Zónás frakciószerepjáték.

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
(Örömmel adom mindenkl tudtára, hogy vége a felvételi időszaknak ígyhát ismét örömmel vetem magam bele a zóna elképesztő alternatív világába :))
Regel amikor épp a Kutyával játszom látom hogy fekete exo-s farátom kapott valami csomagot.
Egy csigás íj van benne , ami a zóna körülményei közt is csodás jószág: halk pontos és és nincs neki torkolattüze sem.
Kipróbálja és tényleg elég jól tud bánni vele.
Megkérdezi, hogy segítünk e pár a közelben bajba jutott stalkeren, igent mondok.
Odaérünk, egész gyorsan lezajlik a lövöldözés, csak az az érdekes, hogy Monolitok támadták meg őket, ez a frakció pedig csak a zóna belseje felé szokott előfordulni.
A halottaknál találunk egy egész jó állapotban lévő Dragunovot, Társam próbálja rám tukmálni, sikerrel.
Egész jó kis fegyver.A sérült stalkereket ellétjuk kötszerrel, aztán visszamegyünk a táborhelyre.
A pali aki megbízott minket ad es stalkerruhát, mégiscsak jobban véd a sugárzástól mint egy hosszú bőrkabát, de azért az utóbbit is felveszem rá.
Amikor visszaértünk a tűz fény megcsillant a Kutya szemében.
Társam kezét Követi a tekintete.
Mégiscsak lát.
Barátom örömittasann kiált , hogy lát megannyi fajtársától eltérően, ezen felbuzdulva el is nevezte látónak.

Nos akkor csapjunk a lecsóba! pattog1

Valaki bebotrokált a bárba, mivel szinte mindenfelé járkált az agyam egyszer csak egy kérdést hallok.
Mögöttem a stalker kérdi, hogy nem-e én vettem a ruhát a szabadságtól.
Meg a gránátvetőt is tölük vettem.
Erre egy egyszerü mondatot feleltem neki: Hát hogy a viharba nem!
Kérdezget a relikviákról, látom az arcán azt a fáradt kifejezés, ebből ítélve skinflint okosban oldotta meg a dolgot. Nem igazán vagyok az az átverős fajta, de most szükségem van emberekre, méghozzá gyorsan.
Valamint csak Szaharovnak van meg a tudása és a jó indulata a jó árakhoz, amit kapna a relikviákért.
Így hát csak azt mondtam el hogy a vörös erdő szélén találtam a relikviát, de elmondtam hogy jómagam is Yantarba készülök.
Láttam is az arcán némi meg könnyebülést, elvégre a Vad vidék nappal a zsoldosoktól, éjszaka a Vérszívoktól nyüzsög, nem is tudom melyik a rosszabb.
Eszembe jutott még egy korábbi "bázisom" ahol van még 1-2 hasznos cuccom.
Heg ez alatt össze is szedte magát, vállára tette a Vintárt, én is össze szedtem a cuccom, és a kis stalker is bicegve ment a felszereléséért a szolgálatos fegyverkovácshoz.
közben észre vettem hogy az SGI závára megsérül, emiatt használhatatlanná vált.
Remek, már csak ez hiányzott pont az automata fegyverem mondott csütörtököt...
Leszedtem az M203-as gránátvetőt, és elcseréltem egy Sip 200M re.
Vettem hozzá még 7 tárat a csaposnál.
A fegyverkovács meg 6000 rubelért "szíves örömest" rátett egy lézer irányzékot
Elindultunk hát a vadterületre sötétedéskor, bár nem a legjobb időszak, de én szeretek éjszaka vándorolni, bár lehet megszokás a sok éjjeli küldetés után.

