Üdv a körünkben, Légió!
Jééézus, a fejem úgy hasogat, mint a kisbalta...
Felülök és körülnézek. Egy mező kellős közepén vagyok, a falutól negyven-ötven méterre.
Remek, legalább nem tettek el láb alól... Gondolom, összeszedem magam, megnézem az
időt is. Fél hat. A nap lassan kisüt, egész kellemes a pár zöldellő fa látványa. Vége a télnek.
Lövöldözést hallok a faluból. Egy robbanást, majd egy csatahelikopter repül a település fölé, és
rakétákkal szórja meg a házakat. Felkelek, majd egy szikla mögé rohanok. Nemsokára egy embert látok
kiszaladni az ócska, omladozó házak közül, amik a rakétáktól már égnek is. Néha hátranéz, én
ráemelem a fegyvert. A távcsövön keresztül látom, hogy frissen kötött sebei vannak... Ő lenne az?!
Átállítom a fegyvert automatára. Pechemre beleesik valami gödörbe, ami egy fa alatt van.
Rendkívül vékonyka fa ez. Gondolom, meglövöldözöm egy kicsit, hátha a gödörbe esik.
Rövid sorozatokat eregetek rá, de csak pár talál. Ez nem sokat árt neki. Kifogy a tár.
Újratöltök, majd a távcsövön keresztül a fát nézem. Lőnék, de megelőz egy reccsenés, és a fa
a lyukba dől. Fura. Az emberem kimászik. Én lövök rá, de nem vagyok egy nagy lövész, a golyók még csak
nem is súrolják a rohanó embert. Egy lövés viszont valahogy sebészi pontossággal...
Innen már a Te dolgod, Putiteng