Az az Abakan egy Friar nevű banditánál található. Az alap játékban a Sötét völgyben a banditabázison kellene kóricálnia (térkép alapján), de én amikor első alkalommal ereszkedtem le az Agropromi csatornarendszerbe (OL 2.2) ott volt a pálya elején. Legyaktam és mikor felvettem a fegyvert láttam miféle kincsre bukkantam.

Persze ha valahol máshol lelte a halálát akkor nem valószínű, hogy megtalálod a fegyverét. Én se bukkantam már rá Scarecrow módosított IL-86 stukkerére miután holtan találtam a Vad területen.
Közben néztem a recepteket és egy olyat találtam, amiben Medúzát, Cseppet meg talán Kővirágot kell egyszerre beledobni egy Gyümölcs puncs anomáliába. De szerintem nem minden képződményhez raktak bele recepteket. Főleg nem a nagyon általánosan elterjedtekhez.
Amúgy a katonai kereskedőt hol találhatom meg Chernobylban? Előfordulhat, hogy lelőttem, mert mikor elindultam az erőműbe az egyik MI-24-es leszállt a pálya kezdőpontjánál és lerakott négy katonai stalkert akiket azonnal telepumpáltam ólommal. Mikor visszafelé tartottam az erőműből, az egyik holttest még mindig ott volt szóval lehet, hogy őt lőttem volna le? :|
A zsoldosok nálam majdnem teljesen eltűntek a Vad területen a befejezetlen épület legfelső szintjén ahol mindig tanányztak már nincsennek és a közelükbe egy kisebb stalker tábor jött létre a lakókocsinál. Csak a Katonai raktáraknál szokott kb 5-6 zsoldos lézengeni a táborukban.
Pár élménybeszámoló:
- Katonai raktáraknál egyszer a Vörös-erdő felől 4 törpe, 2 vérszívó, 1 snork, 1 kontroller támadta meg a barikádokat. Persze szegény szabadságosaknak esélyük sem volt. Egy részük zombivá változott, akiket nem a vérszívók vagy a törpék rendeztek le. Még távolabbról próbáltam kiiktatni a törpéket több kevesebb sikerrel. Ugyanebben a csatában ezt követően, megkiséreltem elütni a mutánsokat a BTR-rel (gondolván, az orosz hadsereg remek vívmányában nagy baj nem érhet). A kontroller már támadásban volt amikor beszálltam a járműbe és a tipikus csapásával sikerült BTR-estől elrepíteni szabadság bázisának kapujáig. Kár, hogy nem lett rögzítve videóként az eset.
- Egy fehér kis mini cooper szerű járgánnyal nagy sebességgel robogtam ugyanezen a pályán a Bár átjárója felé és ahol a Szolgálat a farmon pihenget kicsit nagy a domboldalban az aljnövényzet. Éppen 3 zsoldos sétált a táborhelyük felé, mikor az egyiket nagyon csúnyán elgázoltam az autóval. Szerencsétlenje fent is akadt a motorháztetőn.

A társai meg nem vettek észre az autóban és nyugodtan sétáltak tovább.