Hát úgy tűnik még is yantarba megyünk,
de legalább nem egyedül kell bóklászni azon a cseppet sem kellemes helyen.
Összeszedjük a cókmókunkat,átnézzük a felszereléseinket,
majd lassan elindulunk vad terület felé, sötétedéskor,
csak hogy teljes legyen az öröm.
A határ közelében még semmi furát nem tapasztalunk, ide még néha a szolgálatosok is átugranak lőni 1-2 mutánst.
Mikor elhagytuk a biztonságos területet, a helyőrségnél szóltak, hogy vigyázzunk, mert lesz egy csapat zsoldos kb 1 km-re a határtól.
Most értük el őket.
Vagyis ami maradt belőlük, mert úgy tűnik valami vagy valaki nagyon csúnyán elbánt velük.
Szerencsémre nato szabvány fegyvereik vannak, így hozzájutok egy kis + lőszerhez, miközben átnézzük a maradványaikat.
Az egyiknek még működik a PDA-ja és Heg talál benne egy üzenetet: Vigyázzatok! Közelednek!
Scarecrow tied a lehetőség az ellenség leírására

Hüvös az éjszaka, már gyalogolunk egy fél órája, és megpillantunk pár lámpát.
Francba a zsoldosok akiket említettek a szolgálatosok.mondta heg.
A többiek lehúzodtak az útrol, de én maradtam, furáltam hogy 1 őr sincs, igyhát gyorsan odamentem, jöttek a többiek is.
Csak akkor néztünk nagyot amikor odaértünk a közvetlen távolságba, a teljes zsoldos csapatot lemészárolták valamik, vagy valakik, de a töltényhüvelykből ítélve Mutáns lehetett.
Heg talált még 1 aktiv pda-t egy üzenettel:Vigyázzatok közelednek!
De egy dolgot akkor sem értek, a zsoldosok, nem kiscserkészek, főleg nem a zónában.
Legalább 1 állatot le kellet volna szedniük. amig ezen tűnödtem, egyszer csak hangosan sípolni kezdett a pda-m. Ez a hang 1 et jelenthet: Kisugátzás várható fél órán belül, vagy elöbb mivel nem anyira megbizható a jel.
Ohh.. a faxom ki van, még ez is! Keresnünk kell egy biztos helyet, de nagyon gyorsan! adtam ki egy parancs szerű mondatott.
Rohanunk egy Vasúti állomás felé, pechre a bicegőnk lassan haladt, már kezdtem bánni hogy magammal hoztam.
Egy pillanatra oldalra fordultam, és meg is pillantottam egy éppen láthatatlanságát bontó mutánst.
Olyan erővel szaladt nekem hogy 1 méterrel odébb landoltam.
A mutáns a 2 kezével kaparja rólam a páncélt, és a lógó állkacsa rátapadt a zárt légzőmaszkra.
Heg teljes erejével oldalba rúgta a szipkát, ami ezáltal a jobb oldalamra fordult, a késemet előkapva a melkasába szúrtam volna, de odakapott, így a vállába fúrodott az acélpenge.
megpróbáltam gyorsan felkelni, de a vérszívó utánam kapott, és a vállamnál lévő páncél lemezek között behasított.
Térdre rogytam és oldalvást fordulva a hátamra estem.
A bicegő szatlker ezalatt elővette dragunovját, és megpróbálta lelőni a dögöt, de ekkor egy villámcsapást hallatunk, a lövész össze rezzent és lábon lőtte a dögöt, aminek a bal lába kifordult a helyéről.
Heg kihasználta a pillanatot és a machetéjével levágta a fejét.
újabb villámokat hallottam, és a többiek is, Heg gyorsan felsegített, pihenésre nem volt idő, a nyakunkon a kisugárzás.
szerencsére újabb ellenségbe nem botlottunk, és egyenest beértünk éppen a kisugárzás kezdete elött.
Bent azonban más volt a helyzet, 3 zsoldost találtunk de csak az egyiknél volt fegyver.
Az ránk tartja a fegyvert, és a következőt mondja: Mi voltunk itt elöbb!
A jó magam katonai stilusával odavágtam nekik:
Ha nem teszed le már csak mi leszünk itt!
Látván rajtam azt hogy nem vagyok türelmes tipus, le is hajtotta a fegyvert.
A kisugárzás nem látszik enyhülni, úgy tűnik itt maradtunk estére.

