Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Dr. hispan1":38dtk47g mondta:
Minden egyetemen windows van. Egyszer, mikor nem volt itthon net és éppen fateromhoz se tudtam bemenni, lenéztem a sulis gépterembe, adol szépen rendben sorakoztak a gépek és az egyiken walamilyen minősíthetetlen office volt (talán épp openoffice). Jellemzően senki sem ült annál a gépnél. Felsétáltam a rendaszergazdához és megkérdeztem tőle, lenne-e szíves adni egy office telepítőt, hogy renderakjam a dolgot, mert dolgom lenne ott. Erre közölte, hogy nem adhatja oda erre közöltem vele hogy én viszont felmehetek az egyik tanszékvezetőhöz és elmesélhetem neki, milyen szarokkal pakolja tele a gépet. Erre valahogyan megkaptam azt a CD-t. Egy szó, mint száz, nem kell abajogni, hol mi lesz, mindehol akad egy windows telepítő...

Semmi gond nincsen azzal, hogy az informatika oktatás Microsoft termékekre épül, mert ez egy egységes platform. Nem lehet ilyen ingyenes, támogatást nem élvező, "ma van, holnap nincs" lufikkal oktatni az embereket. Ha egy iskola beruház Microsoft termékekbe, azzal 5-8 évre biztosítja a számítástechnia-oktatását. Ezzel győzte meg a legtöbb sulit a Mucrosoft Magyarország az XP megvásárlásáról és kivételesen teljesen igaza volt.

Ha már a tanároknál tartunk: én is az leszek :)
Szépen ki is lettünk okitva! :D
Nekem nem azzal van a bajom, hogy winfos van hanem, hogy rohadtul szűklátókörűvé teszik az info-s szefo-s társulatot...

Na akkor mondok én is valamit, nálunk a suliban van windows és opensource Linux Debian rendszer és szerencsére elmondhatom azt, hogy otthonosan mozgok e téren, de előtte voltak gondok a látókörömmel, mert sok esetben nagyon is win párti voltam... és nem nagyon akrtam ilyen linux és egyéb unix rendszerrrel szórakozni, mert nagyon is jó volt, de valahogyan tényleg más szemszögből mutatja a dolgokat a főiskola...itt a suliban azért megmutatták a világ másik oldalát is elég rendesen és nem szabad mindennek bedőlni amit a windows nyújt, habár sok usernak a windows is nagyon megfelel, persze mert nem szeretnének egyedi redszerscriptecet futtatni teljesen minden cucc nélkül...az openoffice pedig szerintem teljesen megfelel mert ugyanazt tudja mint az office igaz az egyenlet szerkesztője nem a legjobb, mert az a dozernak jobb van de au OLE kezelése milliószor jobb az opennak mint az officenak,de nem baj sokaknake ez nem fontos...az meg, hogy valamit platform függövé teszik az a legnagyobb hülyeség jelen esetben a microsofthoz mert nem enged az embernek így objektíven véleményt alkotni míg csak az egyiket használja rendszeresen....nálunk a programozás tanár itt értem (C++, PIC, PLC) szóval tud pár dolgot és csak elhiszem neki amit tanít és még alá is támasztja szóval az IE soha nem lesz jobb mert alapjában az activex vezérlést használja és ez teljesen rossz megközelítés...nade amit mondani akartam, hogy a választás az ember kezében van és aki szeretne több dolgot megtanulni az nem gond---

Valaki tudna segíteni abban, hogy milyen alkalmazást kell társitani a font (betűtípus) (TTF) fájlokhoz? Egyszerűen nem ismeri fel a dolgot próbáltam word-től kezdve mindent, de semmivel se megy :( .

tudom hogy hozzá lehet adni csak direkt nem akarom mert csak kipróbálásra kéne hanem megnyitni és nem nyitja meg hanem felajánlja hogy társítani hozzá alkalmazádt... neked mi van hozzá társítva?

Úúúú most utáltam meg ezt a rohadt XP-t... társítom és elkezdi, hogy nem betűtípusfájl... :shock: Ha meg megakarom nyitni a fontview.exe-t, akkor is azt írja ki hogy nem betűtípusfájl... lol :evil: Amúgy köszi!

Akkor vagy nem ttf vagy sérült, amit meg akarsz nézni. Nem csak ttf lehet egy karakterkészlet kiterjesztése.

Tibi":1qnd46aq mondta:
Úúúú most utáltam meg ezt a rohadt XP-t... társítom és elkezdi, hogy nem betűtípusfájl... :shock: Ha meg megakarom nyitni a fontview.exe-t, akkor is azt írja ki hogy nem betűtípusfájl... lol :evil: Amúgy köszi!

Ha azóta se megy:
Írtam gyorsan egy kis progit ami meghívja megfelelő argumentummal a fontview.exe-t ...
Itt megtalálod
Jó fontnézegetést... :wink:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul