Microsoft Windows XP

A partíciókat melyik oprendszerben érdemesebb töredezettségmentesíteni? 7-ben vagy XP-ben? Vagy a rendszerlemezeket mindenféleképpen a saját rendszerükben?

Egy logout.hu-s cikkben olvastam, hogy az XP csak 2 GB memóriát engedélyez használni egy alkalmazásnak, de ezt fel lehet tolni 3 gigára a professional változatban, valamelyik fájlban kell átírni (linkelni most nem tudok mert mobilról írok). Ezt valaki próbálta már hogy mũködik-e?

Tibi":2y3jl97p mondta:
Azért agyalok ezen az egészen, mert lassan túladok a régi gép alkatrészein és az árából szeretnék még +2 GB memóriát venni a mostani 2 mellé (Kingston HyperX DDR3 1600 MHz, ki tudja meddig fogják árulni még ugyanezt a típust, nem akarok úgy járni mint régebben hogy már nem tudtam venni ugyanolyat mint ami a gépben volt).

logout.hu":2y3jl97p mondta:
Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle.

A cikk amire gondoltam:
http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.html

Na ez most azt jelenti, hogy az XP a játéknál is max 2GB memoriát használ ki?

Ide írok az Xp topicba, ha a problémám mégse idevaló, akkor bocs, de nem tudom eldönteni.
A helyzet a következõ: ma reggel, amikor bekapcsoltam a gépet (a netet még nem), rögtön megjelent
egy ablak, böngészõválaszás címmel. Nem nyitottam meg, bezártam, utána látom, hogy megjelent egy
parancsikon az asztalon, ugyanilyen névvel, hely: WIN System/32. Na most ez valami vírus vagy kém
program vagy normál WIN alkalmazás, ami mondjuk frissitésnél került fel?

Ez az a bizonyos böngészõválasztó panel ami frissítéssel települ, nem vírus. Az EU meg az Opera fejlesztõi csesztették a Microsoft-ot mert beépítik az IE-t a Windows-okba és hogy a többi böngészõ kiszorul a versenybõl stb.. Nem sok értelmét látom mert ha valaki nincs megelégedve az explorer-rel az úgy is keres másikat helyette.

Köszi szépen Tibi. Nagy kõ esett le a szívemrõl.

Tibi":vldryztq mondta:
Ez az a bizonyos böngészõválasztó panel ami frissítéssel települ, nem vírus. Az EU meg az Opera fejlesztõi csesztették a Microsoft-ot mert beépítik az IE-t a Windows-okba és hogy a többi böngészõ kiszorul a versenybõl stb.. Nem sok értelmét látom mert ha valaki nincs megelégedve az explorer-rel az úgy is keres másikat helyette.

én meg látom , mer nem csak olyan emberek vannak akik úgy használják a gépet mint mi , nekik jó lesz , aki irodai munkára használ egy régebbi gépet akkor ie-n kívül valszeg mást nem ismer.

zsilin: nálam is lejött , de ilyen nem volt.... mellesleg én telepítés előtt mindig megnézem , mit rak fel :p

Én meg bár nem xp-t használok, fel sem raktam a böngészőválasztót. Magam is el tudom dönteni melyik böngészőt használjam, nem kell ez a felugróablakos szutyok.
Még a szabad versenyről annyit, hogy így már csak 99millió böngésző szorul ki a versenyből. Most azzal hogy az IE-n kívül lehet Operát, FF-et, Chrome-ot meg Safarit választani, nem sokat léptünk előre szabad verseny tekintetében, csak annyit hogy most pár viszonylag nagyobb cég termékei lesznek ismertebbek...

Nekem a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 (KB951847) x86 nyelvi csomag- frissítés
48089098.jpg

a Norman Malware Cleaner szerint fertőzött Turkojan.DMC-vel lol2
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Microsoft .NET Framework 3.5 Language Pack SP1 - hun\vs_setup.cab/FL_cscmsgs_dll_15621_x86_hun.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8 (Infected with W32/Turkojan.DMC)
Ez a Microsoft malwere lehet,vagy valaki belepiszkált?

Na, az irodai gépemen a mai bekapcsoláskor jelent meg a böngészõ választó panel. Nem kapkodja
el a Microsoft...otthonin már egy hete megjelent. Talán a lakosság a fontosabb.

Vissza
Top Alul