Engem is nagyon érdekel a 64 bites dolog, nemrégi ki is próbáltam az XP 64 bitet, bizon állíthatom, nem jó semmire, mert egy csomó progi és driver nincs hozzá. Ha a vista 64 bittel is ez lesz, kivágom az ablakon.
Ha valóban 2008-tól akar leállni a 32 bites cuccok fejlesztésével a microsoft, akkor meredek a tempó, mert most még csak azt sem lehet mondani, hogy féllábbal a 64 bitben vannak már. Pont ide vág a vista fjleszthetőségi listája (azon rendszerek, amelyeket uninstall nélkül lehet vista-ra fejleszteni): ebben a kép XP (home és prof) még szinte korlátlanok, de az alatta levő rendszereket már nem lehet vista-ra frissíteni, többek között a 64 bites XP-t sem, ami ugye logikus volna, hisz újabb, mint az XP prof. De mindegy, ez az ő dolguk, csakhát elvárná az ember, hogy a vista támogatja a 64 bitet ennyire. (Ez persze nekünk szerintem nem jelent smemit mert ha új oprendszert tesz fel az ember, úgysem az előzőre fejelszti, hanem csinál egy clean installt, tehát ilyen szempontból nincs jelentősége, csak érdekes.)
Egyébként ha visszagondolok, én a 98-ról az XP-re is majd fél éves késéssel álltam át, mert akkor még nem voltam ennyira otthon a dologban és jó volt az a 98. Persze mire meg rászántam magam, volt mindenhez driver. Lehet, hogy most is fél évet kell majd várnom, cask most kényszerből, mert mondjuk épp a szkennerhez nem szíveskedik a HP 64bites vista drivert csinálni, mint ahogy 64bites XP drivert sem csináltak hozzá, nem is működik alatta. Ilyen világban élünk