Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
A mi volt osztályfőnökünk meg alkoholista volt és úgy kezdte a napot hogy bement az iskolátó 100m-re lévő kocsmába és ott megivott 1 körtét.
Volt úgy hogy feladta a példát és elaludt és ez nem kamu. Az osztálykiránduláson vettünk neki egy üveg piát utánna meg ott hányt a sarkon :D :D nagyon durva látvány volt. :D

A Hugrid az melyik ja és a mi osztfőnk meg úgy néz ki mint Einsten csak alkeszba. :D

hát ez a kép nagyon ott van (úgy néz ki a hapi mint egy vietnámi gyilkológép köp 1 et és újra van tötlve a raksivető :D (de viccen kívül ha ő lenne az oszi főm akkor meg sem mernék szólalni :D

szóval mikor idekerültem ebbe a suliba az infó termünk úgy nézett ki mint egy
MÚZEUM (p1,166mhz (atöbbit inkább nem mondom ) 10 percig azzal szenvedtünk hogy belépjünk a hálózatba (nowel) és a world is SZAGGATOTT.
a másik terembern még siralmasabb volt a hejzet
de szerncsére meg nyert a suli 1 pályázatot és új gépek vannak (ami nagyon jó és jól működnek mondjuk a net kicsit xar de jobb mit a régi )
és még azt kérdezem hogyha valaki elkerül egyetemre és mondjuk nem microsoft termékek vannak hanem mondjuk open office akor majd nem tudja HASZNÁLNI és szívni fog (na szóval nekem ennyi a véleményem a magyar infó oktatásról lol2 lol2 )

miért nem lehet használni egy opensource programot? szerintem nincs bennök semmi egyedi, mert a microsoft kitalálta az office koncepciót és arra épül minden más is lásd openoffice nekem fennt van a gépemen mindtkettő mert még nehezen megy az átállás sok marha még mindig bele van örülve a doc meg a xls formátumokba jah meg a linux sem olyan veszélyes, meg lehet tanulni könnyen használni minden csak beállítottság kérdése, de persze egy müszaki embernek minden ilyen renszert ismernie kell mégha az nem is Kocka infós mérnöknek tanul mert majd lesz aki használja és tudja hogyan kell és lesz az olyan mint az infós aki pofázik róla ,de lila fingja sincsen hogyan kell rendesen használni ez az oktatás gondja, mert nem értem azt meg, hogy ha én villanyosnak tanulok nekem mirt kell minden olyan információ technológiai dolgot is megtanulnom a saját szakmai tantárgyaim mellett, amellyel egy külön tanszék is foglalkozik, amit informatikának hívnak, ja és ezt ne keverjük össze a számítástechnikával azért!

Itt a 2 legnagyobb baj a szokásos: a lustaság és az anyagi érdek.
Nézz körül: iskolák, egyetemek, különfée tanfolyamszervezők hirdetik fennhangon: "Szövegszerkesztés és táblázatkezelés oktatás!"
Csakhogy ennek ellenére mindenhol: szövegszerkesztés=word, táblázatkezelés=excel.
Itt abibi. ez a matematika képlet ordítóan angy baromság.. aztán elmegy az ipse egy helyre ahogy neadjisten openoffice van és kapásból feldughatja magának a tudását...
Miért van ez?
a, az intézmények hozzászoktak .doc-hoz .xls-hez .ppt-hez és barátaikhoz...
b, az oktatási intézmények fillérekért kapnak Micro$oft termékeket pályázaton meg támogatásként.

Pedig hiába ülnek a szemétdombjukon, az opensource egyre inkább előretör...

jim67":y3qkasdw mondta:
és még azt kérdezem hogyha valaki elkerül egyetemre és mondjuk nem microsoft termékek vannak hanem mondjuk open office akor majd nem tudja HASZNÁLNI és szívni fog (na szóval nekem ennyi a véleményem a magyar infó oktatásról lol2 lol2 )

Minden egyetemen windows van. Egyszer, mikor nem volt itthon net és éppen fateromhoz se tudtam bemenni, lenéztem a sulis gépterembe, adol szépen rendben sorakoztak a gépek és az egyiken walamilyen minősíthetetlen office volt (talán épp openoffice). Jellemzően senki sem ült annál a gépnél. Felsétáltam a rendaszergazdához és megkérdeztem tőle, lenne-e szíves adni egy office telepítőt, hogy renderakjam a dolgot, mert dolgom lenne ott. Erre közölte, hogy nem adhatja oda erre közöltem vele hogy én viszont felmehetek az egyik tanszékvezetőhöz és elmesélhetem neki, milyen szarokkal pakolja tele a gépet. Erre valahogyan megkaptam azt a CD-t. Egy szó, mint száz, nem kell abajogni, hol mi lesz, mindehol akad egy windows telepítő...

Semmi gond nincsen azzal, hogy az informatika oktatás Microsoft termékekre épül, mert ez egy egységes platform. Nem lehet ilyen ingyenes, támogatást nem élvező, "ma van, holnap nincs" lufikkal oktatni az embereket. Ha egy iskola beruház Microsoft termékekbe, azzal 5-8 évre biztosítja a számítástechnia-oktatását. Ezzel győzte meg a legtöbb sulit a Mucrosoft Magyarország az XP megvásárlásáról és kivételesen teljesen igaza volt.

Ha már a tanároknál tartunk: én is az leszek :)

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul