Történet, magyarázatok, SPOILER veszély

Csiga!
Megvan,mik azon az általad belinkelt képeken a furcsa eszközök.
Azok,kérlek szépen rádió-adócsövek voltak.(Több mint valószínű egyébként ,hogy végfok erősítők,mivel Pripjatyban a "gyétszkíj szád"-ban is,ahol az összetákolt monolithos antenna állt,és ahová az orvos bezárta magát a hűtőbe,no ott is egy ilyet lehet elrombolni a feladta szerint.)
Amúgy nagyon tetszett,hogy Zatonban van egy vámpír bácsi is,aki iszogatja a haverjai vérét!

Én úgy tudom-lehet nincs igazam-a Jupiter gyár valóban létezett,mégpedig Pripjaty nyugati szegletében,és valaha valóban rádiókat és azok fontos alkatrészeit gyártotta. Gondolom,nem polgári célokra...

Rájöttem azok a monolitosok akik kiléptek a monolitből és megtaláljukőket azok azért estek ki a monolit iráyításából mer ez az adó Inaktív lett és már nemadott le jeleket.

[mod]Ne írj dupla hozzászólást - Tibi[/mod]

Huhú ti még valahol tit tartototok?Én szénakazal tűjétől poráig mindent átnéztem és eddig nem találtam olyat amit nem ismertem volna de itt ellehet olvasni,szoval ha van valami irjatok ide vagy küldjetek PM et ^^

Szerk.:
Gery D.":2u4cvhxh mondta:
Na, beírok én is ide. Elég sokat játszottam a Shoc-kal. HA a CS outróját megnézitek, ott Scarnak kiég az agya, ahogy ezt a Clear Sky orvosa is megjósolta. Ha még egy kisugárzás ér minket, meghalunk. De, így is-úgy is meghalltunk volna, mert. Scar PDA-ja kerűl Strelokhoz, hiszen 1 feladat maradt csak benne, hogy ki kell nyírnia Scarnak Sterlokkot, miután sikerűlt legyengítenie a Pszi ellenáló szerkezetét Scarnak, rögtön jött a kitörés. Én biztos nem azzal foglalkoztam volna, hogy a teljesített küldetést kitöröljem a PDA-mból, hanem hogy minnél hamarabb fedezékbe mennjek. Mivel elvileg nem csak állni kellett és lőni Strelokot a Gaussal, hanem üldözni, ezért Scar elég közel kerűlhetett az erőmű bejáratához, meg Strelokhoz is, ami magyarázatot ad arra, hogy miért fekszik Strelok mellett Scar.
A Shoc introjába meg azt láthatjuk, hogy 1 ember vezeti az autót, az nem lehet más, mint sterlok, csak épp elveszíti az eszméletét, mikor belecsap a villám az autójába és felborúl. 2. megoldás lehet, vagy akkor vesztette el az emlékezetét, mikor felborúlt a teherautójába, vagy akkor, mikor ő is sérülést kapott a kisugárzás miatt a CS végén. És azért tette el a PDA-t, mert az egyetlen kulcs rá, hogy kiderítse, ki ő valójában.
Ami még furcsa volt nekem, hogy a CS vezetői hogy a francba jutottak el elöbb az erőműig, mint én? Ami azt jelenti, hogy tudtak egy biztonságosabb utat a zónához.És mint tudjuk, Strelok már járt az Erőműben, mi van, ha a CS akkor nem tudta megakadályozni Strelokot? És most pont kapórajött egy feltuningolt ember, aki képes lehet megállítani nekik, mivel ők bénák voltak hozzá első alkalommal.:) Mondjuk azt is megtudjuk, hogy 3-an voltak Strelokkék, Fang és Ghost is bejutott.
Lehet hogy már rég irtátok de a hozzá szólásom: Az eleje nem teljesen igaz mert ha végig vitted a SoC-t a jó modba (ellenálsz a monolitos kőnek és a monogrammnak) Akkor elmondja hogy csakis de csakis Strelok lehet az aki elbirja tüntetni a Zónát ezért az agymosot embereket vagy akikett kisugárzás ért annak oda adták ezt a PDA-t,És valószinüleg 1 Monolitos katona volt aki vezette vagy az is 1 agymosott személy de tuti nem Strelok mert ő a Kocsi felrobanása után ami felénk dőlt és Kelet irányba nézz annak a Dél Nyugati irányában találták meg a hulláját szoval lehet ő is a "Hullák között volt"! Lehet hogy igazad van a Tiszta Égboltosok eljutásával hamarabb szerintem 1 olyasmi Teleportáló buborékszerübe bukkantak bele csak nem volt idelyük megmagyarázni!Agyar és Szellem nem jutottak be mert mint kiderül a SoC közepe fele a bárban mikor kérdezősködsz ők vissza jöttek szoval ha csak Strelok élte túl ők hogy? Agyar nak a fejébe a kisugárzás elemei behatoltak és elhalt Pripyat ban (Hullát találtam csak mostmár nem találom -.- ) Szellem meg a Jantar ban lévő LAboratórium végén van és ha kilőjük az irányitótt megnézheted,a CoP lényege az hogy megvizsgáljuk mi is történt a Helikkel ami kiderül és Információkat jutattni a kormánynak hogy mi is történt valójában,Strelok miután a SoC ban végigg vittük a rendesen szoval kinyirja a Monolitosokat minden képzelődik a vége fele és mikor eszméletéhez tér rájön hogy mien hülyeséget csinál és az információt átnyújtani a kormánynak,ez a fő story!