Ne nyugodj meg ez nem az a mutáns volt ami a helyőrséget lekaszálta:)

Na reggel van. Körülnézek. Lemegyek a bárba. Kérdezem,hogy hol vannak az "ivótársaim".
-Elmentek Yantarba !
feleli a csapos
-Ó ne. Meg kell állítanom őket. A vesztükbe rohannak.
Majd felkapom a cuccaimat,és rohanásba kezdek...
........Egy vakkutya közeledik valahol csak nem látom.A vasúti kocsiról ugrik. A földre esünk. A nyakamat akarja elharapni. A Glock a földön van mellettem. Érte nyúlok,és a kutya koponyájához tartva kiloccsantom az agyát....
Rengeteg halott zsoldos.Vágások,kifordult belek,kiharapott oldalak. Ez mutáns volt.
Miközben a halottakat vizsgálom,és látom,hogy kivannak fosztva egy Dragunovot hallok. Gyorsan lefényképezem a halottakat ,és a lövés hangja után megyek.Félúton odafele kisugárzást jelentenek. Mi a fene ez ? Egy vérszopó ,mellette a feje. Nem mindennapi látvány...
Tüzet látok . És 3 fegyvertelen zsoldost,és még néhány árnyékot. Lassan odamegyek,és meggyőződök arról hogy ők azok-e .

A Vasút állomáson volt egy nagy hordó benne mindenféle kacattal begyújtottuk, és azt körül ülve melegedtünk a hideg éjszakában.
A kisugárzás kezdete elöt éppen betoppant még 1 ismeretlen, láthatóan ő is szaladt.
Először nem esett le ki volt, de közelebb jött a tűzhöz, és akkor már felismertem, az arcáról, ez a másik stalker.
leengedtem a fegyvert, ekkor heg megkérdezte hogy mi járatban van, beszélgettek egy darabig Heggel.
Ruszlán is inkább velük beszélt, mintsem hogy a hallgatag, ám annál veszélyesebb zsoldosokat nézze.
Neki álltam kikérdezni a zsoldosokat, elsőre nem is igazán akartak felelni, de aztán csak megjött az eszük.
Amelyik fegyvert tartott ránk azt Kozáknak, a másik két társa pedig Grisa és Tamás, útobbi mint kiderült magyar származású.
Kicsit meglepődtem a vegyes bagázson, de hát a zsoldosok válogatósak, ha ide került, akkor csak jó.
Oda adtam nekik a talált pda-t, erre is tudott magyarázatot Kozák
Egy másik zsoldos frakcióval lett volna találkozónk, előttük fél órával ütött rajtunk egy kisebb csapatnyi mutáns, bár a legrémisztőbb az volt benne nekünk, hogy volt köztkük ormányos, rágcsa, és még Farkaskutyákból is egy pár.
Mint kiderült ez a három fickó a reguláris zsoldosok közül való.
Nem igazán akartak felelni hogy milyen szoldosokkal lett volna találkozójuk, de miután tudtukra adtam hogy magam is a "család" tagja vagyok Kozák elmesélte a pár nappal ezelött történteket.
Nos figyeljen mert érdekes a story:
Járt felénk néhány napja egy Exopáncélos stalker, azt hittük egyszerű gazdag kurafi, de amikor közelebb mentük hozzá, rendesen megizzasztotta a csapatunkat, 1 óra útán egy bocsival tisztázva lett a probláma.
Kiderült hogy valami nagyon nagy dolgot akarnak azok a fickók. de 1 emberrel ez hülyeség lenne, még a katonai stalkerek is csapatban dolgoznak.
A kisebb novellát elbeszélő kozák szövegelése alatt egyezőséget találtam a frakciómmal, így hát megkértem hogy írja le a zsoldos kinézetét ami a következő képpen pontosan egyezett az elit Exoskeletonosok páncélzatával: Ezüst színű exopáncél, néhol fekete erősítésekkel.
Meg kérdeztem hogy pontosan kivel lenne találkozójuk, a feleltet egy gyűlölt nevet említett! Tuborg
Itt befejeztem a velük való beszélgetést, ránéztem a pda-m órájára, majdnem éjfél, aludni kéne.
Szóltam Hegnek, hogy majd 3-kor keltsen fel az őrségváltásra, fél 6 kor el akarok indulni.

