Ülünk a tűznél, olvasok, Szergej ledől aludni, annyit kér kettőkor keltsem fel, mert onnantól ő következik őrnek. Rendben, mondom neki, ha semmi sem jön közbe kettőkor keltelek, ha bármi egyéb van azt hallani fogod. Erre mosolyogva csak annyit felel, hogy tudom. Még az délután folyamán elbeszélgetett a lánnyal, nem hordta le, de láthatóan hatással volt rá, bár mintha nem akarta volna elhinni.
Tatjána a PDA-jával szórakozott, szidta is rendesen, mindig megverte valami játékban. Később mikor Szergej elaludt rákérdezett, hogy igaz-e amit Szergej mesélt neki. Nemtudom, feleltem, de láttam már én is ilyet, de ott abban a pillanatban széttépte az embert.
Ezután csendben ültünk a tűznél, olvastam tovább Tatjána pedig a fegyverét babrálta. Nézegette, forgatta, belenézett a távcsövébe, szerintem rálehelhetett mert bepárásodott, ekkor megtörölte az ujjával, amitől zsíros lett. Keresett egy zsebkendőt, amivel sikerült megtisztogatnia. Majd ha járunk a bárban akkor szerzek neki távcsövekhez készült ápolókészletet.
Vállára veszi a fegyvert, kimegy a szobából, csak annyit mond hogy körülnéz. Rendben, de csak óvatosan, válaszolok neki, majd visszamélyedek a talált dossziéba. Rendőrségi jelentések Limansk kiürítéséről, lezárásokról, valamint az orvosi laborban lévő műszerek Minszkbe szállításáról.
Hirtelen Látó vonyítására kapom fel a fejem. Felugrok, felkapom az íjat, majd kirohanok a szobából. A félteraszon fekszik Tatjána a hóban, mellette Látó, hálistennek a vonyítást befejezte, a hóban pedig a lány IL-86-osa fekszik, a lány szeme körül pedig szép piros folt. Hátamra veszem az íjat, vállamra puskát, karjaimba veszem Tatjánát, és beviszem a szobába, leteszem az egyik matracra. A zsákomban keresek némi vadkanhúst, odaadom Látónak, a zacskót pedig kimosom a hóban, majd megtöltöm friss, tiszta hóval és a lány szemére teszem. Holnap asszem oktatással kell kezdeni a napot, méghozzá lövészetoktatással. Leteszem az íjam, majd felveszem a lány fegyverét, hangtompítós, könnyített, kiegyensúlyozott. Neki pont ideális lesz, ha megtanulja használni. Kiveszem belőle a tárat, beleteszek egyet az én lőszeremből, majd kimegyek az udvarra és kipróbálom a puskát. Egész jó kis fegyver.
Kettő előtt kicsivel felébred Szergej, ránéz a lányra, majd kérdőm rám. Lövészetoktatás lesz reggel, mondom neki. Jó, dörmögi az orra alá és rágyújt. Ledőlök aludni, szerintem gyorsan el is alszok. Egyszer csak ugatásra és hangos káromkodásra ébredek. Felugrok, látom Szergej áll az ablaknál, és káromkodik. Megint esik a hó. Persze Látót ez egyáltalán nem zavarja, kinn ugrál a hóesésben. Odaállok Szergej mellé az balakhoz, és csak annyit mondok neki, hadd jáccon. Erre Szergej morogva annyit mond oké hogy jáccik, de befoghatná.
Közben felébred a lány is, Jó reggelt Csipkerózsika köszönök neki vigyorogva. Annyit válaszol rá hogy vicces, majd megkérdezi hogy hol van. Arra emlékszik, hogy kiment a teraszra, kipróbálni a fegyvert, lőtt egyet, aztán filmszakadás. Mondtam neki hogy nem jött össze, majd kimegyünk a házból és Szergejjel karöltve nekilátunk az oktatásnak. Gyorsan tanul a lány, bár kicsit erőtlenül fogja néha a fegyvert. Dél körül már egész jól lő, egyetértünk Szergejjel abban hogy indulhatunk.
Összeszedjük a holminkat, a tűz elhamvadt, készítek a hordó mellé tüzelőt, így illik, majd elindulunk a Duga-2-höz. Remélem nincs tele a labor dögökkel.
Bár ez sose szokott bejönni.