Kezd nagyon nem tetszeni,ami mostanság történik velünk. Előbb a döngőléptű,aztán most ez a szürke kőház,ami inkább egy tönkrement szerszámos ládához hasonlít,ha szabad hasonlíttatnom...
Az előbbi úgy üvöltött,hogy még az én ereimben is megfagyott a vér,pedig a kutyák általában-főleg ha társasan jönnek mennek-nem könnyen félemlednek meg,úgy meg különösen nem,hogy kétlábú és dörgőbotos a társuk.
Bizony,volt ebben a mai kalandban valami nagyon idegesítő. Ezt észre lehet venni a Gazdámon is,most csak guggol,mereven néz maga elé,remeg,és közben az egyik kezével a nyakam szőrét turkálja-ami úgy egyébként nagyon kellemes-,de a keze rémesen hideg .
Szerintem rajtam melengetné,ami jobbadán teljesen ésszerű dolognak tűnik,meg egyébként is mindkettőnknek haszna van belőle.
Azt hiszem,valami nagyon megriasztotta ebben a döngőléptűben. Nem,nem az,hogy nagyon veszélyes,és kiszámíthatatlan,hanem valószínűleg az a tény,hogy mielőtt megfulladt volna a beszakadó jég alatti hideg sárban,ami lassan és könyörtelenül lehúzta,olyan hangokat adott ki,ami nagyon emlékeztetett a kétlábú beszédére.
Gazdám még meg is állt,megfordult,és rémülten figyelte a behemót halálos vergődését. Tudtam,hogy nem fog,és nem is tudna rajta segíteni,de amikor sápadt és sovány arcára pillantottam,a benne levő iszonyat hidegebb volt,mint a kemény fagyos a tappancsom alatt .
És még mindig ezt az iszonyatot látom a szemeiben.
Nem jó itt. valahogy túl nyitott és védtelen ez a hely. Nyűgösen nyöszörögni és acsarkodni kezdek,körbeszaladok,hátha látok egy alkalmas szállást,de legalábbis reménykedem benne,hogy hamarosan visszatérünk oda,ahol azt a csodálatos fényekben pompázó dobozt találtuk,ahol jó meleg van,és nem utolsósorban finom eledeleket rejtő fényes dobozkák.
Ahogy így latolgatom a további lehetőségeket-s legfőképpen az evés körüli dolgokat-,néhány röfi tűnik fel nem messzire tőlünk a csalitosban.
Gazdám is kibillen a révületből,és a röfik csörtetésére,röfögésére összpontosít. Gyanítom,hogy el akarja valamelyiket ejteni,mert a dörgőjén igazít,és lassú,kimért mozdulatokkal elindul a csürhe irányába. Én oldalról kerítem őket,igyekszem egyet valamiképp kiugrasztani a többi közül,s azt a Gazda könnyen megölheti majd. Ha sikerül,pompás lakománk lesz estére!