakánk nem is tudom hogy tudtál aludni.
- Miért mi történt ?
- Az átkozott monolitosok. Lerohanták a vörös erdő felőli helyőrséget és komoly károkat szenvedtünk és most muszáj kiterjesztenünk a védelmet hogy ha meg akarnák támadni a bázist akkor több helyről tudjunk ellen támadást indítani a csapataik ellen. -Közben buzgón mutogatott a felállított térképen. Kicsit úgy éreztem magam mint valami eligazításon.
- Értem, nos akkor lehet tovább kéne állnom mielőtt eldurvulna a helyzet. Meg különben is dolgom van.
- Várj csak a főnök szerintem téged keresett reggel, menj be a bázisra beszélned kéne vele,küldök veled két embert hogy biztos beengedjenek.
- Rendben. -kimentünk a házból intett és két harcos rögtön jött is és indultunk a bázisra.
Fura volt így látni a szabadságos srácokat komolyak voltak és mindenki a dolgát csinálta nem volt ivászat meg lazulás, mindenki dolgozott vagy őrségben volt. Ez tényleg komoly dolog, ez most az.
Beértünk a bázisra, ott is nagy volt a sürgés forgás láttam vagy két szakaszt kifelé menni utánuk meg két teher autó az egyiken szintén harcosok a másikon meg gondolom felszerelés mert le volt takarva és nem láttam be. felmentünk a parancsnoki házba ahol csak Max volt. Ekkor a két kísérő harcos kiment, és Max szólt hozzám.
-Tom,i téged kerestünk, csak hogy előkerültél. A főnök szeretne veled beszélni, gondolom hallottál az éjjel történtektől.
-Igen.
-És azt is hallottad hogy újra működik a perzselő.
-Te jó ég az hogy lehet hiszen felrobbantották, nem ?
-De, viszont most mégis működik és elzárta az utat pripyatba. De most gyerünk Lukashoz.
-Jólvan, de hogy hogy nem itt van nem ez az ő szobája ?
-He-he, Viccelsz egy itt nincs biztonságban, iit csak béke időben van itt.
Most egy többszörösen biztosított és titkos bázison van. Meg kell védenünk a vezérünket, De induljunk is
Kimentünk az épületből és a barakok felé vettük az irányt. A másodikba mentünk be, majd oda mentünk egy felborult tárló szekrényhez, és akkor kérte hogy segítsek neki odébb rakni nem értetem miért is de segítettem. Alatta semmi különös csak a padló. Max egy kisebb résnél fel emelt egy ilyen csapó ajtó szerűséget és akkor már látni lehetett azt a szám kódos páncél ajtót amit elrejtett a padló. Max kinyitotta és a lépcső aljára érve beszálltunk egy jó nagy liftbe majd legalább 5 percig mentünk lefele. Leérve igen nagy meglepődésemre elég nagy létszámú harcos pakolászott dobozokat meg minden féle holmit.
-Nem is tudtam hogy ilyen sokan vagytok.
-Látod ebben rejlik az erősségünk senki nem tudja hogy itt vagyunk és hogy milyen sokan is vagyunk. Többit meg majd meglátod. Ekkor elég nagy mosoly ült ki az arcára.
tovább mentünk közben számos ellenőrzőponton mentünk át és minden hol kamerák és automata ágyuk figyelték a folyósokat. Elég katonás fegyelem uralkodott itt lent, nagyon szervezetek voltak. És ekkor bele gondoltam hogy az szedetvedet viselkedés az álcájuk és hogy milyen jól működik. Nem is kicsit megdöbbentem. Megérkeztünk Lukashoz, de vagy fél órát bolyongtunk itt lent, hatalmas földalatti létesítmény ez és tényleg rengetegen vannak.
-Főnök, itt van Tomi a szomszédos majorságban találtunk rá.
-Rendben, Max elmehetsz és készítsd fel a különleges egységeket két óra múlva indulnak, remélem nem egyedül. Mi közben ezt mondta rám nézett.
-Értetem, Szia Tomi remélem még harcolunk együtt.
Már kezdtem kicsit izgulni de ez olyan de nagyon érdekelt a dolog.
-Figyelj tomi mint azt már sejted komoly terveim vannak veled.
-Bocs hogy közbe vágok de meg kérdezhetem hogy honnan ez a bizalom ?
-Már régóta meg figyelünk és mindíg is jó viszonyban voltál velünk, több emberem is köztük Max is megkedveltek és szeretnének ha be állnál közénk, én nem kényszerítelek mert tudom hogy fontos dolgod, gondolok itt Belfi-re.
- Honnan tudsz róla ?
-Mondtam hogy megfigyelünk, és rajtad kívűl sok mást is.
-Monolitosokat is ?
-Nem őket nem tudjuk egyszerűen ki szúrják az embereinket meg a perzselő mindig kifog rajtunk.
- És mi lenne a feladat ?
- Nagyon egyszerű, lett volna, de mivel újra működik a perzselő, így már kicsit komplikáltabb a dolog. De megvannak az eszközeink hogy ís teljesítsük a feladatot.
A feladat hogy ki hozzunk egy speciális egységet és egy csoport tudóst egy új képződménnyel pripyatból. A képződményt itt a bázison fogjuk meg vizsgálni. Az egység hamarosan kész, de neked is kellene egy új felszerelés pontosabban csak egy ruhát szeretnék adni mert tudom hogy a saját fegyver arzenálodat szereted. De gondold meg, nekünk is vannak szép darabok raktáron.
- Tényleg a felszerelésem ott maradt a padláson.
