Nem értem miért várjátok megváltásként az smp-t.
Sokáig küzdöttem régen én is ezzel az smp bugpackkal, egészen a 2.4-es verzióig, de feladtam. Olyan soha azelőtt nem látott ctd-im voltak vele, amik mindig ugyanott történtek és nem tudtam kikerülni őket, végig sem tudtam vinni a játékot. Nincsen scripterük, ha mondjuk ott lenne barin a dezowavéből vagy kanyhalos, esetleg a régi nagy scripterek a ruszkiktól, akkor még azt mondanám van remény a bugok kiirtására, de a 2.5-t ugyanazok csinálják, mint a régebbieket.
Scripter nélkül ez a modpack az agyatlan mergelés iskolapéldája, amcsi-nyugat eu. fegyverbuziktól, akiknek a stalker csak egy újabb csapatjátékos fegyverszimulátor. Belepakoltak minden hozzáférhető minimodot, de egyensúlyba hozni a játékban őket minek. Most olvastam gsc-n hogy már 500 új fegyónál tartanak, ennyit raktak bele (gondolom az alváltozatokkal, speckó fegyverekkel együtt), és hogy:
"Right now we're going over bugs and trying to understand them.. Then try to make a fix or a workaround that reduces the odds of them showing up."
Szóval ők kb. úgy moddolnak, mint ahogy egy vak ember repülőt vezet, lesz ami lesz alapon. A belemergelt minimodokat nem ők csinálták, és a gamedata megértése nélkül sok jóra nem lehet számítani. Ráadásul ahogy elnézem, AI modokat (monnoroch, bak, rulix) is tettek bele, ami átfogó script tudás nélkül elég érdekes lesz, az AI nagyon kényes téma és hozzáértés nélkül könnyű elqrni.
32 bites operációs rendszerre fel se érdemes rakni, mert a sok belepakolt cuccal a játék már simán meghaladja a 3 gb-os memóriacímzési határt (a bar-tól kezdve garantáltak az out of memory ctd-k). A sok új inventory cucc miatt iszonyat laggolás lesz mindenhol, főleg többmagos cpu-kon. De legalább a rengeteg új drága fegyó miatt már garbage-nál milliomos leszel. :wink:
Szóval senkit se tévesszen meg a csili-vili külső, ez is egy bugpack lesz, de ne legyen igazam...