Tibi
New Member
- Csatlakozás
- 2006.11.22.
- Üzenetek
- 8,544
- Reakció pontszám
- 0
- Hely
- Vasbogdány
- Webhely
- www.stalker-fan.extra.hu
WoooOooW! Köszönöm! meghajol
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Megjegyzés: This feature may not be available in some browsers.
igen nagyon poén, hogy a saját szemeddel látod, hogy lassan (kb 10 másodperc) végigfagy a víz.Tibi":2bfq4qdv mondta:Az jól nézhet ki![]()
Bloody Fox":2onnr6yj mondta:pár gondolat az előzőekhez:
a hélium lehet szuperfolyékony. szuprafolyékonyságnak is nevezik ezt a jelenséget. a surlódás szűnik meg.
szublimációra a legegyszerűbb példák a jód, naftalin, kámfor.
túlhűtött víz: sima ásványvízzel simán meg lehet csinálni, ha kb -2, -3 celsius körül van a hőmérséklet, és nincs szél. éjszakára kint hagyod, reggel hozzáérsz és a szemed láttára fog végigfagyni a kristályosodási góctól. láttam már ilyet szabad szemmel, nagyon jól néz ki. érdemes kipróbálni.
jah és még annyit, h szénsavmentes ásványvíz kell.
úgy, h éjszakára kirakod a szabadba, ha nem fúj szél(teljes szélcsend van), és kb -2 fok körüli a hőmérséklet. és persze megfelelő szénsavmentes ásványvíz kell. nem akarom reklámozni, de én nestle ásványvízzel csináltam.Doma":zm22vnkq mondta:Hogy hűtöm le -2 fokra??? Mert fagyasztóban megfagy. Hűtőben mge háááát...más kaja is van benne.
pYura":67zavekx mondta:Antianyag? kérdés1hispan1":67zavekx mondta:A negatív anyag halmazállapotváltozásai
pYura":67zavekx mondta:Szerintem ez egy zöldség pirul Nyomásváltozás / hőközlés nem számít fizikai behatásnak? szem1hispan1":67zavekx mondta:Túl a fizika határain. Vagy mégsem? A túlhűtött víz, melyben 0 fok alatt sem indul meg a kristályosodás, nem fagy jéggé (míg nem éri fizikai behatás); ugyanez visszafelé: 100 fok fölött nem forró víz: míg nem éri külső behatás, a belső gázkiválás (buborékképződés) kordában tartható. Majd az ebből következő robbanásszerű párolgás/forrás.
pYura":67zavekx mondta:kerámiák már kevébé nagyon hideg (~50°C) környékén is tudják ezt. Volt (/ van?)hispan1":67zavekx mondta:A szupravezetés: bár ez nem halmazállapotváltozás valóban hmm de bizonyos fémek bizonyos hőmérsékleti körülmények között (nagyn hideg állapotban) elvesztik elektromos ellenállásukat, és a magába záródó áramkörben az áram örökké folyni fog
pYura":67zavekx mondta:ez nem tudom mit jelent, de igen elektromos energia tárolására alkalmasak lehetnek a szupravezetők, de nem abban a formában, hogy kering bennük az áram szem1hispan1":67zavekx mondta:egy érdekes kiállítás a BME-n. mesterséges fekete-lyukak, hipertérablak-generátorok
pYura":67zavekx mondta:Tudjuk, hogy ez nem létezik és ezért nem is tudhatjuk pontosan mi lenne ha lehülne az anyag absz. 0 fokra. Szerintem a kérdés önmagában értelmetlen, mert egy anyag semmilyen körülmények között nem érheti el ez az állapotot.hispan1":67zavekx mondta:Az ötödik halmazállapot: szilárd, de nagyon. Az abszolút nulla fok
pYura":67zavekx mondta:Jó kérdés. A szilárd definícióba nem fér bele ha pl uránról van szó? szem1hispan1":67zavekx mondta:A folyamat kritikus pontján milyen is az anyag halmazállapota???
hispan1":34fzard6 mondta:[Minden fizikai behatás számít, de a kinetikai változások a leginkább: a kristályosodás ugyanis leginkább erre érzékeny.
Egyes kermámiák félvezetők: http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic#Semiconductors Ilyenekkel a legkönnyebb elérni a szupravezetést./quote]hispan1 mondta:A kerámia nem vezeti az áramot
hispan1":34fzard6 mondta:Éppen azért, mert bennük nagy mennyiségű energia keringtethető pusztán a fizikai tulajdonságaik miatt (és nem töltéseket tárolunk pl egy kondenzátor lemezin vagy kémiai reakciók formályában), az energia hirtelen felszabadíthatóvá válik.
hispan1":34fzard6 mondta:Az anyag elérheti ezt az állapotot, mégpedig a következő, nagyon egyszerű ok miatt. A 3 tér + 1 idő dimenzió, melyben élünk, épp csak azért látható, mert az Univerzum kialakulásának korai szakaszában ezek "síkok" maradtak ellentétben 7 többlet-térdimenzióval,
Szerintem az is szilárd... definició:pYura":34fzard6 mondta:Jó kérdés. A szilárd definícióba nem fér bele ha pl uránról van szó? szem1hispan1":34fzard6 mondta:A folyamat kritikus pontján milyen is az anyag halmazállapota???
ok tudom, de azzal sikerült nekem a többivel még nem...hispan1":3hjd6unw mondta:Nem csak az ásványvízzel működik...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.