Én már csak arra vagyok kíváncsi hogy annó a CS-ben a Free Doom Sötétvölgyi bázisa a labora élült akkor ők ott bezonyára kísérteket is végeztek ennek eredménye lehet a Free Doom os Exkelton és még sok más minden.És valszeg ezért tudják pontosan meddig terjed ki az Agyperzselő.És ottvan a Free Doom Bázison a Shoc ba a szakács aki felismer minket.Ez a magyarázat hogy a Duty miért van enyira ráűizgulva a Free Domra ?Ezekel a tudományos tapasztalatokkal első komoj frakció ként érhettél ek Pripyatot de arró lsenk isem beszél hogy miért vonulnak visza.

Martin007":2sjb6anz mondta:
Én már csak arra vagyok kíváncsi hogy annó a CS-ben a Free Doom Sötétvölgyi bázisa a labora élült akkor ők ott bezonyára kísérteket is végeztek ennek eredménye lehet a Free Doom os Exkelton és még sok más minden.És valszeg ezért tudják pontosan meddig terjed ki az Agyperzselő.És ottvan a Free Doom Bázison a Shoc ba a szakács aki felismer minket.Ez a magyarázat hogy a Duty miért van enyira ráűizgulva a Free Domra ?Ezekel a tudományos tapasztalatokkal első komoj frakció ként érhettél ek Pripyatot de arró lsenk isem beszél hogy miért vonulnak visza.
Ebből semmit sem értettem annyi az elírás már bocs!

Martin!......úgy gondolod hogy a labor bejárata fölött volt a freedom bázis? mert a bejárat a másik gyár alatt van ....... és hogy került volna a freedomtól a labor 1-ik kulcsa a banditákhoz, a másik a csaposhoz?

Zombimorzsinak!
dsc03527.jpg

valóban létezik a gyár :)

snipercu":3ezsyzjc mondta:
Továbbá 1 hullaszállító teherautón hozták kifelé a Zónából. Nem tűnt fel azoknak akik felpakolták, hogy ő még él? (Tudom, hogy lehet az volt a cél hogy agymosottként tevékenykedjen, de akkor mér volt ott a kill Strelok üzenet.) Itt érzek ellentmondást. Hacsak nem kettős cél volt a háttérben.
Most olvastam végig a topikot, és bár ezeréves hozzászólásra reagálok, de nem bírom ki szó nélkül! :D Nos, itt óriási félreértés van! A death truck nem hullaszállító! Már mi a búbánatért kéne elszállítani a hullákat az erőmű környékéről, mért ne lennének jók ott, ahol vannak, a saját maguk kis felezési idejével együtt? fogatlan De most komolyan, minek kéne a halottakat elszállítani? A death truck olyan agymosott stalkereket szállít ki a Zóna peremterületeire ügynöki tevékenységet és felügyeletet lebonyolítani, akik nagyon is élnek, és különféle feladatokra vannak beprogramozva! A death truck elnevezés onnan ered, hogy valamilyen ismeretlen oknál fogva ezeknek az ügynököknek nagyon magas a halálozási rátája, és 50%-uk sem éri meg, hogy élve eljut a Zóna peremterületeire (az agymosás mellékhatása?), ezért ragasztották rá képletesen a death truck elnevezést! De nem hullák eltakarításáról van szó! Strelok is egy ilyen bagázsba kerül, akiket visznek ki a Zóna egy meghatározott részére, az ő csapatának nagy része már halott, mire eljutnak Cordon közelébe.

De nem hullák eltakarításáról van szó! Strelok is egy ilyen bagázsba kerül, akiket visznek ki a Zóna egy meghatározott részére, az ő csapatának nagy része már halott, mire eljutnak Cordon közelébe.

Hát nem tudom, a fickó aki hirtelen "belenéz" a kamerába - aki kint ül a teherautó hátulján - nekem nagyon is régóta halottnak tűnik (az arca oszlásnak indult és hasonló finomságok).
A "Death Truck" kifejezés szintén elég nomen est omen... Vagy amit a titokzatos megmentő mond: "This one seems to be alive. What a lucky guy..."
Ez sem arról árulkodik hogy a Death Truck sétakocsikázás lenne! :P
Szerintem annyi a dolog nyitja hogy ezt az életben maradt, láthatóan nagyon tapasztalt Stalkert kiküldik ügynöknek, és berakják a halottak közé - úgyis megtalálják odakint valakik. Ő meg szépen be lett oltva hogy végezzen "a Strelokkal" bár ugye itt jön a csavar amit mind ismerünk.

Pr0D1G7":10eim9ex mondta:
Hát nem tudom, a fickó aki hirtelen "belenéz" a kamerába - aki kint ül a teherautó hátulján - nekem nagyon is régóta halottnak tűnik (az arca oszlásnak indult és hasonló finomságok).
A "Death Truck" kifejezés szintén elég nomen est omen... Vagy amit a titokzatos megmentő mond: "This one seems to be alive. What a lucky guy..."
Ez sem arról árulkodik hogy a Death Truck sétakocsikázás lenne! :P
.

Szerintem a csávókám arca az lehet egyfajta mellékhatás is a C-tudat ügyködése miatt ezért halt meg. PLussz a többiek meg a villámcsapás okozta kis balesetben hunytak el.
A másik meg a stalkerek nem tudják hogy ezeken ügynököket hoznak ki vagy be vagy akárhova, ezért is lehet MÉG death truck a fedőneve.

Pr0D1G7":2i3pj7an mondta:
Hát nem tudom, a fickó aki hirtelen "belenéz" a kamerába
Mert halott is... Jó részük már halott, mire odaérnek. A hulláknak a Zóna peremterületeire való elszállításának semmi értelme nincs.
"This one seems to be alive. What a lucky guy..." Persze, hogy szerencsés fickó! Mert aki idáig eljut, az nagy mázlista, hogy túlélte, hisz az 50%-uk sem marad meg... Aki pedig mégis túléli, az fanatikus módon megy teljesíteni azokat a küldiket, amiket az agymosás során rá kiszabtak! Nem tétlenkednek, végzik a dolgukat, így a death truck után többnyire csak a halottak maradnak, az élők már régen szétszéledtek, mire megtalálják a teherautót, a platóján a nagy rakás hullával. Strelok azért különleges, mert amnéziás lesz, nem emlékszik a rá kiszabott feladatokra, egyedül csak a PDA-ja árulkodik erről. A Zóna peremterületein, mint amilyen Cordon is, nagy kuriózum olyan élő stalkert találni, aki túlélte a death truck-ot, de nem teljesít a C-Consciousness által kiszabott ügynöki feladatokat, mint ahogyan azt egyébként a többi túlélő teszi.

Atya úristen,már 100% Biztos vagyok mi a Clear Sky vége,mivel a végén mikor oda érünk Akkor kitör 1 következő kisugárzás,majd jön a vidi meg minden,3 hulla van 1 más mellet,középen Strelok-é,van 1 bőrkabátos hulla is,Az lessz Heg,a 3. adik hulla az valószinüleg 1 már eleve halott Stalker,szoval Heg és Strelok 1 üt pontosan bejutottak,és mind a 2 en eszméletüket vesztették,de mivel Hegnek Lebegyev szólt hogy még 1 kisugárzás és annyi az agyának vége az egésznek,és hát ezt megiskapta,na Strelok Eszméletét vesztette,és arra ébred fől hogy a SoC ban Svidorovich veregeti a fejét,mert mivel Strelok nem bír túlélni 1 Kisugárzást,csakis ez lehet....

A Clear Sky végén szerintem Scar nem halt meg (legalábbis nem a szó szoros értelemben, de mint önálló tudattal rendelkező lény megszűnt létezni), a záró videót először az ő szemszögéből látjuk. Homályos a kép, ahogy éledezik, elmosódottan látja a katonai bakancsát, majd az elé táruló látványra fókuszál... Strelokot látja, aki rángatódzik, majd pedig ő maga is belebámul egy villódzó képernyőbe. Tehát Scar-t vagy átprogramozzák Monolith katonának (ami szvsz kizárt, mert Lebegyev már megmondta, hogy a túl sok blowout ártalmas a kognitív képességire nézve :lol:), vagy pedig végleg kisült az agya, és zombified stalker-ként végzi. Én ez utóbbira voksolok. A C-Consciousness meg körülnézett, hogy ki maradt életben a blowout után, mivel a túlélők még jók lesznek ügynököknek egy kis agymosás után. Strelokot nem ismerte föl, hogy ő volt az, aki majdnem fölfedte a C-Consciousness titkát, így egy agymosás után neki is kiosztott egy feladatot, nevezetesen és véletlenül épp azt, hogy nyírja ki Strelokot, vagyis saját magát. Ezzel a death truck-kal már küldte is ki a Zóna szélére, és itt kezdődnek a SoC eseményei.

Pr0D1G7":1g84fvkk mondta:
nekem nagyon is régóta halottnak tűnik (az arca oszlásnak indult és hasonló finomságok).
Ebbe meg ne nagyon menjünk bele, de az emberi test nagyon hamar oszlásnak tud indulni (pláne a Zóna körülményei között elképzelhető ez), és a Zóna közepéből a peremterületekre kijutni nem öt perces séta, hanem jó pár napig tartó kaland, szóval idő is volt rá bőven... :roll:

Scar miatt kár strapálnotok magatokat, majdnem biztos hogy ő lesz Charon, a Monolith parancsnoka a ShoC idején, akit a jó öreg Strelok megfirkant a Monolith HQ-ban. Könnyű megismerni, nem sokan rohangálnak VSS-el a játék alatt...

Ami a Death Truck-ot illeti oké hogy az agymosottakat viszi ki, már amelyik túléli ettől DEATH truck az a szerencsétlen vacak... Nem mellesleg érdekes hogy a vezetője Duty egyenruhában van...

Vissza
Top Alul