Az égbolt felettünk akkorát reccsent,mintha közvetlenül ránk készülne leszakadni. Tudtam,hogy mi következik most,és megvallva az igazat,kicsit örültem is neki. Ilyenkor kéretlen vendégeim, a nádi bolhák kiugrálnak a gereznámból,végre megint tisztának érezhetem magam.
Azt viszont láttam,hogy két társam rémülten keresi a fedezéket,hová is bújhatnának. Itt a Nagy Sárban azonban roppant kevés hely van,ahová be tudnának húzódni,és az meg is védené őket a Fényes Égbolttól. Még ez a hely,ahol most vagyunk,is csak átmenetileg óvhatná őket.
Szerencsére a többiek tudták,mit tehetnek ilyenkor,ők meg utánuk szaladtak,egy földbe vájt üregszerű lyukba. El lehet képzelni azt a sok kétlábút egy olyan kicsi helyen.
Nem követtem őket. Minek is tettem volna? Nekem az ilyen idő maga a testi megtisztulás,sokkal jobban érzem magam tőle,és egy darabig nem kell tartanom élősdiektől sem,másrészről nem hiszem,hogy szívesen látnának maguk közt,bár a két furcsa ruhás még mindig nagyon figyel,utoljára másznak le,és a bejáratból is valami szürke dobozszerűséget az arcuk elé rakva figyelnek....
Vigyorogva bámulom a különböző színekben pompázó égboltot,ahogy percről percre csodálatos színeit váltogatja és nagyon élvezem a hatalmas robajt ,és ahogy remeg a lábaim alatt a föld.
Persze Károgóék odafent megint a szokásos gyalázatos szövegeikkel illetnek,például olyanokkal,hogy "Na, mi van te rongyos kutyavakarék? Elhagytad a falkát? Most a kétlábú cselédje vagy? Na,eszünk még a húsotokból!"
Undorodom Károgótól. Mocskos szájú-bocsánat csőrű-teremtmény ,és nagyon büszke ,hogy egyedül ő tud repülni,ráadásul mit sem változott az első Fényes Égbolt óta. Visszaszólok nekik,hogy azok csak ne nagyon szájaljanak,akik dögöt esznek,mert képtelenek vadászni,és a mi fajtánk áldozatainak maradékából csipegetnek,mert gyávák,mint a mocsári pók! Hangomat azonban elnyomja a feltámadó szélvihar, és a Károgók pedig beleolvadnak a terjeszkedő szürkeségbe....

Nagyszerű a zóna ismét kifordul önmagából , de most a mocsarak közepén ér minket.
Sőt, ahogy látom most még savaseső is társul hozzá.
Nem nagyon lehet itt hova menekülni, csak pár üreg van tőlünk kis távolságra.
Látóval és Exos- barátommal egyetemben belemenekülünk az egyik ilenbe.
Nem sokkal később Látó kimegy a savasesőbe, és ott szaladgál önfeledten élvezve a radioaktív sugárzás és a savaseső megtisztító hatását.

