Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Hali!
Valaki plíííííííz írja le hogy kell beüzemelni a STALKER MPBETA 2215 verziót. Előre is kösz.

A modellrepülősre szavaim nincsenek, annyira szeretnék egy ilyen gépet, a repülőgépbalesetes az nem egyszerű, az utolsó meg olyanokra vall, akik nagyon tudnak repülni. Iszonyat jól, köszi Chabi.

Én megmondom őszintén, hogy örülnék ha ez a játék 64bit-es lenne, mert akkor végre nem kéne a procilimit miatt szívni 32bit-es op.rendszern. Az új Vista-ból is lesz 32bit ill 64bit csak azt nem értem hogy minek. A mindenki kedvenc Microsoft-ja 2008-tól leáll a 32bit-es softverekkel.

Nekem amúgy a Flight Simulator - X jobban tetszik.

http://www.sg.hu/cikkek/41832

Engem is nagyon érdekel a 64 bites dolog, nemrégi ki is próbáltam az XP 64 bitet, bizon állíthatom, nem jó semmire, mert egy csomó progi és driver nincs hozzá. Ha a vista 64 bittel is ez lesz, kivágom az ablakon.
Ha valóban 2008-tól akar leállni a 32 bites cuccok fejlesztésével a microsoft, akkor meredek a tempó, mert most még csak azt sem lehet mondani, hogy féllábbal a 64 bitben vannak már. Pont ide vág a vista fjleszthetőségi listája (azon rendszerek, amelyeket uninstall nélkül lehet vista-ra fejleszteni): ebben a kép XP (home és prof) még szinte korlátlanok, de az alatta levő rendszereket már nem lehet vista-ra frissíteni, többek között a 64 bites XP-t sem, ami ugye logikus volna, hisz újabb, mint az XP prof. De mindegy, ez az ő dolguk, csakhát elvárná az ember, hogy a vista támogatja a 64 bitet ennyire. (Ez persze nekünk szerintem nem jelent smemit mert ha új oprendszert tesz fel az ember, úgysem az előzőre fejelszti, hanem csinál egy clean installt, tehát ilyen szempontból nincs jelentősége, csak érdekes.)
Egyébként ha visszagondolok, én a 98-ról az XP-re is majd fél éves késéssel álltam át, mert akkor még nem voltam ennyira otthon a dologban és jó volt az a 98. Persze mire meg rászántam magam, volt mindenhez driver. Lehet, hogy most is fél évet kell majd várnom, cask most kényszerből, mert mondjuk épp a szkennerhez nem szíveskedik a HP 64bites vista drivert csinálni, mint ahogy 64bites XP drivert sem csináltak hozzá, nem is működik alatta. Ilyen világban élünk :(

hispan1":22fm9h8p mondta:
Engem is nagyon érdekel a 64 bites dolog, nemrégi ki is próbáltam az XP 64 bitet, bizon állíthatom, nem jó semmire, mert egy csomó progi és driver nincs hozzá.

Nem akarok Intel vs. AMD vitát nyitni, de gratulálj az Itelnek hogy a 64bit-es XP ilyen szar állapotú. Ha vették volna a fáradságot és az AMD-vel egyidőben piacra dobták volna a 64bit-es procikat akkor már rég nem itt tartanánk. Az AMD már több mint 3 éve készít 64bit-es procikat, és mivel a piacon az Intel lefedettsége a nagyobb a fejlesztők nem állnak neki a kisebb rész (AMD) miatt szoftvereket írogatni, drivereket sem mert nem éri meg nekik ha tudják / tudták hogy a felhasználók többsége (Intel) nincs felkészülve a 64bit-re. Még mindig nincsenek elterjedtve az Intel 64bit-es processzorai, hiába lehet őket kapni. A piaci részesedésük kb 10-12%-át fedik le a 64bit-es procik. A 64bit-es XP-vel meg most már senki nem foglalkozik, mert nyakunkon a Vista.

