Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
hispan1":3nehu6ic mondta:
De teljesen igazad van. Csak azt ne feledd el, hogy a véleménnyilvánítás szabadsága itt is áll: ha valaki idejön és kultúráltan, az ennek megfelelő szobában elmondja a véleményét, akkor az legyen akár pozitív, akár negatív, meg kell tűrni, sőt adott esetben reagálni kell rá.

Szóval ha Pistike a "Nem szeretem a stalkert, mert..." szobába leírja a véleményét, kultúráltak, akkor csak tegye.

Persze hogy kell reagálni....,de remélem itt nem fogják a kis közösségünket szétcseszni :twisted:

Én is szeretek itt fórumozni, mert itt kultúráltak az emberek (nem úgy mint néhány gamestar vagy sg fórumokon ahol 1-2 hozzászólás tükrözi az user intelligencia hányadosát)

616019322bde3a38cd3836603b80b086.jpg

Na ez a pikcsör van rajta a sok borítós fícsör nélkül és nincs rajta a stalker felirat alatta meg egy naptár januártól-júniig ha megfordítot akkor BioShock van rajta nagyon kafa az is anyut most küldtem el keretet venni :roll: a mértek= ekkorát mértem hozzá== 564mm,390mm

Egy ilyen a képet használom háttérnek... meg ha dobozon is ez lesz. Inkabb majd csinálok saját screenshotot, azt majd kinyomtatom.

ps.: ez a méret nem felel meg semmilyen szabványak? Én a képeimet inkább üveglap és parafa közé tettem. Bár eléggé fénylik. :?

Én nem kereteztem be, hanem csak simán ment a falra. Amúgy méretileg legegyszerűbb úgy definiálni, hogy 4 db A4-es lap. Öcsém ágya fölé tettem (az ö ágya feletti fal használtai joga is az enyém :D )

az igaz, hogy 4db A4, de 1 db A4 mérete az 297×210mm és ezt összerakva nm akkra, lhet hogy én vagok a hülye de nem éretm

A szuperfolyadék: bizonyos igen alacsony hőmérséklet mellet a hélium (vagy talán hidrogén, nem akarok hülyeséget mondani) már csappfolyós és elveszíti mindenféle ellenállását. Ha megkavarod, az idők végezetéig kavarogni fog.

A negyedik halmazállapot: a plazma. Mostanában sokat foglalkoznak vele a fúziós erőművel kapcsolatban (tokamak, stellator, lézer alapú, mindegy), mert hatalmas energiákat lehet felszabadítani az ilyen halmazállapotban lévő, több millió fokos hidrogénből. (a hidrogént mágneses tér lebegteti az első két esetben, a harmadikban lézersugarakkal marad a helyén)

A szublimáció speciális esetei: mikor a szilárd anyagból úgy lesz légnemű, hogy nem csak hogy nincs folyékony - köztes - állapot, hanemlátható jele sincs a folyamatnak (azon kívül persze, hogy egy rakás szilárd anyag eltűnik; példát sajnos nem tudok).

A negatív anyag halmazállapotváltozásai (csak papíron létezik, matematikai modell a normál anyag viselkedéséből kikövetkeztetve; kísérleti bizonyítása a közeljövőben várható).

A nem létező halmazállapotok: mi lesz a sajttal a fekete lyukban? Számít-e a szingularitásokban a halmazállapot, vagy csak a szegmentált - atom vagy kvark mérettartományú - egységek állapota játszik Isten lefolyóiban?

Túl a fizika határain. Vagy mégsem? A túlhűtött víz, melyben 0 fok alatt sem indul meg a kristályosodás, nem fagy jéggé (míg nem éri fizikai behatás); ugyanez visszafelé: 100 fok fölött nem forró víz: míg nem éri külső behatás, a belső gázkiválás (buborékképződés) kordában tartható. Majd az ebből következő robbanásszerű párolgás/forrás.

A szupravezetés: bár ez nem halmazállapotváltozás, de bizonyos fémek bizonyos hőmérsékleti körülmények között (nagyn hideg állapotban) elvesztik elektromos ellenállásukat, és a magába záródó áramkörben az áram örökké folyni fog. A jövő technológiája, a számítástechnikában kétségkívül, az űrkutatásban pláne (mesterséges fekete-lyukak, hipertérablak-generátorok működéséhez hatalmas mennyiségű energia pillanatnyi felszabadítása szükséges).

Az ötödik halmazállapot: szilárd, de nagyon. Az abszolút nulla fok közelébe (elméleti szempontból az abszolút nulla fokra) hűtött tetszőleges anyag, melyben - legalábbis atomi szinten - megáll az idő: az atomok egymáshoz képest egyáltalán nem mozognak. Nobel-díjat osztogattak azoknak, akik pár farenheitre megközelítették az abszolút nulla fokot.

A maghasadás közben bekövetkező átmeneti állapot: az anyag szilárd, de neutronok rohangálnak rajta keresztül és épp könnyebb elemekké bomlik. A folyamat kritikus pontján milyen is az anyag halmazállapota???

Szerintem ennyi elég lesz.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul