Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
A "felporszívóznak-verzió" tetszik nagyon! HA volna "asztalverős,magát sikítva könnyesre röhögő" smiley-m,akkor most beraknám,de nem van...

Tegnap este kiírtam a chat-falra, hogy közvéleménykutatást tartok az ügyben; egy tanár megalázhatja-e a diákot? Vegyes valaszok jöttek, de ha jól emlékszem többen írták azt, hogy nem.

A helyzet a következő:

Tegnap délután 2-4-ig volt egy vízföldrajz előadásom. Kb 120 fős előadóban voltunk 40-45, mert pénteken az évfolyam 60% nem igazán jár előadásokra. A jégfolyások (folyókon kialakuló jégmezők) volt az óra anyaga. A tanár interaktív órát, mert szokott kérdéseket feltenni (nem névre szólóan, csak úgy általánosságban), hogy esetleg mit gondolunk erről, vagy arról.

A kérdés az volt, mi lehet az oka annak, hogy a Tiszán nagyobb számban alakulnak ki jégfolyások. Az első válasz amit mondtak helyes volt, majd következtem én. Azt mondtam, hogy azért lehet ez, mert a Tisza alsó szakaszjellegű folyó az egész ország területén. (Mellékesen: jégfolyások középső és alsó szakaszjellegű folyókon alakulhat ki. Az alsó szakaszjelleg pedig azt jelenti, hogy hordalékát lerakja, kanyarog, lassú folyása van, alacsony eséssel rendelkezik.)
Na már most erre a tanár annyit válaszolt, hogy: "Egyes! Máris megbukott. A Tisza a legtökéletesebb példa a középső szakaszjellegű folyókra. Ezt még általános iskolában kellett volna megtanulnia." Mondta mindezt teljes komolysággal úgyhogy nem lehetett viccnek venni.
Tény, hogy zavarba jöttem és kínosnak éreztem, hogy ekkora baromságot mondtam, dehát Istenem. Ez van, rosszul emlékeztem erre. Nem mellesleg még jópár ember suttogta, hogy alsó szakaszjellegű, szóval nem csak én voltam képzavarban, de én nyögtem be ezt. Valami olyasmit is hozzátett, hogy pedig földrajz szakon vagyok és ilyen alap dolgot nem tudok. Erre már a zavaromban nem nagyon figyeltem. Ő minden bizonnyal úgy jött egyetemre, hogy mindent tudott és soha egy hibás választ se adott semmire... LOL

Az előadás ment tovább, jegyzeteltem, nem pofáztam (!), nem zavartam az óra menetét!
Később volt egy fogalom, amire azt mondta, hogy ezt már biztosan tanultuk ásványtanból és megkérdezte, volt-e már ásványtanunk. Többiek bólogattak, hogy igen. Erre, 2 hellyel mellettem ülő haverom odasuttogta nekem, hogy "Hallod menyus! Nekem még nem volt." Próbálta viccesre kihozni azt a tényt, hogy őt megbuktatták belőle félévkor. Erre én egy komolyabb mosollyal (nem nevetéssel, egy hangot ki nem adtam!) reagáltam, illetve a mellettem ülő lány csop. társam kezdett el halkan kuncogni. Persze a tanár, azt vette észre, hogy én erősen mosolygok. Próbáltam a füzetembe bámolni, mert éreztem, hogy ebből baj lesz.

Újból nekem célozta szavait: "Én a maga helyében nem röhögnék, mert ez volt a pályafutásom mélypontja." (Mármint, amit korábban mondtam.)

Na ez volt az a pont amikor nem tudtam eldönteni, hogy mit tegyek. Legszivesebben felálltam volna az előadó közepén (ott ültünk ugyanis) és kijöttem volna az előadásról, ami elég feltünő lett volna.
Kicsit sem érzem jogosnak, hogy ilyen megalázásban részesített, mert nem tanusítottam olyan magatartást, hogy kiérdemeltem volna ezt. Az, hogy rossz választ mondtam egy dolog, de amit utána megjegyzett szerintem bunkóság volt. Ennyire még nem éreztem megalázottnak magamat.

Pro és kontra ki gondolja ugyanígy vagy esetleg azt, hogy helyesen járt el a tanár? Nem fogom rossz néven venni azt se, ha úgy gondoljátok az előadónak volt igaza. :)

uram atyám ember.... ez neked megalázás??? gyenge lelkű főiskolások vagytok ti.... mondhatni hulladék...
pffff....
közép iskolában ez még egy nulla egy semmi....
ez nem megalázás, ez rendre utasítás, amellett hogy nem te nevettél és mégis te kaptad az mindenkivel előfordul.

Igen, ez már nálam a megalázás kategória. Mindig tudtam milyen viselkedést tanusítsak és ha fejmosást kaptam valami miatt akkor annak megvolt az oka.
A hulladék jelzőt meg hanyagoljad és ne használd ha nem ismersz!
Szerinted ez egy nulla szint a középiskolába, de akkor ez csakis azt a középiskolát (és a gyerekeket) minősíti ha ennél is komolyabban kell fegyelmezni a tanulókat... Ehhez csak gratulálni tudok.