Amikor a második helikopter is megérkezik, rögtön tüzet nyit. Legyen az zsoldos, vagy tudós. A lövöldözés nem tart sokáig, gyorsan elintézik a maradékot. Ezután elrepülnek, ami elég furcsa, mert ilyenkor le szoktak szállni, összeszedik a fegyvereket, és megölik a sebesülteket. De most nem így van. Először csodálkozok, aztán megérten, hogy miért mentek el. Kisugárzás várható perceken belül. Távcsővel körülkémlelem a területet, és meglátok egy földön fekvő tudóst, aki még mocorog. Nincs sok időm, így gyorsan kiszaladok érte, és elkezdem vonszolni. Ekkor nagy dörrenés hallatszik. A tudós elővesz két bogyót, és utasít, hogy vegyem be, a kisugárzás ellen van. Már nincs időnk visszaérni, így bekapom a gyógyszer. Először nem érzek semmit, aztán hirtelen összeesek.

A franc. Kinn az ingovány kellős közepén kapott el minket a kitörés. Kerestünk gyorsan egy üreget, és elbújtunk. Látó kinn futkorászik, élvezi az esőt. szerintem kifejezetten jót tesz neki. Furcsa, de én nem érzem az a fejfájást amit korábban a kitörésekkor, bár ebben az is közrejátszhat hogy néhányat nemrégiben a Zombiporral sikerült túlélnem. Mindegy. nem tűnik túl biztonságosnak ez az üreg, ezért keresek két adag Zombiport, az egyiket átadom Petrovicsnak, bármi szokatlant érez magán, azonnal adja be magának. Erre ő azt felelte hogy nem kockáztat inkább beadja most. Mondtam neki hogy rendben. Beadta, azonnal le is kapcsolt a szervezete, szívverése, légzése egyenletes. Kezembe veszem a másik adagot, és kimerészkedek az üregből, de semmi. Ez különös, a kitörés alatt ugyanúgy sétálgatok a szabad ég alatt mint napsütésben. Szóval ez az a mellékhatás amiről Hermann beszélt. Félelmetes. Időközben a kitörés csillapodik, majd végleg befejeződik. Örömmel tapasztalom hogy Petrovics barátomnak némi szédülésen kívül semmi baja, de az is néhány perc alatt elmúlik. A PDA-m néhány új anomáliát jelez nem messze tőlünk, elindulunk megnézni hátha hasznunk is lesz belőle.

Heg fel is ébresztett 3 kor, de nem adtam meg neki az esélyt hogy felkeltse a többit.
Zakheiv értetlenül nézett, de elmagyaráztam neki, hogy nem kockáztathatom egyikük életét sem, már ha pedig Tuborg az Exoskeleton tagja, és idejöne találkozni a zsoldosokkal, akkor komoly gondban lennének.
Heget is le akartam rázni, de ő makacs mint egy őszvér, Kozákot felkeltettük a 3 alvó zsoldos közül, és elmagyaráztam neki, hogy nem tudhatják merre mentem.
Kozák megígérte hogy nem mondja el nekik.
Körülbelül hajnal 4 kor el is indultunk, még javában éjszaka volt, de a reggelre Yantarban leszünk.
Figyelvén arra amit kozák mondott, szét néztünk, és heg is figyelte a mozgás érzékelőjét...
700-800 méter választott el minket az égetőkkel teli alagúttól, egyszer csak helikopter hangra lettem figyelmes.
Hátranéztem, egy Mid 24-es egy tucat rakétával az oldalán, de nem tüzelt ránk, lesszált közénk és az alagút közé.
Felismertem a gépet, az Karojen őrnagy gépe volt, ki is szált belőle az őrnagy és 4 Exoskeletonos, 2 megállt a helikopter rámpájánál, 2 pedig kíséret képen tartottak az őrnaggyal, már messziről felismertem a páncélt.
Ezt követően levette a páncélsisakot a középen álló, nem Karojen volt, hanem Wolfhound.
Furán néztem rá, hiszen nem értettem a szituációt.
Mit keres itt Wolf?
Magát. Érkezett a hűvös válasz.
Na ekkor már tényleg nem értettem a helyzetet.
Ön miért keres engem?
Nem én, a fő parancsnok!
És mit akar? kérdeztem.
Wolf elővette a pisztolyát, Nem volt időm a Vintart fel emelni.
Gyomortájékon lőtt 2 szer is, éreztem ahogy az első golyó belefúrodik a páncélba, a másik viszont át hatolt rajta. Előbb térdre rogytam, utána a földre estem, mintha az összes erőm semmivé lett volna.
A légzőmaszkom üvegje szét repedt ahogy a földhöz vágodtam.
Egy-két tompa lővést hallok még, és azt is ahogyan heget is lelőtték, de látni nem láthattam hiszen arccal a földön voltam.
Hallom még az egyre gyorsuló rotort, és végül elhallgat minden.

