Mobiltelefon, PDA, konzol és egyéb kütyük

Ezt akarta rám sózni az Invitel. Huawei S7 slim Nem fogadtam el,pedig egy hónapig telefonálgattak,igaz meg is csúsztak-volna -a határidővel,mégpedig jócskán-kb...egy hónap-ha el is fogadtam volna.
Van egy kis csalódottságérzésem és egy kis lelkiismeret furdalásom is,de nem merek két év újabb hűségidőt bevállalni egy ilyen kütyü-nem is tudom,minek nevezzem-miatt,mikor senki sem tudja,mit jelent két év a munkájának megtartását illetően,és bizony semmi kedvem kötbért fizetni a semmiből....
Vajon igazam volt véleményetek szerint,vagy sem?
A készülékkel kapcsolatban mi a véleményetek?

Van más szolgáltató amire tudsz váltani ha esetleg nem teteszik valamiért az Invitel ?

zombimorzsi":14dmztq6 mondta:
Ezt akarta rám sózni az Invitel. Huawei S7 slim Nem fogadtam el,pedig egy hónapig telefonálgattak,igaz meg is csúsztak-volna -a határidővel,mégpedig jócskán-kb...egy hónap-ha el is fogadtam volna.
Van egy kis csalódottságérzésem és egy kis lelkiismeret furdalásom is,de nem merek két év újabb hűségidőt bevállalni egy ilyen kütyü-nem is tudom,minek nevezzem-miatt,mikor senki sem tudja,mit jelent két év a munkájának megtartását illetően,és bizony semmi kedvem kötbért fizetni a semmiből....
Vajon igazam volt véleményetek szerint,vagy sem?
A készülékkel kapcsolatban mi a véleményetek?

havernak van, az elejében faxán működött, utána meg volt vele ilyen olyan probléma. De nem rossz cucc. Ha bevállalod a 2 év hűséget akkor beleépítik a havidíjba a gép árát (én egy netbookot "vettem" így" ). Az más kérdés ,hogy miután lejárt a hűség, otthagytam őket a fenébe.... és most 8mbit helyett 80mbit van fele annyiért :P .

Én az invitelt otthagytam, és mentem át az optanethez, legalább gyorsabbságos. Nem tudom pontosan, de ha jól emlékszem Szentes v. környékén élsz, ott pedig van optanet :) Nekem otthon most 8/3as van, havi 4ért, előtte invitel volt ami 3/0.25 volt, és 6700ba került. Nyilván a digi a legolcsóbb, de az csak a nagyobb városok kiváltsága jelenleg.

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Gyakorlatilag megerősített a döntésemben. Valóban szentesi vagyok,és Invitel-előfizető,így a a legmagosabb elérhető letöltési sebességem effektíve 6,7-7 mbit,de -állítólag a csongrádi úton már huzigálják-pont az inviteles csoport- az új optikai kábelrendszereket,ami lényegesebben gyorsabb lesz,talán 25 körüli. Eközben a UPC is nyomul,mert átveszi a helyi kábel-tv szolgáltatótól (Rubicom) a városi kábelhálózatot,ahol ugyanezt a sebességet akarják elérni,amivel kapcsolatban enyhén szkeptikus vagyok.(Igen Vino,lehetne váltani,de tudom,hogy technikailag mit tud a városi kábel-egyszer már volt benne részem-ki is köttettem,és átnyergeltem tányéros UPC-re...)
Also,nem véletlen,hogy be akarják rángatni a meglevő ügyfeleiket még két évre,hogy ne akarjanak már váltani,mert akkor lekötbérezik a hátralékot a szerződési feltételek alapján,"oszt" bevasalják a tagon keményen.
Nekem egy ilyen táblagép egyébiránt momentán még nem sokat mond,ha vennék mobil eszközt,az inkább valami megbízhatóbb notebook lenne,mintsem egy ilyen androidos cucc,amihez még autós töltő sincs adva,így GPS-ként sem tudnám hasznát venni,pedig ez is szándékaim között volt. (Máris hozzáteszem,hogy ilyen benzinárak mellett nem is nagyon fokok kocsikázni,és senki sem hinné el,pedig így igaz,hogy a hétéves verdámban csak 32.000 km van,és nem nagyon akar gyarapodni...)
Aztán az sem valami biztató,hogy mindenféle baja van neki egy bizonyos idő után,bár két évig ingyér szervizelik.
Később aztán olvastam egy két véleményt más szájtokon is,és ugye volt olyan,aki a fórumokon istenítette,más meg anyázta,hogy bekapcsolt állapotban nem lehet tölteni,de így meg gyorsan-1-2 óra alatt-megadja magát az akku. Akkor meg mitől mobil eszköz ez??
Nos,szumma szummárum,nem lesz táblagép,marad a nyálcsorgatás,meg a zsé pakolgatása élire,hátha összejön egy notebook, egyszer....
Ja,és még egy fontos dolog,hogy ez év januárjában járt le a ki tudja hanyadik hűségidőm-mert hülye módon hagytam magamat berángatni egy sokadik modifikációba-és gondolatom szerint nem nagyon kéne eladni a lelkemet a szolgáltatónak ismét,főleg nem két évre,amikor tudvalevő,hogy ma van munkahelye az embörnek,holnap meg nem van.....) nem1 dühös2

Huaweivel sok gond nekem eddig nem volt. 2002 ota volt oanom, durvan 2 honapja lett lecserelve :D mert tul lassu volt az uj nethez :D

zombimorzsi: mi eddig úgy csináltuk a UPC-vel, hogy megkötöttük 2 évre a hűségszerződést (TV, internet, telefon kombó), aztán amikor lejárt, általában mindig volt egy olcsóbb vagy ugyanannyiért gyorsabb/többcsatornás stb. csomag, lemondtuk az egész szolgáltatást és azonnal megkötöttük az újat. Így még kimaradás sem volt.

Tavaly a digitális dekódert többször is ránk akarták sózni, sikertelenül..

csal azért kérdeztem mert nálunk évekig csak egy szolgáltató volt. Így nem volt kérdéses a hűségnyilatkozat az olcsóbb havidíjért. Amikor meg lett a digi addigra már nem kötöttünk újabb hűséget, legalábbis nem a kábelesekkel, hanem a digivel. Gyakorlatilag nincs választás, mert a digi sokkal olcsóbb és jobb, tehát itt is értelmes dolog hűséget kötni. A kütyü nem tudom mennyit érhet, de ha nem is kell eladhatod és akkor annyival kevesebbet fizetsz. A kötbéres dolgot meg nem értem, ha rendesen fizetsz nincs bünti, de ha nem fizetsz hűség nélkül is van, kivétel ha időben lemondod a szolgáltatást, aminek az esélye azért alacsony, ha nem kapsz előnyösebb ajánlatot.

hát az a cucc ér kb 20k-t vagy valami hülyének el lehet adni kicsit többért is :)

Hát,igen. Gyanús volt,hogy a telefonos csajszi-szőke női hang-hatvan uszkve hetven ezerre taksálta a kütyüt,aztán a helyi tacskó-áruház passzázsán meg 30 pénz körül láttam,kicsit csodálkozva.
Vino, a kötbért azt úgy magyarázták-mondjuk,lehet,hogy baromság az egész-hogy a kütyüért nem kell külön fizetni semmit,ingyen szervizelik két évig,s utána egy képzetes összegért meg lehet venni. (pár ezer Ft.)
Azonban ennek az az ára,hogy két évig nem mondhatom le a inviteles szerződést,s ha meg merészelem tenni,akkor a maradék-két évből hátralevő időt-ki fogják fizettetni velem. Ugyanez a rémes opció áll fent nemfizetés,munkanélküliség miatti visszamondás esetére,magyarán nem lehet lemondani.
Nem nagyon értem ezt,mert olybá tűnik,mint a középkori jobbágytartás és a röghöz-kötés,de mindezt a 21.században,könyörgöm. "Emmegmán" milyen eljárás?
Na,és a legjobb-a mai újságcikk- amit olvastam,hogy az UPC ugye átveszi most már májustól a Rubicomtól a hálózatot(ezt már korábban is tudtam,s írtam),és -írd és mondd- már nem is 25,hanem 120!!!!mbit/sec-es hálózatot épít fel. Ez amúgy hihető lenne véleményetek szerint?
Mert,akkor hol leszek én ehhez képest a nyomorúságos 7 megámmal???
(Vagy ez a 120-as érték valami újságírói félreértés?)

nem félreértés szerintem jobb helyeken optikai kábeleket használnak abból meg a legcsóróbb tud ennyit, és sokkal olcsóbb. Valószínűleg egyébként ezért akarnak hűséget aláíratni, mert megneszelték hogy jön a konkurencia, bár azért nem eszik olyan forróna kását, mert egy új hálózt kiépítése több év is lehet, főleg a hazai viszonyokat ismerve. 20k két évre az kevesebb mint 1k a havidíjból ami nem sok bár az sem mindegy hogy 5k a havidíj vagy 2. Itt a hűség nyilatkozat az úgy nézet ki, hogy 3k-t fiettünk fél évig mindenért amiben 20/10-es net, telefon(hálózaton belül 0 percdíj), meg TV 30+ csatornával, majd fél évig 5k ami a normál havidíj lenne ugyanezért, szóval 12 hónap helyett csak 9-et kellett fizetni ami azért nem rossz, tekintve hogy ennél nincs jobb és ezek kellenek is mindíg.

Hoppá! Ez most nekem tényleg újdonság volt,Vino,nem is hittem volna. Mindig lehet valami újat tanulni!

Nálunk úgy van,hogy 80/25-ös net , akkor 1gb mobilnet (nem használom szóval kár vót kérni... ) , akkor van tv digi sport csatornával is meg van vezetékes telefon (ami mostanában szokott szarakodni) ezért fizetünk 9300 pézt. Az optikai hálózatot kb 1 hónap alatt építették ki a környéken.. a net általában gyorsabb mint kéne olyan 85mbit..... Akinek van lehetősége annak ajánlom a digit :)

Hi! Nem tud vki olyan oldalt ahol dögivel találok wi-fis telókat pda -kat (20-30E ft)?

Új 12" TFT LCD Monitor
33.111Ft
31.455Ft

Aztaa de olcsó ááá

ghost40000,

javaslom az argep.hu -t :) rákeresel, kilistázza az összes boltot ahol kapható, és onnét veszed meg, amelyik a legolcsóbban adja, v. szimpi.

Köszönöm az infókat mindenkinek... csak nem mindig vagyok netközelben ezért kell egy ilyesfajta kütyü..+Ismerös nemrég mutatta nekem a samsung b2100-at elég massziv darabnak tünik.
Amugy volt már valakinek ilyen, v ehhez hasonlo strapabiro teloja?Mik a tapasztalatok ezen a téren?

Vissza
Top Alul