Ez minden, csak nem megalázás! Volt nálunk olyan, hogy a gyereknek a zsebébe volt a keze, a tanár meg azt mondja:
- Mi van, tán' mogyizod magad? :lol:

Nem megalázás ez még azt hiszem. Ha nem buktat meg akkor csak viccből mondta, hiába a komoly fej vagy csak beijesztett, de ha megbuksz akkor tényleg hülyeséget mondtál :D
Engem tegnap egész tesin oltott osztályfőnököm, aztán osztályfőnökin, számonkérte viccesen a tegnapi 2 óra lógást "lógás gyanúja áll fenn" majd adott egy beírást mert már elértem valamilyen határt :D Cserébe elkezdtem kajálni neki :) Ha észrevette volna padostól dob ki az ablakon :D

dutch nem ismerlek, de a jellemedet ez leírja. galamb lelkű egyéniség vagy...
ha te itt megalázónak érezted a szituációt, a sulimba te már meghaltál volna.
engem a tanárom egy kulcscsomóval vágott fejbe mert kissé pihiztem az óráján, utána az egész órán állnom kellet, mert velem statuált példát, mégsem panasz képpen mondom...

Galamb lelkű vagyok, az egyszer biztos. Különben meg ki mondta, hogy szó nélkül kell eltűrni az ilyet? Elvégre egy rohadt demokrációban élünk, ahol majdnem mindenhez jogunk van (LOL).

Én a "szadista" tanárodra panaszt tettem volna a kulcscsomós eset után. (Persze az megint más kérdés, hogy miért is jár a gyerek iskolába. :roll: )

Barin! Rohadt nagy mák, hogy nem szóbeli van ebből a tárgyból, mert az arcomat megjegyezte. :D Beírás meg megint más, mert azt én is kaptam órán való táplálkozás, meg az iskola területének elhagyása miatt, de ezek ugyebár jogos dolgok voltak és nem is vitattam egy percig sem. Itt a tanár megnyilvánulás nem tetszett.

Nem volt igaza az okostojás tanárnak, de ez szerintem se nevezhető megalázásnak. Nálunk matek órán van hogy kiküld a táblához és ha hülyeséget kezdel felírni akkor mond valami ,,vicceset" ami után az egész osztály rajtad röhög. Abban az esetben ha jó kedve van. Ha viszont rossz a kedve, akkor leordítja azt a kevés hajamat is...

Amúgy nem igazán emlékszem hogy nálunk tanították volna általánosban, hogy milyen szakaszjellegű a Tisza :) .

demokrácia? azt mondod amit akarsz? ha a főnöködnek beszólsz mert nem fizet eleget, vagy azért rúg ki mert nem tetszik neki a te szemed színe, akkor nem neked adnak majd igazat, hanem annak aki hatalmasabb, vagy több pénze van.
ez nem demokrácia, ez Kapitalizmus, egy dolog azt hinni hogy demokráciában élünk de az egy másik dolog hogy befogod a szemed és a füled és elhiszed azt a sok majomságot amit az a pár szarházi mondogat fent.
sosem létezett demokrácia, és amilyen ütemben ez folytatódik nem is lesz.

amit pedig a gyerekek viselkedését illetően,
te okosítasz ki engem hogy nem kéne elaludni órán, amikor neked a tánár 2 mondatot mondott, és itt sírod el mintha szarrá vertek volna...
ez egyenesen szánalmas, sőt a korodban ez még inkább... mivel főiskolás vagy akkor már elmúlhattál 18
de szerintem 20 is.
nem kell hogy egyet érts velem, csak azért gondolkozz el rajta.
én 16 évesen nem sírom el senkinek hogy a tanárok 2 kellemetlen mondatot mondtak nekem, amit sértésnek vettem.

Gratulálok mr. kemény csávó! Igazán belevaló legény vagy, biztos sokat játszol FPS-ekkel ami gyanánt ilyen tökös vagy. :) Az, hogy leírtam mi történt nem rinyálás, dehát te látod milyen vagyok a hozzászólásom alapján... 16 évesen ha végigolvastad a hozzászólást aminek az az utolsó mondata, hogy...

Pro és kontra ki gondolja ugyanígy vagy esetleg azt, hogy helyesen járt el a tanár? Nem fogom rossz néven venni azt se, ha úgy gondoljátok az előadónak volt igaza.

...ebből pedig azt vonod le, hogy rinyáltam, nem pedig eszmecserét folytattam, vagy mások véleményét kértem ki, akkor ez megint csak nem az én saram. Leírtam ezt a helyzetet és kiváncsi voltam a reakciókra. Tibi jól látja a dolgot.

Arról ne is beszéljünk már, hogy a demokráciával kapcsolatos gondolatomat irónia gyanánt szántam. Ne nézz hülyének... A példa pedig amit felhoztál főnök-alkalmazott között az régen rossz, mert ott lehet, hogy a pénz beszél, de egy iskolába tanár-diák között nem. Ma úgyis nagy divat, hogy mindig a tanár a hülye, akármit csináljon is a gyerek. (Vagy nem?)

Scarecrow":1rkgnesu mondta:
szinte tudtam hogy nem tudsz visszaírni beszólogatás nélkül...
én meg csak annyit mondtam hogy gondolkozz el rajta....

Megvédem magamat. :wink: Részemről a téma feléd lezárva.

Egyetemen , sajnos vannak olyan tanárok , nekem oylat meséltek , hogy dogát úgy javítot , hogy ami leesett az megbuott ami nem az 2.... Viszont ha én lettem volna ott akkor lehet kimentem volna.

Igen Jim, ez a történet már régóta kering. :) Mondjuk biztos megtörtént egyszer.
Annyit még az esethez annak kapcsán amit írtál, hogyha kimentem volna akkor viszont én lettem volna bunkó és akkor biztosan megjegyzi a dolgot.

Az meglehet , aztán tovább is szivathatott volna , nem is kicsit. így meg az is lehet , hogy később jóban lesztek majd....

Nem megalázás ez. Felfoghatod úgyis a dolgot, hogy eddig vagy olyan jó, hogy neked eddig ez volt
õ szerinte a legnagyobb tévedésed. ( Elvégre nem a tûzföldre mondtad pl.: hogy dzsungel).

Vissza
Top Alul