Stalker Camp 2010

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Nemá' Berkut, hát Tázláron mi volt? Felcser, én, Gyula a Jeti-től kapott rádiót cserélgettük. A csaposnak se volt pedig én mentem vele missionre. Szval igen is hiánycikk volt a rádió, akárcsak a fegyver ha nem hozott volna pluszba Yeti mindegyikből nem egyet. És még így is eltűnt az egyik...

Ras: Úgy tűnik félreértettük egymást. Az, hogy legyen legalább 1db rádió minden rajban, ez követelmény. Logikusan egyébként a rajparancsnoknál van a rádió, így csak 1db értékes ember van a rajban, akit védeni kell a maradék 3 mehet a levesbe, ha baj van.
Rádiónak kell lennie, mert különben a szervező sem tud veletek kommunikálni, és az baj (más kérdés, ha árnyékolva vagytok, és azért nincs jel). Úgy kell megoldani, hogy legyen.

Monolit dresscode: sivatagi vagy urban egyenruha, bármilyen színű mellénnyel. Nem kötelező a raj szintű egységes ruházat.

Légyszíves vegyétek figyelembe, hogy ez még nem a végleges verzió. Egyenlőre monolit van, de könnyen lehet hogy Duty lesz belőle, a hadseregből meg Freedom, ugyanis abban is fantasztikusan sok lehetőség van.

Duty vs. Freedom jó ötlet lenne. A Zsoldosok pedig az állandó feszültség és ébrenlét okai lennének, hisz ha meglátsz egy zsoldos rajt és tudod, hogy az éppen lévő küldidhez nem kérted a segítségüket, nos, akkor vagy a ravaszt húzod vagy a csíkot onnan. :D

Zsoldosok nem lesznek, de ha belegondolunk, nincs is rá szükség. Ha X stalker raj parancsnoka megkér egy másik rajt, hogy segítse őket Y küldetésben, akkor lényegében ugyan ott vagyunk. Épp ezért nincs szükség banditákra, mert ha valaki azt szeretné, akkor elbújik a bozótban , és megvárja az arra járó stalker csapatot, és nemes egyszerűséggel ki rabolja őket.

Hajnalig tartó meditációm közepette rá kellett jönnöm, hogy az egész konstrukció úgy rossz ahogy van. Túl szilárdak a keretek, a hadsereg és a monolit is szinte teljes mértékben ellenséges aktivitást folytat, itt pedig (nem feltétlenül) ez a cél.

Úgyhogy Hadsereg és Monolit off, jön a Kötelesség, a Szabadság meg a Banditák. :) Pontos részletek később.

De akkor nem ugyan ott tartunk Berkut? Monolit- Hadsereg lőnek egymásra, Stalkerekre pedig mind a kettő. KÖtelesség- Szabadság lőnek egymásra Banditák pedig mind a kettőre és fordítva. Akkor már Nem Stalkereknek lenne célszerűbb lennie a Banditák helyett. Így megmarad a két állandó ellenfél Monolit- Hadsereg vagyis Kötelesség- Szabadság. Viszont a Stalkerek az én meglátásom szerint a Szabadsággal még így sem törvényszerűen nyitnak tűzet egymásra első látásra a Kötelesség pedig változó, elég bunkó és csőlátásuk miatt. Lenne köztük egy kis állandó feszültség de így sem lehetnének egészen biztosan a Szabadságiak, hogy az éppen szemben tartó Stalkerek nem éppen a Kötelesség "zsoldosai" vagy fordítva. Azért fontold meg.

Ras: Ez első variációban három frakció volt, amelyek szinte kizárólagosan hadban álltak egymással. Nem lett volna lehetőséged, hogy odamenj a monolithoz, és segítsd a katonák ellen, és viszont.
A második variációban ez a szilárd ellentét csak a Kötelesség és a Szabadság szintjére korlátozódott le, de a stalkerek tudnak nekik segíteni, vagy kijátszani őket egymás ellen. Idén pont az volt a jó, hogy bár volt egyfajta feszültség, mégsem voltak bebetonozott állapotok. Sose tudhattuk hogy mit várjunk a másiktól.

Yeti: Köszi a tanácsot!

ha már frakció háború akkor csővel legyen jelen állásom szerint (lehet megkerülhető meg nem jó de legalább vázolok én is valamit)
3 frakció jelentkezés függvényben egy 4ik
Alap 3 frakció: Stalkerek Kötelesség és Szabadság
Maga a harc a szabadság és a kötelesség között lenne, ebbe időnként bele bele folyhat a stalker csoport(ok)
Kötelességiek (feladatban a felderítés és és a szabadságiak irtása valamint relikvia gyűjtés)
Stalkerek itt a semleges csapatok végeznék a maguk kis feladatait relikviákat gyűjtenének, de nem tudnak, mert aktív háborús zónában vannak(frakció háború) és akkor egyik másik stalker raj ennek vagy annak az oldalnak segít(zsoldos mind két oldalnak) tudom nem tökéletes gondolat sor, de ennyire telik
Ezt azért lehet megfúrni, mert a szabadság és a kötelesség küldetései okésak(egymást elimitálni)
ahhoz hogy szilárd legyen még 1 frakció kell és ez a hadsereg lenne, meg is mondom miért.
a stalkereket semmi se motiválná hogy bele folyjanak a harcokba, ha csak nem az hogy a katonaság rájuk vadászik, és ez alól csak akkor kapnak mentességet/védelmet ha segítenek valameik frakciónak...
tudom ez így hülyén hangzik, meg egyebek, de képzeld el amit mondok reálisba ha játszanál, végül is mindenki motiválva lenen a harcokra, és a apró cseprő kisebb nagyobb küldetésekre...
kicsit gondolkozzatok rajta, ezt nem kell alapnak venni, ha valami nem érthető benne emeljétek ki kérdezzétek meg és el.. megpróbálom elmagyarázni hogy gondoltam.

[mod]Ne írj dupla hozzászólást - Tibi[/mod]

Hát eléggé sok logikátlanság van benne.
Egyrészt, a játékosokat nem lehet olyannal traktálni, hogy "hát, leszünk hárman, de ha jön még 1 ember, akkor leszünk négyen. De akkor már máshogy kéne öltözni". Baromság.
Az aktív háborús zóna az nem létezik, mivel a viszonylag kevés K és SZ csapatok arra lesznek elegek, hogy az alapvető feladatokat ellássák.
A hadsereg az ellenséges viszonyban van az SZ-szel, tehát csak a K-ba való belépés adhatna felmentést, az pedig nem cél hogy mindenki odamenjen.

A PC játékban azért segítettél/csatlakoztál az egyik frakcióhoz, mert szimpatikusak voltak valamiért. Itt ugyan ez a helyzet. Hidd el, lesznek akik segíteni fognak. A harcokra meg ne motiváljon semmi, alig lesz 1 tárnyi lőszered. :P

Szerk.:
A rend kedvéért kiírom a követelményeket, hogy tudjátok mire számítsatok, bár majd a regisztrációs felületen úgyis szembefut velük az, aki jönni akar.

KÖVETELMÉNYEK:
- 18. életév betöltése.
- Karóra.
- Sátor, kanálgép, váltás ruha, kulacs / camelback, étel, hálózsák.
- Géppuskásnak, mesterlövésznek, támogató lövésznek, oldalfegyver viselése kötelező (pisztoly, vagy géppisztoly)
- Megfelelően tesztelt védőszemüveg / maszk. Esetleg pótszemüveg is.
- Gyógyszerek, ha szükséged van rájuk.
- Minden rajban legalább 1 jó rádió. A rajban több rádió is lehet, de egyszerre csak 1et lehet használni.
- Narancssárga találatjelző.

NE JELENTKEZZ, HA:
- ha nem szereted a szerepjátékot
- ha lusta voltál elolvasni és megtanulni a szabályokat
- ha ez az első AS-játékod
- ha csak a kézenfekvő, fekete-fehér szituációkat kedveled
- ha csak lődözni akarsz egyet a haverokkal

berkut ez most kicsit szarúl esne nekem öreg...
18? 17 leszek márciusba, ne cseszél már ki hogy pont a soron következőre nem jöhetek...
karóra? nem értem...
a többi értelem szerűen okés...

"ne jelentkezz ha"
az úcsót nem értem... valahogy mégis csak azért röffen össze a társaság hogy játszon és jól érezze magát...
van néhány alap kötelezőleg betartandó szabály stb... ez oké és kell is, de miért kell ennyire lekorlátolni? mi ez hadsereg?
az alig 1 tárnyi lőszer meg tár függvény :D
nem értem mi értelme van ennyire lekorlátozni egy JÁTÉKOT!

Megvan az értelme mindennek.
Óra: ha azt mondja a rajparancsnokod, hogy pl 14:25-re a bázison vagy akkor ott is vagy abban az időpontban vagy ha kitőrés lesz akkor sem árt ha életben akarsz maradni vagy ha időre kell megcsinálnod egy küldetést. Kivonási pontnál... stb
Ha csak lövöldözni akarsz a haverokkal: ez LARP tehát nem csak lövöldözés, bele kell élned magad a szerepedbe a környezetedbe és komolyan is kell azt venni. Nem hülyéskedni megyünk, az majd a háború után, nincs haverkodás az ellenséges frakcióban lévő emberekkel harc közben függetlenül attól mennyire jó haverod. Komolyság.
Avval viszont én sem értek egyet, hogy akinek ez az első AS az se jöhet. Egyszer elkell kezdeni Berkut ahogyan te is elkezdted valamikor és én is. Esélyt adnunk kell mindenkinek nem posztunk eldönteni csak szabályozni. Ha valaki a feltételeknek eleget tesz annak joga van részt venni rajta ha akar. Ha nem tartja be a szabályokat értelemszerűen kizárással jár és mehet haza. Nincs 2. esély! De 1. van és kell is!
Scarecrow: te idén is voltál nem? :::?

Igen voltam... a karórára azért vagyok bambulva, mert én a ideji gémnél is telefonnal mértem a time ot :D
kb 6 éve nincs karórám....
és tudom mi az a larp...tudom hogy nem csak lövöldözés stb... és hidd el bele tudom magam élni(ha már írogatva bele tudom magam élni akkor nem nehéz így se)
de végül is azért jövünk össze hogy játszunk egyet nem? ha nem ez a lényege akkor mond már meg mi? mert az airsoft lényege is játék és nem az hogy megtanuljunk embert vadászni......
de nálam a 18 as korhatás csapta ki a biztosítékot, nem tom idén Y3ti szervezte, de mind 1 is a lényeg hogy jó volt azért mert: ember barát volt! Korhatárra tekintettel, de mégis inkább haveribb volt...
Y3ti engedte meg elgyüjek mert úgy gondolta, normális vagyok, nem is csináltam marhaságokat leszámítva az éjjeli L4D2 feelinges hentnél adtam neked fejest Ras (bocs érte, de tényleg nem éreztem hogy valaki hozzám ért volna)

lényegében lehetne az hogy 16.. de legyen 17... berkut ha bele gondolsz elég nagy marhaság az hogy csak 18tól lehet jönni, egy 17 éves, de még egy 16 vagy kevesebb (Shadow) is ott tolta velem együtt idén... azt ne mond nekem hogy jövőre ki kell hagynom mert te tervezel...
mer jól van beszerzem a karórát, meg eleget teszek annak hogy nem marhulok (amugy sem szoktam) de akkor is hogy csak 18tól....

egy szar nap után jön egy még szar abb hír...

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul