Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
KönigsTiger":1jcvc6uo mondta:
kozvelemenyt kutatast inditok a forumon:

1, B*szott-e mar meg az aram?
2, Ha igen, akkor hogyan?
3, Ha nem, akkor hogyan tervezed magad megb*szatni az arammal? :D

jo peldaval elol jarva elkezdem: eloszor 5 eves koromba baszott meg az aram meg pedig ha hiszitek ha nem a trabantunkba, a radioja, nagyon jo erzes volt kicsit remegtem utana de egyebkent jo volt :D :D . masodszorra mar a hazba kaptam aramloketet a forugepbol, az is jo volt de utana kaptam a lebaszast h elejtettem a furot es osszetort a csempe a foldon.

1. volt már nyomtató , gépnek a hdd-je (de az hogy :D )
2.a nyomtatóba pajrt raktam , és így rázott meg , a hdd meg úgy hogy darabokban volt egy gép és egyszerűen megrázott , de túléltem .
3. aki nem az inkább ne próbálkozzon , mert bele is halhat , szal vasúti felüljáróról , nem érdemes a vezetéket botttal piszkálni , vagy nem érdemes villanypóznára mászkálni hogy onnan nézd a szomszéd csajt , mondjuk fürdés közben :D

még a fűnyíró is veszélyes ledarálod vele a kábelt.....
engemet szerencsére még nem csapott meg egyszer se :D

Nehogy lemaradjak :D
Én 2-3 évesen kezdtem az ismerkedést az elektromossággal, amikor egy gézvágó ollóval átvágtam egy vezetéket. Nekem semmi bajom se történt, nem is emlékszem már rá, de az olló még a mai napig őrzi az emlékét az esetnek..
Második ,,próbálkozásom" sem járt sikerrel: kb 6-7 évesen akartam egy konnektorba bedugott lámpafoglalatba belecsavarni egy nem éppen beleillő égőt. Volt egy zöld villanás egy nagy bummal és lecsapta a biztosítékot. Megint semmi bajom.
Harmadjára sikerrel jártam: egy zárlatos kávéfőzőnek sikerült megcsiklandoznia. Semmi komoly nem volt de azért megéreztem :) .
Végül tavaly volt az utolsó eset amikor a Kis-Balatonnál a bivalyrezervátumban az egyik karámnál be akartam bizonyítani hogy az a narancssárga zsineg amit még pluszban körbe húztak a kerítésen csak egy műanyag zsinór és nem elektromos kerítés. Eléggé meglepődtem amikor hozzáértem :D .
Ja és egyszer majdnem megfogattak velem egy feltöltött kondenzátort :twisted: .

Na kábé ennyit rólam meg árammal kapcsolatos hülyeségeimről :D .

gabber 9511":39xl21ff mondta:
még a fűnyíró is veszélyes ledarálod vele a kábelt.....
engemet szerencsére még nem csapott meg egyszer se :D

egyik haveromnak sikerult megcsinalnia vagta a fuvet es nem vette eszre h atment a kabelen, a kabelt betepte a kes es kirantotta a fel konektort a helyerol. az volt a mazlija h a kabel megvolt erositve es igy nem vagta at a kes

Tibi":8uj6l2gt mondta:
Nehogy lemaradjak :D
Én 2-3 évesen kezdtem az ismerkedést az elektromossággal, amikor egy gézvágó ollóval átvágtam egy vezetéket. Nekem semmi bajom se történt, nem is emlékszem már rá, de az olló még a mai napig őrzi az emlékét az esetnek..
Második ,,próbálkozásom" sem járt sikerrel: kb 6-7 évesen akartam egy konnektorba bedugott lámpafoglalatba belecsavarni egy nem éppen beleillő égőt. Volt egy zöld villanás egy nagy bummal és lecsapta a biztosítékot. Megint semmi bajom.
Harmadjára sikerrel jártam: egy zárlatos kávéfőzőnek sikerült megcsiklandoznia. Semmi komoly nem volt de azért megéreztem :) .
Végül tavaly volt az utolsó eset amikor a Kis-Balatonnál a bivalyrezervátumban az egyik karámnál be akartam bizonyítani hogy az a narancssárga zsineg amit még pluszban körbe húztak a kerítésen csak egy műanyag zsinór és nem elektromos kerítés. Eléggé meglepődtem amikor hozzáértem :D .
Ja és egyszer majdnem megfogattak velem egy feltöltött kondenzátort :twisted: .

