Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
Nem tudom meggyőzni. Azonban valamit nem értek,mit akar,miért teszi. Ha annyira akarja a halált,ahogy emlegeti folyton,akkor miért nem egyezik bele abba a beavatkozásba,amit még soha nem tettem,ergo halálos is lehet? Elvégre a tüdő teli van apró hajszálerek tízezreivel,bármelyik sérül, tüdővérzés,és vége. Vagy be akar ugrani egy anomáliába? Mit szeretne,hogy belőle is valami facsarék relikvia legyen,ami a széttrancsírozott állati,mutáns vagy éppen emberi testekből lesz ezekben az iszonyatos húsdarálókban? Azt gondolom,megint pusztán szájhősködik,de valójában élni akar...
Követeli a vodkát,én adok neki,itatom keményen,de nem minden hátsó szándék nélkül. Egyre részegebb szegény,de én csak töltök neki folyamatosan,hátha beájul,és akkor nekilátok.
Na,már szédeleg,meg hány. Ez jó jel!
Hamarosan munkához láthatok... eljen

Itt Kósza! A professzort az alagútban súlyos találat érte, testével védte a Lányt. Sok vért vesztett, mikor a felszínre értünk már eszméletlen volt. Azonnal a Pripyatban lévő katonai harcálláspontra vittük, átadtuk őt az orvosnak hogy tegye meg érte amit tud. A Nitrótól kapott információk és a Professzor utasításai alapján Garik vezetésével elindultunk Yantar felé. Bízom benne hogy a Professzor megússza, rendes fickó.

SpetzNaz közlemény:

Gyászjelentés
Folyó év március 29-én Michail Kerenszkij Professzor, a SpetzNaz őrnagya szolgálatteljesítés közben életét vesztette. A SpetzNaz az őrnagyot saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak. Az őrnagy posztumusz a Hadsereg legmagasabb kitüntetésében részesül.

Béke Poraira! :koszoru:

Michail Kerenszkij őrnagy posztumusz vezérőrnaggyá történő előléptetéséről személyesen gondoskodom!
Jurij Andropov s.k.

(Hát szegény Karenszkij... Béke poraira!)
Na basszus! a fejem az baromira fáj.Viszont a tüdőmet valamiféle furcsa érzés tölti el.Már nem is fáj...
Érzem,ahogy a hideg reggeli levegő beléáramlik.Különös.Ilyet már legalább tíz éve nem éreztem.
Ahogy belélegzem a hideg hajnali levegőt ami kissé vasízű a sok rozsdásodó jármű miatt valahogy az egyik pillanatról a másikra elmúlik a másnaposságom.Már csak az alaposan összehányt szoba emlékeztet a tegnapra.Viszont észreveszem, hogy semmiféle fegyver nincs nálam.Megkérdezem, hogy hova raktam tegnap, erre előhozza valahonnét.Gyakorlatilag a tegnapról nem nagyon emlékszem semmire, csak kis foszlányok maradtak meg bennem a hűvös gyárcsarnokról és az útról a jegenyefáktól szegélyezett betoncsíkon.Hát úgytűnik, hogy a zóna legalább a fájdalmaimtól megkímélt.Már csak az a furcsa, hogy miért olyan fáradt és önelégült társam arca. Mindegy, lehet hogy ő is ivott valamicskét hajnal előtt.
Ahogy veszem elő a cigarettát a dobozból, valamilyen furcsa érzés kerít hatalmába.De az nem akadályoz meg abbann, hogy meggyújutsam.Ahogy belélegzem a füstöt az is furcsa.Megváltozott az egész világnézetem.Valamiért egészen furcsa álmom volt.Valami pali könyékig turkált a mellkasomban.Mire befejezte a műtétet, már tiszta vér volt, de mosolygott.Továbbindulunk, de mostmár nem követ a varjú...
(Majd este folyt köv.)

Lassan 11... Kosztyán, kijött a robbantott lyukon.
Lassan felkeltem, és mielőtt szólt volna részvétemet nyilvánítottam.
De kosztyánt, szinte nem is érdekelte, mintha azl az 1 óra gyászolás, megacélosította volna.
Fél úton vissza fele, üzenetet kaptunk katonai állomástól:

Kareneszkij súlyos sérülést kapott, mire kihozták eszméletlen volt, de a kórházban magához tért, utolsó kérés képen önöket kérte, siessenek, nincsen háromnegyed óránál többi ideje.

20 perc alatt oda értünk, rohantunk, keresztül mindenen.
Beértünk a táborba, be az orvosi szobába.
Valóban Kareneszkij fekszik az egyik ágyon.
Lassan odamentem hozzá, és leültem az ágy mellet lévő székre.

Szóval mégiscsak ide értél!...
Meg ne halj te átkozott kurafi! mondtam, egy erőltetett mosollyal az arcomon.
Túl mély a seb... sok vért is vesztettem...
Nem fogsz meghalni jó! ezt jobb ha észben tartod, te nem halhatsz meg! mondtam.
a lány utolsó menedéke vagy! Nem halhatsz meg!
Ott az apja!
Ekkor lesütöttem a fejem... Az apja meghalt... feleltem
Kareneszkij értetlen arccal nézett rám.
Hogy lehet? hiszen ti mentetek oda!
Későn érkeztünk...
Mielőtt folytatni tudtam volna, Kareneszkij erősen megmarkolta a kezem.
Ígérd meg hogy vigyázol a lányra! Ígérd meg!
Kérlek ez ne kérd tőlem, ezt ne kérd! feleltem.
de folytatta: Légy apja helyett apja, légy helyettem barátja, kérlek, ne hagyd hogy megkeseredjen!
Kareneszkij szemeiben láttam a fájdalmat, de nem a sajátját, Tatját féltette...
Kérlek nekem már nem sok van hátra! szinte már könyörgött kareneszkij.
Ígérem kareneszkij!
Kö.. Köszönöm...
A szorítás alább hagyott, Megfagyott a tekintete, beleégett a tudatomba....

Lassan felálltam, és kimentem a szobából.
Kint Kosztyán, és a Lány várt rám...

Kósza vagyok, egykori monolithos. Én és az osztagom kísértük Kerenszkij professzort az utolsó küldetése során. A Professzor arra kért engem és az osztagom, hogy folytassuk az általa megkezdett kutatást. Segített abban hogy visszatérjenek az emlékeim abból az időből mielőtt a monolith szolgálatába kerültem volna. Aleksei Bruhanov, tudós és kutató vagyok, Kerenszkij professzor egykori munkatársa. Mint az kiderült, az osztagom magasan képzett és kiváló tudósokból, technikusokból áll, akik mindemellett tökéletesen képzett harcosok. Felszerelésünk alapeleme az éjfekete Exoskeleton, a professzoréval teljesen megegyező.

A technomágus csoport a szabad stalkerek közé tartozik, viszont szívesen fogadnak utitársakat, vállalnak olyan megbízásokat, amik nem ellenkeznek az elveikkel. Támadóikkal, ellenfeleikkel kíméletlenül - ahogy egy monolith osztagtól elvárható - számolnak le.

Első uticélunk Yantar, a kutatólabor, beszélnünk kell Sakharov professzorral, utána pedig a laborhoz közeli földalatti komplexum.

Scare, ha már mindenki az én storimat csavargatja akor én miért ne csavargassam. Na most kössön belém bárki, azt kivégzem.

Borzalmasan fáradt vagyok. Szinte alig van erőm. A beavatkozás teljesen kimerített,ennek ellenére reggel el kell indulnom társammal. Úgy érzem,követnem kell,bármi áron,ugyanis azzal még nem vagyok tisztában,mik lesznek a "gyógyításom" következményei később.
Azt látom,hogy ő kiválóan érzi magát,és a rossz szokásától sem szabadult meg,szenvtelenül rágyújt és a képembe vigyorog.
Ha megmutatnám neki,mit sikerült kihúznom belőle,szerintem örökre letenné. Azt,miképp csináltam,gyakorlatilag magam sem értem,mondhatni ösztönből cselekedtem,de mintha magamat felülről láttam volna. Mintha két pár szemem lenne,egy pár a páciensem felett,egy meg benne,ahová a kezem ért.
A kezem kéken izzott,mintha maga is plazmából lenne,és úgy hatolt át a mellkasán,mintha csak az vízbe mártanám,egyszerűen csak el kellett kapnom azt a daganatot,körbefonni az ujjaimmal,amik nem igazán ujjak,hanem csápszerű ,szuper hajlékony nyúlványok lennének,és egy mozdulattal,hermetikusan körbefonva kiemelték lassan,de biztosan eltávolítva azt a testből.
Érdekes volt,ahogy a nyúlványokkal is láttam magát az eliminálandó és burjánzó szövetet,és környékét,s talán ez is hozzájárult,hogy nem szóródott egyetlen irányban sem.
Remélem, a környező szövetrészek épek ,de ezt mutatja társam közérzete is.
A környező csont,és bőrszövet egyáltalán nem károsodott,a kezdeti égési sebek egyszerűen felszívódtak,eltűntek egy órán belül,úgyhogy a fertőtlenítő kenőcsök,meg a tetanuszinjekció is valószínűleg felesleges volt,de azért biztos,ami biztos....
Remélem,időközben megint lesz egy kitörés. Az biztos feltöltene.

