Mod kereső

Kimmuriel

New Member
Csatlakozás
2007.08.09.
Üzenetek
650
Reakció pontszám
0
Hely
a Zóna
Webhely
kimmuriel.extra.hu
A cím mindent elárul: akinek igénye van valamilyen modra, az itt tud segítséget kérni, hátha valaki tud ajánlani egy, a célnak megfelelő modot.

Ugyan még nem jelent meg nálunk, de már nyakunkon a Clear Sky, és az orosz verziót már kiadták, ezért az első kérdésem az volna, hogy nem született-e már egy olyan mod, mint a SoC-hoz az Authenticity Sound Pack (http://stalker.filefront.com/file/Authenticity_Sound_Pack;90521), ami a játékban lévő összes párbeszédet oroszra cseréli? (Mármint csak magát az audio fájlt, a szövegeket nem.) Ugyanis már előre borsódzik a hátam a szinkronos verziótól, azért mégiscsak más a feeling-je az eredeti orosz nyelven zajló párbeszédeknek... :roll:

A mod készlesz, Siro csinálja majd, ő csinálta a shoc-hoz is. Majd ha kész, azonnal postolom a linket.

Van még sleepbag mod, mást nem nagyon csináltak eddig. Fixeket, de a gsc-s fix úgyis jobb lesz :)

Az Authenticity-t éppen én raktam össze, de sebaj. (Meg Siro modjának kiadását is elősegítettem, amikor elküldtem neki, de ő még tett hozzá újakat és némított egy pár idegesítő hangot.)

Nem kell hozzá nagy tudomány egyébként, az ember összehasonlítja a két különböző nyelvű hangkészletet (az egyik az orosz), és a különbség lesz az Authenticity Sound Pack, nagyjából.

TSL16b":n1ykg9tg mondta:
Nem kell hozzá nagy tudomány egyébként, az ember összehasonlítja a két különböző nyelvű hangkészletet (az egyik az orosz), és a különbség lesz az Authenticity Sound Pack, nagyjából.
Nem kell hozzá nagy tudomány, de orosz verzió az igen, én viszont avval nem rendelkezem, és már bocsika (no offense), de nem fogok warezolni... Nekem mindegy ki dobja össze, de ha meglesz, szívesen venném, ha valaki postolná a hozzáférhetőséget! :roll:

ismét egyetértek bizok bennetek jó minőségű orosz beszéd lesz mint anno stalker shadow-ban

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy cear sky esetében lehet moddolni és ha igen hogyan?
Gondolom a database file-okat kellene kicsomagolni de nekem open office-al ez nem jött össze:S
igazábol a weight limiten állítanék valahogy...
ha valaki tudja a mikéntjét ennek annak előre is köszi!

Egy ClearSky_unpacker.7z nevű fájlt keress, az kibontja. Ugyanúgy kell átírni a súlykorlátot, mint a ShoC-ban, az actor.ltx nemigen változott.

és valami leírás h hogy kell használni ezt az unpackert meg tök más mint a shoc féle unpacker.a readme-jéből semmit nem lehet kihámozni...

Clear Sky database fájlokat kicsomagoló progi:

http://www.sendspace.com/file/ngoy5x

Használata: a csomagban van egy converter. exe és egy converter.bat file. A Clear Sky \bin mappájába kell másolni mindkét fájlt, és a converter.bat-tal indítani a kicsomagolást.

A progi létrehoz egy \unpacked könyvtárat, amibe kibontja az összes db-t, majd az \unpacked mappát át kell helyezni a játék főkönyvtárába. Ha ezt a könyvtárat gamedata-ra átnevezed, és az fsgame.ltx-ben engedélyezed a gamedata könyvtárat ($game_data$ = true| true| $fs_root$|gamedata\), akkor mehet a moddolás.

vazvaz":xqpn7h57 mondta:
A "yoda" nyelven íródott gagyi angolosítást el lehet felejteni, a neten találtam egy normális angolosítás modot:

Ehhez még ki lehet bontani a WW patchből a frissült szövegeket, és akkor naprakész angol játékot varázsoltunk.

vazvaz":ggko6j2v mondta:
Clear Sky database fájlokat kicsomagoló progi:

http://www.sendspace.com/file/ngoy5x

Használata: a csomagban van egy converter. exe és egy converter.bat file. A Clear Sky \bin mappájába kell másolni mindkét fájlt, és a converter.bat-tal indítani a kicsomagolást.

A progi létrehoz egy \unpacked könyvtárat, amibe kibontja az összes db-t, majd az \unpacked mappát át kell helyezni a játék főkönyvtárába. Ha ezt a könyvtárat gamedata-ra átnevezed, és az fsgame.ltx-ben engedélyezed a gamedata könyvtárat ($game_data$ = true| true| $fs_root$|gamedata\), akkor mehet a moddolás.

így használtam de én nem találom a kcisomagolt fileokat :cry: . Hova teszi ezeket? x64 Vista alatt fut a cucc, adminként lett futtatva a batch természetesen. Van egy sanda gyanum, hogy nem fut a batch rendesen, mégpedig ezért: http://kepfeltoltes.hu/080906/unpacker_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Igazából egy magyar nyelvi modhoz kéne, még az első orszoból fordított angol stringtáblákat fordítom magyarra. Az UI már szinte 100% készen van(ez egyszerű volt), de a dialógok közt néhol annyira zavaros és értehetetlen a translator által fordított szöveg, hogy nem lehet egyszerűen kihámozni sehogyse, hogy minek kéne ott szerepelnie. Sikerült találnom angol lokalizációt, ebben elvileg benne vannak a stringtáblák nomrális angol nyelven, úgy már sokkal gyorsabb és könnyebb lenne magyarítást írni hozzá. Ha van valakinek kedve/ideje segíthetne fordítani, hogy jövő hétre legyen magyar CS nyelvi mod.

Vinobob:
Hát nem tudom, van-e értelme 2-3 hét alatt, a hivatalos, magyarított megjelenés előtt összecsapni egy fordítást... De te tudod.

Fogalmam sincs, mit rontottál el a konverterrel. Töltsd le azt a csomagot, amit belinkeltem. Másold be a két fájlt a játék \bin könyvtárába, és onnan futtasd a converter.bat-ot. A progi a \bin mappában csinál egy \unpacked könyvtárat. XP alatt biztosan működik, x64 Vistát passzolom.

hát én meg nem tudom van e értelme várni a fordítással 3 hetet( vagy esetleg többet) Nem tudom mit lehet egyébként ezzel ennyit pöcsölni. Most innét leszedtem egy csomagot, amiben a rendes angol fordítás van, gyakroltailag olyan, a szöveg, hogy kisujjból lehet fordítani, translator egyetalán nem kell hozzá, szótár is csak elvétve. Pedig én nem vagyok valami nagy angolos, van egy középfokú C-m azt csá. Szóval a szöveg fordítása emberanyag kérdése csak, a játék szinkronja meg szintén nem hiszem, hogy sok időt venne igánybe, túl sok szöveg nincs benne, ami meg ilyen rizsa, az meg van stringtáblákban is és nem kell külön fordítani, tehát csak fel kell olvasni. Egy 5 tagú csapatnak kb 1 hét lenne az egész, és akkor még sokat mondtam. Bár a szinkronhoz nem elég 5 ember, mert sok karakterhang van, de szerintem ez se lenne sok idő, mire ezeke összegyűlnének. Most belinkelnél egy felhívást pár fórumra, hogy hé figyelj nem akarod kölcsönözni a hangod a magyar stalkerhoz, szerinted hányan jelentkeznének :lol:

BTW nekem nem hozott létre ilyen mappát, amint a képől is látszik, a command line nem ismerte fel hogy az egy futtatható állmány, meg parancsnak se vette be természetesen, mivel nem az( a játék am az x86os könyvtárban van, tehát a 64 bit nem igazán lehet gond) Valaki próbálta Vistával esetleg akinek működik?

a vazvaz által linkelt unpacker nekem tökéletesen müködött.amugy 32 bites vista home premium-ot használok és semmi gond nem volt.meg is buheráltam az actor.ltx-et így most már kicsit többet birok cipelni.mert amugy a 60 kilos limittel nekem marha nehéz volt a gamma főleg mikor a garbage-ra értem.
úgyhogy mégegyszer köszi vazvaz nagyfel!

exebin":15lnvzai mondta:
a vazvaz által linkelt unpacker nekem tökéletesen müködött.amugy 32 bites vista home premium-ot használok és semmi gond nem volt.meg is buheráltam az actor.ltx-et így most már kicsit többet birok cipelni.mert amugy a 60 kilos limittel nekem marha nehéz volt a gamma főleg mikor a garbage-ra értem.

nem tudom, akkor én csinálok valamit rosszul? Jobb klikk a batch file-ra run as admin és az a kép a parancssorban, amit linkeltem. Ja a bin mappába tettem. Talán az lehet a gond, hogy a program file-s ban van a játék? ide nem enged az UAC csak úgy betenni meg kivenni cuccokat, kell hozzá jóvághagyás. De nem promtolt, hogy visítozna csak azt írta ki, hogy nem ismeri fel a parncsot, de azt is csak parancsssorban

VinoBob":1q3hwmmm mondta:
exebin":1q3hwmmm mondta:

nem tudom, akkor én csinálok valamit rosszul? Jobb klikk a batch file-ra run as admin és az a kép a parancssorban, amit linkeltem. Ja a bin mappába tettem. Talán az lehet a gond, hogy a program file-s ban van a játék? ide nem enged az UAC csak úgy betenni meg kivenni cuccokat, kell hozzá jóvághagyás. De nem promtolt, hogy visítozna csak azt írta ki, hogy nem ismeri fel a parncsot, de azt is csak parancsssorban

lehet az a gond.nálam speciel alapszinten nem a c meghajton van a gamma,simán kicsomagolt mindent a cucc.

Vissza
Top Alul