Na kábé ennyit rólam meg árammal kapcsolatos hülyeségeimről :D .

azért ezek kicsit dúrvák :D

Csiga07":3u04ipct mondta:
KönigsTiger,elárulod,hogy jutottak eszedbe ezek a kérdések? :D

nemtom egyszeruen jonnek, lehet azert mert vegiggondoltam h mit tortent velem eddig az eletben es mi nem. hamarosan csinalom a kovetkezo felmerest.

Ha szabad még néminemű módon csatlakoznom,akkor én is elmondanám,hogy mikor és hol volt Áram Árpáddal találkozásom.
Nos,első alkalom ,úgy 1981 körül a haveroméknál összejöttünk,játszottunkj,hülyöltünk,aztán a gyerek megmutatta nekünk,hogy olyan bárszekrényük van,amit ha kinyit az ember,akkor belül kigyullad a lámpa. Nos a kapcsolót,ami a faajtóhoz volt rögzíve,én megtapogattam,még másnap is fájt a kezem tőle..
Második találka : 1992 júliusa,Felvidék. gyerekcsoportot vezettem ott,és túrázgattunk. egy kies legelőn akartunk átmenni,és én véletlen hozzáértem a villanypásztorhoz. azért érezhető volt...

Nos most kovetkezik a masodik kozvelemenykutatas:

1, Esett-e mar vki magasrol?
2, Ha igen akkor, hogyan?
3, Ha nem akkor, hogyan tervezi a zuhanast?

en rendes kamion berakodo placcrol estem le a hatamra ugy h utana vakumaggyal vittek a korhazba ahol azonnal mentem a rontgenbe majd azt mondtak h egy csont a vallamnal vhol 2 darabba van. fel oraval kesobb megnezte egy masik doki is a rontgent es kiderult h 2 csont van ott 1 helyett, mondtak erre h semmi gond normalis dolog de ritka. mitne mondjak azalatt a fel ora alatt levegot alig mertem venni. lol2 lol2

A legmagasabb kb. 2000m volt, onnan estem olyan jó 600m-ig, onnantól ejtőernyő...a legrosszabb a földetérés után következett, a kiürülő adrenalintól úgy remegtek a térdeim, hogy alig bírtam megállni. :oops: De király volt, csak ajánlani tudom mindenkinek. :D

Leesés, Hmmm... Emlékszem,1980-ban költöztünk új lakásba,egy 2+2-es,akkor legnagyobb,és még új panelbe. A telep környékén ledózerolt házak,meg egy hatalamas méretű,kb. 10 m magos domb,ami később jó volt szánkópályának is. Sajnos azóta eltüntették. na,mindegy. A domb egyik oldala még meredek volt,mi meg-jóffélle gyárékék vóttunk ákkoribá is mán-ütközetet játszottunk. Én a saját bandámmal a domb tetején ,a többiek a domb előterében. természetesen földgöröngyöket hajigáltunk egymásra,egészen addig,míg fejbe nem sikerült engem dobni valamelyik ellenfélnek. Világ ködösül,elsötétedik,látótér beszűkül,game over. Zombimorzsi elterül,és a domboldalon lebukdácsol. Feleszmélés domb aljába,többiek megrettenve,kicsinység szédülés,amúgy semmi baj. Játék abbahagyódik. Akkor még nem vala internet,nem néztem utána,miféle következmények lehettek vón,csak emlékezem. Lehet,hogy attól zakkantam meg,és ezért lettem hülye pedagógus is! :D

Az bizony. De most tényleg, hogy lehet valaki olyan hülye hogy belekapaszkodik a vezetékbe? lol2 Gondolom valami indiai népség, azok szoktak a vonat tetején is utazni...

A beszélgetés hevében megfeledkezhetett a magas feszültségről.Biztos hogy meghalt.

Vissza
Top Alul