Ma kaptuk a gyászjelentést, miszerint meghalt egy őrnagy a Spetznaztól. A temetésen minden zónában állomásozó, szolgálaton kívüli különleges alakulatnak részt kell vennie. Így sajna én sem maradtam ki a szórásból. A gyászolók meglehetősen sokan vannak. Érthető, elvégre az egész zónabeli katonai alakulatot hívták össze. Itt találkoztam a régi barátommal is, Iljával. Régen nem láttam, de most nem volt idő arra hogy vidáman beszélgessünk. Jelen volt még Kuznyecov őrnagy is, a mi parancsnokunk. Nem voltam benne biztos hogy ismerte e az elhunytat, de ezt a témát nem feszegettem. A temetés szép volt. Ott volt a tiszti kar is, akik a hazafias szolgálatért a legmagasabb kitüntetést adták az elhunytnak. Aztán eldördültek a sortüzek is, és mindenki vigyázzba vágva magát tisztelgett. Végül pedig végtisztességet megadva, elhelyezték a koporsót. De legalább el tudták temetni. A legtöbb katona aki a zónában hal meg sosem kerül elő.

Ingovány. Kivizsgálás eredménye megvan. Pszichotikus aktivítás paranormális eredetű. Pripyatban tartózkodók egy idő után észlelik. Hivatalosan eltűntnek vagyok nyilvánítva ,de a hűség megmarad. Visszamegyek. Meg keresem a forrást,és lehetőség szerint megsemmisítem. Egy pszi kisugárzást blokkoló eszközt kaptam az itteni dokitól. Csak működjön...

Jajaj, már Pripyat területén járunk, amikor a jelek szerint ismét radioaktív vihar van kitörőben.Már jönnek is az első csontfájdító fuvallatok.Bekászálódok az egyik panel viszonylag ép földszinti lakásába, tüzet rakok, és felbontok egy üveg vodkát. Állítólag csökkenti a sugárzást ez a nasgymúltú népi orvosság.Ahogy erősödik a kitörés, úgy lesz egyre jobb kedve társamnak is. Kilép a villódzó fények játékába és boldogan kacag a világon.Rajtam meg az első pohárka után kissé eufórikus állapot vesz rajtam erőt.
Úgy érzem ez a hely mondani akar nekem valamit...
Fölülről látom a várost, az álmodó házakat.A hajdani sugárúton most csak pár betört üvegű kirakat és régi hirdetőplakát tanúskodik a letűnt civilizációról.Látom, ahogy még a robbanás előtt boldog házaspárok sétálnak a parkban, és kamaszlányok korzóznak a butikokban.A fák boldogan sóhajtoznak a tavaszi napsugár simogatására.És most látom a levél nélküli fákat, ahogy rázza száraz ágaikat a radioaktív szél, és hangtalanul esedeznek jobb sorsért. Látom az Üres házakat, ahol a hintalovat ringatja a szél, mintha játszani vágyó kisgyermek volna.Látom, ahogy az üres házban lévő zongora billenytűjére vakolatdarab hullik, és egy pillanatra a ház leveti magáról a némaság szürke köntösét.Minden életre kel, zöld hajtások nőnek a beton repedéseiben, játékos kölyökkutyák szaladgálnak az úttestenn, ahol évtizedekkel ezelőtt még a biztos halál várt volna rájuk egy testes teherauó képében.Az egyik ház üres gyerekszobályában egy aránytalanul nagy fejű kisgyermek ül szakadt ruhafoszlányokban, és a puszta gondalat erejével létrehozott bábszínházát nézegeti elégedettenn, amiben éppen egy szerencsétlen ember fut hátra-hátra tüzelve kalasnyikovjával, de mindhiába, mert nem jön a nyomában senki.
Az álmodó házak közt életüket tengető kreatúrák szzava szól hozzám:Ne ellenkezz! Hidd el hiábavaló!

Most épp Thunder van bent a profnál. Kint várunk rá. Szegény... Esélyünk sem volt ennyi emberrel
szemben, várhatók voltak veszteségek. De pont Ő... Elmormolok egy imát. Kosztyán próbál
nyugtatni, de sikertelenül. Szívemhez nőtt ez az ember. Ahogy az egyik doki magyarázta, igen
sovány esélye van túlélni ezt. Mi lesz, ha meghal? Mehetek vissza apámhoz. Igen, apámhoz.
Ő maradt az utolsó reményem... És én otthagytam. Nincs családja, és én otthagytam. Gonosz
vagyok. Esetleg ő is velem tarthatna a Zóna belsejébe. De jó is lenne...
Apa és lánya a Zónában...
De nyílik az ajtó, és Thunder lép ki rajta, meglehetősen meggyötörve.
- Meghalt. - mondja.
Lehajtom a kapucnit a fejemről... Hogy is van az a mondat? "Requiescat in Pace..." nyugodjék békében.
Nyugodj hát békében, Kereneszkij. Az Úr legyen irgalmas hozzád. De tudom, az lesz. Jó ember voltál...
Thunder szólít:
- Gyere velem, Tatjána, beszélnünk kell.

Meghalt... Mindenki... Miért?! Ki lesz velem? Senki... nincs rokonom, nincs sem családom, sem barátaim...
Előveszem azt a makarovot, amit még apától kaptam. Thunder értetlenül néz. Kibiztosítom, a ravaszra
helyezem mutatóujjamat, majd halántékomhoz emelem a fegyvert...

Látom hogy a Lány előveszi a pisztolyát és a fejéhez emeli. Ezt nem engedhetem meg neki már Michail miatt sem. Mögé lépek és egy gyengéd de határozott mozdulattal elveszem tőle a fegyvert. Ezt Michail nem érdemli meg - mondom neki. A vele szemben álló stalker - mint utóbb megtudtam Thunder fedőnéven ismeretes, polgári nevén Tom Abrams - értetlen arccal néz, nem tudja mire vélni a dolgot. A Lány megfordul, szintén értetlen arccal néz rám - az ő neve Tatjána, a kapott PDA-ból tudom - majd megkérdezi: Te meg ki a franc vagy?

Aleksei Bruhanov, Kerenszkij professzor egykori munkatársa és személyes jó barátja. Itt a Zónában mindenki Kósza néven ismer, egykor monolithos voltam, egy kitörés törölte minden emlékünket, nekem és az osztag többi tagjának. Tudásunk és képességeink megmaradtak, csak emlékeinket vesztettük el. Halála előtt kaptam Michail-tól egy PDA-t és egy gyógyszert. Ezt vedd be - mondta - Aludni fogsz pár órát, de visszatérnek az emlékeid. Ez az utolsó adag tetrodoxin, amire szükséged van. Az ajtaja előtt maradtam amíg csak értelme volt. Miután az orvos közölte, hogy nincs tovább, bevonultam egy szobába, beadtam a szert és elaludtam. 2 óra múlva ébredtem, és visszatértek az emlékeim a monolith korszak előtti időkről.

Ébredésem után átnéztem a kapott PDA-t, hogy kik azok akikkel fel kell vennem kapcsolatot. Az első helyen a Te képed áll - mondtam a lánynak, és megmutattam neki a PDA-t. A kép alatt ez áll: Tatjána. Védendő Személy. Bármi Áron! Ezután egy hosszú beszélgetés következett Tatjánával és Thunderrel, melynek végén elhangzott egy kérdés:

Ki tart velünk? ...

