Végeztünk a laborban, megvan minden amit akartunk, sőt még több is. Találtunk egy lezárt szekrényt, Petrovics pillanatok alatt kinyitotta, mintha mindig is ezt csinálta volna. Egy rakat lőszer, kötszer, ennivaló és vodka volt benne. Ezt szétosztjuk, majd irány a felszín. Kosztyán, Szergely és én helikopterre ülünk, és irány Yantar. A katonák elfoglalják a harcálláspontokat az épületben és a környékén. Nagyon jó. Yantar felé repülve találkozunk a másik helikopterrel, élemet és medikai felszerelést visz a katonáknak.
Megérkezünk a laborhoz, bent már várnak minket, Szergely azonnal megy megnézni és megetetni Látó-t. Jól van, erős a szervezete, szokatlanul erős, nagyon gyorsan gyógyul. a Törött csontja 2 nap alatt tökéletes összeforrt, a sebei begyógyultak.
Thunder is lábadozik, bár látszólag semmi baja, megúszta egy megrepedt lábszárcsonttal, meg néhány kék folttal.
A technikusok dolgoznak mint a gép, ruhákat, fegyvereket javítanak, elemzik amit szereztünk a laborból Thunderék távozása után. Az egyik technikus hamar elkészül a páncélom javításával, a többiek felszerelését is gyors iramban, rendbe szedik, és ellátják őket étellel, kötszerrel, lőszerrel a munkájukért cserébe. Thunder és Kosztyán indulnak is vissza a helikopterrel, valami balhé készül a banditákkal.
Az egyik technikus készít Látónak egy különleges "páncélt", kevlárból ami védi a testét és vannak rajta képződménytartó zsebek. Ez sokkal jobb, mint amit az Ingoványban kapott. Fáradtak vagyunk, ezért szólok Sakharov barátomnak hogy megyünk aludni. Külön hálórészünk van hármónknak, kényelmes fekhelyekkel, és friss ételt is hoztak be nekünk, valamit egy jókora darab vadkanhúst Látónak. Evés után Szergely rágyújt, látszik rajta hogy jól esik neki, engem nem zavar a füst. Elterülünk a helyünkön, gyorsan elnyom az álom mindenkit. De nem is baj, azt hiszem megérdemeljük, mielőtt elaludnék még rápillantok az órára 11:30.
Az éjszaka közepén, kb fél kettőkor ébreszt Grisha - Koharov professzor - hogy eltűnt Tatjána. Erősen kómás fejjel visszakérdezek, hogy kicsoda? Ekkor mondja Grisha hogy a lánya, és közben mutat róla egy képet. 18 év körüli lány, hosszú barna hajjal, vidám arccal. Már csak Ő maradt neki, mondja sápadt arccal. Még mindig nem vagyok teljesen ébren, lehúzok egy energiaitalt meg egy fél vodkát, ettől észhez térek. Látó közben már ébren van, bár szerintem ő sohasem alszik, óvatosan felébresztem Szergelyt is, hogy volna itt egy felettébb fontos feladat, Grisha lánya eltűnt.
Ilyenkor irigylem a srácot, szinte azonnal teljesen ébren van, gyorsan összeszedi a felszerelését, vagyis inkább csak a legszülségesebbeket. Én is csak az íjam, a TRs-t, megy egy kölcsön Il-86-ost dobok a hátamra, néhány tár lőszert a zsebekbe, és indulás. Tatjána elvitte az egyetlen mozgásképes Nivát, a páncélosok pedig itt kellenek, így marad a gyaloglás.
Szerencsére a PDA-ját bekapcsolta, így gyorsan be tudom mérni hogy hol van. Vörös Erdő, anomáliás rész, sugárzás mértéke ismeretlen. Sietősre vesszük a figurát, éjjelátó van mindkettőnk sisakjában, Látónak pedig nem kell.
Menet közben hívom Tányát az Erdészházban lévő ellenőrző ponton, hogy készüljön sérült fogadására. Fél öt körül jelez a PDA, aktív eszköz 200 méteren belül, megnézem Tatjána PDA-ját jelzi a rendszer. Egy domb mögött meglátom a Nívát, rajta a kutatók jelzése. Végre megvan. Odaérünk az autóhoz, az ajtaja zárva, az első ülésen egy lány, nagyon reszket. Ráadásul még a hó is rákezdett megint. Szergely ismét beveti ügyességét, a Niva zárja kerek 3 másodpercig bírja ellene, majd kitárul az ajtó. Ránézek Szergelyre, nem kérdezek semmit, nem érdekel honnan tudja, de remekül csinálja.
Keresek a zsebemben egy sugárzáscsillaptót, beadom a lánynak, kiszedem a kocsiból, és elindulunk vele Tányáékhoz. Szergely körbenézi az autót, kiveszi Tatjána táskáját, majd Látó vezetésével, elgyalogolunk az Erdészházig. Tánya megvizsgálja a lányt, kezelésbe veszi, én pedig hívom Grishát hogy minden rendben. Reggel 06:00. Álmos vagyok. Leülök Tatjána szobájának ajtajába, Szergely pedig Tányával kávézgat és beszélgetnek.
Helikopterdübörgés. Felkelek, kimegyek.
Katonai gép, Kosztyán félig kinn lóg a gépből. Thunder mögötte.
Leszállnak, Kosztyán hozzámsétál: Koharov prof. kérte, hogy légitaxis legyek. Értetek jöttem, irány Yantar.
Látó idegenkedik a géptől, fél tőle, Szergely egy nagy vadkanhús darabbal felcsalja a gépre.
Tatjána alszik, őt a karjaimban viszem a géphez. Felszállunk, gyorsan Yantarba érünk.
Bemegyek a laborba, a lányt az apja szobájában lefektetem, őrt rendelek az ajtaja elé, majd megyek aludni én is. Grisha mondani akar valamit, majd holnap mondom neki és lefekszem.
Üdv a csapatban, társulhatsz hozzánk vagy lehetsz egyedül, ahogy neked tetszik, de én hirtelen beleszőttelek a sztorimba, csak rajtad múlik hogy viszem tovább.