Társalgó

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
zombimorzsi":1fowvsza mondta:
Gondolom itten bárminemű témákat be lehet írni,azért társalgó!
Kérném ezúton a segítségeteket,ha olvassátok!
Kérdésem tehát, megéri e venni zöld lézeres ceruzaalakú mutatót?És ha már van valamelyőtöknek,megosztaná é velem a közvetlen tapasztalatait ezen eszközzel kapcsolatban?

Nekem piros van/volt. Működik, ennyit tudok mondani :)

Na,hát csak azért kérdeztem,mert mindenféle jót írnak róla,pl. a következőket.nappal is lehet látni a zöld fénypontot,míg a vöröset nem.Sötétségben állítólag maga a fénypászma is konkrétan kirajzolódik,míg a vörös csak akkor,ha kicsit nedves,ködös az idő,vagy füstön megyen át.
És ami a leginkább érdekelne,hogy igaz e,az az volna,hogy akár 5-6 km-es távolságra is símán elvilágít!

A piros is látszik nappal, ez a cucc minőségétől függ. Amiket pár száz, vagy pár ezer forintért lehet kapni, azok max 2-300 méterre világítanak el, mert nincsenek beállítva, rossz a nyaláb összetartása (konkrétan széttart) és mivel gyenge, így már csak ezért sem megy messzebbre (3 gombelem nem csinál csodát).

to zombimorzsi: 5-6kmt felejtsd el odaig talan még a katonai lézerirányzékok sem visznek el az nagyon sok.
to KönigsTiger: a mesterlövész világrekord amikor még embert is öltek 2400-2500 m nah ha az ember kiszamolja hogy a mesterlovész puska torkolati tűz sebessége 900m/s ebből azt a következtetést lehet levonni hogy a becspódási idő 2,66 mp ami eleg sok (eközben léphet egyet, a szélirányt erősséget, sokmindent bele kell számolni fejben) hogy egy "halandó" aki feltételezem nem 12 éve mesterlővész, nem lőhet ekkorát, és akkor hol van az még az 5-6km töl?

egy "g" betut kerek a nevembe, nem gondolkoztam en ieneken igazabol, egyebkent lovedektipustol is fugg h mekkora a kezdo sebesseg es h mennyire lesz pontos a lovedek

hat a lövedek pontossága nem csak a lövedék típusától függ hanem sokkal inkabb lövész képességeitöl és a golyóra nehezedő külső hatasoktol.
bocsi KönigsTiger :D

A huszadik században Carlos Hathcock amerikai tengerészgyalogos mesterlövész 1967-ben Vietnámban 2,286 méterről lőtt le egy ellenséges katonát egy 0,50 kaliberes M2 nehézgéppuskával, amire egy teleszkópos irányzékot szerelt.
Ez a rekord 2002-ben dőlt meg ,amikor Afganisztánban Rob Furlong tizedes a kanadai hadseregből 2430 méterről lőtt le egy tálib harcost egy Mcmillan TAC-50-es típusú, 0,50 kaliberes nehéz mesterlövészpuskával.

A csőelhagyási sebesség pedig a távolsággal együtt csökken, úgyhogy pár tized másodpercet rá lehet még számolni a becsapódásra ilyen távolságról.

Egyébként a katonai gépekre szerelt lézeres megjelölő és célzóberendezések időjárástól függően akár több tíz km-es hatósugarúak lehetnek, gondoljunk csak a Hellfire páncéltörő rakétára, aminek a lézeres rávezetésű változata 7-8 km-es távolságból is indítható.

ha szerzel nekem egy olyan lézert én baráti áron megveszem tőled rakétástul együtt :lol: :lol: :lol: :lol: csak az a baj hogy azt nem hiszem hogy aaa elemek müködtetik, meg azt sem hiszem hogy cső alá mellé szerelhető :lol: noh nem tudom hogy mire kell zombimorzsinak, de nem hinném hogy cerka méretü, ha mar itt tartunk akkor már le tudnak lőni lézerrel műholdakat.

meg szep vegyuk peldanak a c&c-nek par reszet ott pl muholdrol jon a lezersugar amivel rendesen lehet irtani, csak azabaj h ez mar nem csak kepzelges, Amerika fejleszt lezerfegyvereket az utolso amirol kep is van az egy kamion tetejen volt es ugy nezett ki mint 1 parabola antenna uveggel

zombimorzsi: én az ősszel vettem egy 30mW-os zöld pointert a Vaterán (ilyet, csak az alsó része fekete helyett szürke és nem volt hozzá tok: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=127159175&adult=1 )