Pripjaty.
Soha nem hittem volna,hogy ekkora lesz. Az én időmben már alakult,építették,fejlesztették keményen,nem sajnálva sem anyagot,sem munkaerőt,de hogy így végezze,azt álmomban sem gondoltam volna.
Most olyan,mint egy élőhalott. Mint egy zombi,amiket korábban messziről láttam. (Közel soha nem merészkedtek hozzám..)
Mi lehetett abban az első tíz évben,mi történhetett,amíg távol voltam,bent a köztes téridőben? Miről maradhattam le?
Sajnos ezt már soha nem fogom tudni.
Minden ismerős,és minden oly idegen.
Elindultam belőle,s mint valami világjáró utazó megtértem,de nem az én időbe,és nem az én terembe. Lassan már azon gondolkodom,talán nem is a saját dimenziómba jutottam vissza,hanem valami tévedés okán egy paralel világba,ahol minden másképp van. Sok azonos dolog van,amiket a többiektől tudok,meg tényleg igaz,jókat röhögtünk a kereskedővel is a régimódi történeteken,azonban így utólag fellelni vélek bizonyos torzulásokat,elváltozásokat,furcsa átfedéseket,nüansznyi eltéréseket attól,amikre én emlékezem,illetve amikre nem,de szerintük emlékeznem kellene,olyannyira nyilvánvalóak...
Ezekről a dolgokról feltétlenül meg kell győződnöm,még ha minden csupa rom,meg szemét.
Szerencsére emlékszem egy két volt kollégám címére,munkahelyére,s azt is tudom,itt ebben a városban-ellentétben Moszkvával és a többi nagyvárossal-illett kiírni a kapucsengőre meg az ajtókra a neveket a lakóknak,itt senki nem titkolta a kilétét,de legalábbis volt neve.
Meg is nézném,de ekkor -mintha a Zóna a kívánságomat megérezte volna-ismét kitörést produkál.
Társam-érthető módon -egy közeli épület alagsorába vackol be,és igyekszik eltorlaszolni a réseket,én addig nagyon várom a narancsszínű égi fényjátékot, a borzongatóan kellemes és forró légáramokat, a dübörgést,ami jólesően masszírozza fáradt testem, és a sugárözönt ami a legjobb,hiszen teljesen feltölt erővel,amikor minden szürkére vált,majd ámbra-sárgára,amit csak én láthatok.
Jó is ez,csak valami megzavart. Olyan érzésem van,a közelünkben-és ez nem a társam-valaki-vagy inkább valami- rémisztő módon szenved,és mintha kínjában segítségért kiáltana felém.
Egy ijesztően nagy fejjel rendelkező és soványka végtagokkal nyomorúságos kis ágyacskájának rácsaiba görcsösen kapaszkodó kisgyerekhez hasonló lényt látok néhány pillanatra,akinek a fájdalomtól eltorzult az arca,miközben a kitörés villanásaiba tekint.Öltözéke csupa rongy, a szobája fala félig kidőlt-ez lényeges lesz,azt hiszem -a tapéta lemállott,berendezés ripityára törve körülötte... Szánalmas és egyben dermesztő látvány,ugyanakkor szívfájdító. Igaz,mindössze néhány másodpercig érzékeltem a képeket,mégis,minden oly pregnánsan,kontrasztosan és átható módon torlódik a szemem elé,hogy minden apró részlete megmarad az agyamban.
Érzem,tudom,fáj neki a sugárvihar. Szenved
Én viszont képtelen vagyok egyenlőre megszabadulni ettől a radioaktív zuhanytól,mert számomra-most már egyértelmű-ez jelenti az éltető energiát. Önző módon most arra gondolok,várjon csak...Hiszen ő nagyon régóta itt van,neki ez a hely a hazája.Biztosan hozzászokott
Testem erős kék fényben izzik,és a fényem akkora,hogy a környező házak falán is reflektálódik. Nem csoda ez,hiszen közelebb vagyok a kitörés epicentrumához,és annak magosabb is az intenzitása.
A Zóna ez. Az egyik kreatúrának a szenvedést és a halált hozza el,a másiknak pedig az élet forrását jelenti és egyfajta kéjes élvezetet merít belőle.
pattog1

Ismét útra kelek. A Clear Sky adott némi élelmet,kötszereket,5.56-ost. Kitartok ! Pripyaton túl az erőműben találom a választ. A vizsgálatok során kiderült ,hogy ezeknek a pszichés rengéseknek az epicentruma a csernobili atomerőműben van. El kell jutnom oda. Meg kell tudnom az igazságot. Mikor szolt hozzám akkor elmondta a történetét. Nem e világi dologgal állunk szemben. Ez nem ebből a világból,de még az is lehet,hogy nem ebből az univerzumból való. De ha el jutok odáig ki fog derülni.

Megszöktem. Nem volt nehéz, egyszerűen elsétáltam.
Elhatároztam, hogy megkeresem azt a nyavalyást, aki végzett az apámmal, és kegyetlenül elbánok
vele. Megölte az utolsó rokonomat...
Az éj leple alatt gyorsan mozgok. Feltörtem Thunder PDA-ját, és megszereztem a merénylő
megsebesülésének koordinátáit. Hajnalra már a közelben vagyok. Látom a robbanás helyét,
és a tűzrakást. Körüljárom a helyet, pár méterre a rögtönzött tábortól vérnyomokat látok a földön.
Sok vért vesztett a rohadék... Remélem legalábbis, minél többet. Gézdarabok a földön. Egy ennyire
sérült ember nem kötözhette be magát! Talán segítettek neki? Ki lehetett olyan ostoba...
Ekkor észreveszem a száraz fűben lévő kis csapást. A födön vonszolás nyomai. Valaki a
segítségére sietett. De irtó fáradt vagyok már... Elrejtem a nyomaim, majd egy közeli
farakás tövében elalszom. Magamra húztam egy pár ágat, így nem szúrhatnak ki.
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz egy rövid hajsza...

Van egy olyan érzésem,hogy valaki követ,ezt nem tudom érvekkel alátámasztani,csak úgy "érzem".
A sérült még mindig nem tért magához,érdekes.Tovább kell indulnunk mert ez a hely egy kisugárzásatól nem védene meg,mivel az állapota stabil a hadseregben tanult módszerrel a vállamra veszem és elindulok,mert úgyis útba esik egy stalker tábor ahol van menedék is meg valami csekély felszerelés.Ha esetleg felkelne,kíváncsi vagyok benne lenne-e egy kutatásban,mert sajnos félbeszakadt amikor egy csapat kutya megtámadt.

el sem hiszem... a lány főbe akarta magát lőni, én meg teljesen lehibernáltam.
ez szégyen, de szerencsére nem történt baj, egy monolitos ruhában lévő stalker megállította a a lány kísérletét. aztán hosszasan elbeszélgettünk, állítólag a monolitosoktól kivált csapat egyik tagja ez a Kósza nevű ember fúra, úgy tudtam a monolit kegyetlenül leszámol a kívülállókkal, de arról nem is hallottam, hogy lennének kiváltak.
Tatja nem tartott velük, a felkérés ellenére sem, olybá tűnik, nem bízik bennük túlzottan. Én felajánlottam, hogy segítek neki. Elfogadta, majd nyugovóra tértünk, mert holnap indulunk, vissza a bunkerbe ahol a többiek várnak rám és Kosztyánra.

Reggel 4 órakor felriadtam az álmomból, tátja eltűnt.
Kimegyek az őrségéhez, akik azt mondták, hogy kiment sétálni, úgy 10 órakor, de nem jött vissza.
A pokolba ember feltörte a PDA-m... biztos azt a nyavalyás ámokfutó után ment....
Felkeltettem Kosztyánt, felráztuk a pilótát, és elindultunk megkeresni a helikopterrel...

Helikopterzajra ébredek. Felkelnék és futnék, de eszembe jut, hogy a magasból nem szúrhatják ki a
rejtekhelyemet. Ránézek az órámra: 7:13. Az idő enyhén ködös és nyirkos, az eső halkan csepereg.
Ha elmegy a heli, indulok tovább, mielőtt messzire jutna a gyilkos. A zaj egyre halkul, majd a gép
eltűnik a fák mögött. Lerázom magamról az ágakat, felveszem a hátizsákom, és rohamléptekben
indulok a letaposott gazon...
Lassan fél órája megyek. A nyomok itt hirtelen jobbra mennek, majd oldalra dőlt buszba vezetnek.
A busz végében egy lejáróra bukkanok. Óvatosan, szinte hangtalanul mászom le a létrán. Egy kis
helyiségbe érek, ahonnan egy kisebb raktárba nyílik ajtó. Sajnos az egész kis verem üres.
A raktárban vérnyomokat, és egy használt kötszert találok középen. Úgy tűnik, a merénylő még mindig
ájult lehet, mert ha az őrangyala megtudná, kivel van dolga... Gondolkodás nélkül fejbelőné.
Találtam viszont rengeteg ételt, kötszert, gyógyszert, és tömérdek lőszert. Ezekkel jól megszedem
magam, majd sietve továbbindulok. Innen már csak egy nyom vezet tovább, könnyű észrevenni, mert
a verem sara rátapadt az illető bakancsára. Odakint a tócsák mélyén viszont elvesznek a nyomok, itt
kénytelen vagyok az ösztönömre hagyatkozni. Csak az eső ne esne... zavaró, de fura, melankonikus
hangulatot áraszt a táj. Megnyugtat.
Órákat gyalogolok, mikor egy kis sztalker-bázisra érek. Mielőtt megláthatnának, felveszek egy gázálarcot.
Nem akarom, hogy lekezeljenek női mivoltom miatt. A kapuőrt köszöntöm. Mikor beérek,
kérdezősködni kezdek egy ájult férfi és társa iránt. Senki nem tud semmit róluk. Már egészen
elkeseredek, mikor egy ütött-kopott bőrkabátos alak int nekem:
- Sztalker, én tudom, hol vannak a barátaid!
Egy távoli épületbe vezet. Kibiztosítom az IL-86-osomat, majd belépek a helyiségbe. Egy ájult,
véres férfi fekszik a földön, fölötte áll a társa, aki épp egy köteg pénzt ad át egy másik bőrkabátosnak,
majd rám mosolyog. A hátam mögül egy ütés ér, sötétség...