-Nyugi lehozattam, kövess. Átmentünk egy irányító termen majd egy olyan szobába értünk ami szerintem sok fegyver szakértő álma lenne. A szoba tele volt jobbnál jobb fegyverekkel és persze ruhák is akadtak. Oda léptem egy különleges skat-5 ruhához, de Lukash akkor azt mondta hogy te jobbat kapsz annál. Körül néztem a fegyverek között is volt egy két igen csinos darab volt ott XM-8tól kezdve az mp7-en át a tac50-es nehézmesterlövész puskáig minden.
- Nézd csak ezt. Szólt Lukash egy HK G36-al a kezében. Tudom hogy jobban értesz a fegyverekhez mint az mutatod szóval nem is fogom bemutatni.
-Tényleg alapos munkát végeztek a felderítőid.
- Többet tudunk rólad mint te magadról, zóna előtti életedről is tudunk. Mondta magabiztos hangon.
Valahogy hittem is neki, az eddig látottak alapján semmi kétségem nem volt abban hogy a szabadság vereséget nem szenvedhet. De az is biztos volt hogy nyerni sem akarnak inkább a háttérben meghúzódva figyelik a zónát és azt ahogy alakul. Nagyobb hátterük lehet mint a katonaságnak.
-Igen, ez a fegyver tökéletes és szívesen elvinném magammal és a saját felszerlésem itt hagynám egy kis tisztításra. Lukash egyből értette hogy mit akarok és szólt pár embernek hogy kezdjék meg a "tsztítást".
-Nah fegyvered van lőszert is adunk hozzá ezek itt speciális lőszerek már meg kezdtük a zónában is terjeszteni, őket saját termék. A nagyobb kaliberű páncéltörő lőszerről mintáztuk és ki lövés után a legtöbb testpáncélt át töri és forró rezet fröcsköl szét az áldozat testén, a belső szerveket is
komoly veszélynek fenyegeti. Szóval tökéletes lőszer a tökéletes fegyverhez . Ebből a lőszer típusból egyenlőre korlátozott mennyiség van, de készülünk a sorozat gyártásra. Addig csak a fontos akciókhoz használjuk. Most viszont lássuk a ruhádat.
Szólt egy tisztnek rádión és 5 perc múlva hozták a ruhát. Ránézésre egy átlagos skat-7-es nehézpáncél ruha volt. Bel is ugrottam és meglepően könnyű volt a mozgás benne.
- Ilyen ruhát használ minden tagja a különleges osztagunknak, könnyítettünk rajta hogy az álcázott akcióknál se legyen hátrány a viselése és a cél az volt hogy növeljük a védelem értékét is ez a ruha védelmet biztosít a repeszektől és teljes védelmet nyújt a kis kaliberű fegyverektől a nagyobb páncéltörő lőszerek gondot jelenthetnek de nem adunk annyi időt nekik hogy lőjenek.
Plusz védelem van benne a comboknak a sípcsontnak és a karoknak is, építettünk bele olyan szintetikus izmokat melyek segítenek a pluszterhek cipelésében és a közelharcban és előnyt adnak. A radioaktivitás elleni védelme közel van a tudósoknál használt ruhákénál és ami a lényeges hogy a psi sugárzás ellen is védelmet biztosít egy ideig, tünetek jelentkezhetnek de az embereim fel vannak készítve erre, remélem hogy neked sem lesz problémád vele. hát ennyi lenne. Jah a fejlövéstől nem kell aggódnod max attól hogy kitörik a nyakad. De biztos hogy nem lesz agyfröccs a falon.
-Hihetetlen hogy ennyi mindent eltudtak érni titokban.
- Mi ez nagy magázás így hirtelen. Lepődött meg Lukash
- Uram indulni kéne a bevetésre !!! mondtam közben mosolyogtam. Lukash értette és nagyon látszott rajta a megelégedetség.
-Rendben, kap 10 percet hogy találkozzon a szakasszal és meg ismerkedjen velük. a Szakasz parancsnok Max testvére szerintem szót fogtok érteni egymással. Lelépni !!!
Ezzel indultam is határozott lépésekkel az ajtó felé. Ekkor eszembe jutott hogy fogalma sincs merre kell menni. Lukash kacagott és velem küldött egy embert hogy mutassa meg merre van az arra. Csatlakoztam az egységhez. Lesem tagadhatták volna hogy a szabadsághoz tartoznak. A 6 fős egységből ketten kosaraztak egy ember aludt másik kettő a parancsnokkal beszélt. Oda léptem az újdonsült parancsnokomhoz és jelentettem hogy szolgálatra kész vagyok. Hatalmas röhögésben törtek ki amire az alvó kolléga megijedt és a földre huppant, ezután már nem volt megállás mindenki kacagott. Jobb ismerkedést elképzelni sem lehetett volna.
-Szóval te vagy az magánzó, akit annyira nagyra tart a főnök, meg látjuk mit produkálsz akció közben. A terv ott van a térképen. Nézd át . Ezzel vissza fordult a másik két társához.
Oda mentem a térképhez és elkezdtem tanulmányozni. Az biztos hogy a vörös erdőn át gyalog megyünk, ezek szerint nagyon bíznak a ruhában. Vissza felé egy heli jön értünk de az teljes egészben ki kerüli a vörös erdőt és szerintem vissza felé is kerülünk és nem is ide jövünk vissza.
- SZERELÉKET FEL INDULUNK !!! Erre mindenki elkezdett öltözni pakolni, fél perc múlva készen álltak és a teherautó is megjött. Micsoda teherautó itt lent csodálkoztam.Elektromos meghajtású így nem szennyezi a levegőt de hova megyünk itt lent teherautóval. kicsit röhejesnek tartottam de hát, már lassan semmin se fogok meglepődni.