Microsoft Windows Vista

Na ezen gondolkodtam én is, azt hittem itt a csavar, de nem! A rendes Business verziót adják, ami a Media Center részen kívül mindent tud. Sőt, bár nem mintha szükségem lenne erre a Media Center hülyeségre, már megoldották, hogy Business alatt is fusson, szóval gyakorlatilag egy abszulút teljes verziót adnak.

Itt az összehasonlító táblázat, hogy mit "nem tud" a Business:

http://www.microsoft.com/hun/windows/pr ... hoose.mspx

vistából tudomásom szerinte az ultimate a legnagyobb

enterprise a 2003 serverből van meg a 2008 serverből lesz

Van olyan sarkallatos program (Photoshop, ZoneAlarm vagy valami hasonló), amiről biztosan tudni, hogy nem megy Vista alatt?

nekem csak a vegas nem ment alatta meg az eagle meg a wavelab a többi megy, de már ezek is mennek csak patch-et kell szedni hozzá azt király

No ennyit a februárról...
Ha már új lemez, feltoltama Vistát.

2 kérdés:

1) Hogyan lehet kikapcsolni a grafikus bejelentkezőfelületet?
2) Van-e hozzá jó ZoneAlarm?

De én nagyon nem szeretem a windows tűzfalat és nagyon hozzánőttem a ZoneAlarm-hoz...
De akkor ezek szerint várnom kell még...

Azért van pár idegesítő dolog a Vistában, pl néha perceket várakoztat a grafikus bejelentkező részre, ha megy a torrent, szétesik a LAN (2-3 percenként), az új vezérlőpult-kiosztás meg...na mindegy. De legalább stabil és gyors...

nos véleményem szerint nem kell a zone-ra hagyatkozni csak, mert az eset új rendszere tartalmaz tűzfalat és király azt használom hozzá a hálózatot meg igen kicsit idegesítő dolog, de beállítható, nálam ilyet nem csinál meg a bejelentkező meg leállító ablak azért hosszú mer' lezár minden xart idexkezelést ki kell kapocsálni benne!

De a másolgatás még hagyján, van itt nagyobb baj is!

Úgy van a net, hogy a router tárcsáz, tehát a gépek LAN-ban vannak rákötve. Ez nálam még azt is jelenti, hogy fix IP-m van, hogy a portok, amik be vannak állítva, nyitva legyenek. (de a következő probléma automatikus IP választásnál is fennáll) Gond:

Ha megy a torrent, vagy huzamosabb ideing (1-2 percig) töltk felfelé a netre, akkor a kapcsolat egyszer csak korlátozottá válik, megszűnik az adatforgalom és csak az segít, ha letiltom a Helyi Kapcsolatot és újra engedélyezem. Ekkor megint megy 1-2 percig a torrent (vagy feltöltés) és megint korlátozott lesz...

Fix és auto IP-nél is fennáll, mint említettem. Miért?

No a hálózatszétesés TALÁN megoldódott a driver frissítésével.

Felmerült közben, hogy azért lassúak a lemezek, mert nincsenek natív módban. Ehhez driver kéne, ami van is, de addig nem lehet feltenni, míg nem kapcsolaom az alaplapon a SATA-t natívba, amit meg nem találok sehol. Intel 945P Chipset kizárt, hogy ne támogatná a natív módot. Lehet, hogy BIOS frissítés kell neki?

Vissza
Top Alul