Microsoft Windows Seven

Tibi

New Member
Csatlakozás
2006.11.22.
Üzenetek
8,544
Reakció pontszám
0
Hely
Vasbogdány
Webhely
www.stalker-fan.extra.hu
Windows Seven (7)
windows7.jpg

Igaz, kicsit még arrébb van, de azért már elég sok szó esett róla.

Egy origo-s interjú Steve Ballmer-rel:

http://www.origo.hu/techbazis/20080...ft-vezerigazgatoja-az-origo-vendege-volt.html

Sok cég (meg én is) át akarják ugrani a Vista-t, mert egyszerűen nem éri meg váltani. Én örülnék, ha végre valami tényleg egyedi és új Windows jönne ki...
Ilyen még eddig nem volt, de most több minisztérium, az államigazgatás több szerve, az ORFK és számos más intézmény sem akar váltani (eddig mindig megetették velük az új verziókat).
Megmondom őszintén, mindkettő (XP, Vista) használata után én sem érzem égető szükségességét a váltásnak, péláne hogy egyes vélemények szerint, amiket megerősíteni nem tudok, még a Windows 2000 is biztonságosabb, mint egy Vista.

Little OFF: Mr. Ballmert a Corvinus Egyetemen jól megszórta valaki tojással :)

ez a kép azért elég nagy szánalmo, szerintem...most mi vagyunk a hülyék sjnos. persze az mellékes hogy a magyaroknak a szaros vindózt a tiplájáért adták el...

Ebben amúgy igazad van pYura, Ballmer is elmondta az interjúban, hogy az a baj, hogy nagyon az alapokhoz mentek vissza. Jóllehet nekem nem voltak kompatibilitási vagy kezelési gondjaim és 2 perc után full úgy nézett ki a Vista, mint az XP, éppen ezért nem is nyújtott újat.

Juteszembe annyival korrigálhatnék, hogy az új alatt inkább hasznosat értek. Pl nekem eszem ágában nincs beszélgetni a gépemmel meg a monitor tapizására sincs ingerenciám de azt tökre megköszönnöm, ha 10 mp alatt boot-olna a rendszer vagy például nem tartana 15 percig minden nyavajás frissítés... Na ilyesmikre gondoltam.

Az ár meg hát, no comment... Pedig a jószándék megvan bennem, mikor hallttam ezt a diákprogramot én kipengettem a 3e-t, igaz átbasszák az ember fejét mert nem mondanak el mindent, de akkor is én fizettem érte mert ezt még elfogadható árnak tartottam, de valaki legyen a tanúm, egy OP rendszerért, amit évekig használok, még egy 20-ast is kiadnék... Nade félszázezer forintot ?!

nekem semmi gondom nem lenne a vistával, ha nem nézne teljesen hülyének. zabálja az erőforrásokat, és tudom hogy le lehet butítani, de az megint pluszmeló, tőlem. meg annyira biztonságos hogy 10x megkérdezi, hogy bizos, tényleg, komolyan... a n00b felhasználó úgyis csak klikkeli az igent vagy megrémül egy tök alap dologtól. aki meg már kicsit skilled azt meg idegesíti. (pendrive csatlakoztatása, rendszergazdai fiókban végzett rendszergazdai jogokat igénylő műveleltek). az hogy mennyibe kerül, az számomra teljesen lényegtelen. rákényszerítenek hogy ezt az oprendszert használjam (suli, játékok) és még elvárnák hogy fizessek érte. nem. soha. és amúgyis egy pofátlan banda az egész ms. hazudoznak össze vissza. downgradelés meg ilyenek. laptopgyártók meg behódolnak és nincs xps driver, csak vistás... áááá nem is foglalkozom vele. ellenben a WinMiNi projekt nem volt rossz, erre azt mondják hogy a következő oprendszer is a vista alapjain fog nyugodni... remélem linux alatt is fog futni a stalker meg a steames cuccok és akkor bye-bye ms.

én meg remélam NEM... a portolás az nem valmi jó dolog...esetleg akkor ha párhuzamosna folyik majd a fejlesztés...... úgy mint a hl2:ep2-nél.

Amíg összelophatja magát az ember Magyarországon mindenféle szoftverekből, addig nem aggódóm az árak miatt, habár nem tetszenek :)

Én a hardweres megoldásoktól félek, pl a SATA rendszerű optikai meghajtók már nem is veszik be a nem eredeti lemezt boot-oláskor, meg ilyen fincsi dolgok, amiktől tényleg igen ideges leszek...

Mert hardweresen bele van építve. A saját szememmel láttam, mikor le akartam cserélni a PATA-s Pioneeremet, megkérdezte Golyó, van-e eredeti Windowsom mire mondom nincs, ő meg mondja akkor marad PATA. Betette másolt Windowst, meg se moccant bios után... öcsém laptopjában ugyanez... minden SATA meghajtó megtagadja a másolt lemezes BOOT-ot.

Ez persze vicces mert konkrétan Magyarorszégon saját célra készíthetsz másolatot mindenről a jog szerint...

És hogy tudja eldönteni egy író/olvasó, hogy eredeti-e a lemez :? Más egy asztali, ha nem visz semmilyen írható lemezt.

Ugyan miből áll a lemezekre valamilyen fizikai jelölést tenni, amit egy iró nem tud reprodukálni? Sima ügy vízjelet csanálni a belső sávokra, vagy hasonló. És az a baj, hogy ez fizikai védelem, nem lehet szoftveresen megkerülni :(

És akkor mi lesz a régi, eredeti, vízjel nélküli lemezekkel? :roll:

szerintem akkor is leszenk olyan csoportok akik mindezt kijáccák.... :wink:

pYura: a régi lemezeket is jelölik. Egy régi Windows lemezről is meg lehet állapítani, eredeti-e, vagy sem. (most felhozhatnám példának a PS2 lemezeket, ott is már ezer éve alkalmazzák ezt, csak ott még egyetlen chipben volt a védelem, így "ki lehetett chipelni" a konzolt és nem volt utána eredetiség-vizsgálat). És itt jön a válasz jim67 felvetésére: én is pont ezt kérdeztem, de állítólag 7 chipbe is integrálva van a meghajtón belül a védelem. A 7 helyett persze 1 is elég, mert egy olyan apró nyomtatott áramkörön, mint amilyen egy DVD írójé, egyet sem tudsz kicserélni.

Persze, vannak megoldások: ki lett agyalva, hogy fel kell rakni egy képfájlt az egyik HDD-re és már írtak olyan programokat, amik emulálják, mint meghajtót és mint eredetit. Ugyanezt csinálták a PSP konzolon, kellett egy eredeti üres lemez, hogy legyen mit néznie a konzolnak, de amúgy meg memóriakártyáról ment a játék képfájlból. A baj csak az, hogy vannak már olyan BIOS-ok, amik - akárcsak a PSP - ellenőrzik, van-e bent egy eredeti lemez, vagyis a képfájlos megoldáshoz is bent kell lennie egy eredeti lemeznek (bár ez kicsit vicces, mert ha bent van egy eredeti Photoshop telepítő, elhiszi nekem, hogy Windows? ugyanis a PSP-hez csak 1 féle eredeti lemez volt, szóval ebben a megoldásban erősen kételkedem).

És nézzétek meg a tendenciát: az új alaplapokon már nem is nagyon lesz PATA csatlakozó, ergó be sem tudod kötni a régi meghajtód...

Rákérdeztem PH-n:
Ez szerintem baromság, nekem a 760SA íróm legalábbis nem tesz ilyet. Az XP cd-m amiről telepíteni szoktam, egy módosított / nem warez, integrált sp2-es / írott cd, és simán működik a telepítés.

hispan1":6jvgj9db mondta:
Mert hardweresen bele van építve. A saját szememmel láttam, mikor le akartam cserélni a PATA-s Pioneeremet, megkérdezte Golyó, van-e eredeti Windowsom mire mondom nincs, ő meg mondja akkor marad PATA. Betette másolt Windowst, meg se moccant bios után... öcsém laptopjában ugyanez... minden SATA meghajtó megtagadja a másolt lemezes BOOT-ot.

Ez persze vicces mert konkrétan Magyarorszégon saját célra készíthetsz másolatot mindenről a jog szerint...

Ez a Golyó nevű illető téged időnként alaposan megvezet, vagy mégse érti annyira a dolgokat, attól tartok...

Ha ez így lenne, a MS már rég felhagyott volna a nagyvállalati licencek forgalmazásával, mert a nyakán lenne a bicska. Tudod a komolyabb méretű cégek nem kapnak minden licence-hez egy CD-t, hanem kapnak egy készletet, másolnak maguknak annyit, amennyire szükségük van és időközönként lejelentik, mennyi új telepítésük volt...

Jópár SATA-s DVD olvasóval megáldott gépre telepítettem már másolt CD-ről XP-t, mert nincs is más, csak másolat. Ugyanis ha szükségem van egy MS szoftverre, felmegyek az MS megfelelő oldalára, letöltöm a szoftvert, kiírom CD-re vagy DVD-re és használom. A CD kulcsokat megkaptuk listában, a letöltéshez szükséges userazonosítót és password-öt szintén, meg kapom rendszeresen az értesítő leveleket, mi került a készletbe, amit jogosult vagyok letölteni...

Szóval SaGa mindent elmondott, csak túlságosan is finoman folgamazott! Persze nem akarok megbántani senki, de tényleg Golyó kollegina nem áll a helyzet magaslatán, nem megvezet, egyenesen átbasz!
De miért is. Olyan nincs, hogy a SATA nem menne rendesen még az sem, hogy az optikai eszközök.
Vagyis nem hazudott a "barátod" , elmondta, amit tapasztalt, az mellékes, hogy ő állíthatott be rosszul valamit, mert ha RAID re van állítva a cucc akkor nem is fog bútolni a berendezés. A másik meg hogy a mikrokontroller az fos a lapon.
Összegezve ha nem megy és nem búútol annak annyi az oka, hogy pajti nem tudja belőni a gépet, mer' ez már nehéz, vagy uram bocsá' a kontroller nem a megfelelő a lapon...
Hogy két gépen is ugyan ez a hiba lenne főleg laptopon? Én úgy tudtam, hogy a laptopokban nem használnak SATA csatlakozókat az optikai meghajtóknál, de lehet roszul tudom, azért az IBM és Dell gépekben egy 30 egynéhány tűs csatlakozó van ahová bele kell dugni az egészet. Biztos valami speckó nótbúk ez.

Vissza
Top Alul