Ha nem gond, én is beszállnék. Majd valahol becsatlakoznék a sztoriba.
Négy napja hasalok itt. Még egyszer sem láttam a célpontom. Ám most, mintha távolról kocsizúgást hallanék. Megerőltetem a soknapnyi virrasztástól
nehéz szemhélyaimat, és olyan mélyen nézek a CheyTac M-200-asom távcsövébe, amennyire csak lehet.
Pár perc múlva fel is tűnik egy távoli domb horizontja mögül a Niva. Három-négy kilométerre lehet. Az út erre vezet, ő is erre jon.
A halálába...
Az autó felcsapja a sarat, hangosan vág át a tócsákon, az útmenti fákon ülő varjak ijedten rebbennek szét előtte.
A távolsága körülbelül egy kilométer, és rohamosan közelít. Lassan lőni kell. De még várok. Nem szalaszthatom el.
Uram, adj erőt szolgádnak... Legyek a kezedben fegyver, mellyel ellenségeidet pusztítod e világon, hogy megmutasd nekik:
Az Úrtól nem csak a mennyben kell félni.
A niva mit sem sejtve fordul le egy mellékútra. Ujjam a ravaszhoz feszül... háromszáz méter...
A sokat próbált sólymom szisszen egyet. A fegyver hangja méltatlan az erejéhez....
A lövésem áthatol a golyóálló üvegen, a sofőr halántékáig. Az autó az árokba borul.
Szása kimászik alóla. Feláll, körülnéz, közben katonáinak vezényel. Tekintete rajtam áll meg.
Talán meglátta a távcső csillogását? Én balga, a nap szemből süt...
Szemeit becsukja. Ismer, tudja, hogy nincs esélye. Látom, ahogy tüdeje megfeszül az utolsó
lélegzetétől. Szissz.

Először, végig szemléltük a helyet, semmi...
Forduljunk meg! mondom a pilótának.
tettünk még 1 kört, de semmi.
A francba, nem válhatott köddé.
Küldök egy üzenetet a pdá-n, remélem van egy kis esze, és vissza ír. Ha valami történik vele, én nem bocsátom meg magamnak.
Intettem a Pilótának, leszálltunk és gyalog kerestük tovább kosztyán, és én.
Vissza mentem ah helyre, ahol a stalkert hagytam. semmi nem volt ott, csak elmosódott vértócsa, és kötszer.
Követtük a tócsákat, amíg tudtuk, egy buszra vezetett fel, de nem láttunk semmi különöset a buszon, se kívül, se belül.
Már szinte elvesztettem a reményt, mire kosztyán szólt, hogy lábnyomokat lát.
Követtük a bakancs lenyomatait, felismerem, a kis bakancsnyomokat, ez Tatja.
Elértünk, egy kisebb stalker helyőrségig, itt azonban tehetetlenek voltunk, teljes katonai ruházatban, nem hiszem hogy barátságosan fogadnának minket, át öltözni nincs idő, beszóltunk a parancsnokságnak, küldjön egy Spetznaz osztagot, a pihentebb egységek közül.
Kuznyecov őrnagy nyugtázta a dolgokat, és küld egy kisebb egységet a helikopterrel.
Most viszont nem tehetünk mást, csak várunk az erősítésre.

remélem nem késünk el....

Vissza
Top Alul