Kétségtelen, hogy most már nincs értelme könnyeket hullajtani a 64 bites XP miatt, mert optimális esetben jövő év elején már tényleg itt a Vista, de azért abban vitatkoznék, hogy az Intelnek mekkora a szerepe. Igaz, hogy az AMD ennek a technológiának a kiaknázását korábban kezdte meg de nem azért nem álltak át a felhasználók és fejlesztők a 64 bitre, mert az egyik gyártó nem sürgette őket. Ennek kényelmi okai voltak, ugyanis a ma írható alkalmazások 100% tökéletesen elégedett a 32 bittel. Nem hiszem, hogy ha az Intel is egyidőben produkál az AMD-vel 64 bites családot, akkor most sokkal előbbre lennénk. Ez elvégre azért javarészt az OS-től függ és nem hiszem, hogy a Microsoft tervbe vette volna egy korábbi 64 bites windows kifejlesztését, ha nagyobb a lefedettség, akkor sem. Bár lehet, hogy ez nem így történt volna és ezt már sosem tudjuk meg, de én nem okolok senkit. Ha valakit felelőssé akarunk tenni, akkor az a piac, akinek bőven jó volt a 32 bit. Eredetileg, 4 hónappal ezelőtt én sem terveztem, hogy 64 bites lesz a procim és ha a beszerző nem kérdez rá, akkor még mindig 32 bites procim lenne és nem érezném magam kevesebbnek. Talán kevés volt a reklámja a 64 bitnek, de az ilyesmit meg amúgy sem szokás rekláémozni, ilyen a világ, lassan áll át.

Uhh embertelen...

Ilyen halálközeli élményem, mint a tűzijáték a budai várban, még nem volt...
Akit érdekelnek részletek, mesélek arról, hogy lehet egy Suzukiból 2 perc alatt kabriót csinálni...

hispan1":ybofje63 mondta:
Uhh embertelen...

Ilyen halálközeli élményem, mint a tűzijáték a budai várban, még nem volt...
Akit érdekelnek részletek, mesélek arról, hogy lehet egy Suzukiból 2 perc alatt kabriót csinálni...

mesélj :lol:

Mikor felmentünk, még ugye tök nyugis volt midnen, helyet kerestünk és hogy a tömegből kilásson az mber, felálltam egy ilyen kirakodósnak az üres bodájára (volt ott pár ilyen). Ment egy darabig a tűzijáték, majd hirtelen olyan erős szél támadt, hogy levegőt nem lehetett kapni. Aztán ez csillapodott, egy percig talán semm nem volt, majd elkezdett esni és megint iszonyatosan fújni a szél. Sok láma betömörült a ponyva alá, amit azonnal le is tépett a szél félig és az egész fa szerkezet recsegett. Hallani lehetett, hogy a távolban valami összesdől, ami fából van (mint később kiderült, ez egy komplett állványzat és épülettető volt a Sándor-palota mellett). Na ettől mindenki pánikszeren menekülni kezdett, de ha ez nem lenne elég, ekkor kezdett el szakadni a jég is. Eddig sem lehetett semmit látni, gondoltam akkor itt az ideje a vár oldalába futni. Hát azt az alig 30 méteres távolságot ekkora szélben megtenni... nem hittem volna, hogy ilyen nehéz. Közben meg attól paráztam, nehogy nagyobb jegek essenek, mert láttam már jégesőben betört fejű embert. Na valahogy sikerült eljutni a falhoz, onnan is majdnem elfújt a szél, de ott már nyugisabb volt. Innentől egész szép volt a tűzijáték... Lehet, hogy megint nem vállalkoznék rá. Közben bele sem gondoltam, mennyire perás, csak mikor aztán mentünk le és láttuk a csomó kidőlt fát meg a komplett eltorlaszolt utcát, amin egy csomó cserép meg tetőszerkezet volt.

Hát ez élmény lehetett :lol: én az egész huszadikai dologból annyit éltem meg, hogy a kutyám meg volt rémülve a nagy durrogás miatt :)

Az biztos, hogy élmény volt. Közben fel sem fogja az ember aztán utána gondol bele, hogy ha 50 méterrel lejebb áll, akkor rá dől a fa és nem másra.

20-dikán este dolgoztam. :? Jövőre is megnézed a tüzijátékot ezek után ? :roll:

Bocs a hosszú kihagyásért, de netszolgáltatót váltok és ez manapság nem egyszerű. Egy vagy maximum két héten belül megint lesz netem és visszatérhetek, addig türelmeteket kérem.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul