Microsoft Windows Seven

enis 2 gigat hasznalok, win7tel de semmi gondom nincs vele. nem lassul be semmi. meg telepiteseknel se. nezd meg azt amit vic irt a auto progikrol.

igen amit Vic mondott azt érdemes megcsinálni . nemtudom hogy win7-ben van-e még msconfig parancsa , mert ha van akkor itt szépen ki lehet kapcsolni ilyen quicektime , java update , ms office egyéb szolgáltatások , adobe reader auto update , esetleg adaware auto xarját is ki lehet lőni , s később ha használod akkor vissza tudod kapcsolni , sony ericsson szoftvereket , a neronak a faxságait , és máris gyorsabb lessz a géped . DE havernál is 2gb-val megy és probléma nincs.

thx vic majd megnézem azt a progit
nekem se nagyon csak azé aggaszt egy kicsit hogy pár game jóval rosszabbul fut mint xp-n anno

figy megneztem meg vmit neked. futott a gepen alapon ugy ahogy bekapcsoltam. elinidottam a stalkert. kozben neztem a memo hasznalatot es leuriti a memot jateknal. h kitudja hasznalni

Van msconfig, de nem is annyira az automatikus programokat, mint inkább a szolgáltatásokat lehet nézegetni. De sok memóriát így nem lehet spórolni.

Személyes tapasztalat, hogy egy viszonylag régi gépen, amiben volt 1 GB DDR1-es memória és egy ATI9600XT 256 MB-os videókártya, a win 7 maximális élményt nyújt: megeszik kb 550 megát, de többet sose, teljes az Aero motor funkcionalitása, nem is lassul. Természetesen ezt a gépet nem játékra kell használni, de irodai munkára például tökéletes, mert sok megnyitott programmal sem lassul a dolog. Ez számomra kicsit meglepő volt, kedvező tapasztalat.

na ja msconfigot én is megnéztem egy-két szolgáltatást kikapcsoltam ennyi

ami nekem , auto indításban nincs

az adobe-nak a csodálatos termékei (reader stb )
neronak a marhaságai
quicktime update és egyéb..
se mobile manager
java update
(na most ha ez automatikusan indul akkor zabálják a memóriát meg stb-t)

egyébként meg ha játszani akarsz win7-en akkor az a 3gb ajánlott , és ha nem 64bites os-od van akkor 1gb el fog veszni sőt lehet több , mert a gépben található memóriák száma összeadódik .

Na igen, automatikus indításban nekem is csak a vírusirtó van, ha kell valami, azt úgyis elindítom.

na most nálam olyat csinál hogy nem adja ki azt a figyelmeztetést/felugró ablakot amikor beteszek egy cd-t akkor se ha eredeti game rákeresek a sajátgépben hogy E meghajtó rákattintok és érzékeli a cuccokat a cd-n de akkor nagyon idegesít ha eredeti gamenál nem hozza be az installt jó fel tudom rakni a gamet de idegesít hogy....
na tudja valaki a megoldást??

szóval az automatikus indítás nem akar működni .

http://lmgtfy.com/?q=dvd+automatikus+in ... ndows+7-en (a 2. link )

(ja és saját felelőségre , ha akár 1 karaktert is elírsz akkor , az egész gépednek annyi lehet , de ez kicsit vices , hogy mennyi problémád van ezzel a win7-el , én mindig xp-t használok és azt is fogok , akármilyen gyors , akármilyen színes szalagos nanoruhás is a win 7 , és igen az eredeti szoftver mindig jobb mint a másolt , letöltött )

na ez lol eszembe jutott az msconfig és minden microsoftos szolgáltatáshoz visszatettem a pipát azt most jó fogatlan

jim ha van egy viszonylag erős géped, akkor nem használnál egy olyan rendszert, ami kicsivel többet eszik, de gyorsabb, sokkal biztonságosabb, szebb, kényelmesebb, okosabb és mellesleg gyakorlatilag minden XP-s program kompatibilis vele? Ennek mi az értelme? Nagyobbik öcsém is ragaszkodik az XP-hez, holott kb egy délutánba telik a teljes átállás... Sosem fogom megérteni. Milyen érv szól a maradás mellett?

hispan":3mqy66p8 mondta:
jim ha van egy viszonylag erős géped, akkor nem használnál egy olyan rendszert, ami kicsivel többet eszik, de gyorsabb, sokkal biztonságosabb, szebb, kényelmesebb, okosabb és mellesleg gyakorlatilag minden XP-s program kompatibilis vele? Ennek mi az értelme? Nagyobbik öcsém is ragaszkodik az XP-hez, holott kb egy délutánba telik a teljes átállás... Sosem fogom megérteni. Milyen érv szól a maradás mellett?

kinek a pék kinek a pékné , én nem fogok olyan oprendszert használni , ami még viszonylag támadható , és most nem kell azzal jönni , hogy juj de nem is , majd ha lessz hozzá sp1 vagy akármi talán akkor , de lehet akkor sem , nem fogod megérteni nem is kell , neked ez a jó nekem az , minek tegyek fel win7-et ha , 24 órából 20 órában nem játszok , kell a fenének az a csillogó rikitó átt tetsző kinézet , én akármennyi embert kérdeztem mindenki aztmondta , marad még egy kis ideig xpvel , viszont ha nem ultimate verziód van akkor a virtuális xpről le lehet mondani .

jimbó hejj! ez nem jau. nem támadható semennyivel jobban a win 7, mint az xp-kb ugyan úgy felnyomható, mint az xp 2000,2003 stb. egy kernel egy felépítés. a 7 annyival jobb, hogy több mindent támogat már alapból, csiszoltak belekerült a kódba pár újdonság, legalábbis ezt mondják, de érezhető, hogy javult a rendszer. Én a laptopomon 7-et használok és tényleg jobban megy minden. Volt vista is és az nagyon sokat megevett, de most ezt úgy tudom használni, mint az xp-t.
szóval megéri váltani és teljesen mindegy hogy legális e vagy nem, nem a Te 30 ezredből fog a májkrónak jól menni :) és nem muszáj a beépített emut használni van sok opensource cuccocska ami jobb és megy minden, de a kompatibilitás az tényleg xp-s vagyis menni fog mindened, nekem is megy és a multi sim is, ami vista alatt nem ment mert csak xp-s driver volt hozzá, na csak ennyit gondoltam most csak:)

engem akkor sem fog senki és semmi meghatni , nekem jó az xp , más meg nem akarok egy anopt azzal elxarakodni , hogy teljes formázás , meg adatmentés , most biztos nem , ha neadjisten nyárig tönkremegy a masinak akkor talán , úgy újat veszek szóval fél évre én már nem tervezek . Értem én hogy milyen jó meg milyen gyorsa meg milyen ****** , nekem most perpillanat minden tökéletesen működik . netbookon xp van , már pár marha ismerősőm azt is megmondta , hogy az neeem jó majd ő ad win 7-et asztán úgy jobb lessz NEMKŐ , ha netezésre és másra nem nagyon használom akkor minek win7 :D ?

Egyfelől ez nem szép, de ugye ki a fene fizetne a Microsoftnak, vagyis nyilván Ultimate verziód van, mert amit leszedtsz pakk abban minden benne van 32 meg 64 biten is, automatikusan aktiválja magát stb, szóval verzió nem oszt nem szoroz. Másfelől nem éppen csili-vili. Mármint, én használtam a Vista alatt is először letiltottam az Aero-t, aztán jöttem rá hogy sokkal nyugtatóbb és letisztultabb az új kinézet.

Újratelepítés: egyrészt ráteheted az XP-re, de minek formázni, ha új telepítést is csinálsz? Kitörlöd a C-n a fájlokat és a Program Files meg Windwows mappát és telepítheted a win7-et úgy, hogy minden adat megmarad.

Jim67":1rfme9lr mondta:
ha netezésre és másra nem nagyon használom akkor minek win7 :D ?

Ilyen alapon minek kell a netbook? Majd 100.000 forintért vaterán teljes értékű notebookot is kaphatsz. Jó mondjuk ez már tényleg totál off, hagyjuk is.

Nem, nem. Nem erőszak a disznótor XD

A vateran érdemes vásárolni dolgokat nameg a fárszfenét , ismerősőm vett valami se mobilt és kiderült , hogy a csákó aki eladta a cuccost , az kiderült hogy egy csaló , nembaj haver volt miskolcon megtalálta a klienst , és meg akpta a telefont. Használtan elektronikai dolgot még nem vettem , akrmilyen garancia van hozzá felejtős . viszont mindennképpen újra kell raknom
mivel anno én 30gb helyet hagytam neki , és a win7-nek édes kevés , az a 60-70 gb már jobban hangzik , nem érted a lényeget , én most nem azért nem akarok váltni mer rossz lenne , de ha majd 6 hónap mulva úgyis új gépet veszek akkor ez már felesleges , fél évre ilyen pc dologogban nem szoktam tervezni , inkább 1 éves idő intervallumban, viszont 25.000-ért egy home premium-ért nagyon jó ár, valószínűleg a gép mellé meg is lessz véve ez az os meg el lessz adva a géppel együtt , télleg másik topicba ott a konfigom , meglehet mondani , hogy szerinted (szerinted , nem a prohardware-es marhák szerint , mert szerintük az a gép ami legalább 2 napos az már nem ér semmi :D ) mi pénzt érhet , az is elképzelhető hogy nyomtatót is eladom vele mert most perpillanat nincs rá szükségem .

Vissza
Top Alul