laptop az intel dual core (nem c2d, hanem a régebbi) 2ghz proci (2mega kessel), 3g ram meg ati hd3470 vga 256rámmal.
a pc-m meg 2ghz-es amd (256k kessel), 1g ram és régi ati 9800 pro (128 rammal)

és kb fél óra mire bejön rajta a stalker... szal felejtős, netezni meg filmezni jó, de már nem játszom rajta
a laptop se túl erős gép, de azért legalább pár dolog jobban fut rajta... stalker dx9ben lassú vmiért, gondolom a hd3470 vga lehúzza a gép teljesítményét, de nincs lehetőségem cserélni, pénzügyileg kifújtam hosszú időre

... viszont level editorra tökéletes
dx9ben a laptopon pl a fák hófehérek, és csillognak, a pálya meg túl fakó, akár milyen drivert rakok fel (mobility modder progival, mer amúgy csak 1 driver van, a gyári, és nem fogják sose frissíteni

)
mindkét gépbe ati kártya van, mindkettő default beállításokkal, én arra gyanakszom, hogy a laptop kijelzője erősebb fényt bocsájt ki, és én az időjárást ahhoz lőttem be, a gépemen a monitor (lcd 22'es) meg 50-es brightnessen van meg 50es kontraszton a 100ból, szal az is kb pont középérték. (de talán sötétebb mint a laptop alapból)
kodekekhez satu vagyok, annyi hogy frapssal felveszem a videót rawba, aztán virtualdubban xvid kodekkel áttömöm, de ott nincs semmi extra beállítás a fényerőre vonatkozóan, csak a tömörítést meg annak minőségét tudom belőni asszem.
--------------------
Hannibal King:
nincs, de szeretnénk legkésőbb idén decemberben kiadni... ha nem sikerül akko jövő tavasz kb.