Microsoft Windows Seven

Köszi a gyors válaszokat! A drivert csak úgy tudom felrakni ha megadom neki az inf-et meg a sys-t ahogy vic is írta, a telepítője kompatibilitást állítva sem fut le, az eseménynaplóban meg semmi.
De ha csak azt tudnám honnét olvassa ki az eszközkezelő app a hibakódot már beljebb lennék, ugyanis ha épp nem indult el a driver és az ütemező lefuttatja a dpinst-et akkor várni kell ugyan de a hiba megoldódik, operálhat a felhasználó tovább, viszont ha jól betöltődik és lefut a dpinst akkor előfordul - ugyan nagyon ritkán - hogy nem telepíti megfelelően valamiért és pont az ellenkezőjét éri el: az induláskor volt hang utána pedig megszűnik (ja és a DPInst.log successfult jelez ilyenkor is :) ) ezért kéne a hibakód lekérdezése mert akkor ahhoz a feltételhez tudnám kötni az indulást: csak akkor ha hibakód != 0.
Erre az esetre is felkészültem, úgy csináltam meg a taskot hogy a legnagyobb privilégium szinttel fusson és lehessen külön indítani, az asztalra pedig raktam ki ikont és ha idulás után 1-2 perccel nincs hang csak rákattint a jóember és kb 10 másodpercen belül lesz hang és még UAC ablakot sem dob fel, de ez már annyira űberkókány megoldás hogy már szép :)

Az exe-t ki kell bontani külön mappába és megadod az eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésére kattintva kiválasztod azt a mappát ahova kicsomagoltad és majd onnan már a windows telepíti a drivert nekem is volt ilyen notin win7nél a wifinél h így kellett :). Mellesleg az exe egy önkicsomagoló ami kicsomagolja magát egy ideiglenes mappába majd onnan indítja el a setup exet ami ugyan úgy feltelepíti az illesztőprogramot. De itt nem az exe a hibás mert az lefut hanem az illesztőprogram kompatibilis problémába ütközhet vagy összetűzésbe kerülhet vmivel :D.
De amikor rákerestem ajánlottak még win98 as drivert is XD. Mert volt akinek azzal működött pld.

Ha kicsit értetlenül írnék az azért van mert ma lefárasztottak az óráim :(.

Bocsánat, rosszul mondtam :) keverem az ATI M6-os driver telepítőjével, az nem akart lefutni, de azt sikerült felrakni, azzal semmi gond, az allegro telepítője xp kompatibilis módban lefut, ami nem más mint egy 6-os installshield ami ha jól sejtem csak annyit tesz hogy setupapin keresztül telepíti, azaz ugyan azt csinálja mint a dpinst (legalább is az IKernel.exe dll dependencies-be ott van a setupapi, de ettől még persze nem látok bele hogy mit csinál, viszont a telepítő elég puritán csak az inf, a sys meg az installshield bmp-i vannak benne :) amúgy konkrétan ugyan az lesz a végeredmény mint amikor a dpinst lefut: felrakja az es198x.sys-t meg az inf-jét, csak még a végén felajánlja restartot, de ugyan úgy van hang, viszont restart után ugyan úgy néha elindul néha nem)

hát a win98 drivert inkább nem próbálom meg :) bár elvileg a win98 nem csak VxD-t hanem WDM-et is támogat de gyanítom előbb végeznék, ha letölteném a WDK-t és magam elkezdenék gányolni egy drivert, mintha a win98-as WDM-set felraknám
mehehehehe

de nem is ez a baj, maga a driver kifogástalanul működik, valami az indulásnál nem stimmel, néha elindul néha nem, valamire mintha sokáig várna aztán jön valami timeout és dob egy hibát vagy nemtom... nem értek a lovakhoz nincs betonkeverőm :(

Nincs ötletetek arra, hogy üresjáratban újabban a win7 miért kezdi el teleírni a memóriát? Teljesen mindegy, hogy fut-e valami, vagy csak áll a gép, 1-2 perc után a szabad memória helyét elkezdi átvenni a készenléti (vagyis tesz oda valamit, nem használt dolgot vagy kódot). Nem tudok rájönni, hogy mit pakol oda, már semmilyen windows-on kívüli szolgáltatás nem fut, és mégis ez történik... akár 4, akár 8 GB memória van a gépben, ami szabad, azt szisztematikusan készenlétinek lefoglalja, és lelassul a gép...

1: Superfetch
Annyi a lényege hogy fut a háttérben egy service ami azt nézi hogy melyek a leggyakrabban használt alkalmazások és az általuk használt fájlok. Indításkor amikor elindul ez a service az előzőleg megállapított alkalmazás-használat-gyakoriság-izé alapján elkezdi az alkalmazásokat betölteni memóriába. Ez azért jó mert egyrészt ha már megvettük a memóriát akkor használjuk is :) másrészt ha sűrűn használ az ember több alkalmazást akkor nem kell mindig betölteni háttértárról mert azok már a memóriában vannak, ha pedig olyat akarunk indítani ami nincs akkor ennek a készenléti memóriának egy részét eldobja hogy az új alkalmazás beleférjen. De ennek nem lassítania hanem gyorsítania kellene a gépet.
Épkézláb magyarázat itt: http://www.osnews.com/story/21471/Super ... orks_Myths
Van még egy Windows Internals nevű könyv amiben ez részletesen le van írva de azt csak pénzért osztják :)
Ritkán használok windows-t, és akkor is csak játszok de az a tapasztalatom hogy pl.: CoD4-nél (2 naponta 1-2 óra, de az előtöltés úgy látja hogy bekapcsolom a gépet és mindig a CoD4 indul legelőször ) a pálya betöltésen meglátszik, előtöltés nélkül minden pálya legalább 10mp, előtöltéssel van hogy 1-2mp alatt betölti.

2: .NET Optimization Service
http://blogs.msdn.com/b/davidnotario/ar ... 12838.aspx
Vista alatt találkoztam vele (kb 2 hétig volt fent) állítólag alacsony prioritáson megy és ha elvégzi a dolgát eltűnik, gyakorlatilag tekerte a CPU-t meg a vinyót, jól be is lassult minden és két hét után sem tűnt el, csak windowssal együtt :) de windows 7 alatt nálam nem jött elő ilyen probléma

3: 1, + 2, :)

szerk.: ha lefut a windows élményindex meghatározás és azt találja hogy a háttértár sebessége kicsi akkor a superfetchet kikapcsolja mert abban az esetben lassíthatja a gépet

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul