Nem kell az engedélyem 
Az erdőbe érve rákukkantottam a térképre ,és elégedetten vettem észre ,hogy a bunker csak pár száz méter innen. Elindultunk hát. Az erdő halálos csendjében hirtelen egy hatalmas ordítás hallatszott ismét ,és az idjedtségtől mindketten megfordultunk. Idegesen remegett mindkettőnk keze ,tudtuk ,hogy az a teremtmény valahol itt van. Ledermedtem ettől a fülsüketítő ordítástól ,és hirtelen láttam egy kék fényt valahol az erdőben ,és azt mondta meg kell térnem ,hogy hinni tudjak. Most csak azt kell eldöntenem ,hogy élni akarok vagy sem. Yurij szavait nem is hallottam bár beszélt hozzám. Hirtelen rám támadt a felismerés és eldöntöttem .Élni akarok.A szörny közénk ugrott és felöklelt minket ,és miután felkeltünk futásnak eredtünk.Gyakran nyitottunk hátra tüzet ,de egy sötét árnyék követett továbbra is minket ,mikor már feladni készültünk megpillantottuk a bunkert. Berohantunk hát ,és Yurij hangosan örvendezett ,csak az én fejemben visszhangoztak a fény szavai. Majd mikor ráeszméltünk hol is vagyunk beljebb mentünk ,de csak óvatosan az esetleges "lakók" miatt. Beljebb érve láttunk egy szétszabott kamrát és egy táblát.
BIOLÓGIAI ÉS GÉNSEBÉSZETI KUTATÁS ; 24-es alany ; HIBRID
Világossá vált ,hogy ez egy álcázott laboratórium. De hol vannak a tudósok ?
A generátort beindítva fényesség gyúlt ,és világossá vált ,hogy innen senki sem távozott. A földön fehér köpenyes csontvázak fekszenek. Mikor beljebb mentünk láttuk ,hogy kész hadsereget akartak előállítani ,és mindenféle genetikai melléktermék maradványai lógtak ezekben a kamrákban ,mellettük koruk legmodernebb eszközei. A fegyverszoba közvetlenül a lezárt rész mellett van. Oda is benéztünk ,és találtunk egy egész sor fegyvert ,és hozzá lőszert. AK-74U-k ,és rengeteg 5.45-ös.
Mondtam Yurijnak:
-Hát itt az ígért 5.45-ös.
Jól fel is pakolt belőle ,én addig a vészhelyzeti rádiót vizsgáltam. Hmm ez még jól jöhet.
Mikor egy kicsit mindketten lenyugodtunk eszembe belém hasított a felismerés:
-Ha ez az izé ami minket követett innen jött ,akkor valahol ki kellett mennie !
Egyből felkapta a fejét a társam ,és hallatszott a morgás és kaparás a bunker mélyének sötét feléről.
-Itt van !!
Berohantunk a fegyverszobába ,és becsaptuk a nagy vasajtót . Elreteszeltük és megpróbáltam a szabadság hullámhosszát elérni ,de mintha egy mechanizmus indult volna el. Elkezdett sugározni egy rejetett hullámhosszon is. Még párszor próbálgattam a szabadságot elérni ,hogy segítsenek. A szörny dübörgött az ajtón ,és mi csak itt bennt vártuk az elkerülhetetlent. Kis idő múlva katonai gépeket lehetett hallani ,elég tompán. Az ajtó felöl jövő dübörgés elmúlt ,és átvette a helyét a katonák üvöltözése ,és a fegyverropogás. Mikor előmerészkedtünk az odúból láttuk ,hogy körülöttünk mindent beborít a halott katonák cafatjai. Megcsonkított testek ,és tagok feküdtek mindenhol. Egy kalashnyikov szó szerint magába lett hajtva. Ez megállíthatatlan. EZ EGY KIB*SZOTT TANK !
Felérve a felszínre üzenet jött a szabadságtól ,hogy van a közelben egy lerakatuk.Vészhelyzet alakult ki a határon ,és a mutánsaktivítás miatt nem tudnak jönni.
-F@sza ! - Jegyeztem meg hangosan.
Megkaptam a koordinátákat ,és egy rövid séta után elértük a megadott helyet. Itt egy kidőlt jó nagy fa volt. A kérgét megkopogtattam és egy helyen üreges volt. Felhántottam és ott volt 3 láda. Kinyitottuk mindet ,és orvosi felszerelést is találtunk. Minden használhatót elvittünk 5.56-ost ,és rengeteg 5.45-öst. Mindenféle gránátokat is. Akadt egy szabadsági univerzális védelem ruha is ,és ezt odaadtam Yurijnak ,mert az ő légzőrendszere nem olyan színvonalas mint amit még Zinitől kaptam a Seva ruhából. Felvettem a flacktarn szinezésű felsőrészt ,és kombináltam a két öltözéket. Végül belehajtogattam a táskámba a maradék nadrágot ,mert ez még jól jöhet viselni is ,meg sebkezelésre is. Yurij is felszerelkezett ,és jegyezte meg:
-Steiner ,ha meg kell halnunk akkor az most lesz.
Egyetértően bólintottam ,és már kevésbé félve indultunk el a határ felé remélve ,hogy nem találkozunk ezzel mumussal többet...