647_1_big.jpg

Ami az egészben megfogott az a nagy hatótávolság a kulcstartós lézerhez képest és a sötétben látható lézernyaláb volt. Megdöbbentően messzire ellátszik és tényleg jól látszik a nyaláb is. sőt! Ha kimész az utcára lámpafény mellett is látszik az ég felé irányítva a nyaláb kb. egy tízemeletes tetejéig (de teljes sötétségben a legjobb - ezért is használnak csillagászok ilyeneket mutogatásra). Ha még a sötét mellett köd is van akkor meg már olyan mint egy lézerkard <:D> . Az 50Mw-osok már egy léggömböt is képesek nagy nehezen kipukkasztani, a legnagyobb teljesítményűekkel pedig akár egy cigit is meg lehet gyújtani (persze erre az esetre egy öngyújtó még mindig olcsóbb :D ) Még a 20mW-os is egész jó, azalatt még nem láttam milyen a többi teljesítménye. De ez részben függ attól is hogy mondjuk Európában vagy Kínában gyártják. A kínai lézerek annyira nem jó minőségűek (de nekem is olyan van). Előfordul az is hogy 10ezer forint alatt árulnak 200 meg 240mW-os lézereket, az általában átverés - a lejjebb lévő linkben le van írva hogy miért. Megint csak saját tapasztalat: amikor legelőször kézhez kaptam (közvetlenül a gyártótól Kínából - akitől vettem az csak közvetített) eleinte rendesen működött pár napig, aztán mindig azt vettem észre, hogy egy-két másodperc múlva elgyengül a fénye. Nem az elemmel volt probléma, úgyhogy szóltam az eladónak ő szólt a gyártónak és minden kételkedés nélkül küldtek egy teljesen újat! És ez már rendesen működik.
Vasárnap reggel például az ablak előtt mászkáló varjúcsapatot űztem el <:D> . Szóval lehet vele szórakozni. De csak körültekintően! Mivel itt már több mWattról beszélünk és nem 0.5-1 mW-os kulcstartólézerekeről nem szabad vele semmilyen körülmények között közvetlenül a szembe világítani mert látáskárosodást okozhat! Szóval érdemes az ilyenekre figyelni.
Itt pedig van egy jó tájékoztató a különböző teljesítményű lézerekről:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=126869960&adult=1
Kb. ennyi :)

Mindenkinek,Mindenkihez!

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket,különösen Tibi neked!
Nos,mielőtt bármiféle rosszat gondolnátok rólam,nem a "disztráksön" vezérelve vezérel.(Vagy mi... lol2 )
Egyszerűen csak arra kellene,hogy demonstrálni lehessen vele néha csillagászati megfigyeléseknél,amit a tanítványaimnak tarthatnék-feltéve persze,ha lesz rá érdeklődő-ugyanis állítólag szépen kirajzolódik az égbolton, s pont ezért,jól lehet a különböző csilllagképeket úgymond megmutogatni.
Szemeket vakítani,cigiket meggyújtani nincsen szándékomban.
A fénnyaláb első pár másodperc utáni gyengülése eléggé nyugtalanító,s éppen ezért olyan helyről fogom megrendelni,mint pl. a Conrad.hu,akik elég komoly garanciákat biztosítanak.
Vateráról éppen ezért nem ,csakúgy,mint kínai piacról.
Még egyszer,köszönöm a jótanácsokat!

vmi eszembe jutott tudod mit vegyel

lezeres tavmerot :D szereld ki a lezert es tedd bele vmi kisebb egyedibb cuccba es kesz isvan a tokeletes messzire latszodo lezer

Ez tényleg elég királyi,de ilyen szerkentyűt szétkapni bűn lenne,meg gondolom-ahogyan írtad-az ára sem kutya.ha lenne egy ilyenem,kiadnám lizingbe a földmérőknek!
Azért köszönöm!

<object height="296" width="450"><param name="movie" value="http://www.stream.cz/object/184571-fashion-mania-stoparska-moda"><param name="allowfullscreen" value="true"><param name="wmode" value="transparent"><embed src="http://www.stream.cz/object/184571-fashion-mania-stoparska-moda" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowfullscreen="true" height="354" width="450"></object>

stalker divat....persze meg nagy lófaszt lol2 ezek buzik...

hát nemtudom mért nem teccenek ezeek a ruhák én épp most rendelek egy kollekciót :lol: :cry: , ahha persze ki volt az az elmebeteg állat aki ilyen xarokat tervez és ezekért még pénzt mer kérni ??

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul