Mit bírnál a Stalker 2-ben?

Az exoskeleton ruha a Stalker része,nélküle nem lenne igazi.

No Country for Women
Avagy: miért nincsenek a Zónában nők?

http://www.pcguru.hu/pcguru/blog/tenebr ... -for-women
cf69682fe1a9.jpg

Erről van szó, vita lezárva, olvassa el mindenki a cikket.
"Ez nem piknik a széplányokkal. Ez a zóna, rendnek kell lennie."

Aszem a stalker film úgy kezdödik ,hogy a zónába egy nő is el akar menni de nem engedik mert az "nem nőknek való hely mennyen csak haza"

Amúgy az eredeti film/regény az usaban játszodik a '60 as években egy lepusztult lakótelepen és környékén. Amit az amerikai fegyveres erők erősen védenek. Emlékszem elég sok m1a1 thompson volt a filmben volt egy jellenet amikor a földön találtak egyet legalábbis mutatta a kamera a regényben és a filmben is az író csávónál volt egy colt 1911 1 lőszerel.

Nem akar elmenni hanem sír mert félti a férjét, egy marcona stalkert, tőle idéztem :D

Madness: Ez nem egy FPS, ez egy FPS-RPG. Tehát ebben azért lehetne választani. Viszont másfelől meg nem sok nő játszik a Stalkerrel, tisztelet a kivételnek.

Aha. A kedves cikkíró minduntalan összekapcsolja a nőket a szerelmi szállal, miközben pont elveti ezt a nézetet, így számomra elég ellentmondásos a dolog.
Arra nem gondolt senki hogy azért kellenének nők a játékba mert esetleg mi, női játékosok is szeretnénk? Nem is vagyunk kevesen.
Elég nevetséges indok az, hogy azért ne legyenek nők mert én nem akarom mert eddig nem volt és a nők amúgy is gyengék és lekvárok és nem élnék túl egy percig sem.
Kérdem, mi kell a túléléshez a Zónában? Magas fájdalomküszöb/szellemi tűrőképesség?
A nők bizonyítottan jobban bírják az agresszió látványát és a fájdalmat, mint a férfiak.
Fizikum?
A nők elbírnak egy fegyvert, és célozni is tudnak vele. Más nem sok minden kell.
Egy nyolcvanas évekbeli filmből idézni a témában pedig enyhén röhejes, mivel akkor még jócskán tombolt a hímsovinizmus/go back to the kitchen téma a szu-n belül, még ha nem is nyíltan.
Egy szó mint száz, nők kellenek a sztalkerbe (nekem és szerintem jó páran vannak így), és úgy tűnik, lesznek is.
Edit.: Superkocka:
Csak én öt sztalkerező nőt ismerek neten, ebből három fent van a fórumon is. Itthon tényleg nem nagy az arány, de külföldi fórumokon lényegesen többet látni.
Egy rajongói réteget mellesleg akkor sem illik szembeköpni, ha kevesen is vannak.

Én nem is tiltakozom a női Stalkereket, csak szóltam, hogy azért nem nagyon csináltak eddig, mert a játékban NPC nővel sem találkozhattunk, meg aztán milyen lett volna a CoP-ban pl., hogy nő katonát küldenek a Zónába és épüüljön be, mikor egy nő sincs rajta kívűl.

Na nekem az tetszet a cikkbe, hogy az írója is azt a tartotta elképzelhetőnek, hogy legyen egy női frakció, Amazonok, példakép.
Bár én elképzelhetőnek tartom, hogy a már meglévőkbe vannak. Pl most hogy kevésbé lett veszélyes a zóna, a nők is kedvet kaptak, hozzá és ezért jelentek meg innentől kezdve.
A másik, eddig szembe se jutott, hogy ilyet lehetne tenni bele, hogy szerelmi szál, és a végén a nő lesz a jutalom vagy valami, amit kifejtett, ilyen NEM kell bele. A nők is egyszerűen ott vannak és ugyan azt csinálják amit a stalkerek.
Eltudok képzelni, olyat, hogy egy férfi beállt a stalkerekhez, mert szegény a család, elment szerencsét próbálni, a zónába hátha talál valamit amiből meggazdagszik, és később utána ment a felesége, időközbe a férfi meghalt, de a nő ott maradt, és a Stalkerek tisztelik, hogy nőként megállja a helyét.
Illetve lehet olyat, hogy ha már vannak nők, olyan küldetés, hogy felbérel egy emberke, hogy elfogták a szerelmét, a banditák, és kikel szabadítanod.
Illetve vannak szükségletek, vagy a stalkerek, akkor elégé heves hőmérsékletűek, vagy impotensek

most tényleg veszekedni akarsz? :?
"A nők bizonyítottan jobban bírják az agresszió látványát és a fájdalmat, mint a férfiak." ez csak simán a természetnek mond ellent vagy csak én vettem észre azt hogy a lányok testileg és lelkileg is sokkal érzékenyebbek.
Nem elég csak célozni és lőni, nagy terheket kell cipelni és sokáig, van a stalkereken egy kis izom amit a nők nagyon nehezen építenek fel. Na meg a közelharc :D bele is rakhatnák majd hogy a fegyverrel is lehessenütni.
Én nem idéztem semmilyen filmből, ha még nem olvastad a regényt az nagy hiba, olvassa el mindenki.
Nem a hímsovinizmus tombolt csak próbálták a régi értékeket megőrizni, de hát láthatjuk a női emancipáció társadalmi Eredményeit....
Nők nem kellenek a zónába, de lesznek.
Már látom szinte a stalker 2 borítóján a cicis nénit.

Sztem is érzékenyebbek a nők, és iszonyat gyengék, kiindulok a páromból :D És a férfiaknak könnyebb izomzatot kiépíteni az is igaz, mert a férfiaknak izomszöveteik vannak, a nőknek pedig zsírszöveteikből van több.
Bár valami van bennük, mert a nők azok kevésbé rugalmasak sokkal jobb katonák, sokkal jobban betartják az utasításokat, és diktátorok. A férfiak sokkal rugalmasabbak ezzel szemben,”ezért rosszabbak” még ha életrevalóbbak is ez által, ezért is utálom, ha egy munkahelyen nő a főnök, vagy felettes, nem lehet velük bírni.
Egyébként, ha a valóságból indulsz ki, nem egy nő van, aki befutott katonaként, és szép karriert épített, mert erős és határozott, az előírásokat betartja.

Az hogy lehetnek nők a stalker világába, nem azt jelenti, hogy cicababák kellenek, oda akiket szúrnál. Normális, kicsit vaskosabb, nők lehetnek benne.
Az meg hogy gyenge, hát majd több aranyhalat hord magánál, meg ellemet:P

Van egy film: az út ahol az emberek civilációja az utolsó éveit éli. És bár maga a film ha nem is 100% ig reális da ez szerintem az igen benne ,hogy a ott a nőket megerőszakolták és meg ették...(pff). De amúgy pl: izraeli seregben a nőknek is van kötelező sorkatonaság 1-2 év. De a ruszkik is előszeretel harcba küldenek nőket gyerekeket. Szerintem fallout3 ban jól megoldoták ott is a férfiak ( harcosok élelem szerzők stb) a nők meg általában csak nagyobb településekben vannak egyéb feladatokat látnak el.

Amúgy engem piszkosul zavart red alert 3 -omban is már a sok nő mert ha nőt akarok látni nem videójátékokal játszom...

Frakcióként lenne értelme de csak a zóna szélénél lennének pl Kordon mellett. És náluk is lehetne vmi küldetést felvenni illetve meleg ételt venni tőlük :D vagy náluk lehetne pl ruhákat javíttatni foltozgatni :D. Kb így tudom elképzelni a nőket a zónában :D. De azért nekik is lennének fegyvereik meg ők is harcolnának de azért nem merészkednének be a zóna közepébe.

Na ehhez csak annyit fűznék, hogy
Nagy meglepetés lenne az, hogyha azért nem találkoztunk volna, eddig nőkkel, mert olyan mélyre jutottak, mint még eddig egy férfi se.
Tényleg a zóna legmélyén élnének, mint az amazonok, férfiakat rabolnának: D hogy fenntartsák magukat, és közbe senki se tud a létezésükről, mert nem jutottak elég mélyre a férfiak még.

Ja küldetés kép, lehet egy ilyen.
Szolnak, hogy most tanába, sok stalker tűnik el nyomtalanul, se holtest se, fegyver, se vér, egyszerűen csak eltűnnek, mintha elnyelte volna őket a föld.
Derítsd ki mi történt velük, és ha elkezdel nyomozni utánuk, akkor derítesz rá fényt hogy nők is vannak, elzárva mélyen, és ők rabolják el a férfiakat :P

Azt is meglehet magyarázni, miért jutottak el olyan mélyre, és a férfiak nem. Mivel ők nők, máskép hat rájuk a zóna, másabb az agyuk :D És az a kisugárzás vagy korlát, ami a férfiakat megakadályozta, abban hogy eljussanak egyes helyekre, a nőkre egyszerűen nem hatnak, és megtudnak ott élni, ahol a férfiak nem :D
Vagy kifejlesztettek egy eszközt :D

-Beszélgetés PDA-n keresztül. Például odamész valakihez, segítesz neki valamiben és amikor visszamész elmondja az adatokat és utána beszélgethetsz vele a PDA-n, ha a körzetébe vagy. És néha, ha bajba keveredne, akkor szólna, hogy "jaj, jaj segíts tesó, találkoztam 98 vak kutyával, jaj, jaj".
-Lehessél zombi is! Elfogyna a mentális erőd, oszt meghal a agyad. Aztán lelassul a mozgásod, nem lesz pontos a célzásod, de nehezebben halsz meg.
-Aztán lehessél mindenféle mutáns is! pl. Ha egy olyan vérszopó szívja a véred, akkor közben beléd fröcsköl valami mérget, amitől te is az leszel.
-Társ melléd. Ő kísérne végig a Zónán, tehát nem felfogadod, hanemamikor kezded a játékot veled van és vele mész mindenfele.
Meg egyet elfelejtettem(:D), majd ha eszembe jut.

Hozzászólok én is ehhez: A női rajongótábor arcon köpése lenne, ha tudatosan eltávolítanák a nőket a játékból. A S.T.A.L.K.E.R. esetében ez még érdekesebb szitu, mint általában, mert mi is a S.T.A.L.K.E.R. ? Harc a túlélésért, egy új világ felkutatása. Ez kérem férfiaknak való munka, de nem zárja ki a nőket. Lehet, hogy kvóta kicsit túlzás lenne, de bizonyos helyszíneken és helyzetekben megjelenhetnek nők, például a tudósok köreiben, vagy, mint egyszerű sztalkerek, sőt, akár a Szabadság szárnyai alatt is( a Szolgálatnál nem hinném). Alkalmasak minden betöltendő szerepkörre, kivétel a Hadsereg, a Szolgálat. Extrém helyzetekben a banditaként is feltűnhetnek.(A frakciók léte, vagy bukása, még nem tisztázott.) Ahogy Reni rámutatott jobban bírják a fájdalmat és a vér látványát, mint a férfiak (valószínűleg a szülés és egyéb női problémák elviselése végett). PKM-el nem fognak rohangálni, de kisebb támadófegyverekkel, késekkel elképzelhető, minden esetre fair lenne velük szemben, ha ők is úgy szerepelhetnének a játékban, mint a könyvekben, vagy novellákban, mert azokban bizony előfordulnak és maga a S.T.A.L.K.E.R., így már több embernek válna szimpatikusabbá, szerethetőbbé, végezetül főleg Kelet-Európában nők és férfiak egyaránt imádják, a hazai lányoknál ez sajnos nem olyan jellemző, őket más köti le, tisztelet a kivételnek.

Nya akkor én is kihagyom a mai fogalmazásgátlót
(az utóbbi oldalt elolvasva és pár saját gondolat:)
Az ilyen gondokat meg lehet oldani, modokkal továbbá sufnitunninggal: gyenge fegyverek, hangok, árak stb.
De azért az reálisabb, hogy az étel ritka és drága a zónában, a puska meg ott hever minden bokorban (kivéve ha spéci/új).
A karakteralkotás sztem túl hosszú és nem illik ide, csúcstechnológia és NY-i fegyverek: pedig bizony ez is reális ha (igaz csak néha, de akkor is) előfordul. Biztos lenne pár amcsi, csigazabáló meg pudingfej - és akkó má a fritzeket se hagyjuk ki – aki az otthoni cuccokkal menne Ukrajnába Stalkerkodni, ha tehetné. Új fegyverek egyéb újítások felőlem jöhetnek.
Ha meg full-real lenne az egész (egy lövés és kampó, spórolunk életünk végéig), ha túl nehéz, az lerontja a játékélményt, ha ez kell álítsátok be MASTER fokozatra! A magam részéröl hanyagolni szoktam a „hell, inhuman, impossible” és ehhez hasonló nehézségi szinteket.
panzerdivision, te meg mi a frászról beszélsz?!?
„Amúgy az eredeti film/regény az usaban játszodik a '60 as években egy lepusztult lakótelepen és környékén. Amit az amerikai fegyveres erők erősen védenek. Emlékszem elég sok m1a1 thompson volt a filmben volt egy jellenet amikor a földön találtak egyet legalábbis mutatta a kamera a regényben és a filmben is az író csávónál volt egy colt 1911 1 lőszerel.” A komcsi időkben… USA… M1A1??? Filmet inkább hagyjuk( -- műűűűvészfilm --), de a könyvben sem volt ilyesmi.
És a humor részleg
Női katona pl: Samantha Carter :D
Új karakterek: zombi, mutáns csiga, de amivel mindenképpen lennék: maga a MONOLIT xD.
Most „komolyan” kiaz aki mutánsként stalkervért akar szopni?
Zárásnak:
„Arra nem gondolt senki hogy azért kellenének nők a játékba mert esetleg mi, női játékosok is szeretnénk? Nem is vagyunk kevesen.” Én már gondoltam erre-arra, de hogy nem vagytok kevesen, hát ezt még álmomban sem. Legyenek nők a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben de ne fele-fele (mondjuk elvétve, néhány), ellenben a való életben elfogadnám, ha „Stalkerlányok rohannának le” :DDD :DD
Bocs h hosszú lett, én is utálom olvasni a litániákat, nesztek. ( :

Vissza
Top Alul