egy kis off os szavazást kérek: ki írjam a karimat, vagy még éljen? lenne folytatás csakhát depis a kedvem igy aztán tucatnyi hulla lesz majd körülöttem.

Heh! Időközben kijött Fekete a lyukból. Szerintem megunta a többiek közti ácsorgást,meg félrenyomja a két furát,ami nagyon tetszik nekem,és odajön hozzám,megsimogatja a fejemet. Vidáman körbeugrálom,de azért vigyázok,ne nagyon sarazzam össze,arra valamiért nagyon kényes,persze ,akinek ilyen szép második bőre van ugye....
Mielőtt beállna a fényesség utáni pár perces sötét,észreveszem ám,hogy távolabb az egyik zsombék oldalában egy csomó sárgás-arany színű dolog bukdácsol. Nagyszerű játék lesz,és mielőbb el kell érnem,ekkor azonban két nőstény és egy kan csápos rohan felénk,Feketét egyszerűen félresöpri,felettem hörögve átugrik és nekirontanak föld alatti aknának. Az ajtó most érdekes módon becsapódik,a két fura műveli ezt,úgyhogy ketten maradtunk három ellen! Most mi lesz? Megfordulnak,és karmaikat kieresztve,fenyegető hangon bömbölve közelítenek felénk.
Szerintem a két fura csalta közel őket,ha kijönnek,és mi ezt túléljük,egyszerűen cafatokra fogom szaggatni őket.
Fekete egy pillanat alatt előrántja azt a nagyon furcsa alakú dörgőt,ami mindig a hátára van szíjazva,és még éjnek idején is mintha belé kapaszkodna,ki nem engedné a kezéből,és egy mozdulattal valami csattanó hangot adat ki vele,majd a felső testéhez emeli.
Számomra,mintha lelassulna az idő, a csáposok mozdulatai lassú képekként érkeznek felém. Már nincs időm a kant elhárítani,ezért a mellette futó egyik nőstény csápjára vetem magam. Még bevillan,ez a halálos pontjuk. Közben fura mód még azon is elgondolkodom,mialatt a fogsorommal leharapom azt a fejéről,hogy miképpen lehet az,hogy a legveszélyesebb részük egyben a leggyámoltalanabb??? #B
Közben Fekete elkezdi kiengedni a dörgőből a fullánkosokat. Tudom,hogy nagyon gyorsan szokott így tenni,most mégis minden dörrenés elnyújtott,lassú...Mi történik itt?

Scarecrow! Ne depizzél! ŐJJJÉÉÉÉ!

(Akkor velem most mi történik?És Scarecrow szerintem ne öld meg a karaktered hanem fojtasd.)

Kiscsillag,te bizony bent ragadtál az óvóhelyen,és "problémáid" adódtak a két "furcsával",akiknek a karakterét,szándékait,terveit,hozzáállását a dolgokhoz most TE fogod tisztázni,attól függően,mit is akarnak veled és velem tenni.
ha gondolod, a furcsák lehetnek kormányügynökök-ez esetben mindkettőnknek annyi,ha csak ki nem nyírod őket-vagy-és ez csak egy lehetőség,afféle "szürkék",ha érted,mire gondolok...

Vissza
Top Alul