Rendszerkövetelmények

Kanyhalos":12o9edlk mondta:
Írjon már valaki akinek lefagyott rendszeresen és sikerült megjavítania.
nekem sikerult, sok szenvedes es ido aran. tapasztalataim szerint frissen installalt vindozon erzi jolmagat a game :) szoval ha nincs semmi olyan a gpeden, akkor javaslom ezt elso lepesnek. meg a pagefilelal is szorakozhatsz, probalj minel tobb virtualis memoriat letrehozni. nalam mindharom particion 4-4-4 gb, es igy szinte sosem all meg swappelni. :) eleg nyers es brutalis megoldas,de msot legalabb muxik. ja meg a videokartya driver. nalam a 7.2 es cat.tel megy jol, most olvastam lejjebb, hogy masnak a 7.3sal. nem tudom, lehet hogy gepfuggo, vagy csak a jatek szeszelye. :) ki kell probalni mindkettot.

CityLife":2ihopnt1 mondta:
egy vinyóm van csak... akkor a swap miatt kereg? eddig patch előtt nem csinálta...

Nekem még nincs fenn a patch,de az biztos hogy valamilyen szinten köze van a memóriához,vagy a swaphoz a "kerregésnek".

Köszönöm a tanácsot...megpróbálom nagyobbra tenni a swap filet hátha úgy nem jelentkezik a problem, de sztem ezt már csak holnap...

Crayon":1z4r8o22 mondta:
Wallace87":1z4r8o22 mondta:
Van egy fura hibám a játékban: Amikor elkezd esni akkor furán elkezd villogni a kép. Játszani attól még lehet csak idegesít, hogy ilyan vonalak ugrálnak összevissza a képen. Mitől lehet ez? ( szerintem videókártya)
Amúgy a game eredeti és a gépemen medium-high beállításon élvezhetően fut: P4 2,8 1GB ram, Geforce 6600 256 ram. Ja és semmi más hibát még bugot sem észleltem eddig.
Légyszives írjatok már ha van vmi ötletetek, hátha lehet a hiba ellen tenni vmit.
Shader hiba. Vagy visszaveszed DX8ba vagy ment-kilép-betölt macera orvosolja.

Érdekes, de Garbage-ben már nem jelentkezik ez a hiba eső esetén. Valamiért elmúlt. Még kipróbálom, hogy visszamegyek a Cordonba és megvárom hogy essen az eső. Kiváncsi vagyok, hogy újra fogja-e csinálni a villogást.

Ugyanilyen átkozott grafikai hibáim vannak .. Eső és szél .. Shader hiba .. Ok ezt én is diagnosztizáltam. De DX 8ban ? Valaki segitsen Shader verziot visszahuzni 1.1 re , mert alapból a játék 2.0 ás vertex és pix shadereket eszik .. :!:
ss_kardos%20erno.jpg

A segítségeteket szeretném kérni gépvásárláshoz ( monitor, hangfalak stb marad a régi). Úgy 200 ezer forint értékben mit ajánlotok (intel, és nvidia)? Eddig mindig ilyen gépem volt és sose volt vele gondom, nem akarok áttérni Atira meg AMD-re. A segítséget előre is köszönöm!

Valaki meg tudná mondani hogy miért szaggat a játék?
Állandóan lefagy, naponta többször, és sokszor ki is lép a desktopra.
Akármit csinálok a grafikai beállításokkal ugyanolyan marad a helyzet.
Feltettem a Catalyst 7.3-at, és a Stalker patch-et, együtt is külön-külön is,
és ugyanúgy lefagy. A swap file szerintem tökmindegy mennyi,
én 1,5Gb-ról indultam, most 4Gb és semmi különbség nincs.
Amúgy az Unleashed verzió van fent. Segítsen már valaki legyen szives,
mert szeretném a jövő héten megvenni, de félek hogy ugyanezt fogja csinálni az eredeti verzió is. pls help

Most meg azt tapasztaltam, hogy ha átállítom Static Light-ra, akkor nincs lefagyás se kilépés, meg a vinyó se swappol orrba-szájba állandóan.
De nehogymár 512-es Radeon X1950-nel DX8-ban játszak 2007-ben.
Segítsen már valaki ha tud.
Köszönöm szépen

-tegyél fel másik Catalystet
-ne nyúlj a control panelhez
-ha alaplapod támogatja tegyél fel hozzá új AGP drivert
-BIOS-ban kapcsold ki a fast-writot

pYura":2mniawbz mondta:
-tegyél fel másik Catalystet
-ne nyúlj a control panelhez
-ha alaplapod támogatja tegyél fel hozzá új AGP drivert
-BIOS-ban kapcsold ki a fast-writot

A control panelhez nem nyúltam.
Esetleg a 7.2 catalystet lehetne megpróbálni, de hát nem a 7.3 lenne
jobb elvileg? Majd megnézem.
pYura légyszives mondd már el mi az a fast writ, ezt sose hallottam.
Meg minek új AGP driver? Szerintem nem az alaplappal van gond, 2 hónapos sincs. Szóval mi az a fast writ?

AGP driver nélkül nem is működik a lap rendesen ha nincs feltéve ÉS szükség lenne rá. Mi az alaplapod pontos típusa?

FastWrite lehet, hogy csak nV kártyáknál van :oops:

pYura":1r9kpro0 mondta:
AGP driver nélkül nem is működik a lap rendesen ha nincs feltéve ÉS szükség lenne rá. Mi az alaplapod pontos típusa?

A gyári alaplapi driver van fent.
ASRock - Intel P4i65G/M/ASR

Szerinted nem inkább a Stalker hibás. Crackelt unleashed.
De csak akkor adok ki 10 rongyot eredetire ha nem fogja ezt csinálni.

Oblivion, FEAR, Far Cry, Ghost Recon AW, ezek very high on minden maxon 1280x1024 ben tökéletesen mennek.

Mi a véleményed? Nem az a baj hogy krekkelt a stalker?
Különben is furcsa hogy csak alig 6gigát tesz fel nem 10et ahogy a GSC mondta.

Meg amúgy nincs élsimítás dx9-ben, mert a game nem tudja egyszerre kezelni a HDR-rel. Vagy ez csak nekem van így?
Minden esetre 1280x1024-ben már nem észrevehető, de akkor is tudnia kellene, hisz már minden kártya elavult ami nem HDR+AA-s.
Na mindegy, ez legyen a legkevesebb, csak abbahagyná a lefagyást.

Kanyhalos":36ja6ib3 mondta:
Meg amúgy nincs élsimítás dx9-ben, mert a game nem tudja egyszerre kezelni a HDR-rel. Vagy ez csak nekem van így?
Minden esetre 1280x1024-ben már nem észrevehető, de akkor is tudnia kellene, hisz már minden kártya elavult ami nem HDR+AA-s.

Ez elvileg az Nv tulajdonsága,Atinál még nem hallottam erröl....le vagyok maradva lol2

Ez elvileg az Nv tulajdonsága,Atinál még nem hallottam erröl....le vagyok maradva lol2[/quote]

Nem értem....miről nem hallottál atinál?

pYura , kérhetem a segitséged? Kééérlek irj le egy adag user.ltx parancsot, hogy huzzam vissza 1.1 es shaderekre a játékot ... Annó tudom fel tudtad pakolni 3.0 -ás shaderre is :$ :oops:

Sikerült megszüntetnem a szaggatást.
A texture detailst és az object details kicsit visszavettem,
most kb. 2/3-on van a csík.
A felbontást felvettem 1280x1024-re, így már egyáltalán nem szaggat,
és szebb is a grafika, mint 1024x768 max texture és object detail-on.
A patch felrakása után nem tudom, hogy javult-e, de most jobb.
De még mindig lefagy. Csak reset-re reagál, semmi crtl+alt+del....

Kanyhalos":2buz3kup mondta:
pYura":2buz3kup mondta:

A gyári alaplapi driver van fent.
ASRock - Intel P4i65G/M/ASR

Szerinted nem inkább a Stalker hibás. Crackelt unleashed.
De csak akkor adok ki 10 rongyot eredetire ha nem fogja ezt csinálni.

Oblivion, FEAR, Far Cry, Ghost Recon AW, ezek very high on minden maxon 1280x1024 ben tökéletesen mennek.

Mi a véleményed? Nem az a baj hogy krekkelt a stalker?
Különben is furcsa hogy csak alig 6gigát tesz fel nem 10et ahogy a GSC mondta.

Szerintem nem attól függ, hogy tört... ezt tedd fel: ftp://download.asrock.com/drivers/Intel ... .17.0.4396).zip

pYura!
Kösz a linket, de nem tudom megnyitni, azt írja hogy nincs hozzáférésem az ftp-hez.
Tud valaki multizni vagy az csak eredetivel megy?

